Jak rozebrat převodovku
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jak rozebrat převodovku
PDF mám hotové
http://uloz.to/1127972/prevodovka-demontaz.pdf
Kdo by to chtěl mít editovatelné, tak zde je to v DOC
http://uloz.to/1127971/prevodovka-demontaz.doc
Bohužel to ale nebude na tomhle serveru dostupné trvale, chtělo by to nakopčit přímo někam sem na feldaklub
http://uloz.to/1127972/prevodovka-demontaz.pdf
Kdo by to chtěl mít editovatelné, tak zde je to v DOC
http://uloz.to/1127971/prevodovka-demontaz.doc
Bohužel to ale nebude na tomhle serveru dostupné trvale, chtělo by to nakopčit přímo někam sem na feldaklub
- URNA
- Kontaktovat uživatele:
Superr!!:)...No ale to by chtělo to dát aby to tu když tak bylo:-)...a jak se to sem uloží??:-)
Felda 1.3 a hlavně jí dej napííít!!!! 1náááááááááá 2náááááááááááááá 3 náááááááááááááááááááááááááá
.........
.........
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
To sám nevím. Asi by to chtělo kontaktovat admina, aby to hodil přímo na http://www.feliciaklub.cz někam do návodů. Jako podmínku si ale dej, aby to bylo veřejně přístupné. Oni si tam hrajou na ty členy a nečleny.
Když bude jo zle, tak se zeptám kamaráda, jestli to mohu hodit k němu na server. Přístup mám, ale nedávám tam nic takhle veřejného. Strkám si tam jenom věci co chci sám pro sebe mít přístupné na internetu.
Když bude jo zle, tak se zeptám kamaráda, jestli to mohu hodit k němu na server. Přístup mám, ale nedávám tam nic takhle veřejného. Strkám si tam jenom věci co chci sám pro sebe mít přístupné na internetu.
-
Josh123456 - FK
Jo, tak já na to mrknu taky
, ale předem chválim za návod.
Jinak se taky přidávám k Ivánkovi, že bychom se mohli sejít na kafe v Horních Počernicích
Jinak se taky přidávám k Ivánkovi, že bychom se mohli sejít na kafe v Horních Počernicích
- URNA
- Kontaktovat uživatele:
Josh123456:Tak to neni vůbec problém;):)..menčí sraz v Horních Počernicích
Ivarek,Josh123456:a koukal jsem že jste ze Stredočeského kraje ,tak to by jste mohli znát kokořínsko?Jestli jo a bylo by to pro váš blíž tak tam mám chatu(nebo spíš babička
)..tak tam by jste taky mohli zajít na kafe;)
Ivarek,Josh123456:a koukal jsem že jste ze Stredočeského kraje ,tak to by jste mohli znát kokořínsko?Jestli jo a bylo by to pro váš blíž tak tam mám chatu(nebo spíš babička
Felda 1.3 a hlavně jí dej napííít!!!! 1náááááááááá 2náááááááááááááá 3 náááááááááááááááááááááááááá
.........
.........
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Kokořínsko trošku znám....bydlím 5km od Kokořína.

- URNA
- Kontaktovat uživatele:
Cože hustýý
....a v jaký vesnici??my máme chatu v Jestřebici 
.........
.........
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Březinka...
Jestřebici znám....

- URNA
- Kontaktovat uživatele:
Tyvoee tak to je jako fakt hustý!:D..Březinku znáám!!!tam jsem se najezdil na kole!:D...tak jako pecka no..tak to můžeš přijet na chatu a ti ukážu to rozebrání převodovky:Dto máš zarohem!:D
.........
.........
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Svět je fakt malej a feldařskej ještě míň.
Určo se někdy zastavím na pokec a přiučení se.
A mě to napadlo jak jsi psal že jezdíš na chatu kam asi tak jezdíš.A ty hned za roh.

A mě to napadlo jak jsi psal že jezdíš na chatu kam asi tak jezdíš.A ty hned za roh.
- jirkaf
- Kontaktovat uživatele:
Tak kluci jestli budete pořádat nějaký to kafe v Počernicích tak se z dovolením taky přifařím 
VW Passat 1.9 TDi, VW Passat 1.6, Suzuki RM-Z 450, Jawa Pionýr, Jawa Mustang
-
Josh123456 - FK
Jestřebnice je pro mě daleko docela, ale kdyby to bylo na 100% domluvený, tak přijedu, ale třeba až někdy v březnu, kdyby to nevadilo 
- URNA
- Kontaktovat uživatele:
jirkaf :jasnýý!!...
..
.........
.........
- URNA
- Kontaktovat uživatele:
Josh123456:No nevadilo!:)tak potom se domluvíme a uděláme takovej srázek!..
.........
.........
Na dobre kafe a na kus reci bych se taky prifaril
muzem udelat mensi srazek.
http://www.sigra.cz
Onclova Race Felis - http://feliciaklub.cz/forum_new/viewtop ... =16&t=9101
-
Josh123456 - FK
No vida, tak na jaře se musíme spolehlivě domluvit 
na 100%, myslim ze by jelo z Prahy dost lidi 
http://www.sigra.cz
Onclova Race Felis - http://feliciaklub.cz/forum_new/viewtop ... =16&t=9101
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Náhodně jsem našel na netu fotky převodovky ve stavu, když je sundané víko (přitahování pětky)

-
Josh123456 - FK
jo, tak to je taky řešení, když někomu blbne jen pětka
- URNA
- Kontaktovat uživatele:
Joje to takový pohodlnější a mín pracný než vyndavat celou převodovku;)..pokud blbne jenom t 5:)
.........
.........
- Vlada320
- Kontaktovat uživatele:
ahoj klucí chci se jen zeptat.mám převodovku v autě 1,3mpi a už nestojí za nic moc.sehnal jsem si převodovku z favorita a i se s tejným poměrem takže náhradní mám.do tý svý se teď chystám koupit lepší olej ale stejně si myslím že to moc nepomůže.jak bude nějak hezky tak tam budu dávat tu převodovku z fáčka na zkoušk když by byla dobrá tak bych chtěl tu svou dát do pucu.
co se týče techniky tak jsem hodně zručnej a nebojím se ničeho.a teď ten dotaz.určitě budu měnit synchrony na jedničce,dvojce a asi nejspíš i trojce protože už tam taky škrtá o zoubky při řazení.ty synchrony jsou vpohodě tam nic vysvětlovat nepotřebuju, ale nevím jak je to teda s těma ložiskama,chci je vyměnit a když už tak všechny.ta moje převodovka dost hučí a to na všechny rychlosti,občas při rozjezdu na jedničku se jakoby něco vzpamatuje a můžu jí krásně vytočit třeba k pěti tisícům a má to prostě takovej přirozenej zvuk ale to je jen náhoda.spíš to pořád vrčí jak sviň a třeba na trojku do kopce vytočit do čtyřech tisíc znamená dost nepříjemnej zvuk a hlavně kolikrát čekám jestli něco nepraskne nebo neuletí nebo se kousne.hlavní problém je v tom že když jsem to auto koupil tak asi po tisíci kilometrech jsem zjistil při výměně oleje že tam žádnej není
a podle mě to právě ty ložiska odnesli a asi pěkně.no a proto se chci zeptat jestli se teda u těch novejch převodovek nemusí vymezovat ta vůle na ložiskách, prostě se tam co tak chápu asi naperou kam to jen jde a jediný kde se vymezujou vůle jsou na diferenciálu nebo se musej ty vůle vymezovat i na těch ložiskách na těch hřídelých?jak to tedy je?jen na diferáku nebo všude vymezovat vůle?
je to trochu sázka do loterie to přiznávám a budu to dělat i poprvý ale řikám nebojím se toho a zkusím to a navíc je to jen převodovka a vvšechno je jednou poprvý
jen mi poraďte jak je to s těma vůlema.auto je roku výroby 1999 tkaže převodovka patří asi nejspíš mezi ty nový tipy.
v tý z fáčka se nehci hrabat protože to je ta stará a tam se ty vůle asi budou muset vymezovat takže na tu prdím.když nebude tolik hučet a bude řadit líp než ta moje tak jí tam vklidu můžu mít.
díky moc předem vláďa
co se týče techniky tak jsem hodně zručnej a nebojím se ničeho.a teď ten dotaz.určitě budu měnit synchrony na jedničce,dvojce a asi nejspíš i trojce protože už tam taky škrtá o zoubky při řazení.ty synchrony jsou vpohodě tam nic vysvětlovat nepotřebuju, ale nevím jak je to teda s těma ložiskama,chci je vyměnit a když už tak všechny.ta moje převodovka dost hučí a to na všechny rychlosti,občas při rozjezdu na jedničku se jakoby něco vzpamatuje a můžu jí krásně vytočit třeba k pěti tisícům a má to prostě takovej přirozenej zvuk ale to je jen náhoda.spíš to pořád vrčí jak sviň a třeba na trojku do kopce vytočit do čtyřech tisíc znamená dost nepříjemnej zvuk a hlavně kolikrát čekám jestli něco nepraskne nebo neuletí nebo se kousne.hlavní problém je v tom že když jsem to auto koupil tak asi po tisíci kilometrech jsem zjistil při výměně oleje že tam žádnej není
je to trochu sázka do loterie to přiznávám a budu to dělat i poprvý ale řikám nebojím se toho a zkusím to a navíc je to jen převodovka a vvšechno je jednou poprvý
v tý z fáčka se nehci hrabat protože to je ta stará a tam se ty vůle asi budou muset vymezovat takže na tu prdím.když nebude tolik hučet a bude řadit líp než ta moje tak jí tam vklidu můžu mít.
díky moc předem vláďa
Škoda Felicia Kombi 1.3 mpi Lpg 390 000 km, STK za námi a pořád slouží věrně dál, těch 500 tisíc km s ní prostě dám :-)
-
Josh123456 - FK
Nemusíš vymezovat vůle, jestli máš nový typ převodovky-jako, že asi jo, tak jen na diferenciálu musíš udělat určitý předpětí! Což je celkem logický, protože jsou tam kuželíková ložiska, kde se předpětí dělá-né vůle, ale právě předpětí! A že to je jen převodovka, tak to jo, ale nezapoměň, že to je ozubené soukolí, kde i změna zubového záběru může mít vliv na hlučnost.
- URNA
- Kontaktovat uživatele:
Čau vládo,Takže nejdřív k problémům s ložisky.Jestli chceš vyměnit ůplně všechny tak v MPI jsou dvě ložiska vlisovaný do obalu takže budeš potřebovat autogen nebo elektriku aby jsi to dostal ven(vyndáš z toho valivý tělíska a navaříš tam takovej plíšek a to pak vytukneš,když tak to potom eště popíšu)No vůle se na diferenciálu určitě vymezuje a kdyby byli na diferenciálu dobrý ty ložiska tak bych je nevyměnoval;)..
.........
.........
- Vlada320
- Kontaktovat uživatele:
ok díky.u známýho nebude problém ty ložiska dostat ven.takže jen na diferenciálu buu teda řešit vůle to jsem chtěl slyšet.ale myslím si že právě asi nejvíc budou v háji ty ložiska v difu protože ta převodovka nejvíc hučí v záběru.je to takovej já nevím jak ten zvuk popsat.no proste když je motor v záběru a nebio ne tak je v tom podstatnej rozdíl a hodně je to takový silný vrčení.URNA píše:Čau vládo,Takže nejdřív k problémům s ložisky.Jestli chceš vyměnit ůplně všechny tak v MPI jsou dvě ložiska vlisovaný do obalu takže budeš potřebovat autogen nebo elektriku aby jsi to dostal ven(vyndáš z toho valivý tělíska a navaříš tam takovej plíšek a to pak vytukneš,když tak to potom eště popíšu)No vůle se na diferenciálu určitě vymezuje a kdyby byli na diferenciálu dobrý ty ložiska tak bych je nevyměnoval;)..
Škoda Felicia Kombi 1.3 mpi Lpg 390 000 km, STK za námi a pořád slouží věrně dál, těch 500 tisíc km s ní prostě dám :-)
- URNA
- Kontaktovat uživatele:
No to uvidíš až to rozebereš;):-)....když tak tady je návod jak udělat to předepnutí(vůli mezi vnitřním kroužkem ložiska a vnějším kroužkem)...Tak pak dej vědět jak to dopadlo;)
.........
.........
- Vlada320
- Kontaktovat uživatele:
no jak to může dopadnout?co se stane když bych ty vůle vymezil špatně?buď to bude hučet a nebo se to celý jednou kusne ne?URNA píše:No to uvidíš až to rozebereš;):-)....když tak tady je návod jak udělat to předepnutí(vůli mezi vnitřním kroužkem ložiska a vnějším kroužkem)...Tak pak dej vědět jak to dopadlo;)
- URNA
- Kontaktovat uživatele:
Noo jako nekousne se to..pokud ten diferenciál roztočíš rukou tak to bude ok...ale třeba ti to bude víc hučet ... 
.........
.........
-
Josh123456 - FK
když tam neuděláš aspoň malé předpětí, tak to nemusíš ani dělat, když už to budeš dělat, tak to udělej pořádně.
- URNA
- Kontaktovat uživatele:
Ale když to dělá člověk poprví tak to nemáš v ruce....a bude to takový hodně na pocit no..
.........
.........
-
Josh123456 - FK
jj bude to je mi jasný, ale dá se to poznat, jestli ložiska táhnou a nebo jestli mají vůli a nebo jsou tak akorád. ono 0,15-0,25 desítek jde poznat, jestli je to moc nebo málo na ty ložiska podle citu, i když je to relativně malé číslo.
- URNA
- Kontaktovat uživatele:
Noo tak jako dá se to jako jakž takž poznat..uvidíme až to Vlada320 udělá;)
.........
.........
-
Pascalik
- Kontaktovat uživatele:
prosim dasa este upnut to pdf chcel by som sa dotoho pustit
- URNA
- Kontaktovat uživatele:
.........
.........
- URNA
- Kontaktovat uživatele:
čau tak jsem se rozhodnul aby tohle téma tu neumřelo tak pár lidí se mě ptalo na to jak udělat převodovku z favorita na feldu.Tak v průběhu Vánočních svátků Vám tady hodim foto a info 
.........
.........
-
dzinvojta
Čus nevíte někdo jestli do obalu převodovky 1,3 pasuje vnitřek z 1,9d? Mam ji děravou a mam tady jednu z benzinu. Dík za odpověď.
- URNA
- Kontaktovat uživatele:
Záleží na tom jestli máš z MPI nebo z normal tu starou..Jestli z MPI tak to pasuje 
.........
.........
-
Elvis0910
- Kontaktovat uživatele:
nazdarek. Mas niekde tie foto kde co trebalo prehodit z favoritackej prevodovky aby to pasovalo na feldu???
- URNA
- Kontaktovat uživatele:
foto nemám ale příští týden to dodám ale jde jenom o to že přehodíš horní víka a držák silenbloku tak tam dáš menší šrouby 
.........
.........
dodám že ne všechny víka jsou stejný felda má dva druhy 
sem nejlepší tak nezáviďte
1.3 BMM kombi LPG
Golf III tdi 66kw + bosch 764 => cca 95kw
1.3 BMM kombi LPG
Golf III tdi 66kw + bosch 764 => cca 95kw
- URNA
- Kontaktovat uživatele:
tak jestli se bavíme o převodovce z favorita tak myslíme i ten starš typ převodvoky na feldu 10sk myslim že je označení..
.........
.........
-
Elvis0910
- Kontaktovat uživatele:
nooo tak potom je to v pohode s tym nebude problem ...len aka otazka zacala mi mierne hrkotat 5-tka. inac je vsetko v pohode nemusim sa nicoho bat ze??? staci ak len dotiahnem 5-tku ci tam sa aj nieco ine nastavuje ale mam nato kaslat ked mam jednu prevodovku v garazi??? nahradnu s favorita??
-
sevcaa
Zdarec . Nemá tady někdo z vás zkušenosti z přehozením převodovky z favorita do feldy ? . U feldy jsou dva druhy krytu převodovky z uchycením ke karoserii , lze použít oba nebo každý má jiné rozteče šroubu ? diky moc
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Na Favoriťáckou převodovku musíš použít víko ze staršího typu převodovky na Feldu (trojůhelníkové). Nové kulaté tam vůbec nepasuje.
-
sevcaa
Ok super , a jde to napasovat pak na uchyt ke karoserii jo ? Když jsme tam nechali favori´tácký kryt tak to tam nepadlo . dik dik
-
sevcaa
http://www.nd-skoda-volkswagen.cz/cz/au ... 95-97.html Tohle je to trojuhelníkové víko ? diky diky
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Ano, to je přesně ono.