Hromadná úprava ŘJ Cimbu

pokec o všem možném i nemožném
Odpovědět

kdy se to uskuteční

Můžete vybrat 1 možnost

Zobrazit výsledky

gerrik - FK

Hromadná úprava ŘJ Cimbu

Příspěvek od gerrik - FK »

Mám takový nápad, nejsem si jist zda se tady už neprobiral, pokud ano, předem se omlouvám.
Jsem i na http://forum.skodahome.cz/index.php?act=idx, tam se dává do kupy hromadná akce přečipování Fábii, tak mně napadlo, kdyby jsme se spojili tak ta cena by mohla být zajimavá. Je to úprava od Mr. Jandy, CIMBU origo v Sukoradech. Tu lepší cenu se snad dovím v nejbližších dnech, má někdo předběžně zájem?
Ještě aktuální info, týká se to teda Fábek, ale možná i Feldy, cituji : Aktualizuji informace od p. z CIMBU ohledně cen a to následně do 10lidí 33%, nad 10lidí 43% sleva proti oficialním cenám na stránkach CIMBU. Myslím si ,že to není špatné když se nás nazbíra víc než 10. Na akci stačí mít auto a peníze, čas na 1 auto 10 min bez čištění klapky, 30min s jejím vyčištěním ( všechny HTP s více jak 30 000 km, 1,4 MPI s více
jak 60 000 km ). Za čištení účtuji dalších 500 Kč navíc. Termin možno i o víkendu, je dobré 14 dní dopředu.
GeorgeWWW
Kontaktovat uživatele:

Re: Hromadná úprava ŘJ Cimbu

Příspěvek od GeorgeWWW »

Platí to pro všechny motorizace? A máš na mysli úpravu jen ŘJ a nebo i vačky? Já bych do toho možná šel, ale stačila by mi pouze ta ŘJ...
Obrázek
gerrik - FK

Základní akce se vztahuje pouze na úpravu jednotky. To znamená ta lepší cena. Myslím, že by se to dalo dohodnout cenu na všechny motorizace, mimo dieselu, asi :D Janda upravuje všechny koncernové ŘJ.
Mexikan

Příspěvek od Mexikan »

Dobrá myšlenka, ale jen pro ty, co to mají jakš takš blízko.
Mě by to při ceně chipu 3500.- - 30% = 2500.- a ceně paliva 1000.- (2*280km@7l/100*25.-) vyšlo na 3500.-, takže bez efektu.
Škoda. :(
CX-60, Pathfinder R51 + bráchovo Pick-up 1.9D, ex 105L, 130GL, 1.3MPi, A3
Účet udržuji pouze pro vzpomínku na dobré časy s Feldou tady na foru.
GeorgeWWW
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od GeorgeWWW »

Ale při slevě 43% bys 500,- ušetřil (1995,- + 1000,- palivo)
Obrázek
Mexikan

Příspěvek od Mexikan »

hmm, to mi uniklo.
Kdyby se to naplánovalo k nějakému srazu, tak bych neváhal :)
gerrik - FK

Mexikan píše:Dobrá myšlenka, ale jen pro ty, co to mají jakš takš blízko.
Mě by to při ceně chipu 3500.- - 30% = 2500.- a ceně paliva 1000.- (2*280km@7l/100*25.-) vyšlo na 3500.-, takže bez efektu.
Škoda. :(
Jak bez efektu? I při slevě 30% pořád by si ušetřil na dopravě, kdo ti jen tak zaplatí benzin a hezkou projížďku s načipovaným autem? :D
Mexikan

Příspěvek od Mexikan »

No a ky by jsi si to tak představoval spáchat?
gerrik - FK

Zatím to je ve fázi zjišťování, momentálně nevím kolik lidí by mělo zájem. Ty ceny co jsou uvedeny, jsou orientační, očekávám konkrétnější podmínky. Zatím mi jde jestli vůbec je to nějak reálný ;)
GeorgeWWW
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od GeorgeWWW »

Pokud by to bylo aspoň těch 40%, tak se mnou počítej, ale šel bych do toho s Feldou 1,6. Muselo by se to vztahovat i na ní...
Obrázek
Dexter - FK

Příspěvek od Dexter - FK »

já bych šel do toho moc rád ale nevyplatí se mi to protože nemam MPi ale jen BMM. u MPi je nárůst z 50kW na 61,5 což je paráda ale u BMM ze 47kW na 49 což ani nemá význam dělat za ty prachy.sakra to je osud :x
Snehulak - FK

Příspěvek od Snehulak - FK »

sem tam přihlášen s mladý polem. Původně to bylo jen na 1,2 ale teď už na celý koncern vw. Stačí napsat typ motorů a potvrdit účast na 100%.
Skury
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skury »

Kruci... Že bych čipnul turbínu? :)
Be in, be pirate. Pirates.cz + Škoda Felicia Fun 1̶.̶8̶T̶ - bude update
ProjektySNADNO.cz - zpracování projektových dokumentací na rodinné a bytové domy, interiérový design, specializace na nestandardní řešení.
GeorgeWWW
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od GeorgeWWW »

Snehulak: takže to mám potvrdit na skodahome.cz?
Obrázek
mako
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mako »

taky bych do toho možná šel ale záleží na ceně :?
VW passariantion+VW felicia diesel power
ex-felicia GLXi 1,3MPi 1997 Red-Hot-chilli, ex-felicia LXi 1,4mpi 1996 White candy
gerrik - FK

GeorgeWWW píše:Snehulak: takže to mám potvrdit na skodahome.cz?
Podrobnosti zjišťuji, tak chvilku vydrž ;)
tgfh - FK

Příspěvek od tgfh - FK »

Taky bych šel do chipu, ale až tak v létě :(
DeeKey - FK

Příspěvek od DeeKey - FK »

taky bych do toho chipu sel ale mam 1,3 Mpi benzin + lpg. Byl by to problem??
Kalfa - FK

Příspěvek od Kalfa - FK »

hele kluci, já vím že jsem jeden z mála, ale teď je tu akcí tolik, že nevím kde na to brát, nechcete s tím třeba počkat zase měsíc dva než to začne... já jsem třeba student a sháním horko těžko prachy :(
GeorgeWWW
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od GeorgeWWW »

Kalfa: jestli je to teprve v přípravách, tak si myslím, že to stejně dřív nebude. Nejhorší bude domluvit společný termín vhodný pro všechny...
Obrázek
smazany clen - FK

Příspěvek od smazany clen - FK »

Pro ty co váhají napíšu pár vět... Hlavně nečekejte zázraky, že auto začne trhat asfalt, nebo že když nestíháte předjíždění, tak ho s největší pravděpodobností nebude stíhat stejně... ;) Pro mě byl větší důvod nižší spotřeba a až potom nárust výkonu. To se mi také splnilo a spotřeba šla při stejném způsobu jízdy a cca půl litru dolů, jenomže když to člověk ví, tak tomu začne šlapat víc a fakticky jsem šel dolů o 2-3 decky, moje spotřeba.
Dále nárust výkonu mě taky velmi potěšil, v úplně nejnižších otáčkách se auto lépe sbírá a nedává příliš najevo, že se mu to nelíbí (extrém pro příklad: trojka v 800ot/min při odbočování), a až do těch 4000-4500 je to o trošku lepší než serie, ale po překonání těchto otáček je rozdíl daleko více patrný... Hlavně se serií jsem nevěděl jestli má cenu točit trojku dál přes 5000 nebo by byla už výhodnější čtyřka, teď s čipem trojka táhne do 5500-6000, tedy je velmi vhodná na předjíždění... Ve zkratce: rozdíl po překonání 5000 by měl poznat podle mě každej, do této hranice to možná mnoho lidí moc nezaregistruje... :?: Posunutý omezovač nemá prakticky žádnej smysl, možná na jedničku a dvojku, už na trojku je to ale vyloženě trápení motoru, točit ho přes 6000... Hlavně je motor při točení do 6500 velmi náchylný na utahání :!: :!: :!:

Jinak můj styl jízdy je pohodový kolem 100, ale najíždění na hlavní, připojování nebo předjíždění provozuju naplno - tedy jízda většinu času na spotřebu kolem 1500 - 3000, ale když je potřeba, tak otáčky lítaj kolem 6000. A můj soukromý názor je, že pro tento jízdní styl je čip nejvhodnější :) Ten kdo auto nikdy pořádně nevytočí, tak zvýšený výkon nevyužije a zase naopak ten kdo jezdí hodně naplno, tak se mu zase dost zvedne spotřeba = tyhle jízdní styly potom tedy využívájí jen jednu z těch dvou výhod, které čip přináší :)

A úplně na závěr jestli se to vyplatí, tak za zvýhodněnou cenu jo, 3500 bych za to nedal... Jsou to jen moje postřehy na autě, které má přes 200tkm, tak to berte kdyžtak s rezervou, každý to může vnímat jinak ;)
mystery - FK

Příspěvek od mystery - FK »

Teď by byla ještě otázka, pokud bych si sehnal druhou vačku, tak načipují mi jednotku přímo na ni?
Ale jinak teď musím do konce měsíce zaplatit autoškolu, takže penízky budou až zasejc za chvilku. :(
stef99
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od stef99 »

a to asi nevis,ale slo by aby mi upravil tu stavajici? nechci aby mi tam dal nejakou buh vi jakou, chtel bych aby upravil primo moji a klidne si pockam...
Prodej novych a referencnich vozu Skoda se slevou, vice SZ
Mexikan

Příspěvek od Mexikan »

stefe, já myslel, že oni přehrajou firmware ne? Nebo, že by to bylo kus za kus? To je blbost ne? stejně by museli z origo cucnout info o immu...
tgfh - FK

Příspěvek od tgfh - FK »

one-z: souhlas s tebou, dobře jsi to napsal ;)
Jen se mi nelíbí, těch 1500ot. při jízdě na spotřebu, tohle je hnusné dušení a spotřeba leze leda nahoru, já pod 2000 nikdy nechodím a ani se to nemá pokud máš 1.3, ty zelené otáčky tam nejsou pro srandu králíkům :!:
mako
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mako »

jj já jezdím od 2000 do 5000 :lol:
VW passariantion+VW felicia diesel power
ex-felicia GLXi 1,3MPi 1997 Red-Hot-chilli, ex-felicia LXi 1,4mpi 1996 White candy
stef99
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od stef99 »

Mexikan píše:stefe, já myslel, že oni přehrajou firmware ne? Nebo, že by to bylo kus za kus? To je blbost ne? stejně by museli z origo cucnout info o immu...

citace ze stranek www.cimbu.cz

Seřízení řídící jednotky provádíme výměnným způsobem. Provedení diagnostiky, výměna řídící jednotky a zkušební jízda trvá cca 30 minut.
Prodej novych a referencnich vozu Skoda se slevou, vice SZ
tgfh - FK

Příspěvek od tgfh - FK »

mako píše:jj já jezdím od 2000 do 5000 :lol:
Nad nevadí, pod vadí.
RAIMMI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RAIMMI »

Šel by ch do toho, už někdo víte ceny? Záleží na nich, a nevíte někdo kde to je? Abych věděl kolik km bych musel jet... Díky moc...
madmaik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od madmaik »

Sukorady u Ml. Boleslavi podle data kdy by to bylo bych do toho mozna sel.
Škoda Felicia SportLine 1,6mpi rv. 6/2000 a Skoda Felicia combi 1,6mpi Laurin a Klement 1995 no.2
bylo Skoda Felicia combi 1,6mpi Laurin a Klement 1995
este bych si pral nejakyho peknyho pickupa
http://feliciaklub.cz/forum_new/viewtop ... =16&t=8259
http://madmaik.rajce.idnes.cz/
gerrik - FK

Tak zatím žádné info o cenách nemám, třeba zítra. Jinak co já vím, tak se mění ŘJ, dáš svojí a dostaneš jinou, čiplou, jen ji upraví kvůlu immo. Ale v rámci akce to třeba bude jinak. Vydržte až bude víc informací.
GeorgeWWW
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od GeorgeWWW »

Já také nečekám, že zrychlení se mi zlepší o 3s a maximálka o 30km/h, ale už po Soietě a JP je ta reakce na plyn o mnoho lepší, takže pokud se to ještě o něco zlepší, budu jen rád. Jinak jsem se zrychlením spokojenej, přeci jenom "dvakrát měřím a jednou řežu", takže se mi ještě nestalo, že bych předjížděl a bál se, že to nestihnu...
Obrázek
Gex - FK

Příspěvek od Gex - FK »

čau hoši.
Jestli se to podaři zrealizovat, tak do toho půjdu taky. Předbežná cena vypadá dost lákavě.

Mam doma čiplou Fabia HTP z 51kw na 60kw a je to znát. Byl jsem z toho velici překvapen.
Nejvic se mi na tom líbí, že motor má klidnější chod. a má menší spotřebu.
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

Mě by spíš zajímal výkon před a po změřený na brzdě.
mr.Freak - FK

Příspěvek od mr.Freak - FK »

co to znamená "utahat" motor a proč by se měl při 6000ot na trojku trápit víc jak při 6000ot na dvojku? nějak mi to ndává smysl...
tgfh - FK

Příspěvek od tgfh - FK »

Protože na dvojku nebude ve vysokých otáčkách tak dlouho jako na trojku.
favo

Příspěvek od favo »

Co se týká výměny řj tak tam imo nehraje žádnou roli. Auto se píchne na VAG udělá se základní nastavení Imobilizéru a je to . Samozřejmě na požádání udělá Cimbu i úpravu té vaší stávající ale trvá to déle páč jí musí rozebrat tuším že vyndat jeden šváb přehrát v něm soft a zase celý složit.
Moje felda 1.4 MPi
Golf IV 1.9 TDi 164 PS 393 Nm - už je tam zase něco navíc, ale kolik netuším.
T-ROC 2.0 TSI 4MOTION 190 PS 320 Nm - zatím - tak zatím už neplatí nově 282 PS 431 Nm
favo

Příspěvek od favo »

Ivarek píše:Mě by spíš zajímal výkon před a po změřený na brzdě.
Nehledej v tom nic světobornýho nárůst výkonu +- žádný nenech si nakecat opak ale jezdí se s autem líp ale upřímě mohu potvrdit z vlastní zkušenosti že je lepší serie v dobrým stavu než načipovaná líná mrdka. Každopádně posunutý omezovač se docela hodí při předjíždění, mě po pár kilometrech už nestačilo ani 6500 ot/min. Jinak za měření na brzdě dáš cca 1200,- +- jak kde aby to mělo efekt musíš to udělat před a po úpravě a jsme na 2500,- za tyhle prachy můžeš spoustu věcí na autě opravit nebo vylepšit nebo je přidat k dalším a koupit třeba vačku kterou více méně na feldu 1.3 seženeš už i za tyto prachy a je to mnohem rozumnější investice, než měření výkonu na líným motoru 1.3 . Do brzdy bych šel jen kdybych dělal razatní úpravy na motoru a nemohl žít s tím, že nevím kolik koníků mi to přidalo a nebo kdybych měl potřebu se chlubit. ;)
Moje felda 1.4 MPi
T-ROC 2.0 TSI 4MOTION 190 PS 320 Nm - zatím - tak zatím už neplatí nově 282 PS 431 Nm
mr.Freak - FK

Příspěvek od mr.Freak - FK »

tgfh píše:Protože na dvojku nebude ve vysokých otáčkách tak dlouho jako na trojku.
a mohl bys mi to ještě nějak víc osvětlit? :D když třeba pojedu mimo obec 80 a uvidím přede mnou nákladak jak se souká 60kou tak přece nepodřadím na dvojku, to uz bych byl skoro v omezovaci...nebo si to myslel jako ze na dvojku se pri 6000ot min auto trapi nez pri 6000ot na trojku? kvuli lehcimu prevodu? jinak muzu jet stejne dlouho na trojku i dvojku ve vysokejch otackach ale zalezi na rychlosti v jaky ty otacky potrebuju
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

Favo...ano přesně o to mi šlo,co za ty prachy vlastně dostaneš.Někdo níže psal nárust výkonu u 1,3 MPI z 50kW na 61 kW což se mi zdá jako holý nesmysl.Teda pouze u sw úpravy.
Na omezovač to stejně nevytáčím a navíc mám lpg takže u mě asi zbytečná investice...
Dexter - FK

Příspěvek od Dexter - FK »

Dexter píše:já bych šel do toho moc rád ale nevyplatí se mi to protože nemam MPi ale jen BMM. u MPi je nárůst z 50kW na 61,5 což je paráda ale u BMM ze 47kW na 49 což ani nemá význam dělat za ty prachy.sakra to je osud :x
to jsem psal já a opsal jsem to z jejich stránek...taky se mi tomu nechce věřit.a nechápu proč u MPi je takovej nárůst a u BMM úplný prd.
Mexikan

Příspěvek od Mexikan »

Tak pokud se tato akce uskuteční, tak do toho půjdu. Snad mi to něco dá když to skombinuju s hlavou, výfukem a sáním...
Těch 61kW se mi ale taky moc nezdá...Čepek tohoto výkonu dosahuje až s použitím chipu a vačky (7500.- cca).
smazany clen - FK

tgfh píše:one-z: souhlas s tebou, dobře jsi to napsal ;)
Jen se mi nelíbí, těch 1500ot. při jízdě na spotřebu, tohle je hnusné dušení a spotřeba leze leda nahoru, já pod 2000 nikdy nechodím a ani se to nemá pokud máš 1.3, ty zelené otáčky tam nejsou pro srandu králíkům :!:
Je to pouze krajní hodnota, na kterou jezdím jenom do trojky nebo když jedu z kopce... ;) Nemám otáčkoměr, takže jezdím podle citu ;)
favo

Příspěvek od favo »

Jak už tady kdo si psal za 4000,- nebo kolik to teď stojí (za mě 4000,-) bych do toho znovu nešel ale pokud někdo nabídne slevu celkem slušnou tak za zvážení to stojí . A pokud uvažuje někdo i o vačce tak bez softu se nakonec stejně neobejde takže proč ne. Někde jsem dokonce slyšel že motorům na LPG to taky docela pomůže ten čip, ale zase tak dalece do toho nevidím a plyn v autě nemám, takže nemohu hodnotit ovšem pokud někdo z Vás touží po čipu za slušný peníz tak se zkuste obratit na Vičiho.
Moje felda 1.4 MPi
smazany clen - FK

mr.Freak píše:co to znamená "utahat" motor a proč by se měl při 6000ot na trojku trápit víc jak při 6000ot na dvojku? nějak mi to ndává smysl...
tgfh to napsal za mě... ;)
tgfh píše:Protože na dvojku nebude ve vysokých otáčkách tak dlouho jako na trojku.
Najděte si větší kopec, naložte do auta čtyři lidi a žeňte to naplno jako já přes 6000... dvojka se vytočí ještě rychle, ale trojka je ve vysokých otáčkách podstatně déle... ;)
Dejwis

Příspěvek od Dejwis »

byl tu dotaz co je kombinace 1.6 Feldy a Cimbu. Má to můj táta. Jede to lépe, v celém rozsahu otáček, žádná odezva na sešlápnutí plynu, hlavně je slušnej rozdíl když jedete v kopci a nebo je Felda naložená. Táta to má na 1.6Combi, 1.6 i tak jede lépe, ale po čipu je to paráda. Spotřeba mu klesla o 0,5L. Jinak u motoru 1.3 je čip více poznat na motoru BMM.
!!! Rozprodej dílů z Feldy !!!
Skury
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skury »

Pánové, tohle není diskuze ohledně toho, jak to jede nebo nejede po chipu... Na to jsou tu jiná témata, která si může každý přečíst. Gerrik založil toto vlákno, aby se zjistilo, kdo má eventuelně zájem o chip od Cimbu. Pokud někdo něčemu nerozumíte ohledně čipování, tak klikněte na funkci HLEDAT, na toto tému je toho tu mraky.

Díky.
Be in, be pirate. Pirates.cz + Škoda Felicia Fun 1̶.̶8̶T̶ - bude update
ProjektySNADNO.cz - zpracování projektových dokumentací na rodinné a bytové domy, interiérový design, specializace na nestandardní řešení.
Tweety
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tweety »

Když by byla ta slevička, tak bych do toho šel také. Ale chtěl bych to dát do své jednotky.
Moje bejvalá skorozávodnička http://www.feliciaklub.cz/Tweety http://tweety5004.rajce.idnes.cz/felda/
Momentálně Pašík 1.9TDi chro chro a Clio II 2.0 16V Sport ;-) - už taky vše pryč :-(
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 16&t=25423
Kendy

Příspěvek od Kendy »

Pokud se bude "akce" konat, jdu do toho ;) Mám to za barákem ( skoro ) a uvažuju o tom už dlouho :)
Snehulak - FK

Příspěvek od Snehulak - FK »

takže pokud to vyjde
1. Tweety
2. Barbuch

ps Tweety počítej že se musí rozebrat tvoje jednotka a vyletovat ten blbinec nahrát soft a dát z5 ;)
Odpovědět