střešní okno

vybavení a úpravy interiéru atd.
valdaa - FK

střešní okno

Příspěvek od valdaa - FK »

nemáte někdo zkušenosti se střešním oknem které je na obrázku?při rychlejší jízdě nebo když jedu proti větru strašně hučí.netěče do auta ale ten hukot mě štve.dík za rady
gerrik - FK

Re: střešní okno

Příspěvek od gerrik - FK »

jj, mám ho taky, stejný problém, oprava (výměna) toho zavíracího mechanismu, cena cca 2 000,- (ale na služebáku, takže vyděl dvěma) Zkus pohledat na starým foru, psal jsem položky z faktury. Ale teď je to ok, bez zvuků
valdaa - FK

na výměnu jsem myslel jako na poslední možnost.myslel jsem jestli to nejde opravit nebo jestli tam není nějaký fígl
Frank
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Frank »

Taky sem ji kupoval ze střešním oknem měl sem to úplně to samí tak sem dotáhl zavírací mechanizmus a je to OK.
Ze vnitřku na zavírání je zajišťovací takoví plech tak se povitáhne tím se uvolní okno a vytáhne se ven dotáhnou se tam 2 šroubky vše se to smontuje zpět a je to hotoví už tam nehvízdá. :lol: :lol: :lol: :D :D
valdaa - FK

zkusím to a snad to pomůže.dík
Naposledy upravil(a) emilio52 dne pon 03. srp 2009 19:23:49, celkem upraveno 1 x.
Důvod: předchozí citace viz:pravidla č.4
valdaa - FK

valdaa píše:zkusím to a snad to pomůže.dík
myslíš ten plech který je na fotu nad tím štítkem?
Frank
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Frank »

To je přesně on je to práce na nejdíl 30 min ;) ;)
Karlosito
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karlosito »

Taky my to hvízdalo hlavně na dálnici dotáhl jsem ty imbus šroubky jak ti raděj chlapi a vydrželo to měsíc.Tak jsem s tím zajel do servisu co dělaj okna výmněna mechanizmu trvala 10minut zaplatil jsem 450kč a od té doby ok.
Škoda Felicia 1,3MPi GLXi Combi 1999 -Limited Edition Exellent s čipem Cimbu 61,5 kw

Modrá lagunová metalíza
Obrázek
Karlosito
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karlosito »

Jinak opravit se to dá ,ale je to nouzové řešení.Když to okno otevřeš tak na tu těsnící gumu stačí nalepit samolepící silikonové těsnění co se používá do dveří a oken .Výhoda je ta ,že nikdo nic z venku nepozná a ty budeš moc nadále okno otevírat a nebude pískat.A investice zhruba 50kč.A vypadá to líp než to co se dělalo na favoritech ,že se to nafurt zalepilo silikonem ,když tam teklo.Je jenom na tobě kolik do toho chceš nainvestovat.
Škoda Felicia 1,3MPi GLXi Combi 1999 -Limited Edition Exellent s čipem Cimbu 61,5 kw

Modrá lagunová metalíza
Obrázek
valdaa - FK

pokusím se to tak udělat jak radíte a tu výměnu si nechám na konec.i když ta cena 450kč už je zajímavější než 2000kč
Dejwis

Re: Střešní okno

Příspěvek od Dejwis »

kamcax7 píše:Ahoj teče mi do střešního okna. Mám okno VS-3 ale nejsem schopen na něj sehnat těsnění!!! Ve škodovce byla tahle blbost k mání za 53 korun ale jakoby se po něm zem slehla. Poradíte mi někdo kde ho seženu? Díky. Kamil.
tady bys ho měl stále sehnat, zavolej si tam nebo napiš...
!!! Rozprodej dílů z Feldy !!!
borlan - FK

Příspěvek od borlan - FK »

Dejwis píše:...tady bys ho měl stále sehnat, zavolej si tam nebo napiš...odkaz: http://www.autopotreby-liska.cz/
Ač chrudimák, tak jsem nevěděl, že má Liška svůj web...s touto firmou mám tuto zkušenost - velmi dobré odborné znalosti, ne moc osobní přístup k zákazníkovi a nejdražší v celém okolí...jestli je to těsnění od nich, tak mě to nepřekvapuje...
Dejwis

Příspěvek od Dejwis »

kamcax7 píše:Ok sehnal jsem ho. Trošku mě teda překvapila cena 380 kč ale co naplat. Tak díky.. kamil.
Není zač, cena je vyšší, ale co no, když něco není k sehnání tak každej zvyšuje ceny :o
!!! Rozprodej dílů z Feldy !!!
smazany clen - FK

Příspěvek od smazany clen - FK »

Ahoj tak mám asi ten samej problém. V zadu nad zámkem mi okno pořádně nechce dolehnout k těsnění.Dá se to ještě víc natáhnout aby to bylo těsnější a okno řádně přilehlo? Jo a ten plech mi nejde vytáhnout. Díky za rady. Ahoj kamil.
Guru22 - FK

Příspěvek od Guru22 - FK »

kamcax7 píše:Ahoj tak mám asi ten samej problém. V zadu nad zámkem mi okno pořádně nechce dolehnout k těsnění.Dá se to ještě víc natáhnout aby to bylo těsnější a okno řádně přilehlo? Jo a ten plech mi nejde vytáhnout. Díky za rady. Ahoj kamil.
Cest, ten plech mi taky nešel, ale nakonec sem ho přemluvil. Vyčistil jsem těsnění, namazal a dotáhl mechanismus a druhej týden klídek. Uvidíme časem. Plech vytahovat směrem dopředu, možná trochu zpátky a pak zabrat.
smazany clen - FK

Super díky moc jen už asi mám unavený to těsnění co je hned pod oknem. Nevíte kde by se dalo ještě sehnat a kolik to stojí? Ve škodovce mi říkali že ho tam měli k mání za 53 korun tak jsem hledal dál ale nenašel. Díky za rady a hodně šťastnejch kilometříků s fifinama. Ahoj. Kamil.
smazany clen - FK

Tak je to fak na houby, teď jsem to prolítnul po dálnici a hvízdá to jako v komíně, sice ne tak jako dřív ale hvízdá. Jakej typ toho silikonovýho těsnění tam pasuje? Dík...
Karlosito
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karlosito »

Ahoj to silikonové těsnění je normálně ploché nemá žádný tvar nebo profil lepí se na horu na to staré.Je to normální silik.těsnění do dveří v interiérech.Ale zatím jsem se vždy sešel s tím ,že je pryč ten mechanizmus za který to okno závíráš.Jelikoš je to vyrobeno z hliníku a letama se vydře hlavně když se občas nemázne.Z 10 oken co jsem spravoval tohoto typu pouze jeden mel v háji těsnéní.Hučí ti právě proto ,že by chtělo přitáhnout ,ale už není kam.Vymněn mechanizmus a bude to ok.Cena 450kč.

Modrá lagunová metalíza
Obrázek
Udoharys
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Udoharys »

Chtěl bych se zeptat,kde ten mechanismus koupím a jestli je snadná jeho výměna.
Naposledy upravil(a) emilio52 dne pon 03. srp 2009 19:24:59, celkem upraveno 1 x.
Felicie r.v. 1995 LXi, zdvihový objem válců: 1289, BMi, kW: 50.
Karlosito
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karlosito »

Ahoj ten mechanizmus mají všude kde opravují autoskla vymněníš si ho sám je to otázka pěti minut .Nad tím kolečkem je plíšek ten potáhneš dozadu tím odjistíš sklo pak ho z venku vyndáš .Tím uvydíš ze zhora na šroubky ty povolíš vymněníš mechanizmus nandáš zpět okno zacvakneš plíšek a hotovo.

Modrá lagunová metalíza
Obrázek
Udoharys
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Udoharys »

Před chvílí jsem se snažil mechanismus dotáhnout.Bohužel bezúspěšně.Zajedu s tím jak říkáš do servisu a namontuji nový.Díky za radu.
Felicie r.v. 1995 LXi, zdvihový objem válců: 1289, BMi, kW: 50.
smazany clen - FK

Mám to samé okno, plech, je vytaženej na maximum a sklo pořád nejde vyndat. Už mi z toho drbe...
Jyrgen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jyrgen »

kluci, máte někdo tohle stresni okno :?:
potřeboval bych vědět rozměry (díru ve střeše) nebo jestli je to stejný jako VELM VS3 (760 x 380 mm) ???

http://www.jyrgen.com/felda/feldaforum/okno.jpg

případně jestli někdo víte rozměry origo šoupacího okna? (zasouvací na střechu ale mechanické)
Škoda Felicia 96' | 1.3 BMM 40kW +steroidy| HP Sporting | Rial 16" viewtopic.php?f=16&t=37170
+ family car VW Touran Highline 03' | 2.0 TDI AZV

ex: VW Golf IV Highline 99' | 1.9 TDI AHF | EGR OFF, TA & 18" Turbo Twist
ex: Škoda Felicia GLXi 95' | 1.3 BMM 50kW | Brock 8x14" www.feliciaklub.cz/Jyrgen
Maty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maty »

Joe_p píše:Mám to samé okno, plech, je vytaženej na maximum a sklo pořád nejde vyndat. Už mi z toho drbe...
Ono to tu nikde není zdůrazněné, ale okno se musí otevřít a pak až jde vyndat ;) .. jinak jsem měl stejný problém..při jízdě to pískalo...tak jsem to dneska celý rozebral, vyčistil a promazal a zatim všechno v cajku :-)
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
smazany clen - FK

Takže se to musí promazat ten šnek? Ja sem se bal, že když tam něco kapnu tak to nebude držet. Mam tam provizorně dane těsnění a neoteviram to. A jak řikal a.Maty musi se otevřit a vyndat jde to lehce. Jednou mi vypadlo z ruky :oops: tak bacha na to.
Maty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maty »

Rammsteinek píše:Takže se to musí promazat ten šnek? Ja sem se bal, že když tam něco kapnu tak to nebude držet. Mam tam provizorně dane těsnění a neoteviram to. A jak řikal a.Maty musi se otevřit a vyndat jde to lehce. Jednou mi vypadlo z ruky :oops: tak bacha na to.
Já jsem to promazával z toho důvodu, že tím jak to nebylo utěsněné tak tam natekla voda a dělalo to nekalé věci ;) -> okno nešlo skoro otvírat (musel jsem použít obě ruce a pořádně zabrat) což za jízdy nebylo to pravé. Tak jsem to pořádně promáznul a už to jde v poho jednou rukou lehce otvírat :) .. jinak se toho neboj a klidně to promázni. Nejlepší je vazelína .... oleje by se mohly dostat do interiéru ;)
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
smazany clen - FK

chapu to dobre ikdyz mam uz spatny mechanismus bude stacit jen koupit to tesneni za 50kc??? nechce se mi totiz do toho okna davat ani stovku... apropo nemel by nekdo fotku toho silikonoveho tesneni at vim jak to vypada a co mam presne koupit?? popripade kde?? dik moc :)
borlan - FK

a.Maty píše:.. jinak se toho neboj a klidně to promázni. Nejlepší je vazelína .... oleje by se mohly dostat do interiéru ;)
Jde to namazat nějak bez demontáže, nebo to musím rozebrat a až pak namazat?

A ještě - ten gumovej vlnovec, takovej ten husí krk co kreje ten mechanismus - když otevřu okno, tak nahoře je přidělanej, ale dole jen visí...prostě není napevno dole. Je to normální, nebo by měl bejt i dole nějak napevno? Nemám to tam dole utržený? Jako on se celkem samovolně natáhne takže ten vnitřek celkem zakrývá, je tam při plném otevření škvíra cca 1cm. Asi by to mělo držet i dole, co?
smazany clen - FK

ja to mam volne taky
smazany clen - FK

Mám stejné okno i problém a tak jsem včera po přečtení tohoto vlákna běžel okno vyndat (šlo to lehce). Okouknul jsem mechanizmus a zjistil, že ten spirálový žlábek je vychozený a ten mosazný "čudl", co v něm jezdí, je omletý. Milý čudl jsem tedy pocínoval, vůle zmizela, namazal a okno opět krásně zavírá a drží. Ovšem jak dlouho... :D Náklady: 0,- Kč.
Maty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maty »

borlan píše: Jde to namazat nějak bez demontáže, nebo to musím rozebrat a až pak namazat?

A ještě - ten gumovej vlnovec, takovej ten husí krk co kreje ten mechanismus - když otevřu okno, tak nahoře je přidělanej, ale dole jen visí...prostě není napevno dole. Je to normální, nebo by měl bejt i dole nějak napevno? Nemám to tam dole utržený? Jako on se celkem samovolně natáhne takže ten vnitřek celkem zakrývá, je tam při plném otevření škvíra cca 1cm. Asi by to mělo držet i dole, co?

no tak jde to namazat i bez demontáže, ale bude se ti to hodně blbě dělat ;)... Navíc demontáž je otázka cca 10-20 vteřin ;) (Okno otevřít na max, vysunout ten plíšek a pak už jenom vytlačit sklo) ... jinak ten vlnovec...není přidělanej...ale můžeš si ho klidně přilepit :D
smazany clen - FK

Jo mam taky dotaz mam to samy okno nevite nekdo jak udelat aby slo okno vic dotahnout ke strese zda se mi ze odstava vic nez by se mi libilo a kdyz tak foto prihodim posleze zitra .
smazany clen - FK

Tady jsem narazil na takové slovo, kterému nerozumím.
Nu, jaké je to slovo, Mlho?
Jak udelat aby slo okno vic dotahnout...
Ale o tom tady již dobrou čtvrthodinu mluvíme, Mlho :D
MagicanBlack - FK

Příspěvek od MagicanBlack - FK »

Okno mi taky odstava.. ale uz nepiska.. oprava asi na 5 minut.. rozdelal sem ho jako kdyz ho chces vyndat.. tzn.. odjistit ten "hajzl" co to drzi.. potom sundat okno.. a uvidis ten zaviraci mechanismus.. nic jinyho nez takova snekova drazka ktera se zveda a v ni jezdi kulicka no tak sem to tak prohlizel.. a vidim ze to drzi sroubky.. ktery sem pritahl... a okno kupodivu nepiska a nehucí...;-)
smazany clen - FK

Karlous píše:Tady jsem narazil na takové slovo, kterému nerozumím.
Nu, jaké je to slovo, Mlho?
Jak udelat aby slo okno vic dotahnout...
Ale o tom tady již dobrou čtvrthodinu mluvíme, Mlho :D
Nj se snazim proste nejak polopate vysvetlit aby to pochopili vsichni proste jsem chtel nejak nastavit mechanismus uzavirani stresniho okna tak aby se dalo okno tim mechanismem vice pritahnout ke strese vozu neboli k tesneni ktere je zapusteno ve strese aby proste vic licovalo a lepe zapadlo je to lepsi vic uz ze sebe nedostanu no :D
borlan - FK

a.Maty píše:no tak jde to namazat i bez demontáže, ale bude se ti to hodně blbě dělat ;)... Navíc demontáž je otázka cca 10-20 vteřin ;) (Okno otevřít na max, vysunout ten plíšek a pak už jenom vytlačit sklo) ...
ok, chápu...ale mám zkušenost, že občas není zdrávo rozmontovávat něco, co zatím dobře fachá. MKě to doléhá ok, žádné pískání. Tak bych na to nerad šahal jen kvůli mazání, třeba by to po znovusestavení nebylo najednou ono... :-)

Spíše jsem objevil, že mi to teď při dovření (klička na doraz) občas zůstane viset v tom jednom pantíku...když za něj lehce zatáhnu, tak to pěkně zaskočí, je to takový napružený. Klička po tomto zaskočení zůstává stejně dotažená, nejde znovu ještě dotáhnout. Říkám si jestli do toho pantíku nemáznout nějaký tuk trochu...?
A poslední detail - roletky mají zřejmě už unavený pružiny, když ji mám staženou, tak není pevně vtažená a drnčí ten háček. Jezdím tedy jen s vytaženýma roletkama. Je to detail a nějak mi to žíly netrhá, přesto jako info - dá se s tím něco porobit?
Maty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maty »

borlan píše:ok, chápu...ale mám zkušenost, že občas není zdrávo rozmontovávat něco, co zatím dobře fachá. MKě to doléhá ok, žádné pískání. Tak bych na to nerad šahal jen kvůli mazání, třeba by to po znovusestavení nebylo najednou ono... :-)
Teoreticky možná ;) ... ale tohle není žádný velký montování :) Stačí povytáhnou plíšek a otevřít okno a vytlačit :)...žádná věda :ugeek:
borlan píše: Spíše jsem objevil, že mi to teď při dovření (klička na doraz) občas zůstane viset v tom jednom pantíku...když za něj lehce zatáhnu, tak to pěkně zaskočí, je to takový napružený. Klička po tomto zaskočení zůstává stejně dotažená, nejde znovu ještě dotáhnout. Říkám si jestli do toho pantíku nemáznout nějaký tuk trochu...?
A poslední detail - roletky mají zřejmě už unavený pružiny, když ji mám staženou, tak není pevně vtažená a drnčí ten háček. Jezdím tedy jen s vytaženýma roletkama. Je to detail a nějak mi to žíly netrhá, přesto jako info - dá se s tím něco porobit?
Roletky...do těch jsem nelezl páč co jsem jenom tak letmo koukal tak jsou přidělaný přímo v tom oknu a jak se tak znám tak bych do toho dloubnul a hledal bych po garáži pružinky a bůh ví co všechno v tom ještě je
rumikjaaa

Příspěvek od rumikjaaa »

Cau lidi, prominte ze tady otravuju, ale mam taky problem s piskajicim oknem. Po precteni vsech prispevku jsem sel rozmontovat to okno a nemuzu se do toho dostat. Ten plisek ma byt uplne vytahnuty, nebo jen povytahnuty? Ikdyz jsem zkousel obe moznosti, tak se mi proste nepodarilo to okno vytahnout... Neni tady nekdo z okoli Hradce Králové? Ze by mi s tim pomohl...
smazany clen - FK

To samotné okno podepírá a zvedá taková "nožka". Okno má zespodu jakousi kolejničku, ve které ta nožka jezdí. A aby ta nožka nevyjela z té kolejničky, tak jí dělá doraz ten plíšek. Plíšek když se vytáhne, nožka už nemá doraz, vyjede mimo kolejničku a okno se dá úplně zvednout pryč. Takže rada: vytáhni plíšek co nejvíc a zkus zahýbat tou nožkou, případně ji zatlačit směrem k plíšku. Líp to popsat neumím, snad ti to pomůže...
Maty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maty »

Vytáhni plíšek co to jde. OTEVŘI okno na maximum a pak "vytlač" okno (bacha jde to velice lehce tak ať to někam neodhodíš :D )
Naposledy upravil(a) emilio52 dne pon 03. srp 2009 19:28:28, celkem upraveno 1 x.
smazany clen - FK

Jo presne tak jen ten plisek vysun ja to ted delal asi 5x za weekend tak mam praxi presne jak pisou no ale taky zalezi na typu okna a podle toho muze byt jiny system montaze i demontaze .
rumikjaaa

Příspěvek od rumikjaaa »

Cau tak uz se mi to povedlo. Neslo mi to, protoze ta spirala vevnitr byla v pulce strasne zanesena nejakym sajrajtem takze jsem nemel okno otevrene na max. Zkusil jsem to vetsi silou a uz to slo.. Diky za rady, okno uz nepiska a snad uz nebude.
smazany clen - FK

No ja vcera napsal jeziskovi a ten mi dnes donesl nove vnitrnosti do toho mechanismu tak o weekendu az bude cas to posimrat uvidime kde byl zadrhel .

Obrázek
Maty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maty »

medwed píše:No ja vcera napsal jeziskovi a ten mi dnes donesl nove vnitrnosti do toho mechanismu tak o weekendu az bude cas to posimrat uvidime kde byl zadrhel .
Kde jsi sehnal ty new vnitřnosti? Kolik tě stály? ... Když jsem opravoval moje okno tak se mě to celý rozpadalo pod rukama tak jsem taky koukal po novej vnitřnostech, ale nic jsem nenašel :(
smazany clen - FK

Mam znamyho ve skodovce a pro me je to spasa sezene vse ale cenu nevim ale podle me se da normalne sehnat v autorizovanym servisu a pokud ti to pomuze tak na tom bylo napsany toto : Skoda auto a.s. Mlada Boleslav , SADA UZAVIRACIHO MECHANISMU - CISLO DILU - KCA 072 004 001 vic nevim .
Maty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maty »

medwed píše:Mam znamyho ve skodovce a pro me je to spasa sezene vse ale cenu nevim ale podle me se da normalne sehnat v autorizovanym servisu a pokud ti to pomuze tak na tom bylo napsany toto : Skoda auto a.s. Mlada Boleslav , SADA UZAVIRACIHO MECHANISMU - CISLO DILU - KCA 072 004 001 vic nevim .
Ok diks ;) uvidíme co z toho bude :)
smazany clen - FK

Tak ze novy dily jsou namontovany a reknu vam je to sto a jedna okno pekne doseda a je tam jeste velka vule na dotahnuti tak ze kdo ma problem s timto oknem doporucuji zkusit bud vycistit a dotahnout vsechny sroubky a nebo koupit novy vnitrnosti to je stoprocentni foto dodam jediny co mi akorat nesedi je ta manzeta tak jeste tu musim sehnat .
favo

Příspěvek od favo »

Jyrgen píše:kluci, máte někdo tohle stresni okno :?:
potřeboval bych vědět rozměry (díru ve střeše) nebo jestli je to stejný jako VELM VS3 (760 x 380 mm) ???

http://www.jyrgen.com/felda/feldaforum/okno.jpg

případně jestli někdo víte rozměry origo šoupacího okna? (zasouvací na střechu ale mechanické)
Já ho mám ale rozměry ti povím až budu rozebírat střechu
Moje felda 1.4 MPi
Golf IV 1.9 TDi 164 PS 393 Nm - už je tam zase něco navíc, ale kolik netuším.
T-ROC 2.0 TSI 4MOTION 190 PS 320 Nm - zatím - tak zatím už neplatí nově 282 PS 431 Nm
Jyrgen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jyrgen »

favo: děkuju, ale už není potřeba, to sem sháněl v březnu když sem dával šíbr místo klasiky :lol:
Škoda Felicia 96' | 1.3 BMM 40kW +steroidy| HP Sporting | Rial 16" viewtopic.php?f=16&t=37170
+ family car VW Touran Highline 03' | 2.0 TDI AZV

ex: VW Golf IV Highline 99' | 1.9 TDI AHF | EGR OFF, TA & 18" Turbo Twist
ex: Škoda Felicia GLXi 95' | 1.3 BMM 50kW | Brock 8x14" www.feliciaklub.cz/Jyrgen
Raceman

Re: Střěšní okno

Příspěvek od Raceman »

mám zbytky tohohle okna jelikož se rozlomil ten středovej čep na kterým je ta klička tak je mi to k ničemu
Odpovědět