Zdravim, dufam, ze ma za moju otazku neukamenujete, ale chcem vediet vas nazor.... Jazdim po naozaj nekvalitnych cestach. Dovolim si tvrdit, ze su jedny z najhorsich na Slovensku (usek Bardejov - Stara Lubovna), teraz po zime je to sama jama. Je to pre cloveka, ktory to nevidel, takmer nepredstavitelne... Predstavte si hlavny tah, kde je tolko dier, ze sa im neda v ziadnom pripade vyhnut, a to je jedno, ci idete pomalicky, alebo na to slapete. Niektore diery maju hlbku aj cez 10 cm... Neprehanam, musim to nafotit... Ktosi mi vravel, ze uz to bolo aj v telke... Na tych cestach som v podstate "potrhal" behune na mojich starych letnych pneumatikach znacky Toyo... Vsetky 4 su v tahu! Teraz idem kupit nove letne. Zvazujem Pirelli (P3000E alebo Cinturato), Continentalky (EcoContact 3), Fuldy (EcoControl) alebo Kleberky (Viaxer). Bojim sa, ze kupim nove pneu a tiez ich tam "zosrotujem". Chcem vsak dodat, ze cez zimu jazdim na starych zimnych pneu (uz maju asi 5 rokov) Matador MP 58 a tie drzia a drzia a to uz dostali hodne ran...
Ide o pneu 165/70 r13, ktore chcem kupit. Jazdim dost (cca 25 000km/rok, z toho na zimakoch cca 9 - 10t) a casto aj sviznym tempom. Co myslite, vydrzia tie pneumatiky jazdu po takych nekvalitnych cestach, ak to vydrzali Matadorky? Lebo Toya to nevydrzali behom jednej sezony (sice to boli 175/70 r13 - vyssie a sirsie na klasickych plechacoch diskoch...) a to boli zanovne pneu... Pripadne ktore by ste mi odporucili? Je pravda, ze Pirellky sa skoro zjazdia? Aky mate nazor, resp. skusenosti s danymi pneumatikami? Alebo by ste mi odporucali nieco ine??? Testov som sa uz nacital na haldy, takze budem vdacny hlavne za vase skusenosti a postrehy. Uz sa to blizi a potrebujem tie pneu kupit co najskor...
Vopred diky!
Odolnost pneumatiky - poradte
-
DanoSK - FK
Re: Odolnost pneumatiky - poradte
to sa ozaj nikto nenajde, kto by sa vedel k mojim dotazom vyjadrit?
- Hanuš
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj. Nevim jestli ti odpovidm presne, ale snaha se ceni
. Pokud mas opravdu tak spatne cesty v okoli, kde se bezne pohybujes, tak na auto nekupuj drahe pneu. Kup nejaky obycejne Barumky, Matadory nebo letni Debica. Rozmer 165/70/13 neni pneu na zavodeni, takze v bezne jizde musi vydrzet. A kdyz se "zkazi" diky nekvalitni ceste v tvem okoli, alespon odrovnas levne pneu a ne drahe. Proste jezdit bezpecne a predvidat sitauce. Kdyz se jezdi stylem, brzda - plyn, vsechny pneu se sjedou hodne rychle. Nejsem zaden odbornik na pneu, tohle mi rika selsky rozum.
Dobre auto nepoznas po ctvrt mili, ale po dvaceti letech!!!
- Vici
- Kontaktovat uživatele:
nekteri vyrobci pneu maji eurogaranci - kdyz znicis pneu, odectou ti zbytek vzorku z ceny nove... = znicis pneu s 50% vzorkem, tak ti daji 50% slevu na novou pneu
http://www2.contitrade.cz/pneu-expert.html
http://www2.contitrade.cz/pneu-expert.html
O1 Combi ASZ 204PS/461Nm, Galaxy AUY 149PS/368Nm, Sharan AUY 4motion série, Favorit Silver Line 50kW
-
DanoSK - FK
Tak som objednal Continentalky, sice neviem, ci sa mi na ne bude vztahovat spominana zaruka, ale dufam, ze vydrzia... Nie som ziadny "cestny pirat", ale sem-tam tomu prepalim vyfuk. Sam som zvedavy, ako sa budu tie pneumatiky chovat a dufam, ze vydrzia. Dakujem za rady!