Koroze 5 dveří - zavařit ?

karoserie, narazniky, skla atd.
smazany clen - FK

Koroze 5 dveří - zavařit ?

Příspěvek od smazany clen - FK »

Zdravím Vás,
Koukal jsem že tu řešíte zavaření 5tých dveří - ale kvůly "tuningu" já bych potřeboval zavařit 5.dveře kvůli korozi.
Koroze je nad a pod lištou u SPZ . Nechce se mi kupovat nějaký plastový reflexní proužek abych to na týden zakryl a pak to zase vylezlo.
Jediné co asi připadá v úvahu je dveře nějak "vykuchat" v místě rezu ošetřit(jak ?), vyplnit, a zakitnout... popřípadně zavařit...
Co vy nato ????
Foto po obroušení -> nalakování a opětovného vylezení rezu
rez.jpg
Tomas6
Kontaktovat uživatele:

Re: Koroze 5 dveří - zavařit ?

Příspěvek od Tomas6 »

Co je tutovka jsou nové vrata.Ale drahá tutovka.Ale prodává se opravný díl.Starý vyřežeš,nový naboduješ,zakytuješ,nastříkáš a šou jede dál.Otázka na jak dlouho.A nebo pokud jsi moc šikovný tak dveře rozpáráš a z plechu to nějak moc pěkně dotvoříš.Kytování nebo nějaké lepení shnilých vrat je jen dočasné řešení.
Collin - FK

Příspěvek od Collin - FK »

Nemá smysl brousit a kitovat. Kup bud ten díl třeba od autodílykrc. Nebo lamináty.. Jinak je vše jen krátká řešení.. A prakticky zbytečná práce..(pokud by auto teda nešlo na prodej).
smazany clen - FK

Asi se s tí mraději budu párat.
Než aby mi někdo ukrad laminátový vrata...
majkl - FK

Příspěvek od majkl - FK »

měl jsem to samé, bylo pro prorezlé i pod černou lištou. Ten opravný díl by nebylo ani k čemu přibodovat. Zvenku to tak nevypadalo, tam to držel pohromadě lak, zevnitř samá rez. Cenová nabídka opravy plechama byla šílená. Moje rada: pokud je to hodně zkorodované, tak laminát.
majkl - FK

Suitce píše:Asi se s tí mraději budu párat.
Než aby mi někdo ukrad laminátový vrata...
No tak ukradne opravený plechový.... :) :)
Jeronimo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jeronimo »

proč by ti někdo kradl lamináty? si tam nějak naboduj šrouby a nebo je všecky 4 zalep lepidlem který se dostává dlouho dolů, a nebo si tam na ně kup bezpečnostní šrouby a nebo si vylepšíš zámek kufru :) co řešíš?
smazany clen - FK

Hlavně to chce po oprav a zakytování zevnirř prolít Resistinem ML nebo Tlumexem plast smíchaným s nějakým olejem bez zápachu(hydraulický,transformátorový.)Dokud to bude mastné,tak to dál nerezne!
slegrusik - FK

Příspěvek od slegrusik - FK »

Taky si myslím, že opravovat prorezlé dveře jsou vyhozený peníze! Obkouknu co mají na vrakáčích a koupím nějaké zdravé, uvidíme

Takhle hrůzostrasně vypadají moje 5-té dveře :x :(
Collin - FK

Ty voe.. Nic ve zlém ale jak to člověk muže nechat zajít tak daleko?? :shock:
Maty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maty »

Netáhne ti tam ?? :D
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
Ponman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ponman »

Collin píše:Ty voe.. Nic ve zlém ale jak to člověk muže nechat zajít tak daleko?? :shock:
To mas sice pravdu,ale staci jedna takovahle blba zima a je to.Potom staci vice bouchnout dverma a mas pulku pryc. :(
Felda,to je auto!!!! Aspoň víš,že jedeš!!!
DuDe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DuDe »

Tak tohle se bude docela blbe vařit .
Když jsem dojel za klempířez z půlky takhle zhnilima dveřma , tak se chytal za havu a říkal at si radši koupím nový dveře. :?
mako
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mako »

kluci do sekce aukro jsem hodil odkaz na 5.dveře a vypadaj že jsou v pohodě
VW passariantion+VW felicia diesel power
ex-felicia GLXi 1,3MPi 1997 Red-Hot-chilli, ex-felicia LXi 1,4mpi 1996 White candy
Collin - FK

Ponman: chce se to alespon trošku o to auto postarat a tohle se nemuže stát.. Tady se do dveří nikdo nemrkl od výroby..
Tomas6
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomas6 »

A sakra.Ty vypadají.No já bych je zkusil vyvařit.Udělat celou tu kapličku pro značku novou,plus ten vrch co se prodává.Nemuselo by to dát zas tolik práce a výsledek by pak mohl být hooodně zajímavý.
Ponman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ponman »

Collin píše:Ponman: chce se to alespon trošku o to auto postarat a tohle se nemuže stát.. Tady se do dveří nikdo nemrkl od výroby..
To mas svatou pravdu,ale holt kdyz to auto takhle koupis,tak s tim uz nelze nic delat po predchozim majiteli.Proste smrt dveri a nezbyva nez koupit nove,nebo vse vyrezat a zavarit. ;)
Felda,to je auto!!!! Aspoň víš,že jedeš!!!
AleScout
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AleScout »

Zdravim, taky jsem mel rezave dvere.

Puvodni jsem nechal v listopadu 2006 zavarit - koupil jsem opravarensky dil nad listou a castecne pod, znamy mi to rezave vyrezal a navařil novy dil. Opravarensky dil ale zrovna dobre nesedel, myslim tim radiusy kolem svetel a prolis pro slepici (logo). Jinak to bylo fajn, po dvou letech stale bez koroze.

Bohuzel se zacala objevovat koroze pod zadnim sklem, zevnitr pod oknem to bylo jeste mnohem horsi. Vzhledem k tomu, ze s autem jeste na dlouhou dobu pocitam, koupil jsem v rijnu 2008 nove originalni plechove dvere, nechal striknout a listu nad SPZ peclive zelepil tmelem, aby pod ni nechcalo. Verim, ze mam minimalne 6 let bez problemu :)

Suitce: vidim, ze mas stejnou barvu jako ja, navic v kombiku :) Pokud tedy s autem pocitas na delsi dobu, doporucuju se s tim nesrat a rovnou dvere vymenit. Bo kdyz to opravis nad listou, tak ti to zacne rezavet kolem okna...
rezave.jpg
vyvarene.jpg
nalakovane.jpg
nove.jpg
vymenene.jpg
slegrusik - FK

Koukám jak se to tady rozjelo co jsem vložil ty fotky :lol:

Nemyslete si, že jsem takový hovado, abych to nechal takhle shnít!!! V takovýmhle stavu jsem to auto bohužel už koupil :x Je mi dost do pláče když vidím bílou feldu, která má zadní dveře jako nový a to už jsem dlouho neviděl bílou feldu shnilou :(
Sice jsem laik, ale o auto se snažím starat jak nejlíp můžu. Tohle vařit nemá cenu, koupím jiné a zahodím je! :(
slegrusik - FK

To aleScout: máš to moc pěkný chlape ;) sice za origo dveře jsi vysolil ranec peněz, ale na druhou stranu už budeš mít klid :D

Tak ať Ti vydržej tak jak je máš teď ;)
DuDe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DuDe »

Rozhodně bych při výměně šel do laminátových pátých dveří . Kd\ž už tak už . A máš jistotu že neshnijou . Vyděl jsem je už i na autě a líbilo se mi to . Je to sice investice , ale pak už do toho nemusís vůbec investovat.
slegrusik - FK

Na kolik ta sranda vyjde? Myslím i s lakem komplet, samozřejmě cca ;)
DuDe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DuDe »

Někde je tu cely téma kde se to řeší . Ale tuším že 7000,- i s lakem . Což je levnější než origo plechovy. Když bych měníl , tak jedině za lamina.
Je to můj osobní názor nikomu to nevnucuju . ;)
Collin - FK

Zkušenosti s těma laminátovejma? Jak pasují?
slegrusik - FK

Nechci se pouště do debaty když je na tohle už založený téma, ale ten laminát mi připadá takovej křehkej. Nevím ještě jsem to neviděl :?
DuDe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DuDe »

Tady je celá debata :
http://www.feliciaklub.cz/forum_new/vie ... 99e#p59005

Jak jsem psal nikomu nevnucuji svůj názor . Já osobně bych do toho šel i když s tím nemám žadny zkušenosti. Ale viděl jsem to na vlasní oči přímo na autě a nepoznal jsem rozdíl od originálů .
Jeronimo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jeronimo »

laminát je pevnej ;) jen je s tim větší práce na výměnu....ale zase je mnohem lehčí a nikdy nezrezne.
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

slegrusik píše:Nechci se pouště do debaty když je na tohle už založený téma, ale ten laminát mi připadá takovej křehkej. Nevím ještě jsem to neviděl :?
Už Wartburky měly zadní blatníky a 5-té dveře z laminátu, dnešní Renaulty již jsou taky některý z laminátu. Až mi moje dveře řeknou pá,pá tak jedině laminát budu kupovat.
majkl - FK

co vím ta i Citroen dělal přední kapoty azadní 5 dveře z plastu (BX, Xantia)

Koukal sem že jdou sehnat plechy skoro za cenu lamina od přátel za Taiwanu
http://www.prondo.cz/index.htm (ceník- vyhledat heslo "dveře")

Otázka je kvalita. Pokud bych chtěl s Feldou ještě chvilku jezdit, tak bych se i tak rozhodl pro lamináty.
Jeronimo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jeronimo »

no :) tak pokud jsou plechy za 6 tisic a dalsi plechy za 4 tisice ale je k nim pripsano ze jsou z taiwanu......nevim nevim :D ale asi v tom bude nejakej hacek, kazdopadne to muzes vyzkouset....sam sem zvedav :)
slegrusik - FK

No, těžko soudit výrobky z Thaiwanu, nemám zkušenost. Bál bych se toho, jestli to bude sedět tak jako originál. Po tom co jsem se zde dočetl a mohl vidět o laminátu tak si myslím, že to je ta nejlepší volba ;)
Nejprve se podívám jestli se nenajdou nějaký zdravý vrakáčový dveře a pak by tedy došlo na ty laminátky...uvidím jak se to vyvine
Sulu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sulu »

Koupit na varakáči zdravé dveře je sci-fi. :D Buď jsou zhnilé nebo jsou rozstřelené a nebo máš smůlu, protože nejsi kamarád majitele vrakoviště. Laminátové dveře mám už rok a jsem maximálně spokojený. Musím sice přiznat, že nesedí úplně ideálně. Prostě se mi je nepovedlo dopasovat k dokonalosti, ale furt lepší, jak krásně sedící dveře s dírama jak do ... Co se týká pevnosti a trvanlivosti laminátu, tak strach nemám, když po zemích českých jezdí více než 40 let lokomotivy s laminátovou karoserií, tak ty 5. dveře moji feldu přežijou několikrát. :mrgreen: Pokud půjdeš do laminátu, tak nezapomeň, že potřebuješ i jiné vzpěry..laminátové dveře váží cca 5kg a s originál vzpěrama by sis je mohl otevřít až na kapotu. :D
slegrusik - FK

Díky za Tvůj příspěvek, to se bude hodit. Vidiš, s těmi vzpěrami by mě to ani nenapadlo :lol: bych pak čuměl jak půl pr..le z křoví
Můsím nejprve něco našetřit a vyřešit horší resty :( ale přijde na to řada :)
Jeronimo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jeronimo »

jojo....vzpěry sem si musel taky koupit...a pani mi rekla at je tam nasadim obracene nez byly puvodni protoze by mi to vytrhlo ty ocelový pláty se závitama. ted to rychle vyjede nahoru a na konci se to krásně zpomalý..nádhera
Maty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maty »

Jak jsou vzpěry správně? :D .. na každejch dveřích je vidim jinak ;-)
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
majkl - FK

já bych řekl, že když jsou dveře zavřený, tak aby vzpery byly černym tělem dole, tj kulák na pístu nahoře na kastli. Táta si je dal obráceně (pístem dolu) a vytejkaly mu. Přeci jenom jsou dveře víc zavřený než otevřený.
Cartman - FK

Příspěvek od Cartman - FK »

Omlouvám se za OT, ale chci se zeptat, jestli mám jít do 5. dveří, komplet bez koroze, se sklem za 500 czk dík.
00Inferno00
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 00Inferno00 »

za 500,- bez koroze? :shock:
Vici píše:...ARL je král mezi TDI na platformě G4...
VW Golf IV 1.9TDI PD ARL 192PS 401Nm powered by TDIfun, EGR-off, TT puky, Strongflex dogbone
VW Passat Variant B8 2.0TDI Dynaudio
Cartman - FK

jj je to moc nebo nebo malo?
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Asi ti upadla jedna nula ..
Já koupil staré za tři litry, komplet vystrojené (okno, zámek, stěrač, lišty, tapec, spojler) a to pouze proto, že nějaký znalec hned po koupi auta to zahnojil na patřičných místech zevnitř i zvenčí nějakým voskem a divil jsem se, že je to zdravý. Navíc jsou ve stejný barvě tak to nebudu muset lakovat.
majkl - FK

Cartman píše:jj je to moc nebo nebo malo?
mě se to zdá na "bezkorozi" docela málo. Sundej čalounění apodívej se na stav "bez koroze" zevnitř. Jestli tam budou puchýře, tak to máš tak do další zimy a pak zkrz. To by asi těch 500,- odpovídalo. Pokud ti bude bráněno se podívat, tak je něco špatně a nejspíš jsou zevnitř pěkně zrezlý.
Cartman - FK

Tak jsem je dneska koupil za 500 a jsou fakt čistě bez koroze. Hold asi dobrá koupě.
slegrusik - FK

Cartman: za pětikilo? :o gratuluju to bych bral taky :D
smazany clen - FK

:o To jo.. za to nekoupim ani prorezlé... :roll:
Počkám na léto, pak to zase nějak zabastlim... pak zase... a pak koupim nový dveře :lol: nemam to auto pro krásu tak je mi to jedno...
slegrusik - FK

Každej kdo ví jak 5.dveře u Feldy reznou a ví, že o ně je zájem a je jich zdravých jako šafránu z toho prodej chce vytřískat balík peněz!!! Včera jsem koukal na aukro. Byly tam jedny bílé z venčí ani trocha koroce, ale zevnitř pod gumou už byly chycený! Vyvolávací cena tuším 1 800Kč a to není konečná! To je prostě na ho*no!! Přitom jsem čuměl jak puk, že tam byly 5. dveře na Galaxy za 999Kč :lol:
Se*u na to a koupím laminátový až na ně našetřím :)
smazany clen - FK

slegrusik píše: Se*u na to a koupím laminátový až na ně našetřím :)
Já asi počkám na šrotovný :lol: :lol:
Mohla by nám Škodovka nějaký přivyrobit :lol:
slegrusik - FK

Suitce: vidíš, to mě nenapadlo :lol: :lol: :lol: počkáme si na to :lol:
Odpovědět