Víko se tam otevírat nesmí a voda také se nesmí dolévat aspoň mi tak bylo řečeno.
Baterie
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Re: Baterie
Změř dobíjení,klidový odběr a taky kolik toho najezdíš.
-
Radino - FK
Při vypnutem motoru 11.36
A při zapnutem 10.26
A ted mi to nastartovat nejde.
Je to špatná baterie?Totiž já tam jednou dolil trochu des.vody že by to mělo nějaké následky?
A při zapnutem 10.26
A ted mi to nastartovat nejde.
Je to špatná baterie?Totiž já tam jednou dolil trochu des.vody že by to mělo nějaké následky?
- emilio52
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
A kudy jsi to tam nalil by mě docela zajímalo ?
Že to má při vypnutám víc než při zapnutým je nějaký divný .
Nejde nastartovat ,-- a startér má snahu točit?
Že to má při vypnutám víc než při zapnutým je nějaký divný .
Nejde nastartovat ,-- a startér má snahu točit?
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda

- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Máš několik možností:
špatná baterka
špatně do dobíjí
velký klidový odběr - něco baterku vyžahne, když auto stojí
špatný kontakt na baterce, alternátoru...
špatná baterka
špatně do dobíjí
velký klidový odběr - něco baterku vyžahne, když auto stojí
špatný kontakt na baterce, alternátoru...
-
Radino - FK
Máš tam jeden otvor.Který ti svítí zelena bílá červená podle stavu dobití
Starter má snahu ale protě to nenaskočí
Jak baterku dobiju jede tak cca měsíc a zase musím dobít.Baterie je stará rok
Starter má snahu ale protě to nenaskočí
Jak baterku dobiju jede tak cca měsíc a zase musím dobít.Baterie je stará rok
No pokud máš při zapnutém na baterce cca 10V, tak si myslím, že ti špatně dobíjí altec (vadný altec nebo regulátor).
To že má víc při vypnutém než nastartovaném by to spíš potvrdilo, protože je baterka víc vytížená (čerpadlo, trysky...).
Ještě zkus změřit U při zvýšených otáčkách. Má tam být 12-13V, nikdy ne víc než 14V (ale to asi není zrovna tvůj případ).
Pokud bude napětí menší než těch 12V jsou možné příčiny tyto:
opotřebené uhlíky
poškozené sběrné kroužky
ochablé přítlačné pružiny uhlíků
vadný regulátor napětí na altu
vadný diodový blok
vadné vinutí
To že má víc při vypnutém než nastartovaném by to spíš potvrdilo, protože je baterka víc vytížená (čerpadlo, trysky...).
Ještě zkus změřit U při zvýšených otáčkách. Má tam být 12-13V, nikdy ne víc než 14V (ale to asi není zrovna tvůj případ).
Pokud bude napětí menší než těch 12V jsou možné příčiny tyto:
opotřebené uhlíky
poškozené sběrné kroužky
ochablé přítlačné pružiny uhlíků
vadný regulátor napětí na altu
vadný diodový blok
vadné vinutí
CX-60, Pathfinder R51 + bráchovo Pick-up 1.9D, ex 105L, 130GL, 1.3MPi, A3
Účet udržuji pouze pro vzpomínku na dobré časy s Feldou tady na foru.
Účet udržuji pouze pro vzpomínku na dobré časy s Feldou tady na foru.
-
Radino - FK
Altik mám vpoho.Budu muset nabít baterku a uvidím.Zítra tu písnu.
Tedkom ji mam doma a ma 12.5.
Jde nějak vyzkoušet altík?
Hm?
Jde nějak vyzkoušet altík?
Hm?
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Vyzkoušet jde tak, že měříš napětí na baterce při nastartovaném motoru v různých otáčkách a s různou zátěží.
-
Zbysek - FK
To zvýšení napětí při přenosu do tepla ukazuje že baterka na tom není tak nejhůř, protože při pokojové teplotě by měla mít alespoň 12,6V (tedy u tebe mírně pod s tím, že samozřejmě máš nějaké nepřesnosti). To napětí na baterce v autě jsi jistě měřil s připojenou baterkou, tedy je taky možné, že i v zimě bude dávat více, ale auto ti něco žere i vypnuté a tak se napětí hned dost sníží.Radino píše:Při vypnutem motoru 11.36
A při zapnutem 10.26
Je dobré, že jednou píšeš že máš altík v pořádku a pak jak ho vyzkušet
I bezúdržbové baterie se samozřejmě dolévají, ale nesmí se to dělat během záruky, jinak o ni člověk přijde. Jejich náplň se sice ztráí mnohem pomaleji (protože je téměř dokonale těsná), ale přesto částečně ubývá a po dvou leteh už je občas potřeba ji dolít. Je k tomu každá z nich uzpůsobená, ač na první pohled vypadají že rozdělat nejdou.emilio52 píše:A kudy jsi to tam nalil by mě docela zajímalo ?
- emilio52
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Jen mě preventivně zajímalo a zajímá jak se do ní dostat . 
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda

-
smazany clen - FK
u "berzudrzbovek" vetsinou staci sundat tu kraasnou veeelkou nalepku, co maji zezhora - pod ni jsou v drtivy vetsine pripadu schovany klasicky sroubovaci zatky.
-
Radino - FK
Mám tam jednu zátku a tá mi ukazuje 3 stupňe nabití.
Ten altík myslím jen ty uhlíky .Jsem vyuč.automechanik a s tim jsem dělal ale že bych byl nějaký profík to ne.
Ten altík myslím jen ty uhlíky .Jsem vyuč.automechanik a s tim jsem dělal ale že bych byl nějaký profík to ne.
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
Jestli ti to nastartovany ukazuje pod zhruba 12,5 - 13 voltu tak nedobiji alternator + vse s nim spojene. Tam pak neni co resit a je jasny ze baterka je druhy den po jizde ko.
-
smazany clen - FK
Pokud to je 2 mesice v pohode (= napeti na baterce pri zvysenych otackach cca 13-13,5V) a pak najednou baterka vyklekne, tak bych se bal, ze se ti nejaky relatko lepi a tim padem nektery obvod auta zustane obcas pod napetim a vycucne ti baterku. Zvlast v zime se to snadno projevi, s klesajici teplotou totiz klesa uzitecna kapacita baterie a zaroven vyrazne stoupa proud potrebny pro start. Vypada to, ze te ceka pekna ducharina.
-
Zbysek - FK
Ne v altíku, relátka někde v obvodech elektriky auta. Může zůstávat občas viset něco co by mělo být při vypnutí klíčku zhaslé a zbytečně tak do toho jde proud. Ale nemusí to být nutně tento případ.
-
Radino - FK
Naposledy upravil(a) emilio52 dne pon 23. úno 2009 18:53:50, celkem upraveno 1 x.
Důvod: předchozí citace viz:pravidla č.4
-
Jozefj
- Kontaktovat uživatele:
Jsou akumulátory,které bez poškození neotevřeš.A ty baterie co mají stavové oko tak se dolívat nedají,jelikož by se porušil stav hladiny pro plováček v akumulátoru.A kecalo by to.
-
Radino - FK
Je to normální že mi baterka klesne z 13.53 na 13.06
když jsem ji měřil před 2 dny a byla celou dobu doma?
Asi ne že?
když jsem ji měřil před 2 dny a byla celou dobu doma?
Asi ne že?
-
gerrik - FK
Dneska jsem musel taky vyndat baterku, dobiju ji v teple domova
Už nestartovala, je fakt že felda jezdí minimálně, spíše furt stojí
Ale dolil jsem cca 200 ml. vody, docela jsem čuměl 
-
Radino - FK
Jakou baterii doporučujete.
Podle čeho vybírat?
50,60 AH ?Nebo víc?
Dík
Podle čeho vybírat?
50,60 AH ?Nebo víc?
Dík
Naposledy upravil(a) emilio52 dne ned 22. úno 2009 20:47:21, celkem upraveno 1 x.
-
Jozefj
- Kontaktovat uživatele:
Z 0,5V bych nedělal vědu to jsou vlastní ztráty aku,to je 0,08V na článek.Velikost hlavně aby šla do držáku,proudově 50Ah bohatě stačí,jinak záleží na tobě.Hlavně se správně rozhodnout a zjistit kde je chyba ,aku či auto.
-
Radino - FK
Já to v autě ještě nemám .Tak to bude urč.chyba ve mne protože jsem nevěděl že se do této baterie nemá vlévat des.voda. bude to asi tím.Tak budu za nějaký ten čas muset koupit novou.
Naposledy upravil(a) emilio52 dne pon 23. úno 2009 18:54:53, celkem upraveno 1 x.
-
gerrik - FK
Jaké bylo mé překvapení, když jsem nabitou baterku dal do auta a NIC
Kontrolky svíti ale když chci nastartovat tak to pozhasíná a ani prd
Že by baterka kaput?
-
Radino - FK
To mně dělá taky ale vydrží to tak měsíc a kontrolky taky svítí ale nastartovat vůbec ani škyt.
V prvu jsem myslel že to bude alternátor,ale bude to tou baterkou.
V prvu jsem myslel že to bude alternátor,ale bude to tou baterkou.
Naposledy upravil(a) emilio52 dne pon 23. úno 2009 19:38:23, celkem upraveno 2 x.
-
Jozefj
- Kontaktovat uživatele:
Každý píšete o něčem jiném.---gerrik,----že mu při startování zhasínají kontrolky a motor netočí,to znamená,že buď skutečně je aku v v čudu nebo špatný kontakt,nutno proměřit při startování.Může být i vadný startér.
Radino-a co spínací skřínka? je napětí na zasouvací cívce při startování?nejsou z oxidované kabely ke startéru?je napětí na hlavním šroubu startéru?na přímo startér točí?Mnoho otázek a na ně odpovědí pro jednu závadu.
Radino-a co spínací skřínka? je napětí na zasouvací cívce při startování?nejsou z oxidované kabely ke startéru?je napětí na hlavním šroubu startéru?na přímo startér točí?Mnoho otázek a na ně odpovědí pro jednu závadu.
-
Radino - FK
Vše je v poho všechno jsem pročistil .Každý kontakt.Starté točí v poho.Ale vem si že mi baterka odchází sama od sebe a to ji mám doma.
Při dobití 13.50 a ted 13
Při dobití 13.50 a ted 13
Naposledy upravil(a) emilio52 dne pon 23. úno 2009 20:53:15, celkem upraveno 1 x.
- emilio52
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
To už bych tam dal raději tuto http://www.autoscorpion.cz/index.php?pi ... &special=1
a cena je skoro stejná jen jsem nekoukal na rozměry .
a cena je skoro stejná jen jsem nekoukal na rozměry .

-
Jozefj
- Kontaktovat uživatele:
0.08 V na článek není žádná ztráta.To drží výborně.jestli je v čudu se pozná až při startování,nebo jí změřit zatěžovacím testerem.Já jsem si ho zatím nedělal ,protože by mně tu zbytečně ležel a soused co prodává akum. ho má.Neexistuje akumulátor,aby neměl vlastní ztráty,alespoň žádný takový neznám.
-
gerrik - FK
Tak přece jen baterka i po nabití v čudu. Ani se neprotočí startér
Takže bude nová 
-
Jozefj
- Kontaktovat uživatele:
A cvaká alespoň cívka startéru?
-
gerrik - FK
Tak dle vyjádření experta odešel jeden článek, takže baterka dávala jen 10 V. Už je tam nová, a zase drandíme
Bylo ale divné, že i když jsem zkoušel nastartovat přes jiné auto, tak to nešlo. Plus byl odpojen, kabel byl spojen se svorkou a nic, vubec se neprotočil startér. Takže muslo přijít na řadu lano 
-
smazany clen - FK
Též sem měl problémy s baterií. Sehnal sem 3 baterie od známých a furt mi to nedobíjelo. Si řikám že je blbost aby všechny 3 byly v háji tak sem myslel že je to altíkem a nakonec když sem ho přeměřoval, tak byl v pohodě a já si musel koupit novou baterii.
Stejně to vyráběj, aby sis po dvou rokách musel koupit novou
-
Jurka - FK
Ale kdeže.... já mám čtvrtou zimu Filson za 900Kč z Hypernovy a absolutně bezproblémů... auto stojí venku furt vystaveno všem podmínkám
Naposledy upravil(a) emilio52 dne stř 25. úno 2009 20:07:05, celkem upraveno 1 x.
-
gerrik - FK
Já měl služební felinu 99, a původní baterku do roku 2008
Ale faktem je že auto jezdilo denně, a bylo v cajku 
-
Marwin3D
Čaues...stala se mi jedna věc...půjčil jsem auto mladý...ta normálně nastartovala...pak cca po 5km zaparkovala...stálo to tam cca hodinu...po hodině přišla a auto při nastartování bylo úplně K.O. pouze tam něco cvakalo a dokonce při startu normálně zhebly i hodiny (což se mi nestalo ani když jsem měl před cca měsíci v hajzlu článek v Akumě a právě na tuhle...cca 4měsíce starou) takže jí táta roztlačil...přijela normálně do práce a já když jsem šel v 17h domů, tak jsme to s kolegou měřili....měla normálně 12,5V ale při startu to padlo na 1,5V!!! a ani mrk a to samý jako mladý...Tak mi cca 10minut nabíjel ze 120ky...já zkoušel třikrát startovat...a on se startér točil...ale tak že to prostě nechytlo...takže pak roztlačka...jel jsem domů 25km a to na čtyřku na cca 3000otáčkách abych jí trochu obživil...přijedu domů...měřím dobíjení...nic moc...ale to vím a za tepla jsem to chtěl udělat...ale tak jsem to zhebnul a s tím, že se došťouchala jí zkusit natočit...ale úplně to samý...takže při jízdě sice v pohodě...ale jel jsem celou dobu na altík...takže baterku nabíjím...altím mi táta koupil...ale pořád mi trápí jedna zásadní chyba: Jak se mohla na totál vytřískat 4měsíce stará baterka...za 1hodinu...když mi mladá odpřísáhla, že na světla a ostatní věci koukala než odešla...to mě trápí...i kdyby je nechala zaplý, tak se to takhle vytřískat absolutně nemůže...Díky za postřehy.gerrik píše:Tak dle vyjádření experta odešel jeden článek, takže baterka dávala jen 10 V. Už je tam nová, a zase drandímeBylo ale divné, že i když jsem zkoušel nastartovat přes jiné auto, tak to nešlo. Plus byl odpojen, kabel byl spojen se svorkou a nic, vubec se neprotočil startér. Takže muslo přijít na řadu lano
-
coffy - FK
Čau, tak něco podobnýho se mi stalo pře měsícem. Koupil jsem novou autobaterii, auto startovalo perfekně.Aso po 14 dnech jsem jel z práce, po klilometru zastavil u pošty a už nenastartoval. Ani si to neškrtlo, startér jen cvakal. Zkusil jsem to rozjet z kopečka a nic. Pak jsem musel zavolat tátovi, kterej přijel a přes kabely jsme to bez problémů nastartovali. Cestou nazpátek sice pořád problikávala kontrolka dobíjení ale dojel jsem. Baterii vyndal a měla při pokojové teplotě 10,5 V, dal jsem jí nabít a od té doby v pohodě. Ptal jsem se na to jednoho známého technika a ten mi říkal že se tohle občas stává u neznačkovej baterií, který se třeba dlouho povalujou někde ve skladu, nejsou pořádně nabitý a pak neuměj držet kapacitu. A jestli jsem to správně pochopil, stává se to právě u krátkejch vzdáleností kdy se baterka nedobíjí, člověk pak třeba zapne rádio, topení, vyhřívání zadního okýnka a navigaci a ta neznačková baterka neudží kapacitu a je to. 
-
Jozefj
- Kontaktovat uživatele:
Baterka se dobíjí jakmile se nastartuje motor,ale nestačí se nabít jelikož nato potřebuje delší dobu,tak cca 1 hodinu v kuse.
-
Marwin3D
No jo...ale já jsem to normálně roztlačil...normálně cca po 10 metrech chytil...a žádný problémy po cestě domů neměl...Baterie nevím jestli je značková (nic mi to neříká...;o)) Ale dali mi jí místo Akumy Komfort, která měla v háji článek...takže teď tam mám MAGNET MID 55Ah...ale asi neznačka to nebude, když jsem na netu našel 44Ah za cca 1600kč...;o) Tak jako dneska baterku vypínám v půlnoci...startovat budu zejtra...a uvidim...změřim unikající proudy v klidu z alternátoru a ze startovací cívky...páč z baterky jsem to měřil cca před 4měsícema...;o)
A jinak Pepo...kéž by alternátor nabíjel baterie už při volnoběhu...to by se nám všem líbilo...;o)
A jinak Pepo...kéž by alternátor nabíjel baterie už při volnoběhu...to by se nám všem líbilo...;o)
-
RedmeX - FK
až tak dlho na dobitie baterky? so starou baterkou som štartoval aj na dvakrát s cukaním, ale baterka sa mi na rozumnú hodnotu dobila už za 15 minút cesty... ale je fakt, že kapacita už bola len zlomok pôvodnej...Jozefj píše:Baterka se dobíjí jakmile se nastartuje motor,ale nestačí se nabít jelikož nato potřebuje delší dobu,tak cca 1 hodinu v kuse.
-
RedmeX - FK
marwin: nie som na to odborník
ale prečo by altík nemal nabíjať na neutrál?
veď bežne hráme z meista na neutrál a to zosil má odber v desiatkach A a baterka nezdochne. Keby nedobíjalo, tak sa nikto s hudbou nepohne
veď bežne hráme z meista na neutrál a to zosil má odber v desiatkach A a baterka nezdochne. Keby nedobíjalo, tak sa nikto s hudbou nepohne
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
No vidíš...a někomu to dobíjí i na volnoběh....Marwin3D píše:No jo...ale já jsem to normálně roztlačil...normálně cca po 10 metrech chytil...a žádný problémy po cestě domů neměl...Baterie nevím jestli je značková (nic mi to neříká...;o)) Ale dali mi jí místo Akumy Komfort, která měla v háji článek...takže teď tam mám MAGNET MID 55Ah...ale asi neznačka to nebude, když jsem na netu našel 44Ah za cca 1600kč...;o) Tak jako dneska baterku vypínám v půlnoci...startovat budu zejtra...a uvidim...změřim unikající proudy v klidu z alternátoru a ze startovací cívky...páč z baterky jsem to měřil cca před 4měsícema...;o)
http://www.pixhost.org/show/133/177332_ ... zzrak1.jpg
Dovolil jsem si vypůjčit fotku fava,jinou názornější nemám,tak doufám že na ní nejsou autorský práva...
-
Jozefj
- Kontaktovat uživatele:
Jó záleží jaký typ altíku tam je.A o tom se tu taky už vedly půlročmí diskuze.Stačí projít fórum
-
Marwin3D
OMLOUVÁM SE, OMLOUVÁM SE, OMLOUVÁM SE...nějak jsem to nestíhal a pak na to zapoměl...
Takže nakonec to bylo takhle: Dobíjel jsem baterku cca 60h cca 1,2A...po nabití měla cca 16V...pak jsem tam vlez...otočil klíčkem...a to samý...
Takže jsem věděl, že je K.O....dal jsem tam 44Ah...a vuala! Takže jsem zase neměřil žádný odběry a zkraty...ale nechal jsem jí odvést opět na reklamaci...
A když jsem tam pracně zamontoval tu 44Ah...tak mi tatík hned ten den přivezl novou...
tentokráte jsem dostal AKUMU 60Ah...
Se slovy, že se tam prostě něco utrhlo mezi článkama...vyslýchal jsem mladou a ta mi přísahala, že žádnou mega díru nevymetla...
asi to prostě odešlo ,,samo" podle jejích slov...
A navíc mi bylo zděleno, že AKUMA už údajně nevyrábí...že to prý dělá bůhvíkdo...a že šla kvalita do ....... páč ten MAGNET MID co se ,,utrhl" byl prý taky od ,,AKUMY"... Ale dal jsem tam nakonec ještě novej Altík...shodou náhod 70A jsem vyměnil za 55A co jsem tam měl...
Takže teď už věřím, že to dobíjí i na volnoběh...
páč tam mám 14V i když mám na plno audio...a to docela papá...
Paradox je...že když zapnu potkávačky, tak že to klesne na 13,85V...
Vím, že se toho tady o tom napsalo dost a dost...o tom už se tu hádalo před dvěma roky, kdy jsem tu byl naposledy...
Takže rada: Nezoufejte...zkuste jít po baterce...může odejít zničehonic...sám jsem tomu nevěřil...
A když už Altík tak alespoň 70A...
Takže Díky Díky Díky všem, co na mě reagovali a co se mi snažili pomoct! 
Takže rada: Nezoufejte...zkuste jít po baterce...může odejít zničehonic...sám jsem tomu nevěřil...