Jaký benzín tankovat?

Simos 2P
135M, 136M
1A

Jaký benzín tankovat?

Příspěvek od 1A »

Zdravím, mám dotaz, i když vím, co se do Feldy tankuje - natural 95 - Myslím si správně? V práci, konkrétně na České poště Trutnov nám přišel příkaz, že musíme do felicií tankovat natural 91. Jak moc to bude znát a za jak dlouho se něco rozhasí?
Nechci být sponzor nového motoru. Jak se bránit? Díky za odpověď.
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Re: Jaký benzín tankovat?

Příspěvek od Kuladmin »

Tak na vicku u me 1.3BMM 40kW je napsanej opravdu 91 ale nikdy jsem to do toho nenalil ale tabulky to dovoluji to same je i u Mpi 40kW take lze ale pokud je to 50kW verze je predepsano 95. A mam vyskouseno ze ani facko 136 to znamena ta silnejsi verze karbec na tu 91 nechce jet skube to a vubec nejede.
mause
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mause »

ja bych vživotě nikdy do feliška nenalil 91... na to jsme měli škodovky...
bylo: felinka lechce poladěná...Myška
je: octule v kombajnu 1,9 tdi ALH zatím 66kw/90 hp + SPRINT 769...Chrochtadlo
:-)
http://www.youtube.com/watch?v=cIemgwmRgxk
Jawinka 350/638 -> 639
hranatá felicie - červený drak
1A

Příspěvek od 1A »

To si myslím taky, že to moc netáhne a škube. Nejhorší je, že ten benzín mají pouze na jedné čerpačce ve městě. Sice je nejlevnější v kraji, ale neuvěřitelně nekvalitní. Nejdřív si zjistím, co máme za typ a co je psáno ve velkém techničáku.
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuladmin »

JJ urcite si zjisti pokud je to 50Kw 136 tak je muzes poslat nekam tam musi byt 95. Ale bojim se ze tam mate 40kW 135 vetsinou se prave braly co ja vim ty nejobyc verze - bohuzel. Pak jedine skusit to tam nalit a uvidis zda se stim vubec bude moc dat jezdit. Urcite nelit hned plnou aby se to pripadne dalo zmixovat a vytvorit alespon mix.
mause
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mause »

sorry trochu mimo zkoušeli jste natural 98??? a co chutná flině?? :-) ja jsem si ještě teda netrouf.. beru spíš žel-ví power... ale..
bylo: felinka lechce poladěná...Myška
je: octule v kombajnu 1,9 tdi ALH zatím 66kw/90 hp + SPRINT 769...Chrochtadlo
:-)
http://www.youtube.com/watch?v=cIemgwmRgxk
Jawinka 350/638 -> 639
hranatá felicie - červený drak
Rex - FK

Příspěvek od Rex - FK »

já tankoval 98. bezva benzín. pak jsem přešel na 95 v-power a je to ještě lepší
mr.Freak - FK

Příspěvek od mr.Freak - FK »

já ted naposled bral Verva od benziny a pisou ze to ma 98 oktanu...a ten zbytek v ceně jsou asi aditiva a pocitově benzín jede nejlíp na V-power 95...v městským provozu stejně všechny benzíny vyjdou nastejno ale pak za městem ikdyž se tomu dává je ta spotřeba lepší jak u obyč
rogalo - FK

Příspěvek od rogalo - FK »

No a já když jsem viděl v televizi jak benzínka prodávala nekvalitní benzín co zničíl motory a ta benzínka řekla že kdo má účet že mu škodu nahradí (což skoro nikdo neměl)tak od té doby beru účet od každé benzínky .
Vlada320
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlada320 »

prosimtě co to bylo za benínku.až mi kyksne motor tak za nima zajedu ažt mi ho prolpatěj že jsme u nich kupoval benzín a že odešel, ale to že jezdím jen na plg je už vedlejší :lol:
Naposledy upravil(a) emilio52 dne pát 27. úno 2009 14:30:57, celkem upraveno 1 x.
Důvod: předchozí citace viz:pravidla č.4
Škoda Felicia Kombi 1.3 mpi Lpg 390 000 km, STK za námi a pořád slouží věrně dál, těch 500 tisíc km s ní prostě dám :-)
rogalo - FK

Příspěvek od rogalo - FK »

Když zničíš motr na nekvalitním benzínu a ty budeš mít účet , tak ti tu opravu musí zaplatit každá benzínka která ten šmejd prodávála . A tak blbi nejsou aby ti platili šrot motor 300 tisíc km najeto a oni měli benzín dobrý .
Odpovědět