Plastové lemy a prahy - montáž, demontáž a vše okolo
-
smazany clen - FK
Re: Zadni i predni lemy blatniků ??
taky jsem si koupil už plastový lemy a leží miv garáži, nebot mi je líto je tam dávat a vím, že s nima to bude hnít mnohem rychleji...a navíc kdybych si je dal i na předek tak mám jistotu, že mi shnijou i ty který mám zdravý...zatím je mám vyvařený, ale je už vidět že to po měsíci a půl zase začíná reznout, opravdu to nemá cenu dělat...koupím si za 1500 (kus) nový zadní blatníky, nechám stříknout a mám klid. lepší jak se patlat s lemama
-
raduzo22 - FK
Re: Platové lemy - "odfouknutí"
ahoj, slyšel sem že je na to dobrej silikon co se s ním lepí akvárka, ale nezkoušel sem to.
-
paj68
v každem obchodě kde se da sehnat plast. lem ti prodaji i lepidlo.Je to tuba ktera se da do pistole jak silikon.Stoji to 180kč 
-
RAIMMI
- Kontaktovat uživatele:
Já když je lepil tak právě tím silikonem,všechny 4, je průhlednej takže se setře to co vyleze a je to, drží to super, a hlavně to neudělá nic s lakem jako některá lepidla...
-
host
Neřvi a něco si nejdříve přečti:Johanes píše:Vy bando mentálních gigantů, přečetl jsem vaše cinty, ale čím přilepit lemy blatníků jsem se nedozvěděl. A ta paní, co rovná v BAUMAXU to dřevěný uhlí vý stejný ..... jako vy. Lemy jsou vyrobeny z PE materiálu a ke všem lepidlům jsou netečné, byť 20x odmašťované. Je tu někdo normální kdo poradí čím tyto lemy přilepit a ne přinejtovat!
Nástavce blatníků jsou určeny pro vozy Škoda Felicia a její modifikace. Jsou vyrobeny vakuovou technologií tvarového lisování umělých hmot z materiálu ABS tloušťky 2mm. Tím je zaručena kvalita a dlouhá životnost výrobku. Nástavce lze povrchově upravit do barvy vozu.
Nástavce chrání hrany blatníků před poškozením odletujícími kameny, zlepší estetiku Vašeho vozu.
k výrobku doporučujeme objednat také montážní tmel polyuretanový (přelakovatelný) nebo silikonový (nepřelakovatelný).
Polyethylen (PE) je termoplast, který vzniká polymerací ethenu. Vyrábí se z něj nejrůznější hračky, sáčky (mikroten) a elektrotechnická izolace. Takže hlavně pytlíky, brouku.
A jako bývalý prodejce produktů SOUDAL můžu vřele doporučit tyto výrobky:
Carbond 940FC - http://www.soudal.cz/cz/tlbl/carbond_940fc_tl.pdf
Carbond 945FC - http://www.soudal.cz/cz/tlbl/carbond_945fc_tl.pdf
-
Abdul - FK
Johanes veľmi slušne si ti napísal. Dúfam, že aj nabudúce.
- Vlada320
- Kontaktovat uživatele:
Re: LEPIDLO
no jo jenomže to lepidlo stojí 540kč 310mlJATRO1 píše:Čau,tak já to lepil polymerovým lepidlem Terostat-Teroson 9220,je přímo určené k lepení v automob.průmyslu.Je potom jako svár.
Škoda Felicia Kombi 1.3 mpi Lpg 390 000 km, STK za námi a pořád slouží věrně dál, těch 500 tisíc km s ní prostě dám :-)
- emilio52
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Re: Zadni i predni lemy blatniků ??
Pánové prosím přestaňte se hádat a urážet . Jako by nestačilo že se tu někeří vydáváte za někoho jiného nebo se neumíte ani podepsat ,nebo se stydíte za svůj názor?
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda

-
maniaX - FK
Jak na prahy :-)
Čau všem, tak jsem si koupil tyto prahy
http://www.nuclear-racing.cz/Fotografie ... lpr002.jpg
jsou celkem v poho akorát úplně přesně nesedí ale to dopasuju.
A ted pár otázkek:
Máte nějaké tipy na lepení nebo lépe nějaký super návod????
Co je lepší?? Prvně je tam přilepit a pěkně okitovat,opracovat a přebrousit a pak to nechat nalakovat nebo nechat prvně nalakovat samotné prahy??? Myslím si že ta první možnost je asi lepší protože bych to zbytečně lakoval 2x.
Díky za tipy a odpovědi.
http://www.nuclear-racing.cz/Fotografie ... lpr002.jpg
jsou celkem v poho akorát úplně přesně nesedí ale to dopasuju.
A ted pár otázkek:
Máte nějaké tipy na lepení nebo lépe nějaký super návod????
Co je lepší?? Prvně je tam přilepit a pěkně okitovat,opracovat a přebrousit a pak to nechat nalakovat nebo nechat prvně nalakovat samotné prahy??? Myslím si že ta první možnost je asi lepší protože bych to zbytečně lakoval 2x.
Díky za tipy a odpovědi.
- Skury
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Re: Jak na prahy :-)
Já bych to dopasoval, vykitoval a nastříkal zvlášť, nalepil na auto a šel od toho... Co tam chceš vymejšlet za složitosti?Proč to lakovat na autě? Zbytečný.
Be in, be pirate. Pirates.cz + Škoda Felicia Fun 1̶.̶8̶T̶ - bude update
ProjektySNADNO.cz - zpracování projektových dokumentací na rodinné a bytové domy, interiérový design, specializace na nestandardní řešení.
ProjektySNADNO.cz - zpracování projektových dokumentací na rodinné a bytové domy, interiérový design, specializace na nestandardní řešení.
-
RAIMMI
- Kontaktovat uživatele:
jj, jak Škury, nalakoval a kitoval bych to zvlášť a až pak lepil na auto...
-
maniaX - FK
No ale když to budu kitovat tak už to pak nesundám ne??? ono třeba zespodu toho prahu to moc nesedí a je tam mezera tak tu chci zakitovat....no a jak to zakituju tak jak to potom sundám???
Jde mi o tohle:
když jsem zkoušel ty prahy připasovat tak pod tím prahem jsou občas někde mezery a nerovnosti....kdybych to nechal nalakovat a přilepil tak tam budou ty mezery a já je musím zakytovat protože tam nechci mít vodu(mezi pravým prahem a tím spojlerovým prahem)....a tak si představte to dole kytovat....už nalakovaný nárazník a ještě ke všemu bych to musel zase stříkat. a to nemluvím ještě o tom že jak to přilepím nahoře tak tam nechci mít viditelnou tu mezeru co vznikne mezi karosérií a prahem....to chci taky zakytovat...a zase kdyby to bylo už nalakované ten práh tak bych měl dvojí práci.....
moje myšlenka je taková že to prostě připasuju přilepím a okytuju ten spojler nahoře a dole....prostě zadělám všechny mezery mezi karosérií a tím prahem....chápete mě??? a pak by se to lakovalo až by to všechno bylo zakytované a vybroušené
Jde mi o tohle:
když jsem zkoušel ty prahy připasovat tak pod tím prahem jsou občas někde mezery a nerovnosti....kdybych to nechal nalakovat a přilepil tak tam budou ty mezery a já je musím zakytovat protože tam nechci mít vodu(mezi pravým prahem a tím spojlerovým prahem)....a tak si představte to dole kytovat....už nalakovaný nárazník a ještě ke všemu bych to musel zase stříkat. a to nemluvím ještě o tom že jak to přilepím nahoře tak tam nechci mít viditelnou tu mezeru co vznikne mezi karosérií a prahem....to chci taky zakytovat...a zase kdyby to bylo už nalakované ten práh tak bych měl dvojí práci.....
moje myšlenka je taková že to prostě připasuju přilepím a okytuju ten spojler nahoře a dole....prostě zadělám všechny mezery mezi karosérií a tím prahem....chápete mě??? a pak by se to lakovalo až by to všechno bylo zakytované a vybroušené
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne stř 11. úno 2009 18:48:46, celkem upraveno 1 x.
-
RAIMMI
- Kontaktovat uživatele:
To by chtělo vidět a potom radit... Máš foto?
-
maniaX - FK
Tak tuhle mezeru zespoda bych chtěl třeba zakitovat....a myslím že lepší je to kitovat až po přilepení
-
maniaX - FK
A tady další věc tahle mezera která tam vznikne mezi karosérií a prahem tam taky nepatří
tu bych chtěl taky zakitovat....a myslím že po nalakovaném prahu je škoda zase piplat kit ....nebo snad ne??
tu bych chtěl taky zakitovat....a myslím že po nalakovaném prahu je škoda zase piplat kit ....nebo snad ne??
-
maniaX - FK
A tady další foto kde by to chtělo možná trošku upravit....ale už to nehoří jako ty dvě níže
- Skury
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Kitovat takový mezery je totální kravina. Zespodu to není vidět, na to ti stačí úplně silikon. Mimochodem je lepší, že jsou zespodu mezery, aspoň ti to větrá. Nahoře a z boku nic nevidim, aby bylo potřeba upravovat.
-
maniaX - FK
Dobrá tedy nechám si poraditŠkury píše:Kitovat takový mezery je totální kravina. Zespodu to není vidět, na to ti stačí úplně silikon. Mimochodem je lepší, že jsou zespodu mezery, aspoň ti to větrá. Nahoře a z boku nic nevidim, aby bylo potřeba upravovat.
-
maniaX - FK
Jinak plánuju potom to že nechám celé auto nastříkat znovu(celolak)....takže to je další věci proč to ted vše nelakovat a prostě to nechat pak všechno na lakýrovi....protože to co bude nové budou prahy, přední a zadní spojler, zavařené páte dveře, zrcátka, maska, možná kapota.....
TAK NENÍ TO FAKT LEPŠÍ NALEPIT TY PRAHY TED KDYŽ JSOU JEN V PLNIČI??????
TAK NENÍ TO FAKT LEPŠÍ NALEPIT TY PRAHY TED KDYŽ JSOU JEN V PLNIČI??????
- Skury
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Tak si vyber... Buď budeš lakovat celý auto nebo jen prahy... Protože pokud jen prahy a ty je nalepíš, tak tě lakýra zastřelí... Jak to chceš zakrýt, abys nenalakoval dveře, interiér... Ideální by bylo sundat dveře kvůli lakování. A to seti nevyplatí. 
-
maniaX - FK
No nakonec až bude vše nasazeno tak chci lakovat celé auto
....ale že nebudu muset vyhazovat celý interiér??? 
Naposledy upravil(a) Maty dne stř 11. úno 2009 21:46:43, celkem upraveno 1 x.
Důvod: viz. pravidlo č. 4
- Hanuš
- Kontaktovat uživatele:
nijak ti neporadim.. ale je zapotrebi tam ty lamino dily davat? ... vzdyt na podzim jsi mel auto pekne 
Dobre auto nepoznas po ctvrt mili, ale po dvaceti letech!!!
-
maniaX - FK
Stavím si svůj sen
Nechci sériové auto 
Naposledy upravil(a) Maty dne stř 11. úno 2009 21:47:10, celkem upraveno 1 x.
- Skury
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Když chceš auto do celolaku, tak vyházet interiér, vyndat okna, všechny plastový ptákovinky a věci, co nechceš mít poničený. A stříkat nejlépe po dílech... Jedině tam můžeš nechat motor a spodek auta. 

-
smazany clen - FK
Plastové lemy.Jak přidělat?
Zdravíčko chci se zeptat jak mám přidělat plastové lemy na felicii či to stačí třeba tmelem,sylikonem nebo našroubovat co by jste doporučili dikes ....? 
- emilio52
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Re: Plastové lemy.Jak přidělat?
Jestli chceš jen zamaskovat rez tak by bylo asi lepší dát nový lemy..Jinak se mám dojem lepěj .
Něco se o tom píše tady
http://www.feliciaklub.cz/forum_new/vie ... my#p130656
Něco se o tom píše tady
http://www.feliciaklub.cz/forum_new/vie ... my#p130656
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda

-
Collin - FK
emi: Tam toho teda moc nemá! Ale nalep je , o jiné volbě bych nepřemýšlel..
- 00Inferno00
- Kontaktovat uživatele:
Ales.scout je ma prisroubovane, dobre je, ze je muzes odsroubovat a popr. nejak osetrit.
VW Golf IV 1.9TDI PD ARL 192PS 401Nm powered by TDIfun, EGR-off, TT puky, Strongflex dogboneVici píše:...ARL je král mezi TDI na platformě G4...
VW Passat Variant B8 2.0TDI Dynaudio
-
raduzo22 - FK
Švagr to na favoritu nítoval,ale to se mi zdá trošku morbidní.
- URNA
- Kontaktovat uživatele:
Většinou se ty plastové lemy lepý!... 
Felda 1.3 a hlavně jí dej napííít!!!! 1náááááááááá 2náááááááááááááá 3 náááááááááááááááááááááááááá
.........
.........
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Na fávu v r 93 jsem to šrouboval zespodu do lemu, ale jak se to přitáhlo, tak se ten plast v tom místě nahoře odchlýpl. Takže jediná volba je přilepit silikonovým lepidlem.
-
eva
Plastové lemy a prahy
Prosím o radu.Mám prorezlé lemy zadních blatníku a chci si tam dát plastové lemy.Nevím jestli bych to zvládla sama,a nebo to dát raději do servisu kde by mi to udělali.Pokud je to jednoduché možná bych to zvládla i sama,jen nevím jaké lepidlo použít a jak to ošetřit at se ta rez dál nerozšiřuje.Díky.
-
smazany clen - FK
Re: Plastové lemy blatníků
Ahoj.Jestli jsou blatniky prorezlé tak to nijak neosetris aby ti to nepokracovalo dal po nalepeni plastovejch lemu.Kazdopadne flexou obrousit natrit odrezovacem pak zakladovkou a nalepit.Nejlepsi je lepidlo na okna BERNER.
-
eva
děkuji za radu,ty lemy ještě nejsou moc prorezlé,jsou tam bublinky a hlavně na te levé straně.na te druhé je to skoro zdravé,ale už bych tam ten druhy musela dát kvůli tomu levému.
-
mause
- Kontaktovat uživatele:
plastové lemy jsou dobré jen k tomu aby to nebylo vidět ale pod tím to porezne dál a ještě rychleji.... pokud je tam bublina tak je to na 80% durch... když už ne vyměnit tak aspon vybrousit až do stříbra vykytovat nastříkat a nebo natřít nějakým hemeraite a pak to teprve zakrýt tím plastem
at to aspon chviličku vydrží 
ja osobně bych přišetřil a nechal ty lemy vyměnit
ja osobně bych přišetřil a nechal ty lemy vyměnit
bylo: felinka lechce poladěná...Myška
je: octule v kombajnu 1,9 tdi ALH zatím 66kw/90 hp + SPRINT 769...Chrochtadlo
:-)
http://www.youtube.com/watch?v=cIemgwmRgxk
Jawinka 350/638 -> 639
hranatá felicie - červený drak
Jawinka 350/638 -> 639
-
eva
Pokud bych ještě chtěla felinku udržet tak na další čtyři roky tak bych možná raději nechala ty lemy udělat nové,ale myslím si že to bude dost drahé.
-
Hazi - FK
Pořádně orezle misto zbrousit, zatřit nějakou kvalitnější barvou (např. hemeraite), pak to zatřít něčím jako gumoasfalt a nalepit plastové lemy. Pěkně nešetřit tmelem a dát ho všude po stranách lemu, pak se tam nedostává voda a nehnije to tam. Dělal jsem to tak již na několika autech a i když se lem po několika letech sudnala, tak to bylo ve stavu jako před nandaním. Hnije to těm co tam jen halabala nalepěj lem, ale pokud je to dobře udělané, tak neni důvod aby to hnilo.
- DuDe
- Kontaktovat uživatele:
Pokud nepočítá s tím že to auto bude mít dlouho tak nač taková práce ? Nalepil bych tam natvrdo pžímo nato rezavy a kašlal na to . Je to prasečina , ale ze dva roky to vydrží .
-
Hazi - FK
Tak je to dost prásarna
a zas tolik práce to neni, když si vezmeš elektrický pomocníky
A hlavně třeba planuješ za pul roku prodat, pak se něco zesejří a bude muset zustat doma, tak si budeš nadávat, žes to neudělal pořádně.
- DuDe
- Kontaktovat uživatele:
Vzal jsem to nejjednodušší a nejlacinější cestou . Tet záleží na majitali co má z autem v umyslu . Pokud bych věděl že ho do dvou let prodám .Určitě bych něměnil lemy ,ale nalepil tam ty plasty a hotovo .
-
Hazi - FK
Jj však jo, ale trochu to pod tim ošetřit, ja to dávam i nové lemy, krom toho že mě se to líbí, tak to vdrží dýl než když jsou jentak volně, protože to mužu pořádně zadělat nějakym gumosračem a ten by samotnej vypadal na lemu blbě.
-
mause
- Kontaktovat uživatele:
prasečina? to si ještě neviděl jak se prodavají auta
)) pokud auto pujde do 2 let pryč ta zalepit.. a hotovo... max.. nožem urvy ten strut a natři to hemeraite.. a zalep to.. nešetři tmelem
a nejlepe to vystříkat olejem 
bylo: felinka lechce poladěná...Myška
Jawinka 350/638 -> 639
Jawinka 350/638 -> 639
-
Hazi - FK
Ale jo viděl. Leč si myslím, že se tady bavíme na trochu lepší úrovni, než autobazar 
-
big.jedla - FK
Nevím to je boj s větrnými mlýny
tohle auto prostě už nikdy nikdo koroze nezbaví a opravovat mi to příjde jako ty peníze vyhodit... člověk vymění přední blatníky a rok na to shnijou zadní lemy... vymění se lemy a zhnijou páté dveře... vyvaří se páté dveře a zhnijou prahy... pak všechny dveře v rozích... no a pak začíná zase druhé kolo s předními blatníky...
- hromyblesky
- Bydliště: Region razovitý ,tam někdo primo uprostřed mesta Ostravy,bo je to tu fajne cyp.
- Kontaktovat uživatele:
EVICKO odkud jsi?dam ti navod a ten dej svemu otci nebo priteli popr kamaradovi,oni to pochopi lip,vezmes vazelinu a zevnitr na ty plastove lemy ji napatlas a pak nytkama popr sroubkama ty lemy prichytis ale jen za spodni hranu,,pokud by to nahore nelicovalo budes to muset prilepit,(samo ze na odmastenej povrch),vazelina bude stacit dat jen tam kde je rez ,a a zevnitr do blatniku ,to bude chtit vystrikat olejem a myslim ze par let by to jeste vydrzelo,jinak oprava by vysla na cca 7000 kč aby to bylo hezky a kvalitni
synku lampy tu pálí,,,, neony blikaj na cestu...
FAKJU BIČ
FAKJU BIČ
za vsim hledej pravidlo 7 a 15VAUXHALL píše:Me by zajimalo kde bys to chtel jeste snizovat,kdyz motor je 12cm nad zemi
- hromyblesky
- Bydliště: Region razovitý ,tam někdo primo uprostřed mesta Ostravy,bo je to tu fajne cyp.
- Kontaktovat uživatele:
big.jedla píše:Nevím to je boj s větrnými mlýnytohle auto prostě už nikdy nikdo koroze nezbaví a opravovat mi to příjde jako ty peníze vyhodit... člověk vymění přední blatníky a rok na to shnijou zadní lemy... vymění se lemy a zhnijou páté dveře... vyvaří se páté dveře a zhnijou prahy... pak všechny dveře v rozích... no a pak začíná zase druhé kolo s předními blatníky...
proste hovna hovna hovna,a samy blbosti
synku lampy tu pálí,,,, neony blikaj na cestu...
FAKJU BIČ
FAKJU BIČ
za vsim hledej pravidlo 7 a 15VAUXHALL píše:Me by zajimalo kde bys to chtel jeste snizovat,kdyz motor je 12cm nad zemi
-
Návštěvník
Jsem z Frýdku a za návod ti děkuji.popřípadě bych ti to svěřila a mužeš to udělat ty.hromyblesky píše:EVICKO odkud jsi?dam ti navod a ten dej svemu otci nebo priteli popr kamaradovi,oni to pochopi lip,vezmes vazelinu a zevnitr na ty plastove lemy ji napatlas a pak nytkama popr sroubkama ty lemy prichytis ale jen za spodni hranu,,pokud by to nahore nelicovalo budes to muset prilepit,(samo ze na odmastenej povrch),vazelina bude stacit dat jen tam kde je rez ,a a zevnitr do blatniku ,to bude chtit vystrikat olejem a myslim ze par let by to jeste vydrzelo,jinak oprava by vysla na cca 7000 kč aby to bylo hezky a kvalitni