mám problém se samovolným vybíjením baterie. když mi auto (1.3/40kW) stojí cca týden tak mám uplně vymlácenou baterku, která je vlastně nová, kupováná před dvěma měsíci (když jsem auto kupoval, tak tam totiž byla nějaká 38 Ah
baterie se vybíjí
-
smazany clen - FK
baterie se vybíjí
zdravim vás... už toho mám plný zuby, tže nejspíš budu potřebovat také poradit z který skály mám tu felicii shodit...
mám problém se samovolným vybíjením baterie. když mi auto (1.3/40kW) stojí cca týden tak mám uplně vymlácenou baterku, která je vlastně nová, kupováná před dvěma měsíci (když jsem auto kupoval, tak tam totiž byla nějaká 38 Ah
)... rádiem by to být nemělo- tam bliká jen červená kontrolka bo panel mam dole, světýlkem v kufru taky ne, protože svítí jen když jsou zapnutý parkovačky a hodiny na budíku by museli mít prostitutka spotřebu aby mi to schramstly celou baterku
Minulej týden jsem s ní jel z liberce do prahy (cca 120 km) takže baterka byla domlácená co to šlo- dobíjí, to mám zjištěný... druhej den a třetí den jsem auto zkoušel startovat a vše bylo ok- předlo jak kotě... pak jsem na to kašlal a pět dní stála a dneska se nejdřiv protočil motor ale jiskru uz to nehodilo a pak už se ani nesnazil protáčet když jsem to zkoušel... zato čim vic jsem to zkousel (bylo to v afektu, protože jsem byl namíchnutej) tím víc to cvakalo v pojistkový skříni (myslim že se tomu tak řiká- tý pixle u spolujezdce pod kastlíkem)... nemáte aspoň tucha co by se s tím dalo dělat? já elektrice houby rozumim (možná tak na fichtlu bych ještě zvládl) takže prosim zkuste vysvětlit trošku polopatě... dík
-
Zbysek - FK
Re: baterie se vybíjí
Odpověděl jsi si vlastně sám. Pokud ti to po dvou nebo třech dnech jede v pohodě, ale třeba po týdnu už se auto nechytá, tak ti tam něco opravdu vybíjí baterku ve vypnutém stavu auta. Nejčastější příčiny jsou závada na elektroinstalaci, rádio (to že mu svítí jen kontrolka neznamená že nic nežere, ba naopak bude žrát v tomto stavu nejspíš více než s panelem), alarm a jiné příslušenství. Tedy prostě změř multimetrem klidový odběr baterky a pokud se vejdeš do nějakých 60-80mA, je to v klidu. U tebe ale dle doby vybíjení budeš někde na 120-150mA. Mimochodem co máš za rádio, třeba ti rovnou bez měření řekneme že je to ním.
-
Zbysek - FK
Aha, tak s tímto rádiem opravdu neporadím, jestli žere, ale to zjistíš když to změříš.
-
smazany clen - FK
ale driv se mi to stavalo i kdyz jsem tam radio nemel, ale to bylo za doby, kdy tam jeste byla ta slabsi baterka, netusim jestli to ma nejaky vliv
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Ze své praxe vím, že je to většinou větší klidový příkon a horší stav baterie.
Jednou jsem takhle namontoval maníkovi do Š120 nové rádio. Druhý den nenastartoval. Samozřejmě mi nadával, že jsem to zmrvil. Rádio byl nějaký neznačkový krám, tak to bralo asi 50mA, tedy nic hrozného.
V kombinaci s bídnou baterkou to znamenalo problém. Normálně odpočinutá baterky šádovku nakopla. Když jí ale rádio celou noc zatěžovalo, tak už starterem neotočila.
Doporučuji klasický postup:
kontrola dobíjení
kontrola baterky
kontrola klidového odběru
Jednou jsem takhle namontoval maníkovi do Š120 nové rádio. Druhý den nenastartoval. Samozřejmě mi nadával, že jsem to zmrvil. Rádio byl nějaký neznačkový krám, tak to bralo asi 50mA, tedy nic hrozného.
V kombinaci s bídnou baterkou to znamenalo problém. Normálně odpočinutá baterky šádovku nakopla. Když jí ale rádio celou noc zatěžovalo, tak už starterem neotočila.
Doporučuji klasický postup:
kontrola dobíjení
kontrola baterky
kontrola klidového odběru
-
smazany clen - FK
Tento problem muj otec vyresil tak ze dal pryc radio a uplne vypina ventilator na 0 a od te doby svatej klid. Tento problem sem resil i u sveho facka taky auto stalo 3-4 dny a pak uz se baterka nechytla, tak sem to vyresil tak ze jsem k radiu natahnul kabel 12V na uchovani pameni naladenych stanic atd. a pak jeste jeden na provoz radia a na ten sem dal jeste vypinac a kdyz vim ze dyl nepojedu tak to jednoduse vypnu a je klid
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
Chce to zmerit jak uz zde mas napsano odber v klidu auta neco bere alarm a neco radio i kdzy je vyple a bez celniho panelu - idela je zapojit ho na klicek a jen pamet radia nechat na stalem +. Je to toho uz spousta staci trosku hledat v tehle sekci.