brzdy po zime- som z toho jelen

smazany clen - FK

brzdy po zime- som z toho jelen

Příspěvek od smazany clen - FK »

V zime mi odisla bateria. Takze auto mi stalo nejake dva tyzdne v snehu a lade. Potom som vymenil bateriu sadnem do auta a ked zabrzdim tak mi triaslo s brzdovym pedalom.A to aj pri pomalej jazde, skratka vzdy. Ale dost. Mysle, som ze tam mam lad, alebo ci mi nezamrzla brzdovka... Ale jazdil som dalej a ono sa to nejako upravilo. Ale ked idem nad 80km a brzdim tak je to trocha citit, ze to trase. Ked idem pmalsie, alebo zlahka dobrzdujem tak to vobec necitim.. Auto netah do stran.
Pozeral som kotuce, ci nie su nejako poskriabane, alebo poskodene, ale na nic osm neprisiel.
Cim to moze byt? Preco sa to zlepsilo? Keby to bolo kotucmi, je mozne aby sa to takto rapidne samo zlepsilo?
Co mam este pozret? Aj zadne bubny? Rucna funguje normalne. Som z toho jelen :)
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Re: brzdy po zime- som z toho jelen

Příspěvek od Ivarek »

Nemáš jen orezlý kotouče?
smazany clen - FK

Na to som sa dival, ale vyzerali pekne leskle. Akurat su uz trochu osuchane a navrchu je akoby taky odskok. Je tam povodna sirka a neviem ci to nevadi. Na oboch stranach su zjazdene tak 7-8 desatin podla odhadu..
Ale je mozne, ze to bolo zahrdzavele, lebo som tam videl nejake flaky... Ze by to robilo to male "hadzanie" pedalom?
smazany clen - FK

Nikto neporadi? :(
Michelin1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michelin1 »

Tak sou hold ty kotouce zkrouceny. Pokud to vibruje pedalem a trochu i autem. Citis vibrace do volantu?
Fela 1.3 race car, TDi power
http://picasaweb.google.com/info.michelin
smazany clen - FK

jojo presne tak pokud to dlouho stalo tak je mozne ze ti ten led je trosku prihnul zkus jestli se ti netrepe i volant pri brzdeni a zajez nekam kde ti to zmeni popr kdyby to bylo tim at ti je stoci
Michal71717 - FK

Příspěvek od Michal71717 - FK »

pokud ti to před tím nedělalo a ted jo tak to vypadá na rezavé kotouče, pokud máš dost odvahy tak se rozjed a šlápni prudce na brzdy
mikka

Příspěvek od mikka »

Taky si myslím, že to jenom tím delším stáním ve vlhku zrezly kotouče, dělá to u všech vozů. Po vyjetí to blbne, než se ta rez ošoupe. Jezdil bych s tím normálně dál a sledoval to, až se bržděním odře ta rez, mělo by to být ok..
smazany clen - FK

Michelin1 píše:Tak sou hold ty kotouce zkrouceny. Pokud to vibruje pedalem a trochu i autem. Citis vibrace do volantu?
Autom nevybruje vobec. A ani neni nic citit na volante.
00Inferno00
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 00Inferno00 »

mas to orezly, rozjed se a prudce zabrzdi (treba i vickrat za sebou) ;)
Vici píše:...ARL je král mezi TDI na platformě G4...
VW Golf IV 1.9TDI PD ARL 192PS 401Nm powered by TDIfun, EGR-off, TT puky, Strongflex dogbone
VW Passat Variant B8 2.0TDI Dynaudio
smazany clen - FK

Tak skusim este brzdit, uvidime co sa stane. Ale ked som mal dole kolesa, nevyzeralo to hrdzave. Sice boli tam nejake flaky, ale nie hrdzave... Ale mozno to boli este nejake pozostatky... No nic skusim brzdit a uvidi sa.
Diky
Pato - FK

Příspěvek od Pato - FK »

Mám podobný problém. Menil som platničky a kotúče zbrúsil pilníkom /tú vrchnú hrdzavú časť zboku kotúča/. Pri rýchlosti do 100 km/h pri brzdení všetko v poriadku, ale akonáhle idem 100 - 130 a zabrzdím tak mi niečo búcha od predných kolies. Volant ani brzdový pedál netrasie, do strán netahá. Brzdí v poho, až na ten nepríjemný zvuk, akoby tam niečo mlátilo, ale nič tomu nenasvedčuje. Platničky som dal nejake slovenske, typ neviem. Menil som to pred tyzdnom, behal som len po meste a na dialnici teraz toto... Som z toho na nervy. Mohlo by to byť platničkami že si ešte nesadli? Predtým mi to nerobilo. :(
Schimi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Schimi »

Miro1903 píše:V zime mi odisla bateria. Takze auto mi stalo nejake dva tyzdne v snehu a lade. Potom som vymenil bateriu sadnem do auta a ked zabrzdim tak mi triaslo s brzdovym pedalom.A to aj pri pomalej jazde, skratka vzdy. Ale dost. Mysle, som ze tam mam lad, alebo ci mi nezamrzla brzdovka... Ale jazdil som dalej a ono sa to nejako upravilo. Ale ked idem nad 80km a brzdim tak je to trocha citit, ze to trase. Ked idem pmalsie, alebo zlahka dobrzdujem tak to vobec necitim.. Auto netah do stran.
Nemáš náhodou na autě ABS?
Mohl by být nějaký binec na čidlech a na snímacím kroužku.
1,6 sportline 1999
smazany clen - FK

ABS nemam. Len sa tak niekedy citim ked brzdim :D
Ale teraz mam brzdy rozobrate a neviem ci to nemohla robit hrdza na kotuci. Bolo jej tam neskutocne vela. Ale myslim na vrchnej strane. Inak kotuc je uz dost odraty. Z kazdej Z vonku tak 1,5mm az 2mm a z vnutra tak 1mm az 1,5mm. Podla oka :)
Tak som ten vrch trochu obrusil, lebo na tom zbytocne rastla hrdza a drelo to o platnicky. Ked osm tocil klesom stale to suchalo. Len este neviem co to spravi....
Pato - FK

Příspěvek od Pato - FK »

......a kotúče zbrúsil pilníkom /tú vrchnú hrdzavú časť zboku kotúča/. Pri rýchlosti do 100 km/h pri brzdení všetko v poriadku, ale akonáhle idem 100 - 130 a zabrzdím tak mi niečo búcha od predných kolies. Volant ani brzdový pedál netrasie, do strán netahá. Brzdí v poho, až na ten nepríjemný zvuk, akoby tam niečo mlátilo, ale nič tomu nenasvedčuje.

to isté som spravil aj ja a stale bucha, ale uz sa mi zdá ze menej, daj vediet ako si dopadol
Odpovědět