Kvalita nafty
-
Diablo - FK
Re: naftová paliva
Mno, ale pry se tam da jeste nekde zvetsit davka, nevi nekdo neco? 
-
Lars1 - FK
Zkoušíme s kámošem experiment s naftou. Smíchat naftu od Shell V power + Aral nevím jak ji značí + Benzina Q Top + Agip Diesel+. A to v poměru po litru smíchané + adetiva (něco je od Shellu něco od Aralu i od OMW) Prozatímní výsledky jsou velmi dobré. Motor jako by dostal novou energii.
-
Zbysek - FK
Nafta shell v-power je skoro obyčejná (pokud je to ta česká, protože německá je super), Benzina nafta je taky dobrá, agip ani nevím. Aral nafta je perfektní na výko, aditiva taky pomůžou, takže výkonově by to mělo jít docela poznat.
-
Lars1 - FK
Člověče nehuli, vůbec nic.Diablo píše:a huli to?
Shell V-power byla z německá. Jde to poznat hotové stádo koni.
-
Zbysek - FK
Tak německá, to je opravdu jiné kafe. Ale myslím že už samotný aral ultimate by docela stačil, protože lepší nafta není. Teda stačí to jak komu, Diablovi by to nestačilo, protože to nehulí 
-
Lars1 - FK
Diablo by potřeboval ještě vstřik do vejfuku aby mu to hulilo
Jak říkám to míchání je experiment. Podle zvuku za studena se mi to jeví že má takový jemnější chod a lepší chytá myslím že to má hodně společného s kvalitou nafty, protože jinak se s motorem nic nedělalo.
-
Zbysek - FK
Rozhodně má ten dobrý vliv právě nafta. Chudáci němci se asi musí zhrozit, když u nás natankují naši nekvalitní českou naftu a najednou jim začnou ropáčky rachotit.
-
Lars1 - FK
Máš pravdu předsedo jako vždy. Není tak dávno jsem natankoval jinde něž jsem zvykly ale to mělo s naftou snad společného jen název. Motor měl tvrdý chod i zahřáty tak jsem doma do toho dal aditiva a už to bylo jiné kafe, se to zpravilo.
-
Sigy - FK
Kde seženu Deutsch naftu
Kde jsi ji sehnal Larsi? Je nějaká lepší CZ nafta než Verva diesel?
-
Diablo - FK
Nejpesi jsou opici kapky s naftou v obracenem pomeru. Znamej vyzkousel, sice jednou, zato nadsenej jako prase, bohuzel Lukas tak stastnej nebyl, cest jeho pamatce 
-
Lars1 - FK
to musíš přes kamioňáky jinak se k tomu pořádně nedostanešSigy píše:Kde seženu Deutsch naftuKde jsi ji sehnal Larsi? Je nějaká lepší CZ nafta než Verva diesel?
-
Diablo - FK
Nafta z rafinerie
Pánove to bych fakt blil, po dlouhe dobe jsem stacel naftu a kdyz jsem videl, kam se hnulo cetanove cislo od minula to je mi fakt na bliti, z 55 na necelych 51 , prilozim fotodokumentaci.

postup: ridic na lavce nalozi produkt, prevezme ho, dostane pruvodku a nekolik atestu a nafta putuje primo k zakaznikovi bez moznosti pajcovani apod, jelikoz na stacecim listku je vse videt, az ty deb**** prasata na pumpach to pajcujou, takze dane mnozstvi prevezmu a dostanu atest kde je napsano kdo PHM vydal a ktery clovek to prevzal (ridic)
obcas je lepsi nevedet cetanove cisla a uz vubec ne o kolik prijdete pri roztaznosti
Obcas si rikam, proc uz rovnou neposilaji mazut
BTW muzete se zhrozit opravnene
tato nafta jde i do cerpacich pump
DEAD DIESEL 4 EVER 
postup: ridic na lavce nalozi produkt, prevezme ho, dostane pruvodku a nekolik atestu a nafta putuje primo k zakaznikovi bez moznosti pajcovani apod, jelikoz na stacecim listku je vse videt, az ty deb**** prasata na pumpach to pajcujou, takze dane mnozstvi prevezmu a dostanu atest kde je napsano kdo PHM vydal a ktery clovek to prevzal (ridic)
obcas je lepsi nevedet cetanove cisla a uz vubec ne o kolik prijdete pri roztaznosti
Obcas si rikam, proc uz rovnou neposilaji mazut
BTW muzete se zhrozit opravnene
-
Zbysek - FK
Re: Nafta z rafinerie
Bohužel v Česku běžná situace. Jinak s roztažností si řidiči krásně vydělávají především přes léto.
-
Diablo - FK
Nahodou se ma dobre, dneska mu umoznili dobre dychat diky vypnutemu egru a pak mu pridali 40 kobylek zhruba 
-
Zbysek - FK
Tak to se ti bude hned zase lépe jezdit. Já dnes zjišťoval jak si na tom felda povede ve sprintu s 1,6MPI 55kw a ujel jsem jí. Teda nutno dodat, že na rozjezd vypadalo že je 1,6 maličko rychlejší, ale na dvojku a trojku už se pak nechytala. Akorát ten motor byl v Octávce
, ve feldě by mi určitě mizel v dáli
. Ale i tak to není marný, když má felda 1455kg/47kw a Octa 1705kg/55kw.
-
Diablo - FK
Zbysek píše:Tak to se ti bude hned zase lépe jezdit. Já dnes zjišťoval jak si na tom felda povede ve sprintu s 1,6MPI 55kw a ujel jsem jí. Teda nutno dodat, že na rozjezd vypadalo že je 1,6 maličko rychlejší, ale na dvojku a trojku už se pak nechytala. Akorát ten motor byl v Octávce, ve feldě by mi určitě mizel v dáli
. Ale i tak to není marný, když má felda 1455kg/47kw a Octa 1705kg/55kw.
ale ta felda je plna ne? pac ja mel praznou 1060kg, 1450kg ma ted octa tusim
-
Lars1 - FK
No jo Zbysku ale pořad to není ono pač nehuli a dokud auto nehuli tak to Diablo těžko rozchází. Já mam u Feldy psanou provozní 1150kg ale je to brány jako plně vybavena s plnou nádrží a 80kg řidičem a s plnou zátěží 1520kg
-
Zbysek - FK
Já vzal ty hmotnosti u obou aut jako celkovou, tedy 1455 vs. 1705. Pohotovostní je nějakých 1050 vs. 1300kg. Je to vlastně to samé, akorát jsem to rozpočítával na tu největší možnou hmotnost. Stejně nevím jak jsem měl v tu dobu těžké auto. V Octě byl řidič a spolujezdec (známí) a v kufru nic. My byly ve feldě tři s plným kufrem. Ale takhle to právě nejde porovnávat, protože každej váží jinak a věci taky. Proto jsem to napsal jako maximálku co by ty auta mohly mět.
Ale je pravda, že dokud to nebude hulit, tak to jde mimo Diabla
Ale je pravda, že dokud to nebude hulit, tak to jde mimo Diabla
-
Diablo - FK
ja neuznávám diesla co nehuli, to pro me neni diesel, stejne jako pro me neni auto co jezdi na benzin a jede to na LPG, to je takovy zzenstily auto, fuj.
Jinak octa uz si odfukuje
jeste dam vetsi vstriky a budu z toho mit sergeje 
Jinak octa uz si odfukuje
-
jerry2
Diablo píše:ja neuznávám diesla co nehuli, to pro me neni diesel, stejne jako pro me neni auto co jezdi na benzin a jede to na LPG, to je takovy zzenstily auto, fuj.
Jinak octa uz si odfukujejeste dam vetsi vstriky a budu z toho mit sergeje
Nemas TDi ani CRDi,mas komorku a ta spali vsetko uz z principu,tak nerozumiem,co ti je do 10 rocnej skodovky zla nafta?! EGR navyse pomaha spalovaniu a cerpadlo pracuje mozno s tretinovym tlakom oproti priamemu vstreku.
-
Zbysek - FK
Koukám přijdou sem nováčci a zase přibývá postů, které jsou zcela mimo. Pro upřesnění: Diablo už nejezdí běžně s dieselovou feldou, ale s novou Octávkou, což se tu řeší. A dále k vyjádření že tohle auto sežere všechno: je sice pěkné, že je motor 1,9D konstrukčně velice jednoduchý a sám o sobě by jel opravdu na cokoli co rozumně hoří, ale jelikož je na diesel feldě namontováno originál čerpadlo Lucas, tak téměř cokoli jiného než nafta znamená pro něj smrt (to asi pochopí každý kdo zná jeho konstrukci). Bohužel právě česká nafta je opravdu čím dál horší a dělá se už pouze tak, aby vůbec splňovala normy. Právě proto odcházejí čerpadla mnohem dříve (ne jen u feldy, fordi by mohli povídat). Právě proto je poznat obrovský rozdíl na motoru, který jezdil na Německou, nebo Českou naftu.
-
Lars1 - FK
Srovnávat Českou a Německou naftu snad ani nejde to je to samé jak srovnávat vodu a slivovici. Česka nafta se jen naftě podoba. Německou naftu jsem měl možnost vyzkoušet a taky říkám že Ti mají naftu ale u nás je to proti tomu jen výplach z nádrží.
-
Zbysek - FK
Ano, vystihl jsi to přesně
. Právě proto je v ČR sebevražda koupit si auto s CR motorem.
-
Diablo - FK
mame na firme snad vsechny typy motoru, D, TD,TDI, TDI PD, CDI a zatim nejak nejhur ceskou naftu snasi onen CDI, clovek si rekne Common Rail, davkuje postupne, ma mekky chod,velky vykon, plynule spalovani, tichy... jenze kulovy s ceskou naftou, na nemeckou ano, to to slape jak ma, ale na ceskou naftu je to snad pomalu horsi nez naftova felda za studena, jinak ten CDI je v ML 2,7CDI vedle toho stoji E290 2,9TD a ten je oproti tomu kroktej jak beranek, at za studena tak za tepla, je take pravda, ze zlate TéDéčko si vede nejlepe, CDI dostava naprdel a ten tah ve 150tis neni takovy jako tomu bylo napocatku, bohuzel, ten motor je staveny na kvalitni palivo, taky v knizce je udavano nejmensi cetanove cislo tusim 55 a pokud ceske rafinerie prudukuji mazut ( opravdu naftu ne) s cetanovym cislo 50-51 (kdyz se zadari) tak na to muze jeste mozna tak jezdit zetor popr naftova felda ci octule, ktera ma min. 49, ale i takhle to dostava na frak, o vode a sire radsi nemluvim...
to zbysek: nevis jaky cetanovy cislo maji nemci bezne na pumpach? Dikes
to zbysek: nevis jaky cetanovy cislo maji nemci bezne na pumpach? Dikes
-
Diablo - FK
ja to rikam porad, ze mame mazut
a to je jeste prdel pro ty co nevedi ze benzin a nafta se vozi v jedne cisterne
jednou to a jednou
takze v nafte je neco benzinu a v benzinu je neco nafty
jsem zvedav kolik lidi o tom jeste nevi 
- DonSalieri
Tak podle testu má nafta od Benziny 56,5,nafta v Německu Shell V-Power Diesel 58,9 a Aral 62,9...Jinak Nafta v ČR nestojí za nic..Snad jen ta Benzina má slušnou..
1.9TD Passat Variant....
-
Diablo - FK
ja to rikam, ze to jde do haje... si pamatuju jeste naftu kdyz mela 55 index..... a kdyz se vezla z nemecka tak 57
ach jo....
-
kltko - FK
je to paradox, ale aspoň ďalšie plus (jedno z mála) "slovenského ekonomického kocúra" - rakúska nafta je nielen o takých 0,10 € / liter lacnejšia, ale najbližšia pumpa v Rakúsku je Avanti, takže auto je kŕmené slušne ;o)
-
Lars1 - FK
Panové tak teď jezdím s ropačkem na Verva Diesel - zkušenosti měkči chod motoru, lepěji chytá, lepší zátah motoru a i spotřeba nafty šla zase o kousek niž a to i přesto že ji celkem čas od času nakládám
-
Sigy - FK
Jojo na Vervu jezdím už asik rok a je to rozdil... předtím jsem bral Shell V-Power Diesel a přechod na Vervu byl znat...
Teď chci vyzkoušet tu novou naftu od Agipu, cena pry stejna jako u jejich staré nafty a měla by byt taky něco jako Verva od benziny.
-
Diablo - FK
no aby to nebyla klasicka reklama
cena zustava, znacka zustava i kvalita bohuzel
ja jezdim na firemni bez aditiv primo z rafinerie, tak si davam aditivum sam do auta od VIFa tak je to o maloucko lepsi, skoro nepatrne a to mam PDcko, taky jsem jednou se vracel na firmu, uz mi nezbejvala nafta na dojeti, tak jsem si dal vervu natesenej jak to pojede a zjistil jsem, ze je to stejny, jako kdyz si tam dam aditivum
a to jsem jel nalozenej a pak jsem to dojizdel i prazdnej, jinak uz mi to tahalo vzduch, takze tam z 90% tam byla verva
me nejak nenadchla, ale za tu cenu + 1kc zhruba od ostatni nafty to neni zas tak hrozny, jinak lidi co jsou ze severu tak muzou tankovat nemeckou naftu i na ceskych pumpach
je tu dost pump, co maji naftu a benziny z nemecka, jinak ke vsi smule musim rict, ze skoda pump TOTAL co uz nejsou, tam byla JEN NEMECKA NAFTA, mam to primo od zdroje, kterej povi i co nema, zname se osobne, tak jsme se bavili o vicero vecech, jinak SHELL jde do kytek a jde tam i jeho kvalita protoze nema na aditiva, videl jsem i testy jejich nafty, zlata nase bez aditiv
BTW cetanove cislo 48 a 49 je sakra znat
k nam na firmu jezdi 51+ cetanu a i tohle je znat. tech par cisilek, ale zadny smutky, hezky kapky do ropacka a plyn podlazacka 
- Michelin1
- Kontaktovat uživatele:
A co Top Q Diesel mas taky nejaky info?
Fela 1.3 race car, TDi power
http://picasaweb.google.com/info.michelin
-
Diablo - FK
co mi rikal on at uz jsme resili oleje, maziva a paliva tak i on jako dealer uznal, jaky olej ma shell lepsi a jaky oni apod, jinak pokud chces nej naftu tak od TOTALu, jenze total pumpy uz nejsou, tam byla JEN nemecka nafta, obcas ji vezli i k nam, dalsi v poradi je verva, top Q, omv a agip a shell rikal na hony daleko, asi vedel proc, oni delaji rozbory i konkurencich paliv a tak mi to podle toho seradil, ale rikal, ze obcas je problem ne u vyrobce, ale na pumpe, obcas se davaji aditiva v rafinerii, obcas u prepravce a obcas az na pumpe, takze kazda pumpa muze mit jiny slozeni, byt jsou treba v jednom retezci a vazou se na urcitou normu, ale kazdej pes jina ves, jinak nejepsi asi bude si sehnat kvalitni aditiva a sam si tam kapnout, zas tak drahy to neni, ja drzim na VIFa, vic o aditivech a jaky znacky se drzet ti rekne ZBYSEK, ale ten asi taky doporuci VIF a oPICI kapky 
- Michelin1
- Kontaktovat uživatele:
Aspon ze Benzina vede
ja do common-raillu chci to nejlepsi co muzu
Fela 1.3 race car, TDi power
-
Diablo - FK
tak CR u me do baraku nesmi
ten sici stroj nemuzu ani citit, to bych radsi jezdil s 1,3 BMM Feldou nez tohle. To je jeden z nehrosich veci co diesel mohlo potkat, uz i v koncernu si stim nabehli, malokdo to chce, kazdej remcal na PDcka kdyz prisly a ted to kazdej chce zpet. Mame doma ML 270 CDI 170K a moje octa pred upravou se 105K tomu ujizdela s prehledem a to mi to vazi 1600kg a ML vazi 1700kg a to je 5 valec k tomu, BTW nafta je stejna a ridic nebyl zadnej lama. Takze CR u me neobstoji, to je takovej metrosexual a transexual mezi diesly, hraje si na benzin ( transexual ) a pak je to navonenej sampon co potrebuje jen urcitou naftu jinak trucuje ( metrous) jeste ze nevyzaduje pudr a solarko 
-
Diablo - FK
Opici kapky - POZOR
tak sjem dneska byl koupit ingredience, abych si mohl udelat opici kapky a pan mi rekl, ze to redidlo prestavaji vyrabet, ze se balakom stehuje do polska a ze ho vyskrtla z nabidky, ale pan byl chytreja posledni zbytky si nasyslel
tak jsem ziskal 9l reddidla ve vyprodeji za 200kc
( driv 800ml za 75kc) takze mam doma ted 18l redidla
jinak rikal, ze to ve skutecnosti vyrabela jina firma a balakom to jen stacel a ta firma funguje dal, snad severochema nebo tak nejak, takze redidlo se da sehnat na USTECKU v Roudnici nad Labem, info kde dam kdyztak na SZ nebo zde kdo bdue chtit
to sigy : nechces se project?
ma tam toho snad jeste 300l
to sigy : nechces se project?
-
Sigy - FK
Re: Opici kapky - POZOR
Aaaaaaa takže potvrzeno konec
a ja je ani nevyzkoušel
Diablo: za tu štreku mi to nestojí
Diablo: za tu štreku mi to nestojí
-
Lars1 - FK
zkušenosti s TOP Q od Benziny je lepší než v ČR prodávaná V power diesel od Shellu
-
Lars1 - FK
Jsou různý věci ale o Smoking Power sem neslyšel a to sem už slyšel hodně věci.

-
Diablo - FK
no ja jsem do bagru dal oPici kapky a uz to netoci 2200 ale 3100
to je rachot mezi domy
hlavne jak maze
-
Diablo - FK
ja jsem o ni premyslel, nez mi cisternaci rikali, ze ta nafta je porad stejna
jen jina smetanka okolo... 
-
Sigy - FK
Zkoušel jsem ten Diesel TECH, parkrat jsem ho natankoval, potom vratil k Vervě a byl poznat rozdil k lepšímu co se styče vervy...