Chtěl jsem se zeptat jestli máte někdo zkušenosti s duralovými řemenicemi, jestli to je na autě poznat nebo jsou to vyhozené penize, chci je dávat na 1.3 BMM.
A nemáte nákres těch řemenic? mám možnost je nechat udělat, ale kuchat se mi svoje auto moc nechce. díky
řemenice dural
Re: řemenice dural
Vzhledem k tomu že se dají koupit duralový jen na alternátor a nebo vodní pumpu tak si myslím že v tomto případě to bude mít spíš estetický efekt než že by to něčemu pomohlo. Kdyby ta původní řemenice vážila 10kg a díky duralu by se váha snížila na 4 kg tak potom jo ale tady bude tak nepatrný rozdíl ve váze že to snad ani nemůžeš poznat na brzdě natoš za jízdy.
Moje felda 1.4 MPi
Golf IV 1.9 TDi 164 PS 393 Nm - už je tam zase něco navíc, ale kolik netuším.
T-ROC 2.0 TSI 4MOTION 190 PS 320 Nm - zatím - tak zatím už neplatí nově 282 PS 431 Nm
T-ROC 2.0 TSI 4MOTION 190 PS 320 Nm - zatím - tak zatím už neplatí nově 282 PS 431 Nm
-
Joye - FK
ja sa chystam vyrobit duralove remenice vsetky tri co su naboku
a hadam to bude troska citit a hlavne to bude krajsie 
Hezčí to bude, ale jen do chvíle než dáš motor zpět do auta, potom už to nikdo neuvidí, pokud teda nemáš starou škodovku s motorem vzadu. Navíc si nejsem jistý, zda ta řemenice co je originál nemá takovou váhu z nějakého důvodu. Tady bych byl opatrnější a zvážil bych si původní řemenici, potom bych zvážil tu duralovou a rozdíl ve váze bych odebral i ze setrvačníku, aby se zatížení na kliku vyrovnalo, ale možná to jen přeháním a není to třeba. Každopádně bych byl opatrný i z toho důvodu, že řemenice na klice se musí dotáhnout určitým momentem a není zrovna malý a u duralu bych se bál že se bude vymačkávat a šrouby by se mohl časem povolit . Možná by nebyla k zahození varianta jakou používá třeba fábie na vodní pumpě, tam je střed kovový s unašecí deskou a na ní je našroubovaná řemenice potřebné šířky. Sice taky ocelová, ale v tomto případě už není problém použít duralovou. Takže kdybych mermomocí chtěl na klice dural upravil bych původní tak, aby místo řemenice zustal jen střed s perodrážkou na kliku a z původní řemenice vyrobil jen unašecí desku s otvory a potom bych vyrobil nasazovací řemenici z duralu . Váha by neklesla o moc , dotáhnout by se to dalo dál stejným momentem bez problémů a frajeřina by to byla taky.
Moje felda 1.4 MPi
-
Joye - FK
nie nemam by som to robil podla origo remeniceMichal71717 píše:joye a nemáš nákresy nebo výkresy???