original Denní svícení ŠKODA FELICIA BEA 200 001
-
loshavlos - FK
original Denní svícení ŠKODA FELICIA BEA 200 001
Máte někdo zkušenosti s zapojením BEA 200 001?Dneska jsem to zapojil podle návodu ale bohužel to nefunguje jak jsem si představoval.Když otočím klíčkem tak se ihned rozsvítí světla .Podle mě by se měla rozsvítit teprve po nastartování?
-
Lybor - FK
Re: original Denní svícení ŠKODA FELICIA
při zapnutí klíčku ti budou svítit parkovačky a po nastartování se ti rozsvítí normální světla.pokud ti to tak nejde a svítí ti světla pořád tak různě popřepínej ty dva spinače světel a tak aby ti to šlo jak má
-
petsu - FK
Nechal jsem BEA 200 001 naistalovat od elektrikare. Svetla se zapnou po nastartovani a vypnou po zhasnuti motoru. Ale kdyz svetla vypnu/zapnu spinacem pro tlumena svetla vyhodi to pojistku. Mate s tim nekdo zkusenost?
-
Monstrak - FK
Elektrikář udělel někde chybu, já to dneska nainstaloval a funguje to skvěle.
-
petsu - FK
Vypadava druha pojistka - sterace... koukal jsem do zapojeni a opravdu je tam propojeni ve svorkovnici BB na pin3
ktery je ke steracum a pres svorkovnici C je to primo napojene na pin5 v BA coz jsou svetla - tomu moc nechapu. Mas to takhle zapojene?
ktery je ke steracum a pres svorkovnici C je to primo napojene na pin5 v BA coz jsou svetla - tomu moc nechapu. Mas to takhle zapojene?
Naposledy upravil(a) emilio52 dne sob 31. led 2009 17:50:02, celkem upraveno 1 x.
Důvod: předchozí citace viz:pravidla č.4
Důvod: předchozí citace viz:pravidla č.4
-
Monstrak - FK
Mam to stejně, koukni se jestli máš ve svorkovnicích C zapojený proti sobě stejný barvy drátů.
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Tak si kupte tohle:
http://www.kuncicky.cz/automaticke-rozs ... etel-ASS1/
má to atest a je to i se zárukou a funguje na stoprocent.
-
petsu - FK
Díky za radu! Bylo to zapojene cerny proti modremu (paradoxne jak je nakresleno v schematu) taky nesly sterace a vyhazovalo to pojistku. Po prehozeni 100% fcnost.Monstrak píše:Mam to stejně, koukni se jestli máš ve svorkovnicích C zapojený proti sobě stejný barvy drátů.
-
Monstrak - FK
Ten originál stál 350 i s poštovným103457 píše:Tak si kupte tohle:
Zajímalo by mě jestli u ASS1 zhasnou světla včetně parkovaček, když zhasne za jízdy motor.
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Ano zhasnou světla, když motor vbypneš nebo ti chcípne. Ale to je dobře, to je právě smysl těch světel 
-
Monstrak - FK
No tak to neni moc vychytaný, jedeš v noci vypoví ti motor a někdo to do tebe napere. Origoš nechá zapnutý parkovačky a až když dáš polohu 0 tak zhasne všechno.
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
ASS1 a ostatní udělátka se nesmí používat v noci. Hledáš problémy, tam kde nejsou.
-
Lubos - FK
Poté co mi do věčných lovišť odešlo druhé ASS1 (první po cca dvou měsících používání a to druhé asi tak před týdnem), tak jsem koupil toto denní svícení na aukru. Měl bych dva dotazy ohledně montáže:
1. Pokud to správně chápu, tak mám na výběr - buď zapojím jednotlivé piny přímo a nebo přes pomocnou svorkovnici?
2. Ve schématu je uvedeno, že šedý pin je vyveden na konektor a zároveň je z něj uvedena odbočka pro přímé zapojení do svorkovnice pojistkovky. Ve skutečnosti jsou však tyto dva dráty od sebe oddělené - tedy každý vede na jiný kontakt svorkovnice řídící jednotky denního svícení. Musí se tedy zapojit oba v pojistkovce na BC pin 13 a nebo stačí jen jeden z nich?
Předem díky za radu.

1. Pokud to správně chápu, tak mám na výběr - buď zapojím jednotlivé piny přímo a nebo přes pomocnou svorkovnici?
2. Ve schématu je uvedeno, že šedý pin je vyveden na konektor a zároveň je z něj uvedena odbočka pro přímé zapojení do svorkovnice pojistkovky. Ve skutečnosti jsou však tyto dva dráty od sebe oddělené - tedy každý vede na jiný kontakt svorkovnice řídící jednotky denního svícení. Musí se tedy zapojit oba v pojistkovce na BC pin 13 a nebo stačí jen jeden z nich?
Předem díky za radu.

-
Monstrak - FK
Piny zapoj přesně podle manuálu, ty pomocný svorkovnice jsou tam kvůli obnovení obyčejný funkce světel. Když je rozpojíš, jakoby tam denní svícení nebylo.
V BC pin 13 musíš origoš vyndat a dát do C, ted co je na něm pin13 BC zandat do BC
V BC pin 13 musíš origoš vyndat a dát do C, ted co je na něm pin13 BC zandat do BC
-
Lubos - FK
jo táááák, teď už je mi to jasný.... Takže původní piny z konektorů v elektrárně přendat do těh pomocných svorkovnic.... To mi nějak nedošlo a přitom je to docela logický:) Díky moc...Monstrak píše:Piny zapoj přesně podle manuálu, ty pomocný svorkovnice jsou tam kvůli obnovení obyčejný funkce světel. Když je rozpojíš, jakoby tam denní svícení nebylo.
akorát teď ještě koukám, že jsou na tom plánku přehozený barvy BB 3 černý a proti němu je z pomocný svorkovnice modrej a BA 5 modrý je proti černýmu, ale to je asi taky dobře.
-
Monstrak - FK
Ve schématu je to špatně
musíš mít stejný barvy proti sobě. Je to divný ale je to tak, Petsu to tu nahoře psal.
-
VictorC - FK
Denní svícení ŠKODA BEA200001
Zdravím,
dotaz pro uživatele tohoto typu "zařízení", elektrikář mi namontoval "Denní svícení ŠKODA BEA200001", ale při zapnutém klíčku na I. jsou pořád zapnuté parkovačky a nejdou nijak vypnout... nějak se mi to nezdá, v návodu k montáži o tom nepíšou ani slovo a z toho schéma vím prd ;-(
Díky za rady...
VicC
dotaz pro uživatele tohoto typu "zařízení", elektrikář mi namontoval "Denní svícení ŠKODA BEA200001", ale při zapnutém klíčku na I. jsou pořád zapnuté parkovačky a nejdou nijak vypnout... nějak se mi to nezdá, v návodu k montáži o tom nepíšou ani slovo a z toho schéma vím prd ;-(
Díky za rady...
VicC
-
octavan - FK
Re: Denní svícení ŠKODA BEA200001
Originál denní svícení od Škodovky to má vyřešený tak,že potkávačky se ti zapnou až po nastartování.
- janny
- Kontaktovat uživatele:
Je to dobře. Při zapnutí klíčku se spustí parkovačky a až nastartuješ tak se ti rožnou parkovačky. Mě to tak funguje taky.
-
Monstrak - FK
No parkovačky svítí při 1 kvůli nebezpečí zhasnutí motoru a stejně tak i světel. Při startování parkovačky zhasíná relé X a po nastartování a zvýšení napětí na altíku se rozsvítí celý světla. Vymýšlela to Škodovka, já v tom nevidim jedinou chybu.
-
Monstrak - FK
Ale jó obě ty elektroniky mají podobnou funkci, prostě rozdíl je v rosvícení obrysovek u mojí při I. u vaší po nastartování. Tahle funkce je výhoda ne nevýhoda. Teoreticky by jste si měl rozsvítit světla ještě ručně, aby při výpadku motoru nepřestaly svítit obrysovky a proto jsem argumentoval že je to výbornej automat. Jestli má homologaci tak to máte určitě napsaný v manuálu, ve Škodováckym to napsaný neni protože mysleli i na tudle situaci. To je taky důvod proč je to složitější zapojit.
-
encore - FK
V sobotu to jdu zapojit, tak se ještě zeptam - ten zelenej drat co se dává do přístrojovky se zapojuje taky na zelenou barvu? A ještě jedna věc, dost často jezdim do Německa tam se svítit nemusí, dá se to za jízdy nějak vypnout? Nebo jen tak jak s píše v návodu rozpojením té svorky?
-
Monstrak - FK
Ohledně zeleného drátu se už nepamatuju, světla jdou zhasnou, ale obrysovky ne.
-
PanKuko
Zdravím, koupil jsem si to roigo denní svícení na feldu. Chci se optat, v tech origo svorkovnicích Vám ty barvy kabelů seděj? V tý BB mi jde do toho místa žlutej a podle plánku tam mám šoupnout černej nebo teda modrej...?? A psalo se že v návodu to je přehozený...černá s modrou. Takže jestli to dobře chápu černej kabel od relátka denního svícení půjde do BB a z jeho místa černej kabel do svorkovnice zas na černej? A s modrym totéž jen na BC? A eště by mě zajímalo čim ste vyndavali ty kontaktíky z origo svorkovnic? Nějakej fígl? A pak mám poznateček k zelenýmu co vede od altíku. Kdyz se juknete do toho svazku co přichází z motoru pod kastlíkme uplně z pravý strany je v něm pouze jeden zelenej. Jinak tam sou barvy uplně jiný, krom zeleno červenýho a asi zeleno černýho. Čistá zelená je jen jedna takže to jinej nebude. Děkuji Všem za radu s těma kablíkama.
-
PanKuko
Pardon, malá oprava. Modrej do BA a z jeho místa na modrej k relátku d. s.? Je to tak?
-
Stefi74 - FK
ja mam ASS1 uš od doby cose musí svítit a funguje furt
akorat cosem přidal přední mlhovky tak se rosvicí jak otočim kličkem 
-
vlp - FK
Čím mám dostat ven ty zobáčky? Už jsem zlostí jeden drát přeškubl.
-
Marty_pv - FK
Zobáčky? Jestli myslíš piny ve svorkovnici tak potřebuješ buď vypichovák nebo improvizovanej z kancelářský sponky
http://www.skodaoctavia.cz/clanek/vyrob ... ypichovaku
http://www.skodaoctavia.cz/clanek/vyrob ... ypichovaku
- Maty
- __________________

- Kontaktovat uživatele:
jojo stačí třeba u kus vhodného tenkého drátu
... a pak trocha cvičení a pak to jde už samo 
Doporučuji zkoušet někde mimo auto
.. člověk než příjde na grif tak to u auta začne být nepohodlné 
Doporučuji zkoušet někde mimo auto
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
-
looki - FK
origo automatiku pouzivam taky a je to parada!!! za tu cenu neni co resit.
Jinak ten vypichovacek na kabliky je fakt mazec.Ja osobne pouzil dva malinkate sroubovacky ,kde jeden jsem pichnul do dirky a druhym jsem pootocil a kablik velez ven.trochu to vypadalo jako kdyz zlodej páči zamek.ale slo to dobre.
Jinak ten vypichovacek na kabliky je fakt mazec.Ja osobne pouzil dva malinkate sroubovacky ,kde jeden jsem pichnul do dirky a druhym jsem pootocil a kablik velez ven.trochu to vypadalo jako kdyz zlodej páči zamek.ale slo to dobre.
-
Surmi - FK
já jsem pořídil automaticke rozsviceni asi za 80kč -Spinací relé ,4konektory,3metry dvojlinky,vydlička na M6 a nějake rychlospojky... napojil jsem to takto: na altiku jsem jeden drat pripojil na drát který vede na kontrolku dobíjení,druhy drat jsem dal na kostru -to je obvod ktery dá pokyn sepnout relatko .. 3drát mam připojený na + a čtvrty na pojistku od parkovaček -vypinac na tlumena světla mam pořád zaplý .doba montáže cca 15-30minut už to funguje asi měsíc bez problému 
-
vlp - FK
Nevěděl by někdo jak to udělat, aby se mi rozsvítili světla, až po nastartování? A ne už při otočeném klíčku. Mám sice novou, ale parkrát skoro úplně vybitou baterku a tohle rozsvěcování mi ji vytřískalo zas úplně, že jsem nenastartoval.
- Maty
- __________________

- Kontaktovat uživatele:
U origo denního svícení se rozsvěcej při otočení klíčku pouze parkovačky. Světla se rozsvítěj až po nastartování kdy auto začne dobíjet 
Muzes nekde koupit univerzalni modul rozsveceni svetel. Byva to napojene bud na kontrolku dobijeni nebo se to ridi napetim... Z vlastni zkusenosti ti ale poradim, ze to neni stastne reseni. Pokud ti totiz nekdy spadnou otacky (malo plynu nebo moc spojky), svetla zhasnou a znovu se rozsviti treba az za 2 sekundy. To je, hlavne v noci, velmi neprijemne. (Ze si mam za snizene viditelnosti zapnou svetla manualne vim, ale kdo by to delal...)
I am a signature virus. Please help me spread by copying me into your signature.
-
vlp - FK
Jste si jistí, že je na tom plánku chybně označená barva vodiče? Zapojil jsem to podle zdejších rad a na II zapalování mi svítí již dálkovky a ne jenom obrysovky. A nejde to nijak popřepínat. Už jsem to odpojil, protože se mi opět vytřískala baterka. Ale štve mi, že jsem si s tím dal tolik práce.
- Maty
- __________________

- Kontaktovat uživatele:
Ano na tom schémátku co je u origo svícení je chyba u spojky C (plánek o prý příspěvků vejš) ... jsou tam prohozený v konektoru
-
Honza_t
- Kontaktovat uživatele:
Re: original Denní svícení ŠKODA FELICIA BEA 200 001
Já kdysi tohle origo zapojoval dědovi do feldy. Přesně podle schématu, takže jak tak koukám, blbě
No a svítí potkávačky už po otočení klíčkem. Tenkrát jsem to vzdal, že je to asi vadný, tak že se to nechá tak. O víkendu se na to musím mrknout, doufám že pak už to bude tak, jak má. Ale žádný pojistky se nepálí 
prosím nemá někdo návod na montáž BEA200001 ? mám to v autě namontované a rád bych se toho zbavil... díky mockrát.
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
proč se toho chceš zbavit ? máš s tím nějaký problém ?
Chci si dát led denní svícení... poradí někdo?
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
poslal jsem ti o na mail ,
sundat je to jednoduchý , každej drát instalace vozu má potisk , je na to m písmeno/a svorkovnice a šíslopinu ,
a kontroluj to protože v tom návodu je chyba , v jedný dvoupolový svorkovnici jsou přehozený dráty
sundat je to jednoduchý , každej drát instalace vozu má potisk , je na to m písmeno/a svorkovnice a šíslopinu ,
a kontroluj to protože v tom návodu je chyba , v jedný dvoupolový svorkovnici jsou přehozený dráty
Hlavne staci rozpojit jeden konektor (mam pocit, ze jen s jednim cernym dratem) a vypne se to. Jako by to tam nebylo... Je to taky v navodu 
Prosim nenafotil bys me navod?
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
je to ten jednopinovej , ale musí to být stále 100% funkční
takže pokud chceš SPDS tak to vyndej , protože pokud se pak vyskytne nějakej problém , tak se to bude špatně hledat
takže pokud chceš SPDS tak to vyndej , protože pokud se pak vyskytne nějakej problém , tak se to bude špatně hledat