Nejde nastartovat... nechyta

MPi 1AV
AEE
smazany clen - FK

Nejde nastartovat... nechyta

Příspěvek od smazany clen - FK »

Zdravim vas... potreboval by som helfnut s mojou 1.6tkou. Moja felda uz nejaky ten rok sa divne chovala, vzdy ked sa umyla alebo prsalo tak ako by navlhla a za jazdy, skapinala, skubalo s nou alebo sa uz aj stalo ze ako sme ju umyli isli sme na nakup a ked sme vysli s nakupneho centra tak feldu sme uz nenastartovali a museli sme ju odtiahnut domov... a tak po jednom, dvoch dnoch ked sa akoby vyschla tak uz ficala zasa normalne... nakoniec som zistil ze to bolo zle zatesnenym blatnikom cez ktory tiekla voda do motora, elektriky tak som to vyriesil a od vtedy bol pokoj... ale teraz ked je take hnusne pocasie a stele prsi som jedneho dna siel k babke, uplne v pohode, zastavil som sa na pumpe natankovat a kym som prisiel k babke co mohlo byt asi 1km felda zasa chcilpa, zaskubalo s nou a nesla nastartovat... tak som volal mame nech ma pride potiahnut, mama prisla sadla do feldy a ola, auto chytlo :D. Na dalsi den rano som som siel do skoly, a asi 6-7km od domu mi auto definitivne chciplo a od vtedy nejde nastartovat... Problem spociva v tom ze motor toci ale nechyta... skusal som uz vselico mozne, odpajal som cidla, menil vsiecky, filtre, kable, palec a krytku rozdelovaca, pozeral som funkcnost klapky, cerpadla, vytiahol som benzin a dal iny... no auto nechyta aj ked hadze iskru a ide donho benzin a este dodam ze pri startovani ide z vyfuku biely dym :(. Neviete niekto co by som mohol este skusit, respektive nestalo sa to uz niekomu? Vopred dakujem za rady... na fore som nic podobne nenasiel a co by s tym mohlo suvisiet som vyskusal!
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Re: Nejde nastartovat... nechyta

Příspěvek od Atnarfus »

Když auto nestartuje za vlhka, tak je to většinou problém ve vysokém napětí.
Zapalovací cívka - rozdělovač - kabely.

U 1.6ky to bývá klasicky problém se zapalovací cívkou.
smazany clen - FK

Myslim ze tento krat to cievkou nebude, ani tym ze to je vlhke... bolo to uz aj 3 dni u suseda v garazi lebo som mal tiez podozrenie na vlhkost, no bohuzial to tym neni.
Skobza
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skobza »

Mám taky 1,6 a stalo se že točila, točila a nechytala a ani mechanici nic nezjistili na počítači. Jediné co poradili bylo vyměnit baterii a i když se mi to nezdálo kupodivu byla vyléčena. Tak zkus.
smazany clen - FK

Baterie uz som menil, boli tam uz tri a ani na jednej to nechytlo... takze toto je tiez vylucene.
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

To že benzínový motor nechytne může být jenom tím, že tam nejde benzín, nebo to nehází jiskru (případně jí to hází jindy než má).

To jestli je to benzínem testuju tak, že si do stříkačky natáhnu benzín, sundám koleno a během startování benzín stříkám přímo do škrtící klapky. I když nemám šanci odhadnout dávku, tak motor alespoň naznačí že by šel, nebo dokonce krátce nastartuje.

Zapalování to je klasika. Vyndat svíčku a zkusit jestli háže jiskru. U moderních aut to musí být pořádná pecka, ne jenom takové jiskření mezi elektrodama jako to bylo i pincka.

U 1.6ky už jsem jednou zažil, že nechtěla startovat bez přidání plynu. Byla nějaká zrada ve škrtící klapce a klapka se po zapnutí zapalování nepootevřela.
smazany clen - FK

Benzin tam ide lebo sviecky su mokre a listou na vstreky prechadza benzin tiez lebo som to kontroloval... iskru to hadze tiez. Ja netusim cim to moze byt.. vyfuk ucpaty neni lebo pri startovani ide s neho biely dym. Skor by som to odhadoval na nejake cidlo, elektriku :(.
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Jestli to háže jiskru a diagnostika nic neukazuje, tak to žádné čidlo neni. Ono žádné čidlo nemá na start motoru extra vliv. Když funguje snímač v rozdělovači, tak to musí nastartovat. A ten funguje, když to hází jiskru.

Klapka se při startování pootevře?
smazany clen - FK

Jo potvory sa pri starte, skusal som to uz aj so zoslapnutym plynom a nic :(. Na diagnostyke to zatial nebolo ale asi pojde a to hned zajtra...
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Tak tím bych začal ;)
smazany clen - FK

Moja laska BMW E30 mi taketo problemi nikdy nerobila a ta suka skodovacka mi takto nervy zere :D
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Mě to nikdy nedělala ani škodovka :o
smazany clen - FK

Vcera som bol s tym na diagnostiku, a nezistila sa pricina tak si feldu nehali v servise... Ja len som zvedavy cim to bude...
Abdul - FK

Příspěvek od Abdul - FK »

Metelo píše:Moja laska BMW E30 mi taketo problemi nikdy nerobila a ta suka skodovacka mi takto nervy zere :D
Ani môj Lincoln toto nerobí. Susedova Impala tiež nie. Chyba bude asi v počasí.
lui333
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lui333 »

ahojte,ja mam tiez podobny problem,môj problem sa vyskytol ked som sa vracal z mesta,z nicoho nic mi auto za jazdy stratilo vykon,dal som nohu dole z pedalu a motor uplne zhasol,po opatovnom startovani,zial neuspesnom som sa dal odtiahnut pred barak,tam som skontroloval poistky a funkcnost palivoveho cerpadla,vsetko vyzera byt OK,asi po 10 minutach som isiel skusit nastartovat a motor pekne nakopol,nechal som ho chvilku bezat a potom som ho vypol,hned som skusil znova nastartovat a pekne znova chytilo,motor som zhasol,po asi pol hodke som ho isiel vyskusat nastartovat avsak uz neuspesne,starter pekne toci ale nie a nie nastartovat.................dnes som chcel skontrolovat ci dava iskru do valcov,avsak to sa mi podarilo skontrolovat iba tak,ze som odpojil VN kabel od rozdelovaca a oprel som ho o cast motora,kamarat startoval,no pocas startovania z VN kabla neskocila ziadna iskra ani nic podobne coby naznacovalo,zeby islo do rozdelovaca napetie(nahradnu sviecku a ani svieckovy kluc som nemal po ruke,zeby som to vyskusal klasickym spôsobom),problem by som teda hladal asi vo vadnej indukcnej cievke,avsak môze to byt aj nemusi,preto sa chcem spytat ci tu ma s tymto problemom niekto nejake skusenosti...................nechcem zase menit suciastku po suciastke
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Když odpojíš VN kabel od rozdělovače, tak proti kostře to musí házet pětimilimetrové jiskry (nesmíš samozřejmě konec kabelu vyloženě přimáčknout na kostru). Když neháže, tak je pravděpodobně v háji zapalovací cívka.
Může to být i snímačem v rozdělovači. Když nefunguje, tak řídící jednotka neví v jaké poloze je klikový hřídel a neví kdy házet jiskru.

Ta zapalovací cívka je ale docela běžná závada.
lui333
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lui333 »

no ved vecer pride kamarat s VW Golf a skusime prehodit jeho indikcku,takze sa dozviem ci je vadna,alebo budem musiet patrat dalej,ale ked som sa tak na nu pozeral,tak uz musi mat toho dost za sebou,vyzera,ze este tam je pôvodna od vyroby,...................myslel som,zeby to mohol robit aj imobilizer,ale toby som aspon natartoval aj keby mi to hned zhaslo a mne nema ani naznak zeby to malo snahu chytit.............a ten snimac impulzov ako zistim,ze ci je funkcny???
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Snímač ověříš diagnostikou, nebo osciloskopem. Běžnou domácí výbavou to nejde.

Být to imobilizer, tak to chytne a chcípne, přesně jak píšeš.
lui333
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lui333 »

tak problem je vyrieseny,po vymene indukcky s kamosovho golfu mi motor pekne nakopol,tak hned som bol dat objednat new indukcku zn.:BERU za 67 eur...................DAKUJEM VAM VSETKYM ZA VASE RADY ;)
smazany clen - FK

Tak ja mam auto v servise a zatial nevolali ze uz je hotove :(. Pytal som sa na to kamarata automechanika a ten vravel ze ked ide vela bieleho dymu z vyfuku tak to bude bud prasknute tesnenie pod hlavou alebo samotna hlava, ze ide do spalovacieho priestoru voda na zaklade ktorej sa potom moc dymi z vyfuku... totisto ked ma odtahovali do servisu tak mi auto na chvilu chytlo a aj som siel chvilu po vlastnych no strasne sa dymilo z vyfuku bielym dymom a potom to zasa zhaslo a uz to nechytlo ani pri tahani... mozno to je naozaj tym tesnenim alebo hlavou. Dam vediet ked ako to cele dopadlo mne.
lui333
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lui333 »

ja mam 1.6 combika,ale ako som ju kupil,tak ide s vyfuku biely dym ci je teplo a ci zima,ci je studeny motor a ci zahriaty...............proste tlaky vo valcoch su v norme,olej a ani voda nemiznu,takze to neriesim ;)
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Pára z výfuku jde normálně. To už se tu párkrát řešilo.
Co jde z výfuku během dlouhého startování to jsem nikdy neřešil, protože mi to vždycky chytlo na první škrtnutí.

Těsnění pod hlavou nemá vliv na startování motoru. Na tři válce to klidně chytne a pak to bude valit ven vodu z expanzky.
smazany clen - FK

Jo to ide ja mne biely dym z vyfuku pri normalnom provoze ale hento bolo 100x viac dymu proste HARD-CORE
smazany clen - FK

Ahoj, tak felda uz je hotova, uz na nej jazdim... zavadu som neodhalil preto lebo tam bolo v prdeli hallovo cidlo a indukcka... sice to iskru hadzalo ale asi nie dostatocnu.
lui333
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lui333 »

ako ti zistil,ze mas zly aj hallov snimac(snimac impulzov)???
Odpovědět