výměna čerpala Lucas za Bosch

AEF
smazany clen - FK

výměna čerpala Lucas za Bosch

Příspěvek od smazany clen - FK »

Zdravim, už jste někdo něco takového dělal? Lešek
falkenx

Re: výměna čerpala Lucas za Bosch

Příspěvek od falkenx »

Taky by mě to docela zajímalo. Hlavně by mě zajímalo z jakýho auta (třeba z VW kterej má stejnej motor) tam bez problémů a bez větších ůprav nějaký čerpadlo (bosch) pasuje?
Kovi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kovi »

falkenx píše:Taky by mě to docela zajímalo. Hlavně by mě zajímalo z jakýho auta (třeba z VW kterej má stejnej motor) tam bez problémů a bez větších ůprav nějaký čerpadlo (bosch) pasuje?
Tak to není zas takovej problém páč v 1,9d golfech je BOSCH.
I kdybych měl jít údolím stínu smrti, ničeho zlého se nebojím, neboť ty se mnou jsi: tvůj prut a tvá hůl mě konejší.
U ostatních se evoluce projevuje stylem: Chodítko, odstrkávadlo, kolo, fichtl, mašina, auto......
no a já jdu zase pozpátku...Auto, motorka, kolo.... ale nebojte, protože stejně se zase sejdem u toho chodítka...:)
smazany clen - FK

Dá se poznat pouhým okem zda mám Lukas nebo Bosch? Je vnich nějaký rozdíl vyditelný hned na první pohled?
Kovi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kovi »

Nějaký konstrukční odlišnosti tam jistě budou,z hlavy ti neřeknu jaký,ale co je jisté,že je tam nápis. Buď ten Lucas nebo BOSCH
I kdybych měl jít údolím stínu smrti, ničeho zlého se nebojím, neboť ty se mnou jsi: tvůj prut a tvá hůl mě konejší.
U ostatních se evoluce projevuje stylem: Chodítko, odstrkávadlo, kolo, fichtl, mašina, auto......
no a já jdu zase pozpátku...Auto, motorka, kolo.... ale nebojte, protože stejně se zase sejdem u toho chodítka...:)
falkenx

Příspěvek od falkenx »

Takže když si seženu čerpadlo bosch z golfa kterej má stejnej motor tak ho tam mužu přendat a nemusim nic upravovat ani měnit? Bude mi to pasovat na trubky od vstřiků a vstřiky můžou zůstat ty stávající? I řemenici a všechno to má stejný?
smazany clen - FK

A kde je na to čerpadle ten nápis zda je Lukas nebo Bosch? V kterých místech to mám hledat ja to nikde nenašel.
smazany clen - FK

všechny čerpadla na feldách jsou Lucas, Bosch tam nikdy nebyl, netřeba hledat, je tam zkrátka Lucas. Jinak Bosch z golfa III asi jo, ale zlomovej rok je 96, kdy pak byly s immo. A to pak nevim jestli se dá napárovat k tý krabici pod budíkama. Nebo dát 100% mechaniku. GIII před 96 nebo GII 1,6D. Ale pozor, musí tam jít i držák čerpadla a trubky. Vstřiky jsou stejný. Otázka tedy je jestli jste tam někdo dával čerpadlo z toho GIII s immo aby pak fungovala ta elektrika... úpravy a tak... Jinak co se týče jakýhokoliv Bosche, je to pak nebe a dudy! Lešek
Kovi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kovi »

Jak psal Lešek. Lucas je na každý feldě.jinak nápis je nahoře u bloku. Nevim jestli sou i vstřiky stejný,ale každopádně lepší je měnit to komplet. Pa je všecko v cajku. A můžete jezdit i na hranolky :D
zakyy

Příspěvek od zakyy »

Zdar, chlapy, chci se zeptat , jestli jste někdo už tehle experiment zkoušel dát do feldy čerpadlo BOSCH? a popř z jakého auta? S Feldou mám spotřebu cca 8,5 l po městě. na dálku jsem nezkoušel, ale to čerpadlo se mi nelíbí..... chtěl bych dát bosche. Ještě máme druhé auto Passata B4 TDi 81 kw - Bosch -- pomalu 300 000km najeto a tam je spotřeba daleko nižší....cca 6l. Díky za rady a poznatky :shock:
Zbysek - FK

Příspěvek od Zbysek - FK »

Chce to vyzkoušet spotřebu na dálky, protože čerpadlo může být zcela v pořádku a nevyřeší to ani přestavba na Bosch. Srovnáváš nesrovnatelné motory, což tedy o spotřebě nic nevypovídá. Městská spotřeba 8,5 bude ale celkem v normálu u tohoto motoru a pomohl by jsi tomu leda přiškrcením čerpadla. Když tam dáš Bosch, tak to bude muset stejně plnit také takovou dávkou. Jinak ideální je z Golfa 1,6 a nechat doladit. Jen musíš i komplet trubky.
smazany clen - FK

zdravim, už to mám nějakej ten pátek přestavený na bosche... po přestavbě veliká spokojenost, ale práce je s tím poměrně dost. Hlavní přednost přestavby je jízda na RO. Pokud je to na "klasiku", musíš se taky rozloučit s immo a diag. na autě vůbec, ale zase tam není co diagnostikovat :) . Jinak dobře seřízenej Lucas taky neni špatnej... lešek
Lars1 - FK

Příspěvek od Lars1 - FK »

zakyy píše:Zdar, chlapy, chci se zeptat , jestli jste někdo už tehle experiment zkoušel dát do feldy čerpadlo BOSCH? a popř z jakého auta? S Feldou mám spotřebu cca 8,5 l po městě. na dálku jsem nezkoušel, ale to čerpadlo se mi nelíbí..... chtěl bych dát bosche. Ještě máme druhé auto Passata B4 TDi 81 kw - Bosch -- pomalu 300 000km najeto a tam je spotřeba daleko nižší....cca 6l. Díky za rady a poznatky :shock:
čeče to je divný já mám Lucase ve městě nanejvejš 6,5 celkovej průměr okolo 5l na 100km
Diablo - FK

Příspěvek od Diablo - FK »

5,5 + 1 a to jsem tam mel couracky, dalnici podlaha a hafo mesta ;)
kecafon - FK

Příspěvek od kecafon - FK »

Mám čerpadlo z Ibizi 1.9d (motor 1Y). Na přestavbu potřebujete držák čerpadla, trubičky, řemen musí být taky na 1y, z feldy tam nepasuje a jestli jo tak špatně. Pak udělat plynové lanko, přehodit čerpadla a nastavit. Pasuje to o pul zubu jinak, takže se to musí doladit na vuli čerpadla. Žádné zvýšení výkonu se nekoná ale motor má lepší chod ;-)
sedyvlk6

Příspěvek od sedyvlk6 »

A jak je řešený sitič? Lukas má podtlakový a Bosch elektrický. Čeká mě výměna ale ten sytič mě štve.
kecafon

Příspěvek od kecafon »

sytič je natahnut do kabiny a vyveden jako u favoritu.
Odpovědět