Přední maska u Felicie
-
Borec - FK
Přední maska u Felicie
Zdravím mám Felicii se starou tváří a potřeboval bych sundat přední masku mezi světly,ale nevim jak na to.Kde tam mám hledat šrouby na sundání.Díky za radu.
-
Collin - FK
Re: Přední maska u Felicie
Myslím že drží na 4šroubech. Dva uvidíš jak otevřeš kapotu. K dalším se dostaneš když sundáš boční blinkry..
-
RAIMMI
- Kontaktovat uživatele:
a ještě dvě matky za chladičem...
u 1.6 Mpi se musí chladič povolit a odsunout aby jses k nim dostal, u 1.3 je to myslím jednodušší, je tam přístup i bez povolování chladiče...
-
Collin - FK
Já sundal masku před 4 rokama a ty další 2šruby tam od té doby nemám.. Sem na ně uplně zapoměl.. No je to už nějako doobu..
-
ThomasHK - FK
-
Návštěvník
mě by zajímalo jak dáváte dolů ty dvě matky z motorovýho prostoru
mezi světlem a maskou není skoro ani místo na otočení klíčem a z motoru tím podlouhlým otvorem se toho taky moc povolit nedá 
- GeorgeWWW
- Kontaktovat uživatele:
Už jsem to tu někde psal, ale asi se to smazalo. Pokud to chce někdo demontovat aniž by něco musel dělat z chladičem, tak napíšu "návod":
K tomu levému šroubu z pohledu řidiče se dá dostat - já to povoloval šroubovákem s klíčem na šrouby na konci. Levá je složitější a chce to aspoň 2 lidi. Nejprve demontuješ spojení masky a blatníku, pak tu část masky pod světlem trochu nadzdvihneš (jakoby ohneš), ale opravdu s citem, aby jsi jí neohnul natrvalo! No a tím se dostaneš ke spodním šroubům světlometu, ty povolíš spolu s horníma šroubama a vyndáš celé světlo. Pak už je přístup k poslednímu šroubu bezproblémový. Nutno říci, že při tomto postupu už nepočítej se zpětnou montáží té matky. Já už ji tam pak nedával, ale určitě tam nechybí...
Omlouvám se, že to není asi napsáno zrovna odborným slovem, ale snad to někomu pomůže
K tomu levému šroubu z pohledu řidiče se dá dostat - já to povoloval šroubovákem s klíčem na šrouby na konci. Levá je složitější a chce to aspoň 2 lidi. Nejprve demontuješ spojení masky a blatníku, pak tu část masky pod světlem trochu nadzdvihneš (jakoby ohneš), ale opravdu s citem, aby jsi jí neohnul natrvalo! No a tím se dostaneš ke spodním šroubům světlometu, ty povolíš spolu s horníma šroubama a vyndáš celé světlo. Pak už je přístup k poslednímu šroubu bezproblémový. Nutno říci, že při tomto postupu už nepočítej se zpětnou montáží té matky. Já už ji tam pak nedával, ale určitě tam nechybí...
Omlouvám se, že to není asi napsáno zrovna odborným slovem, ale snad to někomu pomůže
No já když poprvé sundaval masku na 1.6 tak jsem ani nesundaval celý chladič jen jsem povolil jeho horní uložení na dvou šroubech a vyhnul ho.A tím je místo na uvolnění toho blbě přístupného šroubu.Popřípadě, kdyby bylo ještě málo místa tak uvolnit ještě ten plech mezi ventilátorem a chladičem.A pak tam ty dva šrouby od motorového prostoru vůbec nedávat ,ta maska drží i bez nich 
-
Návštěvník
Chladič u 1,6 je přišroubován jenom nahoře dvěma šrouby. Dolu leží na gumových blocích. Takže nebylo potřeba nic víc povolovat.