Průřez napájecích kabelů
Re: Průřez napájecích kabelů
fan:
Hmm, zajímavá nabídka.
Ovšem chci něco hotového, nejlíp aktiv.
co třeba tohle? Neslyšel jsi to už někdy hrát:
http://www.magnat.de/index.php?id=2931&L=1
Hmm, zajímavá nabídka.
Ovšem chci něco hotového, nejlíp aktiv.
co třeba tohle? Neslyšel jsi to už někdy hrát:
http://www.magnat.de/index.php?id=2931&L=1
CX-60, Pathfinder R51 + bráchovo Pick-up 1.9D, ex 105L, 130GL, 1.3MPi, A3
Účet udržuji pouze pro vzpomínku na dobré časy s Feldou tady na foru.
- mako
- Kontaktovat uživatele:
fan:
kurňa, do M3 žádná hudba! tam se poslouchá zvuk motoru!
VW passariantion+VW felicia diesel power
ex-felicia GLXi 1,3MPi 1997 Red-Hot-chilli, ex-felicia LXi 1,4mpi 1996 White candy
ex-felicia GLXi 1,3MPi 1997 Red-Hot-chilli, ex-felicia LXi 1,4mpi 1996 White candy
-
Collin - FK
Já,fancar, a ostatní neposloucháme motor.. Ale muziku.. 
A nebo tohle:
Spectron SP-S112BP
http://www.autohifi-jean.cz/subwoofer-s ... p-595.html
+
např Magnat Edition two
http://www.magnat-audio.cz/magnat/cs/so ... php?id=332
??
Spectron SP-S112BP
http://www.autohifi-jean.cz/subwoofer-s ... p-595.html
+
např Magnat Edition two
http://www.magnat-audio.cz/magnat/cs/so ... php?id=332
??
-
Collin - FK
Mexi: Do jaké to chceš ceny? Třeba bych měl něco použítýho..
Collin: ty nevím, nechci do toho dávat moc. Max do cca 4000.- buď aktiv, nebo sub+zes.
-
Collin - FK
Sw bych měl od Gz i s bednou-uzavřenka.. Cena 1500,- Zesík za 3000,- Pzi od Crunch..
- fancarhifi
- Kontaktovat uživatele:
...co třeba toto...Mexikan píše:Collin: ty nevím, nechci do toho dávat moc. Max do cca 4000.- buď aktiv, nebo sub+zes.
http://www.fancarhifi.cz/www-fancarhifi ... EN-AT1100/
...z Opavy to máš kousek a montáž by jsi měl v ceně...
www.fancarhifi.cz vše co potřebujete pro ozvučení vašeho miláčka
-
drobek - FK
jak ti nabizi Collin to GZ i s bedou za 1500 je nadherna cena a navic ja tento sub mam a jsem velice spokojeny...myslim ze pokud do toho nechces moc davat tak muzu doporucit..ja jsem spokojen
-
Collin - FK
A nutno podoktnout že drobek má horší zesík, a i přes to je spokojen..
-
Martinho - FK
Tak to tady procitam a mel bych taky dotaz- dva zesilovace JBL CS60.4 4x60W RMS a CRUNCH GTR.2 1x250W RMS a mam klasickej kabel z tech kabelovejch setu, to je myslim obyc 10mm a v kufru rozdvojka na znova 10mm ke kazdymu zesilovaci,samozrejmne u baterky pojistka 20 A a v kufru pred kazdym zesilovacem budem to samy,takze 20A..... neni to zadnej moc vykon, je to tedy takhle bezpecny abych nevyhorel??
-
Bolthorn - FK
10qmm od baterky je na oba tyto zesilovače málo.. tak 25qmm od baterky k bloku, minimálně 20qmm..
-
Návštěvník
Průřez (mm2) Maximální proud (A)
1,5 32
2,5 46
4 58
6 75
10 102
16 147
25 182
1,5 32
2,5 46
4 58
6 75
10 102
16 147
25 182
-
Collin - FK
Ano? Proto na ten první zesík kabel 35? Kde jsi teda tabulky nechal??
-
Bolthorn - FK
Proč do mě rýpeš, už jsem to vysvětloval, že jsem nevěděl jaký bude druhý zesilovač tak jsem napsal raději 35qmm, aby pak neměl poddimenzované napájení, když by náhodou koupil silnější... Bral jsem to tak, že teď chce natáhnout kabeláž a pak dokoupit sw a zesilovač.. O co ti jde? Navíc jsem se o tom bavil s Fancarem a nic zlého na tom co jsem napsal neviděl, to jenom ty musíš všechno řešit.. Taky nevytahuju to, že jsi napsal, že pojistka nemusí být.. Tak jí do instalace nedávej a pak se nediv, až ti shoří auto... Nic proti tobě nemám, ale už mě to štve furt něco s tebou řešit, o co ti jde?
-
Martinho - FK
a je to bezpecny? jde jen o to,ze tam pujde min proudu?Bolthorn píše:10qmm od baterky je na oba tyto zesilovače málo.. tak 25qmm od baterky k bloku, minimálně 20qmm..
-
Collin - FK
Bolt: Copak jsem napsal že je na tem něco špatného? A že by to měl poddimenzované si teda určo nemyslím.. Jen sem nějaké instalace měl,zapojil,viděl co kdo a jak má.. Tak mě nešlo do hlavy proč 2x dražší kabel.. Nic špatného v tom nehledej.. Alespon tu je nějaké diskuze, než jen jaké repro do 1tis.. 
- fancarhifi
- Kontaktovat uživatele:
...máš v tom pár chyb...Martinho píše:Tak to tady procitam a mel bych taky dotaz- dva zesilovace JBL CS60.4 4x60W RMS a CRUNCH GTR.2 1x250W RMS a mam klasickej kabel z tech kabelovejch setu, to je myslim obyc 10mm a v kufru rozdvojka na znova 10mm ke kazdymu zesilovaci,samozrejmne u baterky pojistka 20 A a v kufru pred kazdym zesilovacem budem to samy,takze 20A..... neni to zadnej moc vykon, je to tedy takhle bezpecny abych nevyhorel??
...nejde ani tak o vyhoření...to záleží jak jsi dělal poctivě kabeláž.Každopádně je dobré použít ochranných hadic v místech kde je kabel v přímém styku s karoserií.
Teď k průřezu napájecích kabelů.Tady musím dát za pravdu Boltovi.Vhodný průřez kabelů by v tomto případě byl opravdu 25qmm.Hlavní pojistka by měla mít hodnotu 40-60A a až v pojistkovém bloku by postačily ty 20A pojistky.
Tady nejde o to že to není extrémní výkon, ale tím, že kabelem prochází dostatečný proud, netrpí zesilovače proudovým deficitem, který má při vyšších hlasitostech za následek zahřívání zesilovače a následné zkreslení signálu.U analogových zesilovačů se totiž proměňuje až 80% energie na teplo a proto musí být zajištěné dostatečné napájení.
-
Bolthorn - FK
já jsem taky viděl napájení zesilovače z reproduktorové dvojlinky a bez pojistky a hrálo to.. Neznamená, že když to tak někdo má, tak že je to i v pořádku..Collin píše:Jen sem nějaké instalace měl,zapojil,viděl co kdo a jak má..
-
Collin - FK
Ovšem také neeznamená že bez pojistky to nejde.. to sem napsal jen tak ze srandy.. já bych 100% pojistku dal.. Ale znám i osobně případy že jí kluci nemají..
-
Bolthorn - FK
tohle mi nepřipadlo ze srandy..Collin píše:pojistku mužeš dát i nemusíš..
No ano vřdyť říkám ono to jde bez pojistky, jde to i bez vhodného napájecího kabelu pouze na dvojlince, proč ne? Ale potom doporučuju si koupit do auta nehořlavou kombinézu..
Když už teda tady do ostatních rýpeš a zpochybňuješ co kdo tu napíše, tak aspoň raď lidem jak má vypadat správna instalace a ne jak jsi ji viděl u někoho..
-
Martinho - FK
fan: Jelikoz kabel 25qmm je dost drahej, muzu to vyresit dvema kabelama,ke kazdemu zesilovaci 10qmm?
- fancarhifi
- Kontaktovat uživatele:
...finančně to vyjde na stejno...25qmm stojí 190,- za 1m tzn. 5m je necelých 1tis. to už ale raději komplet kabelový set...
http://www.fancarhifi.cz/www-fancarhifi ... ch-CR25WK/
...je dost zbytečné tahat 2x kabeláž.
http://www.fancarhifi.cz/www-fancarhifi ... ch-CR25WK/
...je dost zbytečné tahat 2x kabeláž.
-
Martinho - FK
no dobre, ale koupim jen 3 metry toho 25qmm....pak k zesilovacum to uz rozvedu 10qmm. a myslis ze bude potreba kapacitor? co se stane kdyz tam nebude?
-
Collin - FK
Do jakých ostatních!? A jaké kabel dát i s pojistko sem napsal..
- fancarhifi
- Kontaktovat uživatele:
...no...3m ti nebudou stačit...potřebuješ kabel přivést až do kufru a tam potom pomocí distr. bloků rozdělit do zesilovačů.Kapacitor je věčná otázka...na výkon toho SW by nebyl nutný, ale je lepší při každé sestavě s SW.Pokud ho tam nedáš nestane se nic.
Nevím...možná mi to uniklo...co tam bude za rádio
Nevím...možná mi to uniklo...co tam bude za rádio
-
Martinho - FK
neuniklo ti to,nepsal jsem to... mam tohle http://www.autoradio-prodejce.cz/autora ... dx-gt620u/ ja vim,to neni podle tebe to idealni,jednou si mi to uz rikal!:) ale uz ho mam a prijde celkem v pohode....
k cemu vlastne presne slouzi ten kapacitor?
-
Collin - FK
Já jsem měl 616Ub a to byla zvuková katastrofa.. Ty Sonky co se týče zvuku fakt bída..
Kapík od ACr přerov
Stabilizace napájení.
Pro stabilní napájení audio systému s vyšším výkonem lze použít kapacitor který je schopen velmi rychlé dodávky proudu pro systém při výkyvech napájení (zapínání a vypínání jednotlivých spotřebičů ve vozidle - světla, stěrače, ventilátor topení atd.). Potřebná kapacita tohoto zařízení se stanoví z RMS výkonu zesilovače/u..
Kapík od ACr přerov
Stabilizace napájení.
Pro stabilní napájení audio systému s vyšším výkonem lze použít kapacitor který je schopen velmi rychlé dodávky proudu pro systém při výkyvech napájení (zapínání a vypínání jednotlivých spotřebičů ve vozidle - světla, stěrače, ventilátor topení atd.). Potřebná kapacita tohoto zařízení se stanoví z RMS výkonu zesilovače/u..
-
Martinho - FK
ja vim,lidi to rikaj,ja nemam srovnani a me vyhovuje jak to hraje, hraje mi to lip jak kamaradovi s pionnerem....
Naposledy upravil(a) emilio52 dne sob 14. bře 2009 18:18:40, celkem upraveno 1 x.
Důvod: předchozí citace viz:pravidla č.4
Důvod: předchozí citace viz:pravidla č.4
- fancarhifi
- Kontaktovat uživatele:
...ideální ne, ale ty jsi se rozhodl a tobě vyhovuje a to co si myslím já je v tuto chvíli vedlejší.Pokud se dobře nastaví sestava tj. gain na zesilovačích a korekce na rádiu jde i s tímto rádiem dosáhnout dobrého zvuku.Samozřejmě, že ne každý je ochotný investovat do rádia přes 10tis. ale i tací jsou a pak na toto rádio pověsí nesmyslně vybrané komponenty, které kvality rádia udusí.
Kapacitor vyrovnává odběrové špičky, které jsou při použití SW dosti časté.Byl, ale kladně hodnocený zvuk na středních a vyšších kmitočtech kde byl taky použitý kapacitor.
Vím o kontroverzních polemikách na jiných fórech, že kapacitor není potřeba...já ho mám
a nemám sestavu nad 1kW
tady byly dokonce dva...
http://www.skywolker.wz.cz/ostatni_auta ... 136_03.jpg
Kapacitor vyrovnává odběrové špičky, které jsou při použití SW dosti časté.Byl, ale kladně hodnocený zvuk na středních a vyšších kmitočtech kde byl taky použitý kapacitor.
Vím o kontroverzních polemikách na jiných fórech, že kapacitor není potřeba...já ho mám
-
Collin - FK
A co máš a ty a on? Já to jen neříkám já to i zažil na vlastní uši,.
- fancarhifi
- Kontaktovat uživatele:
- fancarhifi
- Kontaktovat uživatele:
-
Martinho - FK
Collin: nemuzu najit odkaz na to radio, je to Pioneer DEH-P6000MP- dovezl si ho z ameriky,mozna se tady ani neprodava,je podobny tomuhle- http://www.vltava2000.cz/101010/goodsde ... odsID=2027 ale radiem to asi nebylo,mozna spis ty repro jaky tam ma.... 
-
Collin - FK
No já se ptal na komplet sestavu jakou tam máte oba.. 
-
Martinho - FK
No to je pekny...fancarhifi píše:...ideální ne, ale ty jsi se rozhodl a tobě vyhovuje a to co si myslím já je v tuto chvíli vedlejší.Pokud se dobře nastaví sestava tj. gain na zesilovačích a korekce na rádiu jde i s tímto rádiem dosáhnout dobrého zvuku.Samozřejmě, že ne každý je ochotný investovat do rádia přes 10tis. ale i tací jsou a pak na toto rádio pověsí nesmyslně vybrané komponenty, které kvality rádia udusí.
Vím o kontroverzních polemikách na jiných fórech, že kapacitor není potřeba...já ho máma nemám sestavu nad 1kW
tady byly dokonce dva...
-
Martinho - FK
Jo takCollin píše:No já se ptal na komplet sestavu jakou tam máte oba..
-
Martinho - FK
resil jsem problem s napajecim kabelem s profesorem na VŠ ELE a i podle ucebnic,kde jsou popsany prurezy kabelu a k nim max prochazejici proud. a na my dva zesilovace JBL CS60.4 a CRUNCH GTR.2 (max 820W) staci kabel s prurezem 10mm, kterej staci az na 75A a muj vykon dava 68A
tak jsem zvedavej az to zapojim,jestli to je pravda a kabel se nebude zahrivat....
-
Hanz - FK
celý jsem to tu nepročetl, jen upozorňuju, jelikož hodně lidí to zaměňuje, neplést pruřez a průměr vodiče
Vzorec vám Teď neřeknu, musel bych se prohrabat v papírech 
-
Abdul - FK
Priemer je priemer d=2 r
prierez je plocha udaná v mm2 S=3,14 x r x r
Možno som niečo zabudol, v škole som bol dávno.

Edit: zas som niečo nevedel.
prierez je plocha udaná v mm2 S=3,14 x r x r
Možno som niečo zabudol, v škole som bol dávno.
Edit: zas som niečo nevedel.
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne čtv 16. dub 2009 17:06:57, celkem upraveno 1 x.
-
smazany clen - FK
Já taky něco přidám do mlýnku...
L = (0,5 x 57 x A) / (2,5 x I)
Vysvětlení:
0,5 = Ztráta napětí
57 = Koeficient pro měď
2,5 = Ztrátový faktor
L = Délka kabelu (m)
A = Průřez kabelu v mm²
I = Proud (Ampéry, při 4 Ohm RMS)
Jinak, kdo neví:
I = P / U
L = (0,5 x 57 x A) / (2,5 x I)
Vysvětlení:
0,5 = Ztráta napětí
57 = Koeficient pro měď
2,5 = Ztrátový faktor
L = Délka kabelu (m)
A = Průřez kabelu v mm²
I = Proud (Ampéry, při 4 Ohm RMS)
Jinak, kdo neví:
I = P / U
-
Martinho - FK
Sakra to je zamotany..
ja tio nejak zapojim a uvidim,jestli se to bude prehrivat,nebo ne,praxe to ukaze nejlip 
-
smazany clen - FK
Neví jen tak náhodou někdo, jakej největší průměr se vleze do lišt??? Zkoušel někdo 25mm2???
-
Martinho - FK
myslim ze 25 qmm by se tam jeste dostalo.... mam tam 10 qmm a mista se zda jeste dost..
-
Olda85 - FK
A 50ka?
( joke ) kudy nejlíp tahat? já když toto řešil, tak jsem myslel, že mě klepne.. nakonec to šlo pod kobercem a pak pod zadní sedačkou.. Ale není to taky kdoví jak dobrý řešení.
-
smazany clen - FK
10tka kabel... Minulej týden sem táhl... Pod přístrojovkou, do toho plastu, co je u noh a normálka prahem až dozadu...