Výměna spínací skříňky

Sem vše ostatní co se nevejde jinam
bedo

Výměna spínací skříňky

Příspěvek od bedo »

zdravim Vas
pokazila sa mi spinacia skrinka na rv99
je to s imobilizerom
eke je najlacnejsie riesenie?
musim kupit 6U0905851C, vymenit a vsetko pojde?
ci treba aj nieco nasatavit cez pocitac?
dakujem
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Re: vymena spiancej skrinky

Příspěvek od Ivarek »

A pokazila sa ako?
Mechanická nebo elektrická část?
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Imobilizer je samostatný kroužek nasazený na spínací skříňce.

Jestli ti jenom odešel některý kontakt, tedy elektrická část, tak ta se dá koupit samostatně a stojí tak 100Kč.
bedo

Příspěvek od bedo »

no je to starkeho auto tak som to bol vecer omrknut.
je to zaseknute v polohe STOP, ze nesiel vonku klicik, potom ho nejako vytiahol ale teraz nejde cely dnu
ako keby tam bolo nieco dolamane
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Vymontuj to a vezmi to do nějaké lepší firmy, kde dělají klíče... V supermarketu to nemá smysl. Tam kde se na klíče a zámky specializují, tak to to opraví.
bedo

Příspěvek od bedo »

pozeral som nejake knizky tak pre vymontovanie musim zlozit korman, ten plast okolo koramanu a potom by to malo ist dole, spravne?
borlan - FK

Příspěvek od borlan - FK »

Musíš nejdřív jasně zjistit, v které části je problém. Vepředu je mechanická část (zámek), když se do ní klíček zasune tak jeho konec proleze kousek do té elektrické zadní části (zasune se do takové drážky podobně jako šroubovák do hlavy šroubu) a při otáčení otáčí i tím válečkem el. části. El. část je na té mechanické nasazená a zajištěná shora a zdola malým červíkem. Pokud by byla mechanická chyba v té el. části (jsou v ní i pružiny pro vracení klíčku), tak stačí jen oddělat spodní kryt volantu, povolit 4x šroub a spustit volantovou tyč (sundat kroužek immo a odpojit dráty - dobře poznačit!!!). Pak jdou povolit ty červíky. Následně zkusíš klíček bez té el. části a máš stopro jasno kde je chyba. Pokud v přední mech. části, tak je dražší a složitější výměna - pokud nikdo nedělal, tak budou utrhaný hlavy bezpeč. šroubů a musí se pracně přeříznout. Pokud už někdo řešil, často tam dá pak normální šrouby a demontáž je jednodušší...
bedo

Příspěvek od bedo »

tak to ma caka hodne zabavy :(
Josh123456 - FK

Příspěvek od Josh123456 - FK »

no, ale neni to takový problém, když je to ta el. část jen, ale spíš wsi myslím, že to bude v té mechanické části... udělej vylučovací metodu a dej vědět..
nebulus - FK

Příspěvek od nebulus - FK »

Nám odišla na 99 mechanika - klúč tam išiel tak voľne a dal sa otočiť iba špeciálnym hmatom. Toto bola celkom častá závada.
bedo

Příspěvek od bedo »

cez vikend sa na to pozriem, no ak by to bolo komplet na prd a bolo by treba kupit novy zamok tak zatial mam info ze to treba dat na pocitac a nejako prekodovat imobilizer ci co.
nedalo by sa to urobit tak ze do noveho zamku vlozim nejake casti imobilizeru a nebude treba davat na pocitac?
Josh123456 - FK

musel by si rozloupnout ten starý klíček a vyndat z něj takovou černou destičku a dát tuto destičku do toho nového klíče, co budeš mít k tomu novému zámku spínačky.
bedo

Příspěvek od bedo »

tym "rozloupnout" myslis tak ako ked sa meni baterka na to male svetielko?
to by nemal byt problem, kazdopadne by som sa vyhol navsteve servisu a napajaniu na pocitac
teda o to ani tak nejde ako to ze by som ho tam musel odtiahnut
Josh123456 - FK

jo jo přesně to, když chceš vyměnit baterku v klíčku, co máš na tu osvětlovací žárovku v klíčku, tak hned takhle v tom jednom růžku je taková malá kostička, která je tam povětšinou přilepená a dá to práci jí dostat ven, ale jelikož ti bude stejně starý klíček k ničemu (teda pokud s ním neotvíráš i dveře a nebo kufr), tak ho můžeš zničit ten plast toho klíčku a vyndat kostičku z něj. No a až vydoluješ tuhle kostičku, tak jí dáš do nového klíčku, ale v tom novém klíčku, už si musíš dát pozor na to, aby si nepoškodil ten plast toho nového klíčku při vyndavání kostičky, protože bys pak nemusel nacvaknout zpátky tu druhou půlku plastu toho nového klíče do sebe. Je to docela pakárna, ale dá se to. Chce si s tím pohrát.
bedo

Příspěvek od bedo »

no a ak by som to rozobral a vymenil iba kovovu cast a plastovu aj s tou kockou (predpokaldam ze to je cast imobilizera) ponechal tak nemusim nic odlepovat
snad sa nieco podari ;)
a na zamku tu pisali ze imobilizer je iba nejaky kruzok
no uvidim ako dopadnem
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Než s tím laborovat, tak je fakt lepší zajet do škodovky. Párování klíčů s řídící jednotkou imobilizeru mi udělali na parkovišti.
borlan - FK

Na immo bys vůbec nesahal - je to takový kroužek nacvaknutej na té spínačce a k němu přívodní dráty.
Co se týče nového klíče - vydolovat a zaměnit planžetu nevidím jako reálné, normálně když si dáš záležet dokážeš ty kostičky zaměnit.
Další důležité hledisko pro výměnu mechanické části spínačky - jaký typ planžety máš teď, tak by bylo žádoucí stejnou spínačku - můžeš si pak nechat porovnat ostatní zámky (dveře, nádrž) podle nového klíče a budeš mít jen jeden klíč.

K immo a kostičkám - je tu ještě jedna elegantní metoda - přes VAG jde naučit ten tvůj immo i na ten novej klíč-kostičku. Já to neumím a nemám vybavení, ale takto mi pomohl Luka$...zjistil pin ŘJ a pak přiřadil všechny klíče co jsem chtěl (zůstaly mě nějaké nefunkční klíče od minulého majitele, asi měnil taky spínačku)...
Josh123456 - FK

S tím pinem to je jasné, ale pokud vim, tak psal, že by to musel odtáhnout, že mu to nejede asi a jelikož nemá pin manager, tak asi těžko napinuje klíčky a proto vyměnit ze starého do nového klíčku kostičku je docela dobrý řešení-dá to chíle práci, ale řešení to je.
Naposledy upravil(a) emilio52 dne pon 16. bře 2009 12:46:49, celkem upraveno 1 x.
Důvod: předchozí citace viz:pravidla č.4
bedo

Příspěvek od bedo »

hello boys
takze mam to ;)
najskor s tym odtiahnutim do servisu ... to sa mi nedalo lebo volant je (vlastne uz bol) zamknuty a to by muselo na odtahovku
takze
odsrouboval som pod krytom volantu za spodu tie 4 srouby
na jednom sa odlomil taky kusok umelej hmoty (co uz)
potom som nevedel ako na vrchny kryt volantu lebo mi to tam cvakalo ale nastastie som ho nepolamal a siel dole
nasledne som mohol manevrovat s volantom a spinacou skrinkou
poodpajal som vodice (predtym som si pofotil ze ake su kde) a chcel som odmontovat celu spinaciu skrinku
no zial to mi neslo, su tam tie srouby (co pisete vyssie) tak som bol trochu mimo :(
ale potom ma napadla (ako sa neskor ukazalo) genialna myslienka ;)
otacal som celym volantom a teda aj spinacou skrinkou a zacal som maturovat a pchat dnu klucik
a podarilo sa odomknut ;)
no aj tak som nevedel ako odmontovat celu spinaciu skrinku :(
tak som si povedal ze to zlozim a zajdem za niekym kto sa vyzna
tak som vsetko pozapajal a potom pripajam baterku a jebs... auto zacalo startovat ;)
zlte vodice som dal na vedlajsiu svorku ktora mala ostat prazdna
ked som to zamenil uz bolo vsetko okej
tak a potom som uz len zistoval polohy ako sa ten kluc nezasekne
ked budem vediet ako dat dole ten zamok tak kupim novy a vymenim
ja myslim ze by stacilo uvolnit jeden sroub v takej diere so zavitom, ale zial nemam taky kluc akym by sa to dalo

co sa tyka cien novych zamkov tak v skodovke mi povedali ze urobenie novej spinacej skrinky stoji cca. 40 eciek, treba tyzden cakat a treba mat stitok (kod) s klucov ... to neviem ci starky ma ... a tiez ak ho aj ma neviem ci je spravny lebo auto je kupovane z ruky a kto vam dnes povie pravdu
potom za 70 eciek je cela spinacia a nove kluce
a za cca.100 je sada vsetkych zamkov, cize spinacka, dvere, kufor a nadrz

kedze uz teraz ma menene zamky vo dverach mne osobne sa vidi najrozumnejsie kupit vsetko

takze vsetkym vam dakujem za rady, a ak niekto este viete ako tu spinacku nadobro odmontovat sem s tym ;)
pekny vecer
bedo

Příspěvek od bedo »

hello
no :(
vcera ma dedo zase volal (u neho som uz automechanik) ;)
ze mu nejde startovat :(
som to rozobral, elektricka cast fakcila len ta mechanicka bola uplne na prd :(
tak som to vsetko vybral, odmontoval cely volant(pri podlahe) a vyvrtal ten zalomeny sroub
dnes kupim zamok a namontujem
co sa tyka imobilizera tak myslim ze by to mohlo ist aj takto: vsetko zmotnujem ako ma byt a budem startovat novym klucom a stary kluc iba prilozim, dufam ze sa tie dve "kococky" navzajom nepobiju
no a zbehnem na pocitac nech to daju do kopy uz po svojich

este mi ostava jedna nevyriesena otazka
ked som odmontoval cely korman - myslim dole pri podlahe je ten "tisic-hran" tak teraz ked ho zalozim tak na 99% bude cely volant nevycentrovany
to chcem vyriesit potom tak ze dam dole iba volant a "vycentrujem"
no dal som dole znak na ktorom je hukacka (dvojramenny, LX, model 99) a cakal som aspon otvor skadial odsroubovat volant ... no nic :(
ako ho dam dole?
nebulus - FK

Příspěvek od nebulus - FK »

Vylúpni ten plast kde sú kontakty húkačky a zabadáš veeľkú maticu ;)
bedo

Příspěvek od bedo »

takze "kococky" sa predsa len pobili a mne neostalo nic ine len prehodit imobilizer z povodnych klucov
nastastie sa vsetko podarilo a auto facha ako ma
inac som zistil ze dedo nema kod imobilizera takze nakodovanie novych klucov by bol asi problem :(
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

Nebyl,jen musíš mít správnej program anebo kabel.
savik - FK

Příspěvek od savik - FK »

bedo píše:takze "kococky" sa predsa len pobili a mne neostalo nic ine len prehodit imobilizer z povodnych klucov
nastastie sa vsetko podarilo a auto facha ako ma
inac som zistil ze dedo nema kod imobilizera takze nakodovanie novych klucov by bol asi problem :(
Mám taky takový problém ze spínačkou,spínačku jsem si sehnala i s řídící tyčí je na něm i čtecí kroužek + 2klíče s čipem v klíči.Stačí vyměnit ten čtecí kroužek nebo i tu krabičku co je za panelem přístrojovky?Snažila jsem se s klíčů vydolovat ty čipy a přehodit je ale nějak mi to nejde bojím se abych je nepoškodila.
Moc děkuji za každou radu.
p.s.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od p.s. »

já nedávno měnil komplet zámky na feldě a s imobilizérem sem si poradil takto: stáhl sem z poškozené spínačky čtecí kroužek do jeho středu vložil funkční klíč s imo a tento klíč sem pomocí umělohmotných stahovacích pasků chytil ke čtecímu kroužku a ten schoval a uchytil pod palubku ke svazku kabelů poté dal novou spinačku a bez problému startuji s novými klíči :idea:
ty čipy mi s klíčů taky nešli vyloupnout :(
jinak se stim musí na počítač a nechat načíst nové klíče :scratch:
ta černá krabička za panelem přístrojovky je ŘJ centrálního zamykání
robin1 - FK

Příspěvek od robin1 - FK »

Tie čipy sú tam zalepené nejakým lepidlom. Takže pri ich vyberaní chce to trochu viac odvahy. :)
borlan - FK

savik - co máš vlastně za problém? Nefunguje elektrická část spínačky (takovej váleček přidělanej zezadu na dvou červíkách, klíč jde zastrčit, ale seká se při otáčení), nebo mechanická část (ta "fabka" na začátku, klíč nejde zasunout apod.)?

Elektrickou část vyměníš samotnou a klíčů ani immo se to netýká...

Mechanickou část - vyměníš samotnou a immo ani čtecího kroužku se to netýká, pouze do nových klíčů musíš vložit čipy ze starých klíčů, nebo ty nové klíče přes kabel nechat přiřadit k jednotce immo (bude je znát, může se naučit znát několik různých čipů-kódů) - na to musí být SW a ideálně znát PIN immo (ale i ten se dá nějakým SW vyčíst přímo z immo).

Taky bych zjistil v klíčařství, jestli ty nové klíče mají čipy natvrdo, nebo mají programovatelný čipy. Pak by se jen podle starýho klíče-čipu naprogramoval ten nový. Dělají běžně v klíčařství.
Hanysek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hanysek »

Je velky problem vymenit spinacku z modelu 96 do modelu 99 s plochym klicem?v tom starsim modelu mi se prestava vracet klic pri startovani,tak to chci vymenit.Hlavne aby to pak fachcilo v obou modelech.
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ferdamravenec »

když se nevraci klíč tak je rozbitá ta elektrická část spínačky , ne ta mechanická
Maty
Kontaktovat uživatele:

Re: Výměna spínací skříňky

Příspěvek od Maty »

Spínačky jsou na všech modelech stejný ... (nepočítám typ klíče co se do ní strká)
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
Odpovědět