Čistění ventilátoru a tělesa topení
-
rogalo - FK
Re: Hadica k air boxu
Jenom bych se chtěl tak zeptat ,tám se něco ucpává že tám dávate punčochy atd . Náporové topeni mi skoro nejde, jedině musím zapnout ventilátor .Že by tám bylo něco přicpané? Fel. mám deprve 3 měsíce a tak ji moc neznám .Co mám rozebrát ?
-
Abdul - FK
rogalo : Presne ako písal mikka " Sundáš tu gumu kolem nasávacího hrdla topení, vydloubneš tu mřížku,obalíš ji silonkou a dáš zpět." - natiahni, ale ozaj natiahni, silonku ( pančuchu ) podľa obrázka a nebude ti padať do kúrenia bordel a sneh a podobne.Náporové ti skoro ani nepôjde, stále musíš mať zapnutý el.ventilátor.Systém je inakší ako Š 120.
http://img408.imageshack.us/my.php?image=img2112a.jpg
http://img408.imageshack.us/my.php?image=img2112a.jpg
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
Vycistit to samozdrejmne muzes ale jak uz psal kolega predemnou tak felda ma navic klapku ktera je zavrena - uplne a otevira se az s ventilatorem.
-
Abdul - FK
Ja som tam mal napadané zo stromov lístie , semiačka a malé úlomky konárikov + prach ,muchy a podobne. Od roku 2001 je to predsa 8 rokov, niečo málo tam bude. Čistil som priemyselným vysavačom skoro turbo efekt , len tak tak mi to nevytiahlo dráty.
-
rogalo - FK
To myslíš že ten bordel je přímo na tom topném tělese ? já oddělal ten bakelit co drží těch osum plíšku , dostal jsem se k ventilátoru ,špina tám nebyla , ale na topne těleso jsem neviděl , to myslíš že to topné těleso je zanesene špinou listím atd.?
nebo jsi vysaval jenom v tom bakelitu co já jsem vyhodil . Dostat se k tomu t. tělesu ,asi není jednoduché .
nebo jsi vysaval jenom v tom bakelitu co já jsem vyhodil . Dostat se k tomu t. tělesu ,asi není jednoduché .
Když jsi měl dole tu horní část skříně ventilátoru, stačilo povolit dva šroubky (torx), rozpojit svorkovnici vedle baterky a vyndat ventilátor.
Škvírou pod otevřenou klapkou se dostaneš k topné vložce (pokud máš celkem tenké prsty), snad by tudy šel i nějak vysát ten bordel zachydený na žebrování vložky. Ale na důkladné očištění se stejně musí vyndat topná vložka ven z topení.

Škvírou pod otevřenou klapkou se dostaneš k topné vložce (pokud máš celkem tenké prsty), snad by tudy šel i nějak vysát ten bordel zachydený na žebrování vložky. Ale na důkladné očištění se stejně musí vyndat topná vložka ven z topení.

- miroussm
- Kontaktovat uživatele:
Pylový filtr
Nevím kam ten dotaz zařadit, je to v motoru ale týká se to interiéru tak snad sem.
Už mě štvou věčný březový semínka a jinej bordel v autě který se tam dostane větráky. Uvažuji tak o koupi pylového filtru. Ale slyšel jsem, že je náchylný na namočení a pak je k vyhození. Nemá tedy někdo zkušenost, či jiné doporučení? Díky
Už mě štvou věčný březový semínka a jinej bordel v autě který se tam dostane větráky. Uvažuji tak o koupi pylového filtru. Ale slyšel jsem, že je náchylný na namočení a pak je k vyhození. Nemá tedy někdo zkušenost, či jiné doporučení? Díky
Škoda Felicia GLX 1,3 Mpi, 50 kw, 1998, servo, ABS, 2x airbag, elektrická zrcátka, výškově nastavitelné sedačky...
Ford Mondeo Kombi 2,2 TDCi, 115 kw, 2005
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Re: Pylový filtr
Vyndáš z topení tu horní čtverečkovanou mřížku, doma hezky s citem přítulce nebo manželce stáhneš punčochy a jednu tu silonku natáhneš na tu mřížku a vložíš z5
Co uděláš s rozehřátou přítulkou už snad víš ne
Co uděláš s rozehřátou přítulkou už snad víš ne
- emilio52
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda

- miroussm
- Kontaktovat uživatele:
Tak to je dobrej vynález
To by mě v životě nenapadlo. Díky za radu. Jinak co s rozehřátou přítulkou vim, za odměnu jí svezu ve Felince 
Škoda Felicia GLX 1,3 Mpi, 50 kw, 1998, servo, ABS, 2x airbag, elektrická zrcátka, výškově nastavitelné sedačky...
-
Pilgrim - FK
To se hodí, taky to řeším. navíc ve škodě mi řekli, že už je nedodávají. Co je na tom pravdy nevím, tak snad jen nějaká druhovýroba nebo takhle pěkně využitá punčoška 
- emilio52
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Jen pro upřesnění ty punčocháče zadrží jen větší nečistoty jako je listí ,mouchy atd ,není to pylový filtr ale to je asi jasný . 
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda

Já jsem měl topení vždycky plné drobných úlomků listů, které ventilátor foukal vydatně i dovnitř vozu. Navíc ty lístky nalezou do žeber topné vložky a snižují účinnost topení. V dešti pak nasávají vlhkost a ta se pak odpařuje a mlží se skla.
S tou punčochou se do topení ty lístky nedostanou.
S tou punčochou se do topení ty lístky nedostanou.
- smrcek
- Kontaktovat uživatele:
Abych řekl pravdu tak jsem používal oboje a nejlepší je kombinace obou
Natáhnout punčochu jako mikka a na to položit pylový filtr a klidně ještě punčuchou na něj
Měl jsem to tak a nic nemlžilo ani nefoukalo bordel - prostě jistota je jistota, akorát to hezky nevypadá 
ja tam ma jinej filtr proti pilu a na prd pak foukaj fukary v aute
SERTE METAL V KOSTKÁCH !!!
-
Invisible1988 - FK
to vypadá jako kus vloženýho kartonu?je tomu tak nebo je to něco jinýho?mikka píše:Foto pro inspiraci č.2:
edit Marty_pv: Necituj příspěvek i s obrázkem, viz pravidlo č. 4!
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
Je to puncocha mozna ve vicero vrstev a je to opravdu idealni filtr a clovek nema problem v desti s mlzenim oken jako s original filtrem.
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Přidávám se k punčochářům. Léta jsem používal origoš filtr, který se vkládá dovnitř do topení. Ten nesmysl se dokázal nacucat i během jízdy. Auto garážuju a když jsem vyjel do deště, tak bylo znát jak to postupně fouká méně a méně. Jednou při prudké bouřce jsem musel zastavit, protože jsem vůbec nic neviděl jak se auto zamlžilo.
Punčocha se sice taky "ucpe" vodou, když auto stojí venku v dešti, ale po zapnutí větráku se to protáhne během půl minuty.
Když bylo auto nové, tak jsem filtr používal, aby mi topení nezačalo za dva roky smrdět. Opravdu domu zabránil. Teď už na to ale kašlu.
Punčocha se sice taky "ucpe" vodou, když auto stojí venku v dešti, ale po zapnutí větráku se to protáhne během půl minuty.
Když bylo auto nové, tak jsem filtr používal, aby mi topení nezačalo za dva roky smrdět. Opravdu domu zabránil. Teď už na to ale kašlu.
-
Wosa - FK
Já jsem si pořídil plastový kryt sání topení na kapotu a nemůžu si stěžovat.
a v kombinaci s punčochou ideal..
Invisible 1988: je to punčocha, natažená na tu čtverečkovanou plastovou mřížku v hrdle topení. Sundal jsem těsnicí profil kolem nasávacího hrdla topení a vydloubnul tu mřížku. Pak jsem ji navlíknul do punčochy, na obou koncích ustřižené. Ustřižené okraje jsem prostě zahnul přes sebe a mřížku vrátil zpátky.
-
HOBBI - FK
vyskusal som pomohlo dakujem za original radu s pancuchou....super pomoc za nic
no pre estetickost doporucujem predsa len dokupit si ten original ma vysiel na 2,50€ a je to omnoho lepsie a ked sa zanesie tak ho jednoducho vymenim za novy.....
kupil som si 3 do rezervy....aby bolo
okienka sa nezarosuju ani v dazdi ani teraz v zime nemam omrzliny z vnutra...a dneska som si to ocekoval este aj na hmlistom pocasi a je to vsetko v pohode...doporucujem...
-
Yany - FK
Ahoj, chcem sa spytat, kde je ulozeny pelovy filter na autach s klimou, da sa kupit v obchode taky dlhsi papierovy obdlznikovy filter, no netusim kam by mohol ist.
- SatandaS
- Kontaktovat uživatele:
Když to chcete mít esteticky pěkné tak kupte černé punčochy a když se to udělá tak jak to má mikka bude to vypadat dobře 
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Felicie s klimatizací má hned za nasávacím otvorem napříč zakrytovaný otvor. Stačí odjistit tři zobáčky a kryt jde sundat. Tam je možné nasunout filtr, ale nikdo ho normálně nenabízí. Jediná možnost je výroba na zakázku. Dělá to například jedna firma prodávájící filty na Aukru.Yany píše:Ahoj, chcem sa spytat, kde je ulozeny pelovy filter na autach s klimou, da sa kupit v obchode taky dlhsi papierovy obdlznikovy filter, no netusim kam by mohol ist.
- Suri
- Kontaktovat uživatele:
Atnarfus - škodovka ho pokiaľ viem má
-
Yany - FK
ALCO MS6174 d-365 š-138 v-18 tento som nasiel napriklad, da sa bezne kupit.
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
taky se dá použít uni filtr do digestoře , nebo pokud má někdo přístup (ve fabrice) tak filtr do odsávání apod
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Ten ale těžko do slotu před výparníkem dostaneš.Yany píše:ALCO MS6174 d-365 š-138 v-18 tento som nasiel napriklad, da sa bezne kupit.
- MARWiN
- Kontaktovat uživatele:
já mám normální filtr z klimatizace,celou zimu bez nejmenšího problému,akorát když na tom byla vrstva ledu tak už to moc nefoukalo no 
-
DannyS - FK
Tak jsem si dnes koupil ten obdélníkový kabinový filtr za 145,-Kč, vyndal ten vrchní velký díl topení a chtěl ho tam umístit, ale zarazilo mě, že tam jsou 2 větráky.
Kam přesně ho mám dát?
Do toho spoje obou velkých plastů?
Pokud ano, nebudou tomu vadit ty kryty obou větráků?
Díky za info.
Kam přesně ho mám dát?
Do toho spoje obou velkých plastů?
Pokud ano, nebudou tomu vadit ty kryty obou větráků?
Díky za info.
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Ano nasadíš ho do vrchního dílu prakticky do spoje. Větráky nevadí.
-
DannyS - FK
Díky. 
Takže nejlepší bude, když tam budu mít přední nasávač vzduchu - což už mám -, pylový filtr - také už mám -, silonky - ještě nemám - a kabinový filtr - zítra namontuji - a budu mít v interiéru extra čistý vzdoušek ...
Hehe ...
Takže nejlepší bude, když tam budu mít přední nasávač vzduchu - což už mám -, pylový filtr - také už mám -, silonky - ještě nemám - a kabinový filtr - zítra namontuji - a budu mít v interiéru extra čistý vzdoušek ...
Hehe ...