POMOC 15"ALU
-
Cessin6
POMOC 15"ALU
Zdarec vsem.
Mam takovy mensi problem....No problem..Jde o tom ze jsem od znameho koupil 15" ALU ted presne nevim ET.... a problem je v tom, ze mezi plastovym kouskem na te strane kde je benzinova nadrz.... Tak mezi timto plastem a pneu je mezera tak max 20 mm. Muze to byt problem? Nevim presne jestli to ma neco spolecneho s nadrzi nebo co je to vlastne za kus plastu ale vypada to jako by to slo od nadrze. S blatnika problemy nejsou.... O pruziny to taky nedre...popr na co tam ten plast je....
Mam takovy mensi problem....No problem..Jde o tom ze jsem od znameho koupil 15" ALU ted presne nevim ET.... a problem je v tom, ze mezi plastovym kouskem na te strane kde je benzinova nadrz.... Tak mezi timto plastem a pneu je mezera tak max 20 mm. Muze to byt problem? Nevim presne jestli to ma neco spolecneho s nadrzi nebo co je to vlastne za kus plastu ale vypada to jako by to slo od nadrze. S blatnika problemy nejsou.... O pruziny to taky nedre...popr na co tam ten plast je....
-
Cessin6
Re: POMOC 15"ALU
Jeste dodam je se jedna o 15" ALU...(zitra jak to shodim tak juknu na ET a dodam) pneu: 195/50 R15
-
tgfh - FK
195/50 R15 by neměly dělat problém, záleží ještě jaké máš ET aby ti to v raidu nedřelo.
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
To už tu někdo řešil, je to odvzdušnění nádrž, někdo to dokonce prodřel.
-
RAIMMI
- Kontaktovat uživatele:
Takhle jsem to měl když jsem měl kola s et 38, vyřešily to podložky, teď mám et 35 a v poho i bez podložek...
- mako
- Kontaktovat uživatele:
já mám kola R15 195/50 et 38 a všechno v pohodě
VW passariantion+VW felicia diesel power
ex-felicia GLXi 1,3MPi 1997 Red-Hot-chilli, ex-felicia LXi 1,4mpi 1996 White candy
ex-felicia GLXi 1,3MPi 1997 Red-Hot-chilli, ex-felicia LXi 1,4mpi 1996 White candy
- monccou
- Kontaktovat uživatele:
S timhle mam vlastní zkušenost...disky 15" ET38 a guma 195/50. Oddych sedí na žebru, který je dost často napatlaný obrovskou vrstvou plastizolu a tim pádem trochu odstáva. Pod oddych se nafláká bahno, který ho pak odtáhne ještě víc od podběhu. Stačí oddych odtáhnou orejpat nános zaschlýho bláta a nožem lehce seříznou plastizol "do tvaru" a místo pořádně přetřít Tlumexplastem, Body nebo něčim podobnym a vrátit vše na původní místo....ddych se na tlumex přilepí. Já to tak udělal a od tý doby mam pokoj.
Evoluce včely http://www.feliciaklub.cz/forum_new/vie ... ?f=16&t=26

...cíl cesty je rázem nepodstatný, vzdálenost vedlejší a každý další kilometr se stává drogou... to je BMW!

...cíl cesty je rázem nepodstatný, vzdálenost vedlejší a každý další kilometr se stává drogou... to je BMW!
- stef99
- Kontaktovat uživatele:
tak s ti mam taky zkusenost...akorat na pneu 225/40 R 16 na rafku sire 9" palcu a ET 15... to uz bylo dost tesne.... kdyz sem jel na HP spolecne s 5mm podlozkou tak zadnej problem, ale kdyz sem potreboval prejet a jen sem na seriovem podvozku a bez podlozky tak kdyz sem vzal rychle zatacku tak mi to pomerne hodne oholilo prave ten plast... musis tam mit vetsi mezeru, cimz dosahnes podlozkou...
Prodej novych a referencnich vozu Skoda se slevou, vice SZ
-
Cessin - FK
ET bylo 38.... "bylo" jelikoz jsem daval zpet 13" je to v celku masakr.....porad to tahalo na jednu nebo druhou stranu.... jezdim hlavne dalkove.... Jako vypada to dobre a auto krasne sedi... ale rvat kazdy den za volant 30km tam a 30km zpatky.... Pry jde jen o zvyk...ale radeji mam pohodli.... Taky vam to tak skube na jednu a na druhou stranu? Jinak kola bylo po vyvazeni....roztec sedela a stredova dira byla stejna jako u origo..rameny a cepy po vymene...ale mam na vymenu tyc rizeni....tak nevim jestli by to mohlo jeste delat tohle
- monccou
- Kontaktovat uživatele:
No mě teda nic neškubalo a neškube. Široký kola resp. pneu sou víc náchylný k "chytání stopy" a víc přenášejí do volantu. Ale aby to vyloženě škubalo? To by si musel mít šišoidní disky, ale to by si je asi těžko vyvážil.

Evoluce včely http://www.feliciaklub.cz/forum_new/vie ... ?f=16&t=26

-
RE5PECT - FK
Já to prodřel nevím ET svích kol ale mám tam takovej ten ovhranej kruh na pneu aby sem se nedostal moc k obrubníku a když sem dostal smyk tak sem to prodřel! když sem dal místo teho hadice jen tak sem nemohl tankovat tak sem koupil novej ten plast a vložil sem ho pod auto aby ničemu nezavazel a jezdím dál! příští tejden už budu dávat ale 15" už se těším =) =) =)

-
drv.Astor - FK
ma urcite et38... je tam malo mista, taky mam 15 et38 a zdalo se mi, ze je tam dost malo mista, ze by se to mohlo casem prodrit..., ale radeji budu davat jeste 5mm podlozky. Zatim jezdim na 13", uz se tesim az tam jebnu 15" 
-
Návštěvník
potreboval bych poradit,nechci zakladat novy topic. koupil jsem kola 15" ET 28 s pneu 195/50. a v zadu mi drou o blatniky pri mensim zatizeni nebo pri prejezdu nerovnosti...
poradte prosim jak spravne upravit blatniky,jesli staci jen zklepnout,nebo rovnou vytahnout.diky za odpoved.
math
poradte prosim jak spravne upravit blatniky,jesli staci jen zklepnout,nebo rovnou vytahnout.diky za odpoved.
math
-
Collin - FK
Vyzkoušej a uvidíš.. Nejdříve bych zaklepal. když nepomuže pak bych řešil co dál.. Jestli máš prolezlé lemy tak je nevytáhneš.. Navařit nové a upravit podle kola..
-
Návštěvník
prave ze auto je jak nove,garazovane,bez jedine stopy rzi...dnes skusim vyklepat,kdyz nepomuze tak o vikendu vytahnout lemy...
math
math
-
drv.Astor - FK
Dnes jsem prezul na 15" pneu Michelin Pilot 195/50 H. Mam takove smisene pocity, vsechny nerovnosti, dulky apod. se strasne prenaseji do rizeni. Pri prudsim brzdeni jde velmi stuha tocit volantem. Chci se zeptat jestli je to jen o zvyku nebo je nekde nejaka potiz... Dale budu pridelavat stabilizator, musim pak jit na geometrii? ...nechci zbytene zakladat novy topic, tak jsem to napsal tu
-
smazany clen - FK
drv.Astor píše:Dnes jsem prezul na 15" pneu Michelin Pilot 195/50 H. Mam takove smisene pocity, vsechny nerovnosti, dulky apod. se strasne prenaseji do rizeni. Pri prudsim brzdeni jde velmi stuha tocit volantem. Chci se zeptat jestli je to jen o zvyku nebo je nekde nejaka potiz... Dale budu pridelavat stabilizator, musim pak jit na geometrii? ...nechci zbytene zakladat novy topic, tak jsem to napsal tu
Ahoj,
geometria pri novom stabiku rozhodne ano, ak nechces riskovat zjazdene gumy na jednu nadrz.. ;o) ..pred montazou zvaz vymenu capov, lebo po capoch je tiez treba geometria.
Mozes mat pri geometrii problem, chcel som si ju tiez nechat spravit, ale na mojich novych alu nemam lem na okraji o ktory upinaju meraci pripravok. Tak ked pojdem na geometriu ja, dam si stare disky-aspon mi ALU neposkrabu
Ja chodim na lacnu geometriu, lebo mam capy v prdeli 2x do roka.
Tiez mam zmiesane pocity, pretoze som kupil nove disky a pneu tak ako su predpisane R14, 175/60.. Su pekne, buchaju trocha, dokonca sa aj odieraju v zakrutach, ale vzhladovo by to ese trochu znieslo.. Myslim, ze si neurobil tak zle, ked to nejak vyriesis ;o)
-
drv.Astor - FK
uz jsem to vyresil
nove pneu Matador MP43 195/50, je to nesrovnatelne s tema michelinama... nic nehuci a netaha za volant