odhlučnění kapoty
-
sword - FK
odhlučnění kapoty
Prosím Vás o názor vyplatí se u felicie odhlučnit kapotu jaký v tom vidíte rozdíl. Nechci vyhodit peníze zbytečně a rád si nechám poradit jak lépe ještě odhlučnít felicii pokud to vůbec je možné.Moc děkuji za rady
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Re: odhlučnění kapoty
Pokud nezastáváš názor typu" pusť si nahlas radio", tak je každé odhlučnění lepší než nic. Zejména potom přepážka mezi motorem a kabinou + odhlučnění kapoty. 
- Pawlick
- Kontaktovat uživatele:
Totální zbytečnost to v žádném případě není. Sice se vyplatí zároveň odhlučnit navíc i přepážku a ventilaci, ale i ta samotná kapota pomůže.
Felicia 1.3 LXi BMM 50kW, http://pawlick.rajce.net-
Rex - FK
felda je prostě hlučná, ta se odhlučnit nedá. když chceš tiché auto tak si nekupuj feldu
-
Dexter - FK
dobře řečeno
ja bých jen dodal že sou asi tak tři možnosti: 1. pořádnou hudbu která to přeřve 2. pořádnej lauf kterej to přeřve a budeš si vychutnávat jeho zvuk 3. polepit odhulčňovacíma pásama komplet všechno přepážku zevntiř zvenčí, komplet podlahu, střechu, dveře prostě všechno mělo by to trochu pomoc (ale ty nelidský prachy) 
Nevim kde udělali soudruzi z NDR chybu ale já mam na kapotě deky 2
Když se moje felda dovezla z Německa tak už to tam bylo.
Když se moje felda dovezla z Německa tak už to tam bylo.
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Myslíte, že se odhlučnění feldy nějak lišilo podle roku výroby?
Měl jsem služební 97 a 99
Mám soukromou 98 a 00
Všechno 1.6ky
Ty dvě novější (99 a 00) jsou výrazně lépe odhlučněné než ty starší. Přitom ve všech je odhlučnění na první pohled stejné. Rozdíl je ale fakt dost velký. Není to ale až tak záležitost motoru. Hlučnost je rozdílná hlavně ve větších rychlostech. Tak do 80km je to stejné. U těch starších pak musím zesilovat rádio, abych mu rozuměl.
Podezírám střešní okno, ale jistý si nejsem. Je to jenom o tom, že ty novější jsou s klimou a mají střechu plnou.
Mám soukromou 98 a 00
Všechno 1.6ky
Ty dvě novější (99 a 00) jsou výrazně lépe odhlučněné než ty starší. Přitom ve všech je odhlučnění na první pohled stejné. Rozdíl je ale fakt dost velký. Není to ale až tak záležitost motoru. Hlučnost je rozdílná hlavně ve větších rychlostech. Tak do 80km je to stejné. U těch starších pak musím zesilovat rádio, abych mu rozuměl.
Podezírám střešní okno, ale jistý si nejsem. Je to jenom o tom, že ty novější jsou s klimou a mají střechu plnou.
Já použil jako odhlučnění na kapotu firmu MIKRA http://tuning.autodoplnky.cz/mikra/odhl ... il-s279547 a odhlučnění topení a stěny mezi interiérem a motorem jsem si uděělal sám.A musím uznat, že je to znát.
- SatandaS
- Kontaktovat uživatele:
Vypadá to luxusně
Na kolik tě to celkem přišlo kaček?
Naposledy upravil(a) SatandaS dne ned 29. bře 2009 10:54:16, celkem upraveno 1 x.
-
Dexter - FK
a kolik si prosimtě potřeboval metráže na tu příčku s topením?
- SatandaS
- Kontaktovat uživatele:
Někde jsem tu četl že stačí 1m2 ale nejsem si jistej a ten stojí u náš 520kč.
Na tu kapotu jsem použil,přímo nastříkané odhlučnění od Mikry.Tady je kdyžtak odkaz i na topení a a mezistěny http://www.mikra.cz/cenik.php ,ale já ten zbatek dělal sám, protože se měl doma nějaký odhlučňovací materiál pod koberce. 1,Takže jsem nejdřív sundal to původní odhlučnění ( nasáklé vodou). 2, Plechy jsem nastříkal pozinkovým sprejem. 3,Natřel 3x nátěrem BODY 930 . 4, Nastříhal odhlučňovacé (filc asi) pod kobercev a vyplnin s ním nerovnosti na mezistěně ( výlisky v plechu aby byli to bylo v rovině) a pak dal celý rovní díl odhlučňopvacího materiálu. 5, Nastříhal fólii co se dává za radiátory pro odraz tepla ( stojí pár korun) a přilepil chemoprénem ve spreji. 6, celé jsem to utěsnil silikonem, aby se tam nedostal voda a nerezlo to pod tím.
Doufám ,že to takhle stačím ,popřípadě napište do SZ.
-
Dexter - FK
no já to chci dělat podobně na tu kapotu tu folii od mikry a na topení a zbytek si udělat sám, příčku a i zevnitř tu stěnu u motoru, určo to chci taky nečim nastříkat proti korozi,a chci použít tyto fólie snad budou dobré, http://www.autofashion.cz/zbozi/produkt ... 10-mm.html
Taky jsem se na ty fólie díval. A přeji hodně štěstí , protože i když se to zdá , není to příjemná práce, je to piplačka
. Nejlepší by bylo to koupit asi celý od Mikry, ale nevím ta fólie je dírkovaná a kdyby trošku víc pršelo dostala se voda až tam nebo při umívání, tak aby se tam pak nedržela vlhkost pod tím a nezačalo to tam pak kvést.Neví jestli nekecám spíš jen tak spekuluju o tom. Na tý kapotě to nevadí, protože tam ,se voda nebude držet, když je to směrěm dolů, ale co na tý mezistěně pak? Jestli to někdo má koupený od Mikry celý dejte kdyžtak prosím vědět jak se to chová díky.
- 1.3MPi
- Kontaktovat uživatele:
Vondry:Takto som to plánoval aj ja, mohol by si pls napísať koľko ta to stálo?(stači medzistena) To odhlučnenie mám aj fóliu, takže musím nakúpiť ostatné veci.A toho odhlučnenia pod koberce si dával viac vrstiev, či iba jednu?
Škoda felicia 1.3MPi Lpg
1.3MPi : Tak na tu mezistěnu.Stačí klidně jedna vrstva,ale já tam dával víc ( kousky ) abych prolisy na mezistěně dostal do jedné roviny ( aby byla mezistěna rovná,vyplněná "filcem pod koberce") a lepila se na ně ta fólie líp. Jak jsem říkal já kupoval tu fólii co se dává za radiátory a stála mě cca 35,- za 1m čtvereční a stačily mi dva metry na mezistěnu a ještě zbylo. A " filc" jsem měl doma.Jo a ten chemoprén ve spreji mě stál cca 250,- za 400ml a Body 930 jsem měl taky. Stačí to takhle? Kdyby né tak napiš do SZ.
Naposledy upravil(a) Maty dne ned 29. bře 2009 19:47:23, celkem upraveno 1 x.
Důvod: viz. pravidlo č. 4 .. předchozí citace
Důvod: viz. pravidlo č. 4 .. předchozí citace
-
Dexter - FK
ještě se chci zeptam kolik nebo jak velkou plechovku jsi potřeboval toho body 930 na tu stěnu?
Stačilo opravdu trošku na 3 nátěry .Ještě mi přes 3/4 tý půlitrový plechovky zbylo.
-
Dexter - FK
koukal jsem ale že ten asfaltovej nátěr body je do 60°C není to málo
nevim aby se to nějak netento 
Jezdím s tím zatím jen přes zimu a zatím nic.Většinu tepla stejně odrazý ta fólie.A drží to pořád stejně uvidím co to udělá přes léto, ale na formanovy jsem s tím měl natřenou taky mezistěnu, a ta byla bez filcu a bez fólie a vše v pořádku.
- 1.3MPi
- Kontaktovat uživatele:
Ďakujem, stačíVondry píše:1.3MPi : Tak na tu mezistěnu.Stačí klidně jedna vrstva,ale já tam dával víc ( kousky ) abych prolisy na mezistěně dostal do jedné roviny ( aby byla mezistěna rovná,vyplněná "filcem pod koberce") a lepila se na ně ta fólie líp. Jak jsem říkal já kupoval tu fólii co se dává za radiátory a stála mě cca 35,- za 1m čtvereční a stačily mi dva metry na mezistěnu a ještě zbylo. A " filc" jsem měl doma.Jo a ten chemoprén ve spreji mě stál cca 250,- za 400ml a Body 930 jsem měl taky. Stačí to takhle? Kdyby né tak napiš do SZ.
Škoda felicia 1.3MPi Lpg
-
Návštěvník
lidi jde nějak sundat to černý odhlučnění na kapotě aniž bych poničil ty černý umělohmotný bazmeky co to drží? chtěl bych to sundat a vyprat, je to po zimě od soli a když nahmatám dírama v kapotě ty konce tak se mi zdá že to jsou jakoby dva protikusy a při vytržení bych musel sehnat nový, dá se to někde sehnat? a neprodávají už na feldu na míru "vystříhaný" takový ty trohúhelníkový tvary na odhlučnění abych to nemusel dělat rezat sám odhadem?
-
Návštěvník
aha koukam ze uz to je nastrihany...muzu pres to jeste pak hodit ten bavlněný odhlučnovací dekl?
-
Návštěvník
ta 5-ti dílná sada co nabízí mikra je teda na kapotu co je ta Přídavná odhlučňovací sada?
To origo černé odhlučnění na kapotě drží umělohmotné příchytky, které jsou naklepnuty do otvorů v kapotě. Vyndat to jde jen násilím - každou příchytku jsem podebral dvěma šroubováky a opatrně páčil. Ale stejně se většina příchytek tvářila, že když je dám zpátky, tak už nebudou držet. Koupil jsem nové ve Škoda salonu, kus za 8 Kč a je jich tam 13. Číslo dílu je 6U0 867 299.
-
mr.Freak - FK
pánové sundat ten hadr z kapoty byl o nervy
tak podrápaný ruce a spocenej jsem ještě nebyl
podařilo se mi zachránit všechny úchyty (hlavičky), ale ty vroubky nevypadaj moc že tam budou držet...
P.S.: pozoroval jste někdo změnu hluku po nalepení toho materiálu na kapotu? jak jsem sundal ten hadr tak sem naprosto nepoznal rozdíl a silně uvažuju jestli zrovna tohle má cenu na tu kapotu lepit...
P.S.: pozoroval jste někdo změnu hluku po nalepení toho materiálu na kapotu? jak jsem sundal ten hadr tak sem naprosto nepoznal rozdíl a silně uvažuju jestli zrovna tohle má cenu na tu kapotu lepit...
já to poznal, ale takto: měl jsem na kapotě odhlučnění už od původního majitele, když jsem jel 2×Feldou která to neměla byl to rozdíl. Pak jsem dával když jsem nechal lakovat kapotu nové odhlučnění, a i tak to bylo znát, tamto už bylo vnitřně nějak roztřepené, ted to je znát více, já to doporučuji, už jen kvůli zimě, kdy to pomáhá motoru...
!!! Rozprodej dílů z Feldy !!!
-
gerrik - FK
Taky pozor, je rozdíl v hlučnosti mezi 1,3 a 1,6. Motor 1,6 neni tak hlučný jako 1,3, takže to nemůžete brát paušálně. Kdo má 1,6 tak tam bych viděl jistou šanci na snížení hluku, ale u 1,3? Beznadějné 
-
mr.Freak - FK
největší ztišení u 1.3 je asi nechat udělat nový rozvody ale to odhlučnění kapoty fakt nepoznám rozdíl at uz stojim venku nebo sedim uvnitr..a 610Kč kvuli dobrymu pocitu asi nedám 
-
Dexter - FK
jj je fakt že 1,3 řve vic jak 1,6. rzvody jsem teď dělal a opravdu se to poznatelně ztišilo, ale řekl bych že se to postupem zas vrátilo během par set kilometrů. taky jsem přemýšlel že to všechno polepím a snad to pomůže, ale nakonec to dopadlo jinak, nasadil jsem střed a konec výfuku laityng a už motor neslyším ani při nejvyšších ot. 
- Pawlick
- Kontaktovat uživatele:
Pokud máte 1.3 a na kapotě nemáte žádné odhlučnění, tak jeho přidáním rozdíl poznáte! Pokud tam nějaké z fabriky máte, nevím, zda přidání dalšího pod origo pomůže.
Felicia 1.3 LXi BMM 50kW, http://pawlick.rajce.net-
venca5 - FK
Čau, chcem sa opýtať...mám 1.3 BMM a tiež by som chcel odhlučniť tu stenu medzi motorom a interiérom...aký materiál je teda na to vhodný?
Našiel som tu odkaz na toto: http://www.autofashion.cz/zbozi/produkt ... 10-mm.html
..to mám doma..dá sa to teda robiť s tým?..pomôže to niečo? Je to hrubé asi 1 cm...tak neviem, či sa to nebude ťažko tvarovať...hlavne pri oblepovaní kúrenia..Diky
Prípadne poradte aj nejaká iné materiály...aj z vnútornej strany (pod palubku) čo by sa dali dať..diky
Našiel som tu odkaz na toto: http://www.autofashion.cz/zbozi/produkt ... 10-mm.html
..to mám doma..dá sa to teda robiť s tým?..pomôže to niečo? Je to hrubé asi 1 cm...tak neviem, či sa to nebude ťažko tvarovať...hlavne pri oblepovaní kúrenia..Diky
Prípadne poradte aj nejaká iné materiály...aj z vnútornej strany (pod palubku) čo by sa dali dať..diky
- Pawlick
- Kontaktovat uživatele:
To na co odkazuješ dle popisu NENÍ v samolepicím provedení. Pokud to máš doma, kup si to lepidlo ve spreji a začni tvořit. Sám jsem si odhlučňoval Mikrou - http://www.mikra.cz, což je něco dost podobnýho, akorát je to samolepicí, a výsledek je dobrý - http://pawlick.rajce.idnes.cz/odhlucnen ... ky_motoru/.
Felicia 1.3 LXi BMM 50kW, http://pawlick.rajce.netRe: odhlučnění kapoty
Chlapi, v prípade motora 1.3 vám mirelonová "izolácia" pomôže len uplne minimálne pretože mirelon sám o sebe tlmí vyššie frekvencie a nie nízke ktoré 1.3 emituje požehnane.... jediná šanca ako ako-tak odhlučniť je silná vrstva bitumenu na stene v motorovom priestore, na sacom koši kurenia a na kapote ta original deka. Už sa to tu na tomto fore preberalo.
Taktiež si uvedomte že napr rachotiaci rozvod proste nejde vytlmiť...
Napadlo mi trebars, že ak je použitá rozperná tyč, dovyrobiť ešte nejakú kvázi medzistenu medzi motor a priečku, no je tam dosť málo miesta a navyše výfukové potrubie to tam celkom slušne zohrieva takže niečo ako napr tá deka nepripadá v úvahu,. (požiar). No kebyže nejaký hliník plech a nehorľavý plastik náter - to by teoreticky šlo.
Tak či tak osobne mám dojem, že hluk nejde do kabíny ani tak cez priečky, ako cez silentbloky. Predpokladám podľa toho ako človek tlačí na plyn pri vyšších otáčkach - pokial motor nie je v zábere, hluk nie je moc vysoký ani pri otáčkach 3500, no akonáhle človek zatlačí na plyn... duní akoby celá karoseria..
Taktiež si uvedomte že napr rachotiaci rozvod proste nejde vytlmiť...
Napadlo mi trebars, že ak je použitá rozperná tyč, dovyrobiť ešte nejakú kvázi medzistenu medzi motor a priečku, no je tam dosť málo miesta a navyše výfukové potrubie to tam celkom slušne zohrieva takže niečo ako napr tá deka nepripadá v úvahu,. (požiar). No kebyže nejaký hliník plech a nehorľavý plastik náter - to by teoreticky šlo.
Tak či tak osobne mám dojem, že hluk nejde do kabíny ani tak cez priečky, ako cez silentbloky. Predpokladám podľa toho ako človek tlačí na plyn pri vyšších otáčkach - pokial motor nie je v zábere, hluk nie je moc vysoký ani pri otáčkach 3500, no akonáhle človek zatlačí na plyn... duní akoby celá karoseria..
-
smazany clen - FK
Přesně s tímhle souhlasím.Vzpomínám ještě na doby,kdy jsem měl š120 celou zevnitř vylepenou asfaltovou střešní lepenkou(střecha všechny blatníky,dveře,zadní maska,motorový prostor.).Navrchu byla v motoru polepená izolatérskou ALU fólií.Výsledek byl perfektní.Šlo právě o ty nízké kmitočty s velkou amplitudou.Navíc zvuk při zabouchnutí dveří-Mercedes.........
Problém u feldy je,jak se doma bez zvedáku a bez vyndání motoru dostat u té příčky mezi kabinou a motorem až úplně dolu,kde tkví ten největší problém,který má Mikra naprosto v p***li.Ta rozpěrná tyč by se dala opravdu využít,třeba tak,že by se nastříhaly přesné kusy plechu,nahoře ohnuté do U-přesně podle rozpěrné tyče,na kterou by šly takto jednoduše zaháknout.Rozebrat by to šlo tudíž kdykoli do minuty.Ty plechy by se polepily asfaltem(lepenka,střešní Bitumen.atd...) a navrch by se nalepila třeba ta fólie za radiátory nebo jiná izolace(tlustší) s odrazivou fólií.
Minimálně to letní přehřívání interiéru by skončilo.

Minimálně to letní přehřívání interiéru by skončilo.

- emilio52
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Jen jestli by ta lepenka přez léto když jsou docela vedra + ohřátý auto za jízdy ,nějak nevytekla
Moc se mě to nezdá ale pokud to máš vyzkoušený.
Moc se mě to nezdá ale pokud to máš vyzkoušený.
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda

-
smazany clen - FK
Proto na ní musí být odrazivá fóliea izolace.Jinak je jasný,že při vysoké teplotě bude dvacetkrát plastičtější,než v zimě. 
Když máš natřené podběhy tlumexem,tak se odmotoru zahřeje,slévají se třeba nějaké praskliny na něm,ale nevyteče ti na silnici.
Když máš natřené podběhy tlumexem,tak se odmotoru zahřeje,slévají se třeba nějaké praskliny na něm,ale nevyteče ti na silnici.
-
mr.Freak - FK
takže jestli jsem to správně pochopil, je zbytečné si objednávat něco od Mikry, jelikož si tím nepomohu a raději se pustit do něčeho samo-domo 
-
smazany clen - FK
No,myslím,že už jenom cena té pěnové fólie za radiátory(může se klidně lepit do vrstev jako sendvič) a lepidla ve spreji je někde jinde,než Mikra.Nojo,někdo to koupí,nařeže přesně na míru,dá reklamu,dodá now-how............ale musíš to zaplatit.
A je to,jak bylo řečeno pouze pro odraz tepla,tep.izolaci a pro filtraci vysokých kmitočtů s malou amplitudou.S tím asfaltem nebo bitumenem to není prdel,to opravdu platí a funguje.
A je to,jak bylo řečeno pouze pro odraz tepla,tep.izolaci a pro filtraci vysokých kmitočtů s malou amplitudou.S tím asfaltem nebo bitumenem to není prdel,to opravdu platí a funguje.
-
mr.Freak - FK
takže na tu motorovou stěnu se to nevyplatí...a co koupit ty nastřihaný kousky ještě pod ten hadr na kapotu? tím si ale taky asi nepomuzu co oproti samotnému "hadru"
- smrcek
- Kontaktovat uživatele:
Kolik je potřeba téhle pěnové fólie na vytlumení motorového prostoru a všech dveří?
-
smazany clen - FK
Ta fólie stojí kolem dvou stovek a s tou rolí polepíš docela dost.
http://www.alevnejsi.cz/Thermoreflex-fo ... ca0b3f7e')
http://www.alevnejsi.cz/Thermoreflex-fo ... ca0b3f7e')
-
Hanz - FK
myslíte že čím víc proužků, tím víc adidas?
neboli co když dám dvě vrstvy tý odhlučňovací folie na mezistěnu? a jednu i zevnitř? Já tam totiž nemam žádný odhlučnění a je to docela krutý 
-
smazany clen - FK
Atnarfus píše:Myslíte, že se odhlučnění feldy nějak lišilo podle roku výroby?
Mám soukromou 98 a 00
Všechno 1.6ky
Čaute... Mám prosbu :
Čím je vyplnená strecha u tých Felícii s klímou ? Potreboval by som to vedieť. Dík moc...
-
mr.Freak - FK
má ta thermoflex fólie zespodu lepidlo nebo si budu k tomu muset nějaké pořídit? máte nějaké osvědčené?
- Jura_Favorit
- Kontaktovat uživatele:
Mě by stačilo vědět obecně, jak se nadává tomu materiálu mezi čalouněním stropu a střechou...Rado1 píše: Čím je vyplnená strecha u tých Felícii s klímou ? Potreboval by som to vedieť. Dík moc...