ChipTunnig LPG???
-
Guru22 - FK
Re: ChipTunnig LPG???
Prej jo, ale nevím jestli ti to s plynem bude k něčemu? Jestli to funguje jen na benál?
- Tomas6
- Kontaktovat uživatele:
Já nad tím taky přemýšlel.Nevím jak u sekvenčního vstřiku,ale u podtlaku řídí zapalování klisická ecu a podle toho co tu kdosi psal chip spočívá v úpravě datového pole předstihu zážehu.Ale spíš by to chtělo někoho kdo to vyzkoušel.
-
smazany clen - FK
Tak jsem psal na Sportmotor a takhle vypadala naše konverzace. . .:
MistrMarty napsal:
Dobrý den,
chtěl jsem se zeptat. Mám Felícii na LPG. Jde na ní udělat ChipTunning? děkuji MistrMarty
Sportmotor napsal:
Dobrý den,
děkuji za Váš zájem o naše služby.
Ano chptuning na vozy Felicia s LPG provádíme již řadu let, protože
nepíšete o jaký motor se jedná uvádím ceny všech motorizací:
1,3BMM cena 3000 Kč, 1,3mpi a 1,6 mpi cena 3500 Kč. Ceny jsou konečné
četně montáže.
V případě zájmu se můžete objednat mailem nebo na 602315503.
S pozdravem
Ing.I.Dymovský - Sportmotor
MistrMarty napsal:
Dobrý den,
chtěl jsem se zeptat. Mám Felícii na LPG. Jde na ní udělat ChipTunning? děkuji MistrMarty
Sportmotor napsal:
Dobrý den,
děkuji za Váš zájem o naše služby.
Ano chptuning na vozy Felicia s LPG provádíme již řadu let, protože
nepíšete o jaký motor se jedná uvádím ceny všech motorizací:
1,3BMM cena 3000 Kč, 1,3mpi a 1,6 mpi cena 3500 Kč. Ceny jsou konečné
četně montáže.
V případě zájmu se můžete objednat mailem nebo na 602315503.
S pozdravem
Ing.I.Dymovský - Sportmotor
- Tomas6
- Kontaktovat uživatele:
No vidíš.Běž do toho a pak napiš zkušenosti... 
-
simisim
Tak co? Máte někdo LPG a čiplou jednotku? Má to vůbec význam při jízdě na plyn? Nebo prostě upravěj jen klasickou ŘJ a na plynovou se vyprdnou? (jde mi o směšovač už s ŘJ od Lovtecu)
-
ka-spel
- Kontaktovat uživatele:
Pokud máš sekvenci, tak proč by čipovali plynovou jednotku, když ta si bere data z benzínové.simisim píše:Tak co? Máte někdo LPG a čiplou jednotku? Má to vůbec význam při jízdě na plyn? Nebo prostě upravěj jen klasickou ŘJ a na plynovou se vyprdnou? (jde mi o směšovač už s ŘJ od Lovtecu)
ex nebožka 1,6 lpg 

-
simisim
Pokud máš sekvenci, tak proč by čipovali plynovou jednotku, když ta si bere data z benzínové.
[/quote]
O sekvenci nikdo nemluvil. Já mám směšovač s elektrickým ventilem kterej to dávkuje velikostí otevření podle pokynů ŘJ. Ale to nehraje roli, jen mě zajímá jestli se chiptuning originální ŘJ motoru projeví i při jízdě na plyn, nebo jen benzin.
O sekvenci nikdo nemluvil. Já mám směšovač s elektrickým ventilem kterej to dávkuje velikostí otevření podle pokynů ŘJ. Ale to nehraje roli, jen mě zajímá jestli se chiptuning originální ŘJ motoru projeví i při jízdě na plyn, nebo jen benzin.
- Tomas6
- Kontaktovat uživatele:
Teoreticky by měl.Co jsem četl někde na netu tak se upravuje datové pole předstihu zážehu a zapalování řídí ecu bez ohledu na plyn.
-
tgfh - FK
Kdysi jsem se na chip taky zeptal, bylo mi odpovězeno:
"Dobrý den,
principem úpravy u této motorizace je zvýšení předstihu zážehu. Jejím
důsledkem se lépe využije dodaná směs k hoření, roste střední efektivní tlak
a tím i točivý moment. Větší točivý moment ze shodného motoru bez přidání
benzínu znamená nižší spotřebu paliva. Tu ještě dále podporují zlepšené
přechodové stavy - lepší reakce na polohu pedálu plynu, nwdojde tedy k jeho
" porošlápnutí " např. po přeřazení..."
Už jsem to tady někde psal. Podle mě má chip na LPG stejný smysl jako na benzin.
"Dobrý den,
principem úpravy u této motorizace je zvýšení předstihu zážehu. Jejím
důsledkem se lépe využije dodaná směs k hoření, roste střední efektivní tlak
a tím i točivý moment. Větší točivý moment ze shodného motoru bez přidání
benzínu znamená nižší spotřebu paliva. Tu ještě dále podporují zlepšené
přechodové stavy - lepší reakce na polohu pedálu plynu, nwdojde tedy k jeho
" porošlápnutí " např. po přeřazení..."
Už jsem to tady někde psal. Podle mě má chip na LPG stejný smysl jako na benzin.
- Faust
- Kontaktovat uživatele:
ja měl upravený motor 1.3 bmm a udělaný plyn a s čipem to jezdilo lépe jak na benzín teda pokud jsem nevzal 100oktanoví.
když jsem se po tom pídil tak jsem zjistil že plyn je 98oktanů a tím chipem využiješ jeho plnou sílu.je pravda že jsem měl větší upravu motoru a musel jsem vyhodit ten elektromagnetycký ventyl paliva od lpg počitače protože dostatečně nestihal s vačkou.žralo to 10l at jezdil 90km a nebo 180km

když jsem se po tom pídil tak jsem zjistil že plyn je 98oktanů a tím chipem využiješ jeho plnou sílu.je pravda že jsem měl větší upravu motoru a musel jsem vyhodit ten elektromagnetycký ventyl paliva od lpg počitače protože dostatečně nestihal s vačkou.žralo to 10l at jezdil 90km a nebo 180km
zapalený hadr v nadrži?jo redbull dá feldě křííííídla :+D
-
Unkwas - FK
Pár zkušeností 1.6 LPG (podtlak) = Vačka + RJ . Úprava z 55kW na 69kW
Sada na úpravu od firmy Motor Exel (www.motor-excel.cz) - mohu jen doporučit
Při provozu na benzín žádný problém Felda šlapala jako hodinky , ale s LPG problém s volnoběhem cca 2000ot a po návštěvě pár LPG servisů ve kterých nechtěli mít s upravenou 1.6 s podtlakovým LPG nic společného zůstalo u hledání na netu a laborování doma. Ve finále byli tři možnosti :
1) nechat volnoběh na cca 2000ot = skoro stejný výkon jako při jízdě na benzín
2) přiškrtit bohatost LPG volnoběh kolem 900-1000ot = občas zpětný zášleh do sání (sání vydrželo) , o pár kW méně při LPG
3) pořízení Odpojovače škrtící klapky který by "prý" měl problém s volnoběhem vyřešit. Bohužel ani po cca měsíci shánění všude možně se mi nepodařilo sehnat prakticky žádné informace natož odpojovač samotný.
Nakonec jsem zůstal u možnosti 2 a spotřeba byla cca kolem 9-10l (LPG) I přes občasné zášlehy do sání jsem byl spokojen a najel za rok po úpravě kolem 35000km.
Závěrem: Pokud bych někdy v budoucnu pořizoval někdy felicii určitě bych šel opět do LPG tentokrát se vstřikováním a nebál bych se ani další úpravy motoru a RJ. Těch pár kW navíc posune Felidu uplně do jiné kategorie.
Sada na úpravu od firmy Motor Exel (www.motor-excel.cz) - mohu jen doporučit
Při provozu na benzín žádný problém Felda šlapala jako hodinky , ale s LPG problém s volnoběhem cca 2000ot a po návštěvě pár LPG servisů ve kterých nechtěli mít s upravenou 1.6 s podtlakovým LPG nic společného zůstalo u hledání na netu a laborování doma. Ve finále byli tři možnosti :
1) nechat volnoběh na cca 2000ot = skoro stejný výkon jako při jízdě na benzín
2) přiškrtit bohatost LPG volnoběh kolem 900-1000ot = občas zpětný zášleh do sání (sání vydrželo) , o pár kW méně při LPG
3) pořízení Odpojovače škrtící klapky který by "prý" měl problém s volnoběhem vyřešit. Bohužel ani po cca měsíci shánění všude možně se mi nepodařilo sehnat prakticky žádné informace natož odpojovač samotný.
Nakonec jsem zůstal u možnosti 2 a spotřeba byla cca kolem 9-10l (LPG) I přes občasné zášlehy do sání jsem byl spokojen a najel za rok po úpravě kolem 35000km.
Závěrem: Pokud bych někdy v budoucnu pořizoval někdy felicii určitě bych šel opět do LPG tentokrát se vstřikováním a nebál bych se ani další úpravy motoru a RJ. Těch pár kW navíc posune Felidu uplně do jiné kategorie.
- Faust
- Kontaktovat uživatele:
teť mám čiplou jednotku od cimbu a plyn reakce je stejná jako u čipované jednotky benzínu.plyn se lepé vytačí a spotřeba je stejná.
nevím zda se mě to zdá,ale zlepšil se i zvuk motoru.volnoběh se zvednul asi na 850otaček
nevím zda se mě to zdá,ale zlepšil se i zvuk motoru.volnoběh se zvednul asi na 850otaček
zapalený hadr v nadrži?jo redbull dá feldě křííííídla :+D