po startu chvili neakceleruje/skube

Simos 2P
135M, 136M
Livu

škube motor

Příspěvek od Livu »

mám následující problém: Při jízdě auto s sebou občas škubne - jako, když vynechá motor. Závada se objevuje čím dál tím víc. Jednou mi to dokonce zdechlo úplně, nohu jsem přitom měl na plynu. Auto jinak startuje normálně, zdá se že i stejně akceleruje a jde do otáček. Dnes jsem ale na dálnici zjistil, že nejede víc než 120 km/h.
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Re: škube motor

Příspěvek od Kuladmin »

Svicky, zapalovaci lista, tesneni pod sanci /vyfukovy svody, benzinovy cerpadlo + fitr, ucpanej vejfuk nebo nekde deravej hlavne v prvnim dilu. Pak vzduchovej fitr a to je tak zaklad co me ted napada.
mr.Freak - FK

Příspěvek od mr.Freak - FK »

mě občas vynechával motor ale fakt jen parkrát a na chvíli a dost blbě to startovalo -> vadná zapalovací lišta...auto sebou hrozně škubalo
tgfh - FK

Příspěvek od tgfh - FK »

Než jsem dal auto před rokem dokupy taky mi to dělalo, čidlo otáček jsem ale neměnil a přestalo, škoda, že moc neporadím, protože jsem těch věcí udělal hodně najednou.
Každopádně poslal bych auto na diagnostiku, to že ti to nejede více jak 120km/h je dost blbé.
Livu

Příspěvek od Livu »

snímač otáček byl muj tajný favorit, ale píchnul jsem auto na VAG a závady žádné. Může to být přesto ten snímač?
Livu

Příspěvek od Livu »

Takovej asi stupidní dotaz. Koukal jsem do dílenské příručky a tam k testování snímače otáčet používají takovou krabičku, která se zapojí místo řídící jednotky, tedy úplně něco jiného než je dílenký VAG. Otázka tedy zní, lze vůbec s pomoví noťase a VAGu identifikovat závadu tohoto snímače?
mikka

Příspěvek od mikka »

Jasně že jde...
Pokud ve VAGu zjistíš, že je snímač otáček vadný, je třeba ještě zjistit, jestli je vadný vlastní snímač, nebo je vada ve vedení od snímače k řídící jednotce, příp. jestli není vadná řídící jednotka motoru.
Ten zkušební box, co se používá podle dílenské příručky, slouží jenom k pohodlné kontrole vedení na přerušení nebo zkrat mezi vodiči.
Vici
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vici »

Livu píše:snímač otáček byl muj tajný favorit, ale píchnul jsem auto na VAG a závady žádné. Může to být přesto ten snímač?
muze...
O1 Combi ASZ 204PS/461Nm, Galaxy AUY 149PS/368Nm, Sharan AUY 4motion série, Favorit Silver Line 50kW
a1ex - FK

po startu chvili neakceleruje/skube

Příspěvek od a1ex - FK »

zdravim, vyskytl se mi takovej problem. kdyz nastartuju motor a pridam plyn pri rozjizdeni trochu vic, tak auto ma takovou cukavou tendenci a chvili mu trva, nez se poradne rozjede. pri pomalem popojizdeni to nedela. jakmile chytne po cca max 5ti sekundach tah, tak uz je vse v poradku. kamosovi to dela taky a me to zacalo delat cca mesic dozadu (oba mame 1.3MPi v pomerne dobrem stavu)... neni to nijak zavaznej problem ale zajimalo by me, co to je... Dik
tgfh - FK

Re: po startu chvili neakceleruje/skube

Příspěvek od tgfh - FK »

Dělá to asi jen při zimném startu že? Mohlo by to dělat čidlo teploty.
mause
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mause »

ja mam za to že je to docela normální.. studenej motor je hold studenej motor...
bylo: felinka lechce poladěná...Myška
je: octule v kombajnu 1,9 tdi ALH zatím 66kw/90 hp + SPRINT 769...Chrochtadlo
:-)
http://www.youtube.com/watch?v=cIemgwmRgxk
Jawinka 350/638 -> 639
hranatá felicie - červený drak
a1ex - FK

Příspěvek od a1ex - FK »

studenej motor sice je, ale treba v zime mi to nedelalo a zacalo to az ted cca mesic zpet, kdy jsou teploty uz celkem ok
smazany clen - FK

Příspěvek od smazany clen - FK »

No kuci, pridavam se se stejnym problemem. Kdyz to nastartuju, chvilku necham motor bezet pak se rozjedu a treba na krizovatce, kdyz potrebuju akcelerovat tak to jakoby zdechne, ale asi po pul kilaku jizdy je klid... a i na ten volnobeh, kdyz slapnu na plyn tak proste se to zadusi, ale zas se to chytne. Chystam se na preventivni reset ridici jednotky a klapky. Mam na to diagnostiku. Snad nic tim nepokazim. Jinak felinka ma najeto 93 000km, tata prvni majitel a taky hyckana :-)
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne ned 26. dub 2009 0:30:15, celkem upraveno 1 x.
sigmen - FK

Příspěvek od sigmen - FK »

Takže se taky přidám,dělá mi to 1.3 MPI.Už se tady o tom psalo loni,někdo psal,že pomohlo vymazání závad z ŘJ.Údajně by to mělo dělat znečištěný kombinovaný čidlo teploty nasávanýho vzduchu,u MPI umístěný na sacím potrubí,u BMM nevím.Jestli udělá kolega "Tajnej" reset jednotky,snad se pochlubí,jak to dopadlo.
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

taky mám podobný problém...zatím mi to děla když je venku chladněji ráno ale když okamžitě po startu vyjedu a zkusím se rychleji rozjet tak mi prijde ze cim vic plynu tim vic to ma tendenci chcipnout takze musim chvilku pocukávat (vyradit, otacky nekdy klesnou pod 800 ale zas se to vzpamatuje za chvili) a pak to zas jede normalne...ale nedela to pokazdy
spiderwc40 - FK

Příspěvek od spiderwc40 - FK »

me to taky delalo a ani uz nevim jak jsem se toho zbavil. Jediny co vim, tak ze jsem nechal vycistit skrtici klapku. Urcite kdyz date plnej kotel, ze vam zahrabe to auto tak tyhle problemy nedela, me to nejvic delalo pri studenym motoru asi taky tak 5sekund.
smazany clen - FK

Tak sem resetoval ridici jednotku a nastavil nove hodnoty pro skrtici klapku(klapka cista) a zazrak se nekonal. Porad se hned po startu objevuje to skorozdechnuti pri rychlejsim pridani plynu, no uvidime co dal.
Vlada320
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlada320 »

já to mám taky klucí a též jsem už dvakrát resetoval řídící jednotku a nastavoval klapku.je to asi půl roku co sjem čistil to čidlo nasávanýho vzduchu a bylo dost zadělaný a je pravda že pak mi to nedělalo nějakou dobu tak ho schválně zkusím vyčistit a potom ještě ten snímač otáček na setrváku jinak na to peču.stačí když tohle začne dělat tak pustit plyn vyšlápnout spojku trochu bez kvaltu vytočit motor zařadit a hned jede zas jak má.mě někdy spíš přijde jako by to nemělo třeba dostatek benzínu protože jsme si všimnul že většinou to udělá když nenechám natlakovat pořádně čerpadlo a hned startuju jak zapnu klíčky.když zapu klíčky a nechám to natlakovat dokud necvakne relátko a nevypne pumpu tak mi to neudělalo aspoň co si pamatuju zatím.a nebo mě napadlo jestli v tom nemůže mít třeba prsty ten regulátor tlaku paliva na liště se vstřikama. :?
Škoda Felicia Kombi 1.3 mpi Lpg 390 000 km, STK za námi a pořád slouží věrně dál, těch 500 tisíc km s ní prostě dám :-)
a1ex - FK

Příspěvek od a1ex - FK »

EDIT: tak filtrem to opravdu nebylo :]
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne ned 10. kvě 2009 10:34:02, celkem upraveno 2 x.
mause
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mause »

hloupost ja startuju jen až cvakne relátko... se vzducháčem to není dělalo mi to přetím i potom... mě to tohle uděla podržím ply a max tak po 1 vteřině se auto rozjede.. zabere motor.. ja si myslím že je to normální... že to dělá jednotka... pokud zvedá otáčky a obohacuje směs...:-) jen si vzpomentě co vám dělala škodovka když ste si otevřeli sytič ;)
bylo: felinka lechce poladěná...Myška
je: octule v kombajnu 1,9 tdi ALH zatím 66kw/90 hp + SPRINT 769...Chrochtadlo
:-)
http://www.youtube.com/watch?v=cIemgwmRgxk
Jawinka 350/638 -> 639
hranatá felicie - červený drak
leo487 - FK

Příspěvek od leo487 - FK »

pánové, také mám stejný problém, dělá mi to cca už druhý týden, když ráno příjdu k autu nebo po delší době kdy stojí, tak mám problém se kolikrát vůbec rozjet. Asi jako kdyby jste se chtěli rozdjíždět na pětku. Zkoušel jsem vyměnit čidlo teploty vody, ale bez efektu. Připadá mit to, jako by se krátkodobě dostávalo málo benzínu do motoru. Nechápu co se to děje, nikdy jsem s tim neměl žádný problém až teď a docela mě zaráží, že je nás tu tolik, co máme stejný problém :?
Návštěvník

mause ma pravdu, je to jako sytic ve skodovce...proste se to zadusi na chvili...ono vubec studenej motor je zajimavej...pomalu klesaj otacky,klepe se,dusí se a žere :D
smazany clen - FK

Taky se přidavam, už sem to tu psal loni, ale to se ještě dalo. Potom přes zimu, žadny problem, hned po startu vyjedu jak po masle. Ale co se oteplilo, tak nastartuju a jsem rad, že se dostanu z parkoviště. Motor reaguje na sešlapnuti plynu asi až po 3 vteřinach a při pouštěni spojky hodně padaji otačky. Po asi pul kilometru už adny problem a jede jak ma a teple straty sou taky v poho. A jestli stratuju hned nebo necham chvilu zaple zapalovani a až potom startuju na to nema vubec žadny vliv. Jestli ma někdo nějaky napad budu jen rad.
Goofy - FK

Příspěvek od Goofy - FK »

mám tento problemek boužel taky a myslim že nás bude víc...nejhorší jsou rána...
ale v poslední době jsem si na to nějak zvykl...nastaruji a počkám těch pár sekund a pak skusím plyn..jestli mi normálně klesnou otáčky a neposkakujou tak vyrazím...
jinak ten samej problem měl i známý na Tacumě když se rozjel hned a i dokonce citroen ..takže je možny že to zpusobuje ten sitič
smazany clen - FK

Ja bych to viděl na ten sytič no. Uvidim co uděla v červnu serviska. Aby to jelo dobře tak je potřeba nastartovat a pul až minutu nechat na prazdno běžet a až potom jet.
mr.Freak - FK

nejvic má tenhle motor problem se startovanim a prvnim rozjeti, jinak kdyz uz je v zatezi tak slape jak hodinky bez jediny chyby...asi nema rad moc casty startovani :lol: je pravda ze v zime taky nemam problem, ale jak je tepleji tak to nejak motor nepobere
mjamriska - FK

Příspěvek od mjamriska - FK »

pridavam sa aj ja, robi mi to taktiez, ale co uz, asi si len zvyknut, nechat motor trochu zahriat a az potom vyrazit
ganzz2

Příspěvek od ganzz2 »

Když jsem felku koupil, ráno se jí nechtělo vůbec rozjet. Cukala se a dusila tak 200metrů a pak se najednou chytla.
koupil jsem nový čidlo a potíže se posunuly ;) , teď trošku vynechá tak na 2 vteřiny s vlažnym motorem (hned po rozjezdu), ale je to o 90 procent lepší :D
V zimě je první rozjezd v pohodě, ale vynechá až tak na druhý křižovatce. Holt s tim musim počítat a necpat se tam nějakýmu volovi, co jede v Praze kilo :o ;)
tgfh - FK

Příspěvek od tgfh - FK »

Čidel je ve Feldě více ;), jaké máš namysli? Asi teploty že?
ganzz2

Příspěvek od ganzz2 »

jj celý název by byl asi : kombinované čidlo teploty chladící kapaliny ;)
Naposledy upravil(a) emilio52 dne stř 01. črc 2009 16:39:38, celkem upraveno 1 x.
Důvod: předchozí citace viz:pravidla č.4
Michal76

Příspěvek od Michal76 »

Zdravím všechny,tato závada se mi také projevovala na mé Felicii.Zkoušel jsem najít různé rady na tomto foru a dospěl k těmto výsledkům.Nejpravděpodobnější příčiny ranního cukání za kupodivu teplého počasí jsou asi tři.Vadná lambda,vadné čidlo teploty vody a termostat.Vyměnil jsem nejprve to čidlo a žádná změna.Pak jsem nechal vyčistit a nastavit klapku a opět žádné zlepšení.Nakonec si v servisu všimli,že je vystřelený termostat.Tak ho vyměnili a najednou zlepšení o 90%.Je to neuvěřitelné ale pravdivé.Občas si to ještě škubne ale už mi motor při přidání plynu nechcípá.Až se mi podaří vyměnit lambdu tak bude zlepšení určitě na 100%.Zkuste si při studeném motoru vytáhnout čidlo teploty vody a do vzniklého otvoru zastrčte prst nejprve dolů a pak doprava.Jestli nahmatáte nezavřený ventil termostatu je problém tady.
maus - FK

Příspěvek od maus - FK »

taky mam tuseni na termostat,ale jak je to s lambdou?kdyz je v haji tak to poznam na spotrebe ze?nebo se nahradi signal z jednotky a nic moc nepoznam?mam stejne potize a jezdim 8 litru na prumerne 110-120km ciste mestsky provoz.
livu

Příspěvek od livu »

Tak to nakonec byl opravdu snímač otáček. Na VAGu se dlouho tvářil jako OK. Pak se ale objevily i problémy se špatným starováním a to už VAG chytil
mr.Freak - FK

ted jsem prováděl uklid motoru a projel vsechny konektory od klapky az po svetla,ocistil hadrikem kolem dokola a vic primackl ale nevyndal jsem zadny a po nastartovani auto nejak skube a moc se mu nechce za plynem :( je potreba provest zakladni nastaveni? netusil jsem ze je felda az tak citliva :shock:
Integer - FK

Příspěvek od Integer - FK »

Ahojte.
Pozrite si tento fotoalbum.

http://pokec.azet.sk/integer?show=fotoa ... l=13745736

Je to zubaté ako kosa a neviem sa toho zbaviť.
Aj na volnobehu aj za jazdy je to strašné.
fotky sú to z vag scopu.
Dakujem.
Naposledy upravil(a) emilio52 dne sob 06. čer 2009 17:15:11, celkem upraveno 1 x.
Důvod: úprava odkazu
maus - FK

Příspěvek od maus - FK »

to tesa:nikde jsem ve tvem vyctu vymeny a revize dilu nenasel zminku o tom jak ti na provozu na benzin funguje cerpadlo,dava dobry tlak?kdyz jedes na plyn tak snad jedine co nepouzivas je prave zminene cerpadlo v nadrzi ci se pletu?je to jen napad,snad pomuze v hledani.
tajnej

Příspěvek od tajnej »

Tak panove mam novy poznatek. Tedy uz to pozoruju delsi dobu, ale ted sem se odhodlal, ze o tom napisu. Jak je venku tepleji cca nad 20 st. nebo kdyz mi prazi slunce na kapotu, tak po nastartovani studeneho motoru, mam zvysene otacky asi 1200 a motor dela to nase skubani a neochotu se kale rozjed z parkoviste, ale asi po minute az dvou je po vsem a motor se chova tak jak ma. Mel sem to na VAGu- jednotka nove prizpusobena a vymaz hodnot ze skrtici klapky a stejne to nepomohlo, cidlo teploty vody dle VAGu by melo byt vporadku. Tak nevim jaky ma potom vliv teplota okoli na studene starty. Dnes v noci jak je to teplo (18 st.) jsem startoval a delalo to opet to same, ale jak se ochladi je po problemu. Nijak vyrazne mi to nevadi, ale preci jen je nekdy hned potreba akcelerovat a motor si klidne skoro chcipne. Lambda to nemuze delat, protoze jednotka stejne od ni za studena dostava nesmyslne informace, teprv az se ohreje tak jednotka nastavuje podle ni, do te doby si bere informace z jinych cidel. Toz uz nevim jak dal...
piskot - FK

Příspěvek od piskot - FK »

Co čidlo teploty nasávaného vzduchu? Jak vypadá na vagu? Jestli v tu chvíli nemá jinou hodnotu.
tajnej

Příspěvek od tajnej »

cece zas az tak sem tu teplotu nezkoumal, ale jaka by tam tedy mela teplota byt? Jako okolniho vzduchu, vid? Zitra se tedy na ni juknu. Na vagu je ve skupine 5? ted si nejsem jist...
Naposledy upravil(a) emilio52 dne stř 01. črc 2009 16:40:34, celkem upraveno 1 x.
Důvod: předchozí citace viz:pravidla č.4
piskot - FK

Jj. Teplota okolí a skupina 5
tajnej

Příspěvek od tajnej »

tak sem to diagnostikoval a teplota je v normalu.. tudiz uz nevim
piskot - FK

"cidlo teploty vody dle VAGu by melo byt vporadku" co to znamená? Koukal jsi na nej od startu do ohřátí? Jestli tam neskočí nějaká blbost. Zkus si ho půjčit od někoho jiného.
drnuda

Příspěvek od drnuda »

Hoši, mě to dělá taky to škubání, ale všiml jsem si, že mi to nedělá co se týče toho jaka je teplota venku ale vždy po ránu, když venku prší nebo je vlhko. Jak se mi motor zahřeje tak nejsou problémy celý den i když vychladne. Ale zas potom ráno tak nevím. poraďte
Tomas6
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomas6 »

Já řešil známému podobný problém.Po startu se otáčky propadly na na mez chcípnutí,pokašlávala a chcípla.Nebo někdy párkrát střelila do sání a pak běžela v pohodě dál.Občas se stalo že na přidání plynu reagovala přidušením a střelbou do sání a pak fungovala normálně dál.A nebo chcípla.To se dělo hlavně při stání.Při rozjezdu jen kuckala a střílela.Řešilo to asi 5 servisů.S výsledkem žádným.Bylo vyměněno snad úplně vše.lambda,vstřiky čerpadlo,měřený tlak paliva byl,svíčky,lišta,ŘJ,klapka,komplet svazek,rozvody setrvák atd...No na co si vzpomenete.Dokonce jsem měl jednu dobu dvě feldy vedle sebe a přehazoval díly z jedné na druhou.Závada dosud neodstraněna ikdyž to stálo už hafo peněz.Jen je to o možná 50%lepší.Teď se s tím trápí znovu ve škodovce a podle toho co jsem dneska zjišťoval si s tím neví rady.A nejhorší na tom je že vím o dalších dvou co dělají to samé a ti lidi to po mne chcou opravit.Kdyby náhodou někdo věděl...Nebo se s tím setkal.Budu rád za každou radu.mi nad tím už zůstává rozum stát. :oops:
Fojc

Příspěvek od Fojc »

Mno tak mi začlo dělat něco podobnýho... Ale dělá to jenom když přidám víc plynu (než se zahřeje aspoň na provozku ) jinak ne.. taky bych se chtěl zeptat jak je na tom MPI se sytičem já když nastartuju tak to drží pořád stejnej volnoběh za všech teplot a když je motor hodně studenej tak de cítit jak se mu to nelíbí a trochu si přidává.. žeby čidlo otáček? A ještě bych se chtěl zeptat jestli se pozná na VAGu špatná zapalovací lišta nebo třeba to čidlo? Dík moc :)
tajnej

Příspěvek od tajnej »

No jak sem uz psal dela to pri vetsim pridani plynu, kdyz vyjizdim z parkoviste a potrebuju akcelerovat, najednou to jakoby na chvilku chcipne tak uberu plyn a chytne se, ale zahada je ta, ze to dela tak nad cca 15st.C (motor pri startu ma teplotu okolniho vzduchu) a jeste to ma zvyseny otacky kolem 1200, v zime to teda rozhodne nedelalo. Zda se, ze ma na to vliv jednotka jak nastavi smes, kdyz je zima, nastavi ji bohatou a je po problemu, ale jak se otepli tak studeny rozjezdy hned po nastartovani jsou naprd. Mam tam ted komplet novy origo termostat i se zlutym cidlem, reset klapky, nastaveni zakladnich hodnot v RJ a porad bezvysledne...
Návštěvník

vsak jsem to tu už psal, určitě je to chyba v ŘJ, nebot od té doby co mam jednotku od Cimbu tenhle problém s cukáním,akcelerací,dušením nemám at je teplota jakákoliv
Kip

Příspěvek od Kip »

Vše co se tady píše jsem v posledních dvou týdnech řešil taky a už úspěšně vyřešil! Mám najeto 58000 a byly tam ještě originál svíčky! Jelikož jsem Championy nemohl sehnat, koupil jsem tam Brisky DR15TC, problém nezmizl, spíš se zhoršil! Když jsem nastartoval auto nechal minutku bežet a vytáhl ty nové svíčky tak byly jakoby mokré nepálili a i po zahřátí neměli barvu správně spalujícího motoru§Vyhodil jsem je do pryč a dal tam NGK a je to dobré, studené starty už jsou v pohodě a už mají i krásnou barvu. Nejlepší by stejně asi byly ty Championy.
tajnej

Příspěvek od tajnej »

No ale kdyz by byly spatny svicky, neprojevovalo by se to uz pri samem startu?? Jinak ja sem startama (at uz je motor teplej nebo studenej) bez problemu. Mam teda championky, ale verim ze uz se menily. (tata prvni majitel, rikal ze je snad nechaval menit, auto najeto 95t) Kdyz je rozdelam tak se zdaji v poho, nejsou ani cerny a nemaji ani nijak moc opaleny elektrody.
Invisible1988 - FK

Příspěvek od Invisible1988 - FK »

Mám taktéž problém se škubáním motoru ale projevuje se to jen když jedu na třetí rychlostní stupeň poctivých 50km/h po městě.Zkrátka jakmile se ručička tachometru dostane přesně na hodnotu 50 tak otáčkoměr ukazuje cca 2400 ot/min a auto sebou dosti škube.Ale jakmile trochu přidám tak na cca 2700ot/min tak to škubání přestane.Ae pak když jedu trochu rychleji a mám tam čtverku nebo pětku a při jistých rychlostech kdy otáčkoměr ukazuje taktéž tu hodnut 2400ot/min je maličko jakoby také cítit to škubání.Nevíte co to může být?Zítra jdu na diagnostiku tak uvidíme co vypíše.Ale přesto mne zajímají vaše názory kde by mohla být přičina takovéhoto škubání.Ještě připomenu že je to Felicia z roku 1999,motor 1,3Mpi nalítáno má 118 000 km.
Odpovědět