Při podřazování ze 3 na 2 jde přes zuby (jen za studena)

vše okolo převodovek
Petan.Boss - FK

Při podřazování ze 3 na 2 jde přes zuby (jen za studena)

Příspěvek od Petan.Boss - FK »

Prosím o radu, čím by to mohlo být, že když podřazuji ze 3 na 2 tak to jde přes zuby, ale jen ZA STUDENA, když je to ohřáté tak jde úplně normálně?
hromyblesky
Bydliště: Region razovitý ,tam někdo primo uprostřed mesta Ostravy,bo je to tu fajne cyp.
Kontaktovat uživatele:

Re: Při podřazování ze 3 na 2 jde přes zuby (jen za studena)

Příspěvek od hromyblesky »

vygajdany synchron,bude ti to delat i za tepla pokusd budes hodne rychle radit,nebo pri podrazovnai ze 3 na 2 v 50km/hod a kdyz nechas spadnout otacky na volnobeh tak to skrtne
synku lampy tu pálí,,,, neony blikaj na cestu...
FAKJU BIČ
VAUXHALL píše:Me by zajimalo kde bys to chtel jeste snizovat,kdyz motor je 12cm nad zemi
za vsim hledej pravidlo 7 a 15
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Kolik to má najeto?

Je to bohužel normální stav. Moje Felda to dělá taky, i když jinak je převodovka v naprosto dokonalém stavu a řadí perfektně (ta co rok řeším je manželky ;) ).
Jestli musíš takhle podřazovat, tak se nauč používat meziplyn.
hromyblesky
Bydliště: Region razovitý ,tam někdo primo uprostřed mesta Ostravy,bo je to tu fajne cyp.
Kontaktovat uživatele:

atnarfus,ja netrvim ze takhle se ma radit a ze tkove razeni je nejlepsi opak je pravdou ale pokud jsou synchrony v cajku delat to nesmi ani pri takovem razeni,kazdou feldu a favo co jsem kupoval a vzdycky to tak zkousel a dalo se na tom slevit,tatova felda to nedela,moje taky ne a mraky daslch taky ne,ale tech co jim to skrta je vic
FAKJU BIČ
VAUXHALL píše:Me by zajimalo kde bys to chtel jeste snizovat,kdyz motor je 12cm nad zemi
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Já to nemyslel tak, že to musí dělat, ale je normální že to ojetá převodovka dělá. Jsou dvě možnosti, zvyknout si, nebo to nechat opravit.
hromyblesky
Kontaktovat uživatele:

nevydel sem moc prevodovek co jsou v supr stavu a neskrtaj a kdyz jo je to po starsich lidech,auta line jak sneci,mujj tata ji ma luxusni,ale ma taky jen 90tis
FAKJU BIČ
Petan.Boss - FK

má najeto 114 000km
fakt nechapu proč to dělá když je jen studená....když je to ohřáté tak uplně v pohodě....a co rikáte na řidší olej?mám tam 70W90 od castrol....
Petan.Boss - FK

Nevíte o náké srágoře která by to zlepšila?
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

Možná bych zkusil nějaký olej 75W.
Petan.Boss - FK

Teď tam mám 75W90 od castrol
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

Jo četl jsem.Ten 75W/90 je řekl bych vhodný pro převodovky který už maj něco za sebou,dobře vymezuje vůle převodovky,na ten tvůj problém bych vyzkoušel ten 75W.
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Já tam mám 75W-90 Q8, najeto 120k km a studené to dělá taky. Dělá to jenom při podřazování z trojky na dvojku. Z jedničky na dvojku to nedělá.

Mám 1.6ku a u té se podřazovat na dvojku nemusí :D tak to neřeším.

Pochybuju, že změnou kvalitního oleje za jiný se něco vyřeší.
smazany clen - FK

Příspěvek od smazany clen - FK »

Taky se přidám .. u mě taky při rychlejším podřazení ze 3 na 2 má tendenci škrtnout a nebo se čeká vteřinku, než pustí. Ale když jsem jezdil ještě s Dacii, tak pánové .. tam to šlo přes zuby nahoru dolu při všech kvaltech :lol:.
Ksanda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ksanda »

Cau, a co rikate na castrol 80w -90 ? Blbne mi dvojka , nekdy jen tak zachrci a nekdy jako hrkne. jinak vse jde v pohode, jak jsem tam mel origo olej tak slo vse v pohode, dal jsem castrol a zacal jsem si toho vsimat, ted jsem vymenil prevodovku nalil tam zas ten olej a po 150 km to zaclo taky skrtat, nemuze to byt tim olejem ?? Pochybuju ze maji 2 prevodovky uplne stejny problem..
1.3MPI Hlava, vacka, jednotka = M-E
http://www.youtube.com/watch?v=MBOo6SJHLN0
Ksanda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ksanda »

Ne nevyteka, dneska jsem koupil mogul 75w a dal to tam a zaclo to byt v pohode...
1.3MPI Hlava, vacka, jednotka = M-E
http://www.youtube.com/watch?v=MBOo6SJHLN0
ka-spel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

Atnarfus píše:Mám 1.6ku a u té se podřazovat na dvojku nemusí :D tak to neřeším.
JJ, taky nevím, kdy jsem naposledy podřazoval z 3 na 2 a navíc za studena, tak ani nevím jestli to dělá. :D
ex nebožka 1,6 lpg Obrázek
Eison

Příspěvek od Eison »

Zkus prisadu do prevodovky od f.Wynns ? cena cca 175 Kc , baleni v tube, mam stejny problem a dnes ji budu aplikovat. Prej podle odborniku funguje spolu s vymenou oleje za 75W/90 skvele ;)
hromyblesky
Kontaktovat uživatele:

je to docasne reseni,vsechny tyhle prisady,zraly akorat na prodej,jinak co je mechanicky poskozeno nejaky lepidlo do oleje nezachrani
FAKJU BIČ
Chabicov - FK

Příspěvek od Chabicov - FK »

Kdyz nejedu min nez 10 km/h tak se mi horko tezko radi jedna ...treba ze trojky kdyz prijizdim na krizovatku tam ta jednicka skoro vubec nejde ... hodne tezce, ale neskrka. Teprve az kdyz zastavim tak jde vse krasne radit. Nevim bud budu jezdit tak ze budu jedna radit az zastavim nebo se najde nejaka rada cim to ? Spojka, prevodovka ?
radit jde krasne i kdyz mam vypnuty nebo zapnuty motor ... ale kdyz je auto v pohybu tak ta 1 tam proste nejde, musim stat aby tam sla.
mouzi - FK

Příspěvek od mouzi - FK »

taky mam problem, ze pred zatackou musim hodne zpomalit, abych podradil na 2 a je jedno, jestli ze 3 nebo 4 a obcas to jde pres zuby.. v sevisu mi rekli, ze "tak to proste je, je to stare auto a nic se s tim delat neda", takze k nim uz nikdy nepujdu, kdyz jsou zdechli mi to opravit.. co je tam tedy potreba opravit/vymenit?
a nekdy, kdyz radim ze 4 na 5, tak se mi rychlost nezaradi a pekne si protocim motor na prazdno, je to dost blby hlavne pri predjizdeni..
Kristensen - FK

Příspěvek od Kristensen - FK »

Jediná léčba na křoupající dvojku při podřazování je vytáhnout převodovku rozdělat a vše špatné vyměnit, hlavně 2kovej synchron, ale je potřeba omrknout vnitřní kulisu řazení a vidličky protože pokud to bude ochozený a vymění se jen synchron tak ho to během cca 15000-20000km znova zničí, je to v podstatě stejně častá závada jako chrastící volná pětka, ty převodovky holt nejsou dotažený k dokonalosti a i když se to vymění tak pokud někdo hodně jezdí a šoupe to z trojky na dvojku ve větší rychlosti tak se to stejně jednou vrátí.
denis15
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od denis15 »

Jak tak čtu, tak to je asi mord všech Filcek :D . Ta moje má 101tis/km (jezdím s ní už 20tis/km) a dvojka nejde z 3ky bezproblému odzačátku. Už jsem si zvykl a holt do umření spojky to nebudu řešit. Trápí mě spíš jiná věc-při rozjezdu třeba do kopce, nebo s vytočenýma kolama to v záběru jakoby zakňučí a hlava mi nebere, odkud ten zvuk jde ;) .
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Kňučení feldy dělají běžně. Už jsme to tu taky řešili. Mám rozsáhlejší zkušenost se čtyřma 1.6kama a kňučeji dvě. U jedné vím bezpečně, že kňučí už od nové a za 180k km se to nijak nezměnilo.
Nevím čím to je, ale bude to něco kolem spojky.
Kristensen - FK

Příspěvek od Kristensen - FK »

většinou zařve spojkový ložisko i když bude nové, dělali to převážně origo ložiska ale pak i některá druhovýroba
mouzi - FK

Příspěvek od mouzi - FK »

tak mi v servisu vymenili/povolili/utahli ci co nejaky sroub na razeni a radi to v pohode, hlavne jsem se naucil radit s meziplynem, tak se mi uz dlouho nestalo, ze bych se netrefil do zubu, zatim v pohode.. a taky mam novy prevodovy olej, mozna i tim je znat lehci razeni..
Odpovědět