Vůle ventilů, seřízení
-
elpazzy
Vůle ventilů, seřízení
Caute chlaúpi,potřeboval bych vědět vůle ventilů(sací a výfukový) na 1,3 Bmm 50 Kw.dík
Re: Vůle ventilů
Dejwišek také souhlasí 
Naposledy upravil(a) emilio52 dne pon 16. bře 2009 22:34:34, celkem upraveno 1 x.
Důvod: předchozí citace viz:pravidla č.4
!!! Rozprodej dílů z Feldy !!!
-
smazany clen - FK
zdar,no ja sem je seridil na 025 a 02 a autak mi hodne rval pri pridani plynu,ted sem to dal taj jako to bylo u fava 02 a 02 je to lepsi
-
Kuladmin
Zalezi na tyckach pokud jsou hlinikove tak je 0.25 pokud normal tak 0.2
- Karlosito
- Kontaktovat uživatele:
A když se to tu řeší tak se také dovolím zeptat a u 13 50kw Mpi je to těch o,25?
-
Jozefj
- Kontaktovat uživatele:
U kovových to bylo 0,15 a 0,20 ; 0,2-0,2,záleželo na typu motoru .
- Karlosito
- Kontaktovat uživatele:
Díky chlapi za odpověd
-
Návštěvník
Myslím že VS SV VS SV. Ale je to vidět i podle svodů vzadu za hlavou..pro jistotu:)
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
Se podivej na saci/vyfukov potruby - ale je to VSSVVSSV.
-
Radino - FK
Díky chlapy
Naposledy upravil(a) emilio52 dne pon 16. bře 2009 22:35:34, celkem upraveno 1 x.
DObry den, nevite nekdo hodnoty vule ventilu na teplem motoru??
-
Radino - FK
Naposledy upravil(a) emilio52 dne pon 16. bře 2009 22:39:20, celkem upraveno 1 x.
Radino
To se mi moc nezda ze budou stejne jek na teplem motoru tak na studenem, pokud ja vim tak se kov teplem roztahuje.
To se mi moc nezda ze budou stejne jek na teplem motoru tak na studenem, pokud ja vim tak se kov teplem roztahuje.
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Není mi moc jasný čemu se Radino směje.Samozřejmě že na teplým motoru jsou ty vůle jiný.
Dám sem citaci jednoho člena ze starýho fora,na kterou se můžeš spolehnout.
"Na dokonale protemperovaným motoru udělej S-0,25mm / V-0,40mm. Takhle jela sériovka vždy nejlíp. (potvrzeno na brzdě). Platí pro BMM,tak i pro MPI."
Dám sem citaci jednoho člena ze starýho fora,na kterou se můžeš spolehnout.
"Na dokonale protemperovaným motoru udělej S-0,25mm / V-0,40mm. Takhle jela sériovka vždy nejlíp. (potvrzeno na brzdě). Platí pro BMM,tak i pro MPI."
Ivarek
Mockrat dekuji za odpoved.
Ja jsem si hned rikal ze je to pekna blbost aby byly stejne vule ventilu pri teplem a studenem motoru.
Mockrat dekuji za odpoved.
Ja jsem si hned rikal ze je to pekna blbost aby byly stejne vule ventilu pri teplem a studenem motoru.
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Ale jinak bacha...tím protemperovaným motorem myslí teplotu 80 - 90°C.
-
peleech - FK
ale musí se udělat rychle všechny ventily dřív než začne chladnout motor aby na posledním válci a už studenějšim motoru nebyly jiný vůle než na prvním, těsně po prohřátí..proto radši v klidu nastavuju vůle na vychladlym při 20°, času mám plno:)
-
bitmap - FK
Jen je treba pripravit se na to, ze to pak na volnobeh bude znit jako sici stroj, budes to serizovat na 3x a prsty budes mit spaleny jeste tri dny potomIvarek píše:"Na dokonale protemperovaným motoru udělej S-0,25mm / V-0,40mm. Takhle jela sériovka vždy nejlíp. (potvrzeno na brzdě). Platí pro BMM,tak i pro MPI."
-
Radino - FK
Vždy je lepší to nechat vychladnout,nebo to stejně budeš seřizovat ještě jednou.
Tak neztrácej čas a dej se do toho až to bude v chládku.
Tak neztrácej čas a dej se do toho až to bude v chládku.
- Mildacaso
- Kontaktovat uživatele:
u 1.3 pri teplem motoru jsou vule vetsi nez na studenem, teplem se vule zvetsuje
-
Hanz - FK
Ano, ale nejlepší je podle mě dělat na teplém motoru. Vůle jsou samozřejmě jiné než na studenym...
-
Radino - FK
Nikdy to ale neuděláš přesně.A bude nutná kontrola pak na studeném
.
Naposledy upravil(a) emilio52 dne pon 16. bře 2009 22:45:37, celkem upraveno 1 x.
-
Josh123456 - FK
nevím, co je pravdy na tom, že se dají dělat ventily na teplém motoru, ale já jsem vždycky dělal ventíly na motoru studeném (né ledovém samozdřejmě) a nebyl nikdy žádnej problém a nebo aby to špatně jelo, tak to už vůbec ne... Takže si myslim, že dělat ventily na teplém motoru je ptákovina...
-
bitmap - FK
Josh: kdyz mas ale v motoru vacku, u ktere vyrobce udava vule jen za tepla, tak ti nic jinyho nezbyva 
Radino: ja si troufnu rict, ze mam vule serizene minimalne stejne presne jako bych to zvladnul za studena, byt je to serizovany za tepla. S trochou cviku to mas serizeno za par minut a kdyz chcipnes motor spolecne se sundanim ventildeklu, tak si to tu spravnou teplotu jeste chvili udrzi.
Radino: ja si troufnu rict, ze mam vule serizene minimalne stejne presne jako bych to zvladnul za studena, byt je to serizovany za tepla. S trochou cviku to mas serizeno za par minut a kdyz chcipnes motor spolecne se sundanim ventildeklu, tak si to tu spravnou teplotu jeste chvili udrzi.
-
Radino - FK
Tak pokud to máš předepsané takhle tak není co řešit 
Naposledy upravil(a) emilio52 dne pon 16. bře 2009 22:46:57, celkem upraveno 1 x.
Jedině při 20ti stupňích a to u sacích kombinovaných 0,25 a u výfukových 0,20. 
Felicie 1.3 BMM 50kw,romantická červená
-
peleech - FK
Proč jedině? Protože jsi to za tepla nedělal nebo ani neviděl nebo myslíš že je to prostě lepší?
Už sem seřizoval ventily i při teplém motoru na správné hodnoty a po vycladnuti byli celkem rozdíly hlavně u kombinovaných tyček,nebo si myslíš že to výrobce předepisuje jen ta ze srandy?Pracuju jako automechanik,takže vím oč jde 
-
big.jedla - FK
výrobcem předepsané hodnoty jsou při 20 stupních.... samozřejmě že ty vůle jsou pak při zahřátém motoru vlivem teploty jiné... taky proto se na teplém motoru seřizuje na jiné hodnoty ne? na takové, jaké mají být správně, při ohřátém motoru... při studeném je jedno jaké jsou, to není provozní stav. Z tohoto důvodu, by mělo být lepší, je seřizovat na teplém. Jinak si myslím, že je vcelku jedno, v normální provozu, která varianta se zvolí. Jednodušší je určitě na studeném.
-
peleech - FK
Chose: ok, tenhle názor beru, i když si dál myslím své, výstižně to napsal big.jedla a s ním musím jedině souhlasit..ale jak jsi psal jedině a smějícího smajla už sem myslel že zas někdo přišel s názorem že na teplém se to nedělá vůbec a to mě po tak dlouhé diskuzi přišlo jako vracení se nazpátek, tam se tomu taky někdo smál:)
Jinak já sám protože na teplý si netroufám nastavuju taky při 20°. Bojím se že to nestihnu a motor mi začně chladnout. Mám klídek a stihnu to pak po sobě ještě zkontrolovat:)
Jinak já sám protože na teplý si netroufám nastavuju taky při 20°. Bojím se že to nestihnu a motor mi začně chladnout. Mám klídek a stihnu to pak po sobě ještě zkontrolovat:)
-
mr.Freak - FK
nejsou na feldu nějaký "lepší" ventily? myslím třeba nějaký lehčí, lepší materiál a tak...
Peleech,ten smajlik sem nemyslel jako nejaký výsměch,ale proč bych se trapil na rozpáleném motoru,kdyz to můžu(tak jak píšeš)udělat vpoho na studeném a pak si to ještě projít.
-
Návštěvník
Je to 0.20s 0.20v je to stejny jako u favorita vim to šteluju je dnes a denně
-
Návštěvník
[quote="Josh123456"]Návštěvník: tak je štěluješ dnes a denně špatně.....[/quot
Tak to neštěluju špatně zeptej se klidně i odbornika
Tak to neštěluju špatně zeptej se klidně i odbornika
-
Radino - FK
Tak to neštěluju špatně zeptej se klidně i odbornika[/quote]
Tak to si snad děláš srandu.Nevykroucíš nádou svíčky.Nespletl jsis to ?
Tak to si snad děláš srandu.Nevykroucíš nádou svíčky.Nespletl jsis to ?
- jirkaf
- Kontaktovat uživatele:
Pokud ty auta jezděj ve stále teplotě -35st tak 20/20 je dobře
Aspoň takhle to píše dílenská příručka
VW Passat 1.9 TDi, VW Passat 1.6, Suzuki RM-Z 450, Jawa Pionýr, Jawa Mustang