pomalej startér na 1,9D

AEF
smazany clen - FK

pomalej startér na 1,9D

Příspěvek od smazany clen - FK »

chci se zeptat jestli jste něco podobnýho někdo neřešil... ráno sednu do auta (odstavený z minulýho dne) a startuju. Na ten první start má startér velmi malý otáčky, dělá to hlavně v mrazech. Startér je po repasi (pouzdra, uhlíky), baterka od podzima 2008, předepsaná výrobcem. A teď mám dotaz jestli nemůže bejt el. vedení ke startéru nějak unavený (vzhledově ok), zkrátka že by ten startér neměl dostatek proudu při startu... Jinak už jen trochu zahřáty je to v pohodě. V podstatě když nastartuju a pak za 5s chcípnu a zas startuju tak už v poho. Díky Lešek
Zbysek - FK

Re: pomalej startér na 1,9D

Příspěvek od Zbysek - FK »

První rozběh motoru po stání je vždy nejhorší a pak už to jde v pohodě. I když máš startér po repasu, není samozřejmě jako nový (také záleží na kvalitě provedené opravy). Pokud jsi dal baterku doporučenou výrobcem, pak patrně pouze 60Ah, tedy baterku bez rezervy v zimě. Potom se není čemu divit, že je start horší i s novou (záleží také o jakou baterku jde). Dále záleží na jakém oleji tn motor jezdí, což je při současných teplotách zásadní rozdíl například pro 10 a 15W. Samozřejmě kabeláž ke startéru také nemusí po těch letech být optimální a i to udělá dost.
smazany clen - FK

jj, baterka je myslim 61Ah, olej mám 10W-40, ještě proměřim a zkontroluju ty kabely... Pak už nevim... Lešek
nebulus - FK

Příspěvek od nebulus - FK »

Niekdy stačí slabý povlak na kontaktoch baterky a už sa zdá, že baterka je KO. A samozrejme treba prejsť všetky kontakty ( pripojenie na štartér, pripojenie na kostru motoru...) . Potom ešte môžu byť vadné spoje hrubý kábel - koncovka. V krajnom prípade je zhoršený prechodový odpor v spínači štartéra ( tu pomôže iba výmena ). Kolega dal do Citroena ešte slabšiu baterku ako predpisuje výrobca a chová sa to tak ako popisuješ. Ranný štart hrozný, potom v pohode, aj keď 8 hodín stojí cez deň vonku.
Diablo - FK

Příspěvek od Diablo - FK »

kabelaz je taky podstatna, tohle jsem resil u dodavky, vgsechno OKi, baterie oki, sta¨rter novy a porad nic, pak jsem koukal, ze kabelaz byla zevnitr vyhorela
smazany clen - FK

zítra ráno to proměřim... dnes jsem to nestihnul. lešek
Kovi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kovi »

KABELÁŽ!
I kdybych měl jít údolím stínu smrti, ničeho zlého se nebojím, neboť ty se mnou jsi: tvůj prut a tvá hůl mě konejší.
U ostatních se evoluce projevuje stylem: Chodítko, odstrkávadlo, kolo, fichtl, mašina, auto......
no a já jdu zase pozpátku...Auto, motorka, kolo.... ale nebojte, protože stejně se zase sejdem u toho chodítka...:)
Odpovědět