nizky vykon 1.6

MPi 1AV
AEE
lui333
Kontaktovat uživatele:

nizky vykon 1.6

Příspěvek od lui333 »

Viem,ze co sa tyka nizkeho vykonu felicii vseobecne tu uz bolo popisaneho dost,a vela veci som uz aj vyskusal a aj pomenil,ale zatial bez pozitivneho vysledku a co ma dorazilo maximalne tak to bolo ked ma kamarat na felde 1.3 obehol bez problemov a to som isiel na 1.6,proste som nemal na jeho 1.3,nebola ho sanca dobehnut,nieto este predbehnut,asi presedlam aj ja na 1.3 a budem mat pokoj........................fakt neviem co sa mohlo stat s tou 1.6,je leniva hned od prveho metra a o maximalke sa hambim aj pisat............cely tento pokles vykonu nastal po vymene spojky,ale o tom som tu na fore uz pisal......a aj vsetko co som pomenil a kolko penazi som investoval,len aby slapala tak ako ma,ale vsetko zbytocne :(
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Re: nizky vykon 1.6

Příspěvek od Atnarfus »

Asi jsem tvé problémy s motorem přehlédnul. Popiš prosím příznaky a co jsi už zjistil.

Jaké tlaky má motor?
Jaké má emise?
Co diagnostika? (lamda...)
Jak se to chová za jízdy? Nechce to do otáček, nebo co to přesně dělá?

Stačí i taková hovadina jako ucpaný poslední díl výfuku a auto nejede a nejede. Výměna spojky nemůže mít na výkon vliv. Jestli jsi při tom neutrhnul např. nějaký kabel.
lui333
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lui333 »

tak cislami to uz neviem vyjadrit emisie a tlaky vo valcoch ale podla vyjadrenia skusajucich mechanikov je vsetko v norme ako emesie tak aj kompresia a menenne tam uz bolo skoro vsetko od vyfukov,katalizator,lambda,sviecky,kable,vicko+palec rozdelovaca,rozvody,RJ,cidlo klepania,zbojene cidlo tlaku vzduchu,cidlo teploty,filter palivovy aj vzduchovy,skrtiacu klapku,palivove cerpadlo,brzdove hadicky,vstrekovaci ventil na 1 valci.........................no myslim,ze to je asi vsetko zatial,pravidelne chodim na VAG ale nikdy tam nic neukaze.............
a ako sa to sprava za jazdy?no je to lenive,este po rovine by to aj islo,ale akonahle prudsie slapim na plyn,pripadne do kopca,alebo pri predbiehani je to az dost lenive a maximalka tak ked s nej dostanem 150 horko tazko tak môzem byt vysmiaty ale aj to potrebujem na nu dostatocne dlhu vzdialenost............proste felde chyba pruznost a akceleracia....
pozerali mi aj ci mi nahodou neprisava odniekial falosny vzduch,ale vraj mam vsetko dobre utesnene
Bolthorn - FK

Příspěvek od Bolthorn - FK »

no tak jestli je to po výměné spojky, tak bych se logicky zaměřil na ní... Neprokluzuje ti náhodou?
lui333
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lui333 »

nie nie nepresmykuje,skorej by som napisal,ze dusi pripadne motor zbytocne huci,ale slabo zrychluje,spojka vsak nesmyka,ved to bol prave dôvod preco som ju menil,akoze smykala uz poriadne ale tak vykon bolo citit aj napriek tomu paradne,ked som vtedy nepridal prudko ale postupne tak krasne pruzne zrychlovala a mala tah az v neskutocnych otackach,keby som vedel,ze to takto ovplyvni vykon,tak radsej by som jazdil na presmykujucej spojke aj ked viem,ze toby uz bola len otazka casu kedy by odisla
Bolthorn - FK

Příspěvek od Bolthorn - FK »

tak chyba bude někde tam, rozebrat, zkontrolovat a dát do kupy..
lui333
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lui333 »

no neviem ci ano,lebo spojka bud ide alebo smyka,pripadne nejde,ale tak chystam sa na GO prevodovky,tak popri tom dam pozriet aj spojku ked to uz bude rozobrate,ale kazdy mechanik mi povedal,ze to by spojkou nemalo byt,takze uz fakt neviem....
Nonamed - FK

Příspěvek od Nonamed - FK »

Antarfus: jaký tlaky má mít ta 16ka? Zkušebně bych to změřil, klasicky plyn na plno a startovat, je to tak ?
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Nový motor 10-15 barů, mez opotřebení 7 barů
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Neříkej, že za jízdy nikdo nenaměří něco nenormálního?
Když to nejede a regulace směsi funguje, tak musí být problém s průchodností sání, nebo výfuku. Případně tlakem paliva.
lui333
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lui333 »

tak ta kompresia sa mi pohybuje co mi meral medzi 11-12 bar............takze ta by mala byt v pohode si myslim,menil som aj palivove cerpadlo,co som nemenil tak je regulator tlaku paliva a co sa tyka toho sania co si spominal,kde by som v ktorej casti mal hladat chybu?................a vyfuky komplet od katu vratane az po koniec maju nejaky rôcik,ale vtedy ani ich vymena nepomohla
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Sání jenom prohlédni, jestli není ucpaná trubka od nárazníku do airboxu, jestli je průchodná trubka dál ke škrtící klapce. Prověř i funkčnost té klapky v airboxu co přepíná teplý a studený vzduch. Když to saje trvale horký vzduch, tak to taky jede hůř.

Poslední díl výfuku se ucpává velice rád. Už jsem to viděl několikrát. Auto nejelo a nejelo.
Vnitřek vyrezne a skelná vata ucpe díry.
lui333
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lui333 »

ako sa da jednoducho preverit spravna funkcnost tej klapky(termoventilu) v airboxe???
vyfuky aj s katom som menil pred vyse rokom
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Já jí ověřuju tak, že box vymontuju (jde to rychle). Vrazím ho do vany a ten termostat co ovládá klapku sprchuju studenou, teplou, studenou, teplou...
Klapka musí na změnu teploty ihned reagovat. Jak na termostat pustíš středně teplou vodu, tak se klapka musí zavřít.
stifler1 - FK

Příspěvek od stifler1 - FK »

Skus to dat nejakemu mechanikovi nech sa ti pozrie na rozvody ci nemas remen o nejaky ten zub posunuty, lebo som si vsimol jeden prispevok ktory tez popisoval nizky vykon a mal ho za nasledok ten remen o par zubov preskoceny.
stanislavandel

Příspěvek od stanislavandel »

Ahoj podobný problém jsem měl i já,ale chyba byla v tom že při výměně rozvodů ten dotyčný, posunul řemen o dva zuby.Nedělal ti neco s rozvody,
lui333
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lui333 »

no hej rozvody som uz menil,ale auto mi prestalo ist po vymene spojky este pred vymenou rozvodov,takze myslim,ze pri vymene spojky sa nemusi nic robit s rozvodmi,a ako zistim,ci ten remen na rozvodoch mam spravne nasadeny???
Schimi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Schimi »

lui333 píše: ako zistim,ci ten remen na rozvodoch mam spravne nasadeny???
Musel by jsi oddělat kryt řemenu nahoře i dole. Potom sundat řemen alternátoru a řemenici z klikovky. Nevím, jestli se ti to všechno povede bez odmontování držáku mototru a jeho spouštěním a pozvedáním podle potřeby.
Potřebuješ vidět na kolo vačkového a klikového hřídele. Potom vytáhnout svíčky a potom pootáčet motorem ve směru chodu (ve směru hodin) až natočíš zbroušený zub na klice naproti značce na bloku motoru a zároveň bude značka na kole vačky proti výstupku na zadním krytu. Někdy se stane, že zub na klice je správně a značka na kole vačky je o 180° pootočená, chce to ještě jednou pootočit motorem. (vačka má poloviční otačky proti klice)
1,6 sportline 1999
encore - FK

Příspěvek od encore - FK »

A nemůže být v háji ten regulator tlaku paliva? Nebo nemá nějaké síko které bude zacpané?
Jenky - FK

Příspěvek od Jenky - FK »

A co takhle palivovej filtr,uz si menil?Taky uz sem zazil.....poradne bych prohlidnul elektriku,jestli tam vazne neni rozpojenej nejakej štekr od neceho,co se da nahradit nouzovym programem,ale to by zas ukazala diagnostika.Kdyz si menil spojku,bylo to na zvedaku,nebo na heveru,nemohl jsi heverem zmacknout palivovou trubku?Nesundaval si vicko rozdelovace,aby si mel lepsi pristup a vic mista?Vazne netusim,co by se jeste mohlo stat pri vymene spojky,kdyby bylo neco spatne se spojkou,uz by si to urcite citil....nevim,nejspis to nebude mit souvislost s tou spojkou.....zacal bych asi opravdu tema rozvodama,co zvuk?Normalni?Zadny strileni do vyfuku,nebo zvuk podobny deravemu vyfuku?
lui333
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lui333 »

no ked sa menila spojka,tak auto bolo na zdvihaku,takze pristup bol zo spodu velmi dobry a rozvody sa menili asi o rok nato,ale ziadne zlepsenie nenastalo,otor ide celkom tichucko po zahriati,co strngoce tak len prevodovka,ale aj to len par km po nastartovani a strielat do vzfuku nestriela nic,akurat sa s neho stale dymi:-)
DanoSK - FK

Příspěvek od DanoSK - FK »

Jenky píše:....Zadny strileni do vyfuku,nebo zvuk podobny deravemu vyfuku?
Inak ja mam nieco podobne.... Sice felda ide celkom dobre, ale oproti kamosovej felicii 1.6 je to slabe.... Mna skor udivuje maximalka. Nevytiahnem z nej viac, ako 165km/h a to som sa snazil po dialnici takmer 10km roztahat na viac... Co som si vsimol, tak chod motora mam pekny pravidelny, kym motor nezeniem do vysokych otacok (okolo 3500/min a viac), vtedy mi motor pri preradzovani rychlosti takpovediac škube - ide do otacok a po preradeni na vyssi stupen (ked "zastriham" nohami "spojka plyn") auto akoby trhlo a opat sa prebera k zivotu... Do otacok ide auto ochotne na prvom, druhom a tretom prevodovom stupni. Na stvorke to uz nie je bohvie co a na patke ked mam menej ako 100km/h, tak pri predbiehani radsej podradim, aby som predbiehal s patricnou akceleraciou...
Ked auto ide na volnobeh, alebo aj ten zvuk pri nastartovani pripomina deravy vyfuk.. Ked autu pridam, ten "deravy pazvuk" sa straca... Pritom nikde nic neparuje (ked vyfuk zapcham, tak je tam tlak jak prasa a nikde nic nesyci) Na zvodoch mam miernu prasklinu, cez ktoru mi vyfuk nesyci, ani ked ho zapcham, takze tej praskline by som velky vyznam nepripisoval... Mam tiez univerzalny katalyzator. Lambda funguje. Spotreba je v norme (cca 7l/100km)
lui333
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lui333 »

ved aj ja tam mam uz pomenene suciastky mozne aj nemozne,ale nic nepomaha,nechce sa prebudit k zivotu,ked chcem predbiehat alebo aj ked sa dostavam do kopca,no proste bez podradovania by ma urcite obehol aj favorit..........nuz ale pred vymenou spojky to bola basnicka,kopec nekopec,fakt ta akceleracia nemala chybu od spodnych otacok az dobre ze nie po obmedzovac,to bol neskutocny tah,nuz ale to bolo :cry:
smazany clen - FK

Příspěvek od smazany clen - FK »

Včera jsem měnil spojku a musel jsem odpojit dva štekry pod skříní termostatu,protože by se při sklesnutí motoru dolů asi přetrhly kablíky ,co k nim vedou.Jeden vede od řídící jednotky k lambdě a druhý od řídící jednotky.......tak teď už si nevzpomenu kam.Má víc pinů,než ten k lambdě.Nemohlo se ti to LUI nějak poškodit?Třeba se v tom přetrhla nějaká žíla.Na vrakáči by se tenhle trs kabelů dal určitě sehnat. :o
smazany clen - FK

:!:
Obrázek
lui333
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lui333 »

no viem asi co mas namysli,pozriem sa na to v akom je to tam optickom stave,ale myslim,ze keby tam bol poruseny nejaky kabel,keby nim nesiel ziadny signal,tak by to RJ vyhodila ako chybu,ale tak za pozretie nic nedam...............ale inak pochybujem,ze mi museli pri vymene spojky hybat s motorom,kedze to mali na velkom zdvihaku cele auto vo vzduchu
smazany clen - FK

lui333 píše:no viem asi co mas namysli,pozriem sa na to v akom je to tam optickom stave,ale myslim,ze keby tam bol poruseny nejaky kabel,keby nim nesiel ziadny signal,tak by to RJ vyhodila ako chybu,ale tak za pozretie nic nedam...............ale inak pochybujem,ze mi museli pri vymene spojky hybat s motorom,kedze to mali na velkom zdvihaku cele auto vo vzduchu
Musejí vyndat šroub na reakční vzpěře a oddělat silentblok převodovky.Celý agregát poklesne na tu stranu,co je převodovka a zůstane viset pouze na silentbloku motoru.Nechápu,jak by to jinak vyndali.Možná nějakou mimozemskou technologií,jakou používají třeba Goauldi!! :lol:
Nonamed - FK

Příspěvek od Nonamed - FK »

asimilací :)
edit: ještě otázka, půjdu měřit ty tlaky, normálně vyndám svíčky a s plným plynem startuju ?
edit2: kdybych nebyl debil, všiml bych si,že jsem se tu už na to ptal :D
smazany clen - FK

Nonamed píše:asimilací :)
edit: ještě otázka, půjdu měřit ty tlaky, normálně vyndám svíčky a s plným plynem startuju ?
Jo,každej válec tak tři otočky motoru s plným plynem.Pomocník drží manometr a sleduje. :)Vývod(kabel)ze zap.cívky dej co nejblíž kostře,aby se vn část vinutí neprorazila.Možná by nebylo na škodu vyndat relé pal.čerpadla.Někdo taky jednoduše odpojí Hallúv snímač otáček. :)
tomcat81

Příspěvek od tomcat81 »

Atnarfus píše:Neříkej, že za jízdy nikdo nenaměří něco nenormálního?
Když to nejede a regulace směsi funguje, tak musí být problém s průchodností sání, nebo výfuku. Případně tlakem paliva.
Suhlasim, hlavne pozri saci kos, ako ti sedi a kryt skrtiacej klapky - ten niekedy nesedi rovno, mne prave toto spravilo dost vela.
Potom mozes este vycistit sviecky.. Nehreju sa ti nahodou brzdy?
Mirek1

Příspěvek od Mirek1 »

po provedení základního nastavení VAGem u Feldy 1,6 mám pocit, že motor má o něco nižší výkon než před nastavením, zdá se mi, že hůře akceleruje, chtěl bych se zeptat, jestli je to normální jev, pokud se provede základní nastavení a proč se to stane. Díky
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Paměť závad byla před provedením základního nastavení prázdná? Když je motor v nouzovém režimu, tak jede znatelně lépe. Po vymazání paměti závad a provedení základního nastavení pak samozřejmě jede hůř, ale se zásadně lepší spotřebou.
Mirek1

Příspěvek od Mirek1 »

ano, paměť závad byla před provedením základního nastavení prázdná, po nastavení VAGem byl o něco horší výkon motoru, ale dnes se mi zdálo, že po najetí několika km auto znovu ožilo, má zase lepší výkon. Může to souviset s adaptací ŘJ na styl jízdy?
H4nIS

Příspěvek od H4nIS »

Mam neco podobného jsou dny kdy to vubec nejede, pri 100vce na 5ku slapnu nanplyn a nic porad jedu stejne a po chvilce se to trosku pohne i vsechny kvalty jsou tupe. Kdyz to je studene ten motor tak leti jak raketa a nebo kdyz prsi takrse mu jezdi dobre. Nevi nekdo co s tim je? Vsecko to zaclo az po vymene motoru, ma najeto jen 90tis.
Škoda Felicia 1.6 GLX - ABS, 2xairbag, servo, el.okna, zrcatka, alarm Magicar s dálkovým startem..
Odpovědět