Lupání-vrzání za studena - silentblok řazení

vše okolo převodovek
camseek - FK

Lupání-vrzání za studena - silentblok řazení

Příspěvek od camseek - FK »

Jelikože sem to tu nikde nenašel, tak budu taky otravovat. Teď v zimě, když náhodou parkuju venku, tak po vyjetí pár minut, se mi ozývá, jakoby zprava zepředu, takovej divnej zvuk(jakoby to vrzne nebo lupne)... děje se to při každym sešlápnutí plynu a při jeho puštění. Po pár minutách to ale zmizí. Známej řikal, že to dělá nějakej silentblok u řazení či co...(moc sem ho nevnímal, měl sem práci)... že prej se ta guma od výfuku ohřeje a přestane to dělat... tak sem se chtěl jenom zeptat, co to teda dělá? :)
Josh123456 - FK

Re: Lupání-vrzání za studena

Příspěvek od Josh123456 - FK »

ten samej problém má můj otec, jakmile ujede nějakej ten kilometr, tak to utichne a je klid. Nějak bych to neřešil, protože podle mě v létě to bude normálně ok. Taky to může částečně dělat i horní uložení tlumičů, ale spíš bych se také přikláněl k tomu spodnímu silentbloku.
skeda - FK

Příspěvek od skeda - FK »

Jojo je to ten silentblok zespoda auta pod radickou primo,drzej ho dva srouby, 13klic,jdou povolit uplne v poho prace na 5minut a silentblok stoji par korun,vcera jsem ho menil,byl uz spuchrelej a popraskanej,ted je TICHO,na 100% ti to dela tohle ;)
skeda - FK

a kralupy,bydlim kousek od kralup :lol: :lol: :lol:
camseek - FK

Josh123456 píše:ten samej problém má můj otec, jakmile ujede nějakej ten kilometr, tak to utichne a je klid. Nějak bych to neřešil, protože podle mě v létě to bude normálně ok. Taky to může částečně dělat i horní uložení tlumičů, ale spíš bych se také přikláněl k tomu spodnímu silentbloku.
Tlumiče určitě ne... to bych musel mít štěstí na dva vadný páry po sobě :-D ale ten silentblok asi jo :-)
camseek - FK

btw jak se přesně ten silnetblok jmenuje? :) já jenom abych nebyl v mototechně za blbce :lol:
Jurka - FK

Příspěvek od Jurka - FK »

Taky bych se přidal s dotazem...ráno za studena at na zpátečku nebo na jendičku jak se to pohne něco tam tukne asi nějakej silentblok motoru jek se to pohne, ale jakej? Udělá to dycky když začne zabírat spojka... v létě to nědělalo
Jurka - FK

camseek píše:btw jak se přesně ten silnetblok jmenuje? :) já jenom abych nebyl v mototechně za blbce :lol:
Myslím, že myslí toto.... http://www.autodilykrc.cz/eshop/detail/ ... 162e549ef0
Já už bych si to taky vyměnil.... mám to dost nakašu, ale sou tam šrouby, které nejde povolit respektive není za co je chytit prostě jen půlkulatá čepička asi proti zlodějum ale nevím jak to dostat ven
camseek - FK

a nemas zezhora maticky? :)
camseek - FK

Jurka píše:Taky bych se přidal s dotazem...ráno za studena at na zpátečku nebo na jendičku jak se to pohne něco tam tukne asi nějakej silentblok motoru jek se to pohne, ale jakej? Udělá to dycky když začne zabírat spojka... v létě to nědělalo
to budeš mít asi ten samej problém :)
Jurka - FK

camseek píše:a nemas zezhora maticky? :)
Zezhora nevidím... ani nevím jak bych se tam dostal
skeda - FK

to je divny,ja tam ma normalne srouby
camseek - FK

Jurka píše: Zezhora nevidím... ani nevím jak bych se tam dostal
sundat manzetu na radicce a tam by to mohlo byt ne? :) ale to nevim, to jenom hadam :-D
xmorfeuz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xmorfeuz »

uz mi to tu nekdo psal... myslim mikka, jsou to trhaci srouby...davali se k zamkum spatecky...takze vrtnout a vytahnout
Josh123456 - FK

camseek: já nemyslel tlumiče, ale jejich horní gumový uložení .-), ale bude to ten silentblok nějaký dělat, co drží skříň a nebo na to řazení, jak tu již bylo psáno a nebo úplně něco jinýho no nevim -jedině pak hledat:-)
camseek - FK

dyt jo... dva páry tlumičů a každej měl jiný gumový uložení... a ty co mám teď maj nový a dělalo to oboje :-)
Tomy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomy »

Mne robí niečo podobné, také jemné lupanie. Robí to za mrazu odkedy to auto mám (3R). Ale ten zvuk mi vôbec nevadí, skôr možno aj naopak.. :lol: mojmu uchu lahodí.
Josh123456 - FK

camseek: tak jen hold kouknout na ten silentblok dole nějakej no...
AleScout
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AleScout »

Presne tohle mi taky kdysi delalo, ale jen v zime, kdyz bylo auto studene. Po par kilometrech tohle zmizelo. V lete jsem menil kompletni zaveseni predni napravy a vrzani mi uplne zmizelo.

Myslim si, ze neni ceho se obavat, je to asi normalni :-)
whoof - FK

Příspěvek od whoof - FK »

mi to dělalo u obou aut jak u vruma tak u nové feldy
Tomy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomy »

AleScout píše:Presne tohle mi taky kdysi delalo, ale jen v zime, kdyz bylo auto studene. Po par kilometrech tohle zmizelo. V lete jsem menil kompletni zaveseni predni napravy a vrzani mi uplne zmizelo.

Myslim si, ze neni ceho se obavat, je to asi normalni :-)
Má toto zavesenie (silentbloky) veľký vplyv na rámus do karosérie od nerovností na ceste? Zdá sa mi, že od predných kolies je väčší rámus než od zadných, mi napadlo či nie sú napol v háji...
mikka

Příspěvek od mikka »

Taky jsem dlouho hledal, proč mi to v zimě za studena při každém přidání nebo ubrání plynu lupne, až mi někdo tady na fóru poradil silentblok na konzole řazení. Ono to klame, já jsem byl přesvědčený, že to jde od pravého předního kola.
Jestli to dělá ten silentblok na řazení, poznáte snadno. Přidržte řadicí páku, třeba tahem nahoru. Pokud to pak lupat nebude, dělá to na 100% silentlbok za řadicí pákou zespodu vozu.
Jmenuje se to Lůžko pryžové, číslo dle Etky 6U0 711 563 A.
Drží to zespodu na maticích přivařených do podlahy vozu, dva štouby M8 x 40, s pérovými podložkami. V tom gumovém bloku jsou v dírách pro šrouby ještě zastrčené kovové rozpěrné trubičky.
Pokud má vůz zámek zpátečky, bývají místo klasických šroubů trhací šrouby, které se pak pro výměnu toho silentbloku musí odvrtat.
Odpovědět