ATEST na folie na skla.

karoserie, narazniky, skla atd.
bzucik - FK

ATEST na folie na skla.

Příspěvek od bzucik - FK »

Zdravím všechny.
Mám menší problém s fóliema na sklech na Feldě. Mám Feldu Sportline a jsou na ní folie. Myslim si že je to originál, ale nemám k tomu žádnej podklad. Teď sem byl na technickej a řekli že musím mít na ně ATEST. Jak to vyřešit s Atestem. Všimnul sem si že snad skoro všechny Feldy ve Sportline maj zatmavená skla. Prosím o radu kde získat Atest nebo tak něco.
Děkuji bzucik
favo

Re: ATEST na folie na skla.

Příspěvek od favo »

Bohužel pokud nemáš na každým skle pod folíí homologační štítek a k němu kartičku kde je napsaný jak moc který sklo je zatmavený tak máš jedinou možnost a to sundat folie a jezdit bez nich a nebo sundat a nechat udělat tam kde homologační štítek dávají a mají folie atestovaný. Poslední možnost ale trochu pracnější je pořídit si další sadu skel tak jak jsem to měl já a před stk všechny skla vyměnit a po STK zase vrátit.
Moje felda 1.4 MPi
Golf IV 1.9 TDi 164 PS 393 Nm - už je tam zase něco navíc, ale kolik netuším.
T-ROC 2.0 TSI 4MOTION 190 PS 320 Nm - zatím - tak zatím už neplatí nově 282 PS 431 Nm
stef99
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od stef99 »

to musis mit nejaky neoriginalni folie kdyz te s tim vyhodili z STK... origo je ma jen takovej nadech..to ze mas Sport line nic neznamena ;)
Prodej novych a referencnich vozu Skoda se slevou, vice SZ
Habin - FK

Příspěvek od Habin - FK »

Dneska sem si prohlížel verzi Sportline s origo sklama a bylo to klasický zelený sklo. Takže si to koupil s foliema bez atestu na kterejch chtěl někdo ušetřit. Jediná správná možnost je sundat folie. A případně nalepit folie s atestem.
emilio52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od emilio52 »

Foliáci , :) jak to je na pátejch dveřích když se zapne vyhřívání nekroutí se ta folie?
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
stef99
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od stef99 »

pokud je kvalitni tak nikdy
Prodej novych a referencnich vozu Skoda se slevou, vice SZ
Nosnx - FK

Příspěvek od Nosnx - FK »

Měl jsi problém už na technické s tím?? Pokud ne takt o zkus. Já třeba jezdím už asi 4 roky s foliema bez atestu a k tomu ještě s 90% zatmavením a na technické jsem nikdy problém neměl.
host

Příspěvek od host »

Tady jsem našel:
Nabízím atest suntek 8 SD 2 960 k zlegalizování autofilie s typovým listem. Atest se nalepuje mezi okno a folií. Atesty jsou HP05, HP15, HP35 a HP70. Poštovné zdarma. Na všechny dotazy rád odpovím. Cena zahrunuje 2xatest HP70,3xHP15 a typový list. Kusově cena atestu je 50kč a typový list 80kč.
A ještě odkaz - http://tuning.sbazar.cz/atest-na-auto-f ... 00858.html
bzucikbzucik

Příspěvek od bzucikbzucik »

Nosnx píše:Měl jsi problém už na technické s tím?? Pokud ne takt o zkus. Já třeba jezdím už asi 4 roky s foliema bez atestu a k tomu ještě s 90% zatmavením a na technické jsem nikdy problém neměl.

Ještě ne ale ptal sem se že bez atestu neprojdu. Tak hledám řešení. Já sem ani nevěděl že jsou tam fólie oni jsou jen lehounce nazelenalé nebo zatmavené jako dnes u běžných aut, ale jednou sem škrábl sklo a zjistil jsem že je tam fólie. Tak teď to řeším co s tím. Zrovna se mi nechce je sundavat ani nevím čim bych to sundal a jak.
Nosnx - FK

Tak jestli jsi o nich nevěděl, tak to musej bejt extra světlý. To bych teda ani neřešil.
TOMASF

Příspěvek od TOMASF »

Ja mam suntec Hp 20 na všech sklech kromě čelního samozřejmě v zadu mam atest ve předu ne tak na technicke stahnu přední okna a vyndam pojistku je to drobná závada a projdu ještě že mam el.okna :D
vanplus - FK

Příspěvek od vanplus - FK »

tak zase několik zboření mýtů o atestu-originál skla nejsou folie ale jen zabarvení tzn. jen optický ůčel už jsem tu nekolikrát psal že folie jsou hlavně od toho (kvalitní)aby zadržovali teplo,co se týče atestu tak se dá pořídit za 5kaček jeden štítek ale ten je bez kartičky teoreticky na nic, ale zase po pravdě já mám černý boční a čelní 50% a nikdy žádnej problém(policajti) a udivuje mě že se dá s feldou ject na stk,já bych se tam bál....nemyslim folie :D pak za ty léta a reakce zákazníků jsem celkem nezaznamenal nějakej problém ohledně folií ( v čr)ale zase třeba rakousko nebo němci maj "měřák" a tim poznaj celkovou propustnost okna a neni problém i pokuta 300eur za folie...a atest je pak na houby,ale ruku na srdce kdo by se odvážil s feldou tak "daleko" :D no a výše uvedené atesty typu HP 05 HP15 HP35 HP70 to je klasika číslo udává propustnost viditelného světla,poslední je homologovaná na řidiče a spolujezdce pokud už nejsou okna zabarvená ....ale to je jen teorie já už to lepim nákej rok i na tonovaný skla a v poho...ale jak řikám 95% zákazníků atest neřeší a neměli s tim problém....
Nosnx - FK

vanplus píše:ale ruku na srdce kdo by se odvážil s feldou tak "daleko" :D

Já jezdím s feldou každej rok do chorvatska na dovču 10 let. ;)
Odpovědět