Klepkanie nezaťaženého kolesa

Přední i zadní
Vlado

Klepkanie nezaťaženého kolesa

Příspěvek od Vlado »

Zdravim páni, mám problém so zvláštým klepkaním v oblasti pravého predného kolesa. Jedná sa o jemné kovové klepkanie (kov na kov), keď koleso nie je v zábere, to znamená ak idem s vyradeným rýchlostným stupňom (na neutráli). Ak je koleso v zábere, nič. Ak Mám rýchlosť, rozbehnem sa a pustim plyn (tzv. brzdenie motorom), tiež nič. Keď stojím a je neutral, tiež nič. Keď brzdím, tiež nič.Len keď idem na neutráli vtedy nepravidelne klepká. Pri jazde je všetko OK, neťahá do strany, netrasie volantom, všetko OK, len to klepkanie. Manžeta kontrolovaná pred týždňom pri výmene oleja. Neporušená. Pri jazde s úplne vytočenými kolesami do jednej alebo druhej strany je všetko OK.

Skúte ma prosím navigovať čo to môže byť. Ak niekto mal taký problém, dajte vedieť čo bolo príčinou. Dik.
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Re: Klepkanie nezaťaženého kolesa

Příspěvek od Kuladmin »

Bud to muze byt v homokloubech nebo plovouci trmen - jsou uz vydrene driky a muze tam trosku litat a klepat ale to by asi delalo i pri neutralu.Pak to muze byt i v prevodovce - rozvodovce. Pak me napadaji rozvody - retez v motoru. Kdyz stojis na miste ale nastartovano tak je ticho?
Vlado

Re: Klepkanie nezaťaženého kolesa

Příspěvek od Vlado »

No to je teda možností. Áno keď je na mieste a je naštartovaný tak si pradie, poklepkáva len keď je v pohybe.
Naposledy upravil(a) emilio52 dne sob 07. úno 2009 22:08:50, celkem upraveno 1 x.
Důvod: předchozí citace viz:pravidla č.4
Odpovědět