vymena homokinetickeho kloubu v servisu

Přední i zadní
smazany clen - FK

vymena homokinetickeho kloubu v servisu

Příspěvek od smazany clen - FK »

Muzete mi nekdo sdelit orientacni cenu tohoto ukonu v servisu?

Mam podezreni ze mne vzali na materiálu ponekud na hůl.
Mechanik si ode mne vzal 1400 za material a 600 za praci.
Ponekud mne ovsem konsternuje, že na e-shopu na strankach vyrobce (STARLINE)
ten díl stojí 361 Kč.....
Zbysek - FK

Re: vymena homokinetickeho kloubu v servisu

Příspěvek od Zbysek - FK »

Ty jsi si nechal dát na auto homokineťák starline? To myslíš jako vážně? Jinak samozřejmě pokud je to tento shit, tak opravdu stojí pár korun (tomu taky odpovídá doba výdrže)
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne úte 10. bře 2009 20:55:42, celkem upraveno 1 x.
Nonamed - FK

Příspěvek od Nonamed - FK »

a fakt ti tam dal Starline? To je taková shit kvalita, třeba použil něco lepšího... A 6 kil za práci bude v servisu asi akorát, je to dost drbárna... Taky záleží na tom, který kloub měnil
hromyblesky
Bydliště: Region razovitý ,tam někdo primo uprostřed mesta Ostravy,bo je to tu fajne cyp.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hromyblesky »

hele at ti ukaze doklad od toho kloubu,pokud pouzil origo kloub,plus origo manzetu a pasky a vazelinu a nejakou stovku ze proto musel zajet tak ta cena odpovida,ale jinak je to docela racha kdyz ted se vsude prodavaji cele poloosy za 1200 a nikdo jeste nenapsal ze by s nima byly nejake problemy
synku lampy tu pálí,,,, neony blikaj na cestu...
FAKJU BIČ
VAUXHALL píše:Me by zajimalo kde bys to chtel jeste snizovat,kdyz motor je 12cm nad zemi
za vsim hledej pravidlo 7 a 15
smazany clen - FK

Příspěvek od smazany clen - FK »

Nonamed píše:a fakt ti tam dal Starline? To je taková shit kvalita, třeba použil něco lepšího... A 6 kil za práci bude v servisu asi akorát, je to dost drbárna... Taky záleží na tom, který kloub měnil
nezpochybnuju cenu prace
kdyz mi ukazoval dil ktery menil machal krabici STARLINE
Dostal sem od nej pouze Prijmovy doklad na 2000 Kc kde je uvedeno Vymena kloubu poloosy LP + manzety
-------------------------------------------
Nedalo mi to spat a rano sem jel zeptat co mi tam vlastne dal.
Prislo mi to pomerne jako absurdni situace.
Pozadoval sem at mi da nejaky doklad kde je rozpis nahradnich dilu, jejich ceny a cena prace. To mi odmitl vydat s tim ze Prijmovy doklad je jediny doklad ktery vydava a nikdy jiny doklad nevydal.
10 minut mlel svou a nebyl schopen mi rict ani vyrobce toho dilu, kdyz sem ho primo konfrontoval zda jde o StarLine...tak to poprel a po par dalsich 5 minutach mi rekl ze je to pravdepodobne FAG.
---------------------------------------------
Nyni par otazek:
Jsem opravnen pozadovat rozpis ceny materialu a prace a je povinen servis mi jej vystavit? Mam za to ze ano
Jsem opravnen pozadovat nejaky doklad od konkretniho dilu? Mam za to ze bych mel v ruce neco mit, koneckoncu koupil sem od servisu novy dil, na ktery se vztahuje zaruka...minimalne nejaky typovy list, prihlaseni vyrobce o shode...atd
Jsem schopen nejak zjistit co za dil tam mam namontovany - treba nechat auto zvednout a pokusit se opsat seriove cislo z toho dilu?
Zbysek - FK

Rozpis cen materiálu by jsi dostat měl, ale řada servisů to nedělá. Není to nikde dáno, že by ti ho musel dát. Je to jen o "dobráctví" servisu a jejich způsobu vyúčtování (hlavně pro přehlednost položek, když je větší oprava).
Doklad od konkrétního dílu už vůbec není povinen ti dát, protože ani nemá jaký. On ten díl nakoupí za svou nákupní cenu, tedy mnohem nižší, než by jsi to koupil sám a samozřejmě ti s tímhle pak nedá fakturu, ale má ji pouze pro sebe do účetnictví. Pokud dojde k poruše dílu, jde záruka přes něj, stejně jako jeho záruka na práci. Ostatně u dílu jako je homokineťák nezreklamuješ po nasazení na auto už nic.
Většinou na sobě ten díl má nějaké výrobní číslo a logo výrobce, ale nevím jeslti to dělají všichni a pochybuju, že třeba něco jako Straline jo.

Tedy ve finále by ti mohl ukázat doklad o koupi toho kloubu, jenže to by jsi viděl směšnou cenu za kterou to koupil a tobě pak prodal, tedy asi těžko ti to ukáže, jelikož to jeho povinost není.
hromyblesky
Bydliště: Region razovitý ,tam někdo primo uprostřed mesta Ostravy,bo je to tu fajne cyp.
Kontaktovat uživatele:

jsem pesvedcen ze te ojebal na materialu,a vydelal vic za matros nez za praci,ted asi neudelas nic,jedine ho vsude poblit a priste si koupit nahradni dily sam
FAKJU BIČ
VAUXHALL píše:Me by zajimalo kde bys to chtel jeste snizovat,kdyz motor je 12cm nad zemi
Jurka - FK

Příspěvek od Jurka - FK »

Přesně tak...já jezdím k jednomu mechošovi a vždy si většinnou díly koupím svoje a platím jen práci a ještě po něm dycky chci aby mi schoval ty staré díly...
Zbysek - FK

S vlastními koupenými náhradními díly se pak zase cuká řada servisáků, protože právě ty jim dovolí si dost vydělat. Takhle můžou naúčtovat jenom práci. Tohle je vždy blbé, když člověk vyloženě nevidí co tam dávají.
hromyblesky
Kontaktovat uživatele:

at se cukaji nebo ne,cukaji se jen zm*i a ktem radsi nechodit,on se nekdo najde kdo to tam hodi
FAKJU BIČ
majkl - FK

Příspěvek od majkl - FK »

Podle mě ti servis není povinen vůbec nic dokladovat (přece nebude zákazníkovi ukazovat svoje nákupní ceny, at jsou jakékoliv, a dodavatele). Objednáš úkon - výměna kloubu, popř řekneš neco klepe - servis zjistí, opraví a na tuto opravu dává tři měsíce záruku jako celek. Pokud řeknu chci tam originál nebo Starline, GKN.... tak to nevím, asi záleží na dohodě, jako u všeho.
hromyblesky
Kontaktovat uživatele:

no myslim ze kdyz si nekdo za kloub s maznetou uctuje 1400 tak by mohl aspon dokazat ze je tam kloub za 1400 kdyz kazdej vi ze jsou i klouby za 300
FAKJU BIČ
Chose

Příspěvek od Chose »

Zdarec,dělám v sokr.servisu a starline díly montujeme jen když si to zákazník vyloženě přeje,ale i to se mu snažíme rozmluvit,jinak homoklouby většinou SPIDAN, na feldu kolem 1000 kč a práce maximálně hodinu 300 kč.
Felicie 1.3 BMM 50kw,romantická červená
majkl - FK

Příspěvek od majkl - FK »

otázka druhá je dát díl za 300 a naúčtovat 1400... to je otázka sprostoty a zahrávání si s vlastní pověstí... To už teda ale nechápu, proč servis ukazoval krabičku Starline.
Frank
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Frank »

Taky jsem ho před měsícem měnil vnější komplet se všim to stálo 500 Kč ale žádná Čína dělal jsem si to sám :D :D
slegrusik - FK

Příspěvek od slegrusik - FK »

Frank: nejlepší co jsi mohl vůbec udělat, hold když sis to sám opravil :D
Takovouhle zkušenost sice nemám, ale dokážu si to představit jak to chodí. K blití to číst jak nějaká prostitutka zas**ná takhle ojebe zákazníka!!!!!!!! Kazí si pověst, jejich boj, ale chce se mi z toho brečet!!! :x
Odpovědět