Spíš než snímač otáček to tipuju na snímač teploty.lubajs píše:Za studena chytne okamžitě/i když je venku mráz-najeto přes 180000km-olej nedolévám-/po ohřátí startér točí a musím přidat plný plyn aby vůbec motor naskočil.Bez přidání plynu to prostě nejde.Mám namontované LPG.Měnil čerpadlo a filtr u nádrže.Dělalo to i když jsem neměl LPG.Někde jsem četl že je prý v háji snímač otáček?Ale proč není problém při studeném startu?
díky
Problémy se startováním 1.3 MPI (zahřátý motor)
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Problémy se startováním 1.3 MPI (zahřátý motor)
-
hubo44 - FK
Re: problém při startu teplého motoru
Mal som tento isty problem. Chybu som velmi dlho hladal a nakoniec mi slabučko kvapkali dva vstreky. Každych 30 s. jedna kvapka a to sa prechlastalo a iba na plny plyn to chytalo. Za studena štart bez problem. Skus pozriet ti vstreky či ti nekvapkaju.
-
breta
Prosil bych upřesnit, o který snímač teploty pro uvedenou závadu jde - zda o snímač teploty chladící kapaliny G62 pro ŘJ, nebo snímač teploty chladící kapaliny pro ukazatel teploty G2 (o ten ale asi nepůjde, jeho signál jde jen do měřáku), nebo o snímač teploty nasávaného vzduchu G42.Ivarek píše: Spíš než snímač otáček to tipuju na snímač teploty.
Zároveň bych se chtěl zeptat odborníků, co je výstupem snímače G42 na svorkách A,B - (jde o proměnný odpor s teplotou obdobně jako termistor jako v čidle G62 nebo něco jiného např. polovodičového?) a dále zda u čidel G2 a G62 jde o stejný průběh závislosti odporu na teplotě.
G62-G42 jsou stejné (elektricky i odporově)
G62-G2 nejsou stejné (i když jsou v jednom pouzdře mají rozdílné charakteristiky)
Zde vede ta správná cesta jmenuje se VAG

G62-G2 nejsou stejné (i když jsou v jednom pouzdře mají rozdílné charakteristiky)
Zde vede ta správná cesta jmenuje se VAG

Učit se ...učit se.... učit se...., říkal jeden pán si myslím, že mu říkali Lenin 
-
breta
Díky "Aleš" za vyčerpávající a přesnou odpověď ohledně parametrů čidel. Prosím , aby mi ještě někdo upřesnil, které čidlo (G42 nebo G62) by mohlo mít na svědomí špatné starty teplého motoru.
obě, ale přikláním se spíše k tomu na termostatu.
Spíš bych ale hledal problém jinde. (svíčky, tlak paliva...)
Ale jako první kontrola paměti závad+kontrola těch snímačů teplot na diagnostice. Bez toho je to jen plácání do vody.
Spíš bych ale hledal problém jinde. (svíčky, tlak paliva...)
Ale jako první kontrola paměti závad+kontrola těch snímačů teplot na diagnostice. Bez toho je to jen plácání do vody.
Učit se ...učit se.... učit se...., říkal jeden pán si myslím, že mu říkali Lenin 
-
TruckerSK - FK
ja som mal podobný pripad, za studena felda isla bez problemov a ked som ju štartoval zohriatu už sa dusila, pokazena bola v mojom pripade lambda sonda...
-
Ksanda
- Kontaktovat uživatele:
Me to taky dela a vubec nevim co s tim, za studena perfektne a za tepla nekdy skita a jak chytne po delsi dobe tak max na 400-500 ot a jak pridam plyn tak se to srovna.-... cim to muze byt ???
1.3MPI Hlava, vacka, jednotka = M-E
http://www.youtube.com/watch?v=MBOo6SJHLN0
http://www.youtube.com/watch?v=MBOo6SJHLN0
-
matko04 - FK
Problémy se startováním 1.3 MPI
ahojte feldaci mam 1,3 MPI rv 2001 a som s nou nadmerne spokojny, ale kamarat ma 1,6 MPI (neviem ktory rocni kale s tou starsou prednou maskou ako mam ja - ja uz mam tu co sa podoba na oktaviu) a staci mu (1,6) len 1x pretocit morotom (starterom) a felda naskoci, pricom ja (1,3) musim tocit o nieco dlhsie (cca asi 5 - 8x) a az potom naskoci. Netrapi ma to nejako moc ale povazujem to ako taku malicku kozmeticku upravu a ak by bolo mozne s tym nieco spravit (nejakym spodobom skratit dobu startu) tak by som uvital kazdu radu. Pocul som ze na golfe 4 1,9TDI sa da tato doba (vraj) nejako nastavovat ale neviem co je na tom pravdy a ako je to u feldy. dakujem
-
smazany clen - FK
Re: je mozne nastavit (skratit) dobu startovania?
Když to nenaskočí na poprvé tak je něco špatně. To jako řešíš až teď?
Řekl bych že toto je prostě záležitost všech felicii 1.3 MPi prostě chytají o něco později , sice napoprvé ale později. Favorit mi taky chytnul hned jak jsem brknul o klíč ale felda je felda a toto bych zrovna neřešil jako problém. 
Moje felda 1.4 MPi
Golf IV 1.9 TDi 164 PS 393 Nm - už je tam zase něco navíc, ale kolik netuším.
T-ROC 2.0 TSI 4MOTION 190 PS 320 Nm - zatím - tak zatím už neplatí nově 282 PS 431 Nm
Golf IV 1.9 TDi 164 PS 393 Nm - už je tam zase něco navíc, ale kolik netuším.
T-ROC 2.0 TSI 4MOTION 190 PS 320 Nm - zatím - tak zatím už neplatí nově 282 PS 431 Nm
-
West - FK
ono sa to riešilo na jednom z minulých fór. mám pocit že sa točí viac krát preto, aby si RJ zistila kedy je prvý valec v hornej úvrati alebo čosi také...

-
Integer - FK
Tak tak. RJ počas prvých otáčok vyhodnotí údaje zo snímačov, nachystá vstrekovanie, zapalovanie .... a v pravej chvíli potom odpaluje ako divá 
Naposledy upravil(a) emilio52 dne úte 16. pro 2008 20:28:06, celkem upraveno 1 x.
Důvod: předchozí citace
Důvod: předchozí citace
- jirkaf
- Kontaktovat uživatele:
Někde jsem taky slyšel poučku o svíčkách... Pokud auto startuje dlouho, tak vyměnit (ty svíčky samozrejme
).
VW Passat 1.9 TDi, VW Passat 1.6, Suzuki RM-Z 450, Jawa Pionýr, Jawa Mustang
-
smazany clen - FK
Ono to zase není tak na škodu, aspoň něco kapánek nasrkne olejový čerpadlo, ostatně moje předchozí auto to tak mělo úmyslně od výroby, jakmile bylo studený tak se minimálně 5x okulil motor než to chytlo, bylo to poznat i na budíku jakmile naběhl tlak oleje tak to chytlo, teplý to chytalo na 2 okulení, a stačilo odpojit čidlo tlaku oleje na teplým motoru a už se při startování otočil klidně i 7x pokud neměl info z čidla tlaku oleje.
-
smazany clen - FK
Já bych řekl, že to je normální... Možná ještě záleží na nájezdu, já mám přes 200tkm a někdy mi chytne skoro okamžitě, většinou ale tak po 1s točení, ale někdy točím jak divej, hlavně v přechodvým režimu, kdy není studenej, ale ještě není ohřátej, to se jí potom nechce...
-
matko04 - FK
ono mi to startuje rovnako za tepla tak aj za studena a zda sa mi to byt moc dlho.... (ja si myslim) motor ma nabehanych 120 tisic a je (donedavna) pravidelne servisovany original v skoda servise... aspon predosly majitel ho tam servisoval mam aj serv. knizku a vsetko mam podlozene dokladmi... nikdy s autom neboli (vraj) ziadne problemy ale na toto som sa uz predosleho majitela nepytal... inac jedna sa o 50 KW som zabudol dolozit ale mylsim ze to neni tak podstatne... hovorim jeden kamos ma 1,6-ku MPI a on len vazne brnke a na 1 otacklu maxuimalne auto chyta a druhy ma 1,3 MPI ale 40 KW a jemu to tiewz lepsie chyta nez mne jemu staci max 3 otacky a ide jak za tepla tak za studena a ja ju tocim tych 5 - 7 otacok starterom a to sa mi zda byt moc.... neviem...
-
mr.Freak - FK
mě to taky nechytá hned u 1.3 MPI a myslím, že je to naprosto normální a ty otáčky startéru mám asi jako ty...dokud startuje tak buď rád 
-
majkl - FK
Já zkracuju dobu točení startéru tím, že zapnu zapalování, počkám až vypne (cvakne v pojistovce) relé čerpadla a pak terpve startuji. Start mám cca poloviční oproti tomu, když začnu startovat ihned (klíček z polohy 0 do polohy startování).
-
matko04 - FK
ja tiez vzdy pockam kym to cerpadlo dotlaci a cvakne to rele ale ci to spravim alebo nie (skusal som aj bez toho) tak to stale toci rovnako ale ked to teda nepovazujete za problem tak som teda rad a moc pekne vam dakujem lebo s tymto mi nikto nevedel poradit z mojho okolia, a dneska som prisiel na to ze ked motor zhasnem spojkou ze zaradim rycholst a pustim spojku tak potom chyti na pol otacky doslova (akoby tam ostal nejaky benzin tak myslim ze zapalvoanie ide hned ale vstrekovace zacnu pracovat az po tych par otackach tak to bude asi niekde nastavene. ale neviem preco tak dlho....
-
mr.Freak - FK
takhle přesně startuju pořád, prý by se takhle mělo startovat...jen je zajímavý že to docela dost trvá (3-4) vteřiny, u našeho BMM v "dezolátním" stavu to je tak půl vteřinymajkl píše:Já zkracuju dobu točení startéru tím, že zapnu zapalování, počkám až vypne (cvakne v pojistovce) relé čerpadla a pak terpve startuji. Start mám cca poloviční oproti tomu, když začnu startovat ihned (klíček z polohy 0 do polohy startování).
-
West - FK
pokiaľ štartujete okamžite tak sa nieto čomu diviť... to je ako pri počítačoch, nie prístroj je vadný... ale užívateľ... 
-
smazany clen - FK
Tak keby nas len taketo trapilo, to by bolo
To by bola asi felda najviac vyhladavane auto, kvoli bezporuchovosti.
Ja som musel naposledy startovat so startovacimi kablami, lebo bateria bola vstavena.. Ale vtedy sa dobre rataju otacky startera. Boli len dve a dost
Ja som musel naposledy startovat so startovacimi kablami, lebo bateria bola vstavena.. Ale vtedy sa dobre rataju otacky startera. Boli len dve a dost
-
SnehulaCZEk
škoda felicia 1.3 MPi - problémy se startováním
Zdravím, prosím, potřeboval bych poradit, mám problémy se startováním:
první start zastudena: startuju startuju motor buď bez přidání plynu naskočí a nebo naskočí i bez ale jen na cca 500ot/min a pořád se tak drží nezdechne, po přidání plynu a vytočení tak na 2500ot/min to pak spadne na normál 800 nebo na 1100se sytičem
druhý start hned po prvním: chytne bezproblémů na 800ot nebo na sytič
počkám asi 5min a zkusím start znovu: opakuje se první start, zas to dělá bordel
Opravy:
-koupen a vyměněn snímač teploty
-vyměněn z druhé felicie, která je ok, snímač otáček
-vyměněna z druhé felicie zapalovací lišta
-vyčištěna uplně durch škrt. klapka
-vyměnéna škrt klapka z druhé felicie
-nastavení základní škrt klapky pomocí Simosu
-diagnostika VAG, chyby = překročená mez regulace na lambdě (nebo nějak tak) po vymazání a nastartování nic nenaskočí
-kontrola tlaku paliva, palivo tlačí cca 3bary, dal jsem tam budík co je do 2,5baru s doměním, že to víc nebue a málem jsem si ohnul rafičku
-úplné základní nastavení pomocí vagu
-výměna regulátoru tlaku nebo to co je na těch hadicích velde škrtící klapky, jak vedou ty hadice od nádrže, taky nic
-výměna palivového filtru
-čerpadlo kontrolováno taky nic
-pokus odpojit snímač klepání, taky nic
tak, mám vyměněnej skroro celej motor a pořád to dělá to samý, nemáte někdo alespoň nápad čím by to mohlo být? za každou normální radu dík.
první start zastudena: startuju startuju motor buď bez přidání plynu naskočí a nebo naskočí i bez ale jen na cca 500ot/min a pořád se tak drží nezdechne, po přidání plynu a vytočení tak na 2500ot/min to pak spadne na normál 800 nebo na 1100se sytičem
druhý start hned po prvním: chytne bezproblémů na 800ot nebo na sytič
počkám asi 5min a zkusím start znovu: opakuje se první start, zas to dělá bordel
Opravy:
-koupen a vyměněn snímač teploty
-vyměněn z druhé felicie, která je ok, snímač otáček
-vyměněna z druhé felicie zapalovací lišta
-vyčištěna uplně durch škrt. klapka
-vyměnéna škrt klapka z druhé felicie
-nastavení základní škrt klapky pomocí Simosu
-diagnostika VAG, chyby = překročená mez regulace na lambdě (nebo nějak tak) po vymazání a nastartování nic nenaskočí
-kontrola tlaku paliva, palivo tlačí cca 3bary, dal jsem tam budík co je do 2,5baru s doměním, že to víc nebue a málem jsem si ohnul rafičku
-úplné základní nastavení pomocí vagu
-výměna regulátoru tlaku nebo to co je na těch hadicích velde škrtící klapky, jak vedou ty hadice od nádrže, taky nic
-výměna palivového filtru
-čerpadlo kontrolováno taky nic
-pokus odpojit snímač klepání, taky nic
tak, mám vyměněnej skroro celej motor a pořád to dělá to samý, nemáte někdo alespoň nápad čím by to mohlo být? za každou normální radu dík.
- jirkaf
- Kontaktovat uživatele:
Re: škoda felicia 1.3 MPi - problémy se startováním
Tak to mě taky zajímá 
Co svíčky? Ty bych taky asi vyměnil.
Co svíčky? Ty bych taky asi vyměnil.
VW Passat 1.9 TDi, VW Passat 1.6, Suzuki RM-Z 450, Jawa Pionýr, Jawa Mustang
-
SnehulaCZEk
těsnění pod sáním jsem testoval, to je dobrý, vše je utěsněno
jestě jsem zapoměl
-baterka je dobrá 12,7V normál 12,5V po zapnutí klíčku a sepnutí palivových čerpadla a 11,5V při startování
-svíčky jsou OK ty jsem měnil
jestě jsem zapoměl
-baterka je dobrá 12,7V normál 12,5V po zapnutí klíčku a sepnutí palivových čerpadla a 11,5V při startování
-svíčky jsou OK ty jsem měnil
-
piskot - FK
Také to řeším. Mě to chytne studené a ohřáté. Když to má kolem 70 stupňů tak to jen točí a nechytá. Sem tam náznak. Také musím přidat plyn. Pak už běží relativně dobře( na volnoběh ten motor sebou škube, když přidám plyn tak se to zlepší). Zkoušel jsem jiný snímač otáček když to nešlo a nic. Lambda byla mrtvá, tak jsem to držel na 4000 ot. pak se začla chytat ale není to stále ono. Tlaky v poho. Chystám se na vstřiky, klapku a kombinované čidlo teploty a tlaku vzduchu.
To: Aleš
Na tom vagu máš také 1.3MPi? Klapku máš čistou? Já mám klapku asi 7.5 stupně.
To: Aleš
Na tom vagu máš také 1.3MPi? Klapku máš čistou? Já mám klapku asi 7.5 stupně.
-
paasana - FK
Super odpověď,díky!
Dneska mi po nastartování na podruhé(teplý motor, otáčky furt na h..no 300-400),začlo jemně klepat jako kdyby od palivovýho čerpadla,čím to?Po pár metrech se to uklidnilo!Studený motor v poho na poprvé,ale po vyčištění a nastavení klapky ,to při startu za studena vylítne tak na 1100-1200 ot. ,ale chytne to super(jenom to brnkne a valí to,jak kdyby tomu nic nebylo),po prošlápnutí se to srovná.Ale jak je teplej motor, tak na prd.
Dneska mi po nastartování na podruhé(teplý motor, otáčky furt na h..no 300-400),začlo jemně klepat jako kdyby od palivovýho čerpadla,čím to?Po pár metrech se to uklidnilo!Studený motor v poho na poprvé,ale po vyčištění a nastavení klapky ,to při startu za studena vylítne tak na 1100-1200 ot. ,ale chytne to super(jenom to brnkne a valí to,jak kdyby tomu nic nebylo),po prošlápnutí se to srovná.Ale jak je teplej motor, tak na prd.
-
piskot - FK
Nejlíp ji vyndat z auta a pořádně vypucovat z obou stran. Pak základní nastavení (simos manager+vag). Zkus tohle a pak můžeš bádat dál (tlak benzínu, falešný vzduch atd.)
-
Fillip - FK
Caute. Na tej fotke z VAGU tie dve teploty vyznacene coho sa tykaju? Ta prva to je teplota chlad.kvapaliny? A ty druha? Dakujem
-
Havoc - FK
Přesně tohle co popisuješ úplně totožné mi to dělalo taky a u mě to bylo vadné vyhřívání lambda sondy. diagnostika také nic neukazovala, ale pak jsem pokusně odpojil lambdu a jezdil asi dva týdny bez ní a i když bez lambdy to samozřejmě nejezdí jak by mělo, aspoň to už startovalo a všechno v pohodě.
Oprava byla jeden drát co byl špatnej, samotná lambda běhala, ale drát který se stará o vyhřívání byl špatnej, myslím že to byl první káblík z těch asi tří... Po natažení nového káblíku a resetování jednotky vše v pohodě. Prostě jen blbost, motor 1,3 MPI 50kW.
Oprava byla jeden drát co byl špatnej, samotná lambda běhala, ale drát který se stará o vyhřívání byl špatnej, myslím že to byl první káblík z těch asi tří... Po natažení nového káblíku a resetování jednotky vše v pohodě. Prostě jen blbost, motor 1,3 MPI 50kW.
-
jarda31 - FK
Zdravím všechny. Stejnej problém.
Za studena ok, za tepla ko.
Lambda sonda nová origo asi 1/2 roku, snímač teploty chladící kapaliny taky. Svíčky taky nové. VAG nic.
Zjistil jsem ale při výměně svíček, že jsou některé mokré. Logicky usuzuji, že by molhly kapat vstřiky. Tudíž je to přechlastané. Nicméně jsem úplně mimo, co se s tím dá dělat. Jak demontovat, zjistit, co koupit, co a jak vyměnit a taky jak tomu předejít.
Díky za tipy.
1,3 MPi, 2000, benzín
Za studena ok, za tepla ko.
Lambda sonda nová origo asi 1/2 roku, snímač teploty chladící kapaliny taky. Svíčky taky nové. VAG nic.
Zjistil jsem ale při výměně svíček, že jsou některé mokré. Logicky usuzuji, že by molhly kapat vstřiky. Tudíž je to přechlastané. Nicméně jsem úplně mimo, co se s tím dá dělat. Jak demontovat, zjistit, co koupit, co a jak vyměnit a taky jak tomu předejít.
Díky za tipy.
1,3 MPi, 2000, benzín
-
jarda31 - FK
Už si nevím rady.Při studeném motoru startuje v poho,jakmile jej zahřeji třeba i krátkou jízdou je to katastrofa.Byl jsem v servisu,kda mi to změřili na počítači a zjistil menší tklak paliva a odpověď zněla nové palivové čerpadlo.Něco mi ale nehraje,proč nové čerpadlo,když auto stojí delší dobu(přes noc),čerpadlo palivo natáhne a auto startuje napoprvé.Taky jsm zjistil,že mám mokré svíčky.Poradí mi někdo,co s tím dělat?
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Diagnostikou tlak paliva nezměří.Pokud máš mokré svíčky tak to nepálí/špatně.Snímač otáček,zapal.lišta anebo řj by chtěly zkouknout.
-
jarda31 - FK
No už jsme o tom s kamarádem přemýšleli,myslím tím to čidlo otáček.Chci se zeptat zda koupit originál což je dražší asi 8OOKč nebo stačí levnější neoriginál.Jaký je v tom rozdíl?Je tam rozdíl iv kvalitě?A co se týče startovací lišty,je možné že nepálí jen na některé svíčky?Myslím,že kdyby byla poškozená,nepálila by vůbec.Díky
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
No těžko říct...já bych koupil origo.Ale záleží na tobě.
Jinak lišta "pálí" v páru.Dycky dvě a dvě svíčky.Takže buď by nepálily dvě anebo všechny.
Jinak lišta "pálí" v páru.Dycky dvě a dvě svíčky.Takže buď by nepálily dvě anebo všechny.
-
Arnis - FK
Někdy nestartuje, jen cvakne...
Zdravím!
Včera mi Feli začla dělat zajímavou věc. Chci nastartovat, nechám cvaknout relé palivové pumpy, otočím klíčkem... a nic. Jen cvakne relé startéru. Co je ale divné - nezhasnou kontrolky, jako když mám vybitou baterku. Pár krát postup zopakuju... a chytne napoprvé jakoby nic, startér točí normálně. Nevíte, čím by to mohlo být? Popř. pošlete prosím odkaz na již probírané téma, já nic nenašel
. Děkuju.
Včera mi Feli začla dělat zajímavou věc. Chci nastartovat, nechám cvaknout relé palivové pumpy, otočím klíčkem... a nic. Jen cvakne relé startéru. Co je ale divné - nezhasnou kontrolky, jako když mám vybitou baterku. Pár krát postup zopakuju... a chytne napoprvé jakoby nic, startér točí normálně. Nevíte, čím by to mohlo být? Popř. pošlete prosím odkaz na již probírané téma, já nic nenašel
-
piskot - FK
Re: Někdy nestartuje, jen cvakne...
Není zaoxidovaný ten spínací kablík ( tuším že žlutý ) co jde do cívky startéru. Mrkni na ten konektor jestli je tam napětí vždy když začneš startovat. Když jo, tak bude závada ve startéru (cívka). Zkus zastartovat na tvrdo a poznáš to hned.
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
To může být cokoliv, začni kabelama na baterce, uzemnění kastle, motoru, kabely na starteru. Vyčisti! Na 99% to bude někde tam, pokud ne, je na řadě starter, tam to pak bude na 100%
-
Arnis - FK
Tak kontakty jsem vyčistil, dělá to pořád... Takže servis, snad to budou jenom uhlíky... Jo a ještě něco. Čím je ten startér řízený? Na tom žlutém kablíku jsem totiž naměřil napětí i když jsem nestartoval, jen měl zapnutou elektriku.
-
Jozefj
- Kontaktovat uživatele:
Když je jen zapnutá elektrika tak tam musí být nula jelikož cívka startéru má hodně malý odpor ,to znamená,že není kontakt v konektoru,nebo je přerušená zasouvací cívka startéru a nebudou fungovat světla a další spotřebiče.
-
Lugosy
- Kontaktovat uživatele:
Mam 2 mpi fildy. Z jedne, kde bylo i teple startovani ok, jsem prehazel vse krom jednotky (40/50kW). V prvni problem zustal i s komponenty z druhe, druha s komponenty z prvni problem nevykazuje. Takze si myslim, ze G2+G62 a G42+G71 ani kapajicimi vstriky to nebude. Nastesti se to neprojevuje nijak casto, takze me to az tak neboli, ale kdyby nekdo nasel odpoved, tak ji sem hodte.
-
MilaII
Zdravim pánové
o čem tady mluvíte s tim že to za tepla nenatočíte to jsem měl taky ( 1,3 MPi ) a zjistil jsem že mi odchází ten zapalovací modul ( nevim jak se to jmenuje prostě cívka ) nevim třeba u vás to má jinou vadu mě to způsobovala ta cívka .
Mějte se hezky
o čem tady mluvíte s tim že to za tepla nenatočíte to jsem měl taky ( 1,3 MPi ) a zjistil jsem že mi odchází ten zapalovací modul ( nevim jak se to jmenuje prostě cívka ) nevim třeba u vás to má jinou vadu mě to způsobovala ta cívka .
Mějte se hezky
-
Invisible1988 - FK
Taky mám ten samý problém.Za studena i když jsou tuhé mrazy a auto celý víkend stojí venku bez pohybu tak ráno v pondělí chytne jak švýcarský hodinky.Ale jak někam dojedu a motor je zahřátý a vypnu ho tak pokud bych si třebas všiml lepšího parkovacího místa a chtěl tam přejet už to prostě nenatočím...musím tomu pořádně šlapat na plyn a ani to někdy nepomůže...nicméně když ho nechám tak 5 -10 minut v klidu tak potom chytne uplně v pohodě...Docela mě to sere,že si nedokáže představit,že by mi to třebas chcíplo na semaforu...neví někdo co s tím?Pročetl jsem všechny příspěvky ale je toho hodně co zmiňujete jako závadu takže to je taková spíš tipovačka...
- Suri
- Kontaktovat uživatele:
TO Invisible - tu pomôže jedine VAG , ale skúsil by som vymeniť čidlo teploty motora za nové ( zo žlttým prúžkom je 1,3 a zelené je 1,9 ) , pozrieť vag , skontrolovať chybové hlášky zapísať na papier a odstrániť , možno tam bude len to čidlo alebo ešte nejaká blbosť typu Lambda sonda žádny signál sporadicky , tak to len vymaž a uvidíš , osobne to tipujem na čidlo teploty
-
Invisible1988 - FK
JJ to čidlo teploty bych taky tipoval ale VAG je jistota...nicméně nemám ho k dispozici takže to bude trochu těžší...ale já mám myslím to čidlo modré nikoliv žluté pokud se tedy bavíme o tom čidle co je na nad termostatem...
-
Invisible1988 - FK
tak jsem nechal vyměnit palivovej filtr a byl totálka zasranej no prostě K.O. a prostě mi to nedalo a udělal jsem pak po výměně test jestli to bylo tím filtrem že to nešlo natočit když byl motoř ohřátej...dojel jsem na parkoviště k práci schválně jsem to přes rychlost chcípl ,vypl klíček a znova ho otočil a zkusil nastartovat což předtím jen točilo startérem ale motor ne a ne chytnout...ale tedkom brm a motor naskočil uplně v poho..takže palivovej filtr byl ten problém
-
Surmi - FK
Po zdechnuti špatně startuje
Ahoj.
Mam Felicii r.v 1999 (facelift) 1.3 MPi 50kW a když se mi stane ,že mi zdechne (rychle pustim spojku) tak mám problém nastartovat. Dělá to jen ,když mi takto zdechne,když vypnu motor normálně klíčkem a znovu startuju chytne na první šup, svíčky byly dane nové před 900km nové.
Mam Felicii r.v 1999 (facelift) 1.3 MPi 50kW a když se mi stane ,že mi zdechne (rychle pustim spojku) tak mám problém nastartovat. Dělá to jen ,když mi takto zdechne,když vypnu motor normálně klíčkem a znovu startuju chytne na první šup, svíčky byly dane nové před 900km nové.
-
Surmi - FK
Re: Po zdechnuti špatně startuje
Baterka je v dobrem stavu ,svicky tam jsou brisky -ceske a idealni pro tento motor ,jinak dříve to nedělalo až ted tak 14dni tomu co to začalo dělat(před výmenou ani po výmněne to nedelalo) . jeste specifikuju co to presne dela: při rozjezdu když nevychytam spojku a zdechnemito tak se pri startování motor pochvili chytne a točí tak 400ot/min (na plyn nereaguje) a asi tak po 5sekundach se motor rozjede normalne