Při hrabání se stočí volant do prava

Přední i zadní
thomasek

Při hrabání se stočí volant do prava

Příspěvek od thomasek »

Když zahrabu, tak mi auto tahne na pravou stranu, a volant se stočí asi o půl otočky do prava. Naopak při brždění, když se kola zablokují, tak se stočí do leva. Dráhy po brždění od předních kol jsou stejně dlouhé. Jinak celkově do leva jde ten volant lehčeji než do prava. Včera jsem byl na geo, byl tam cenťák na sbíhavosti, to seřídili, kola jsem dal vyvážit. Koncem měsíce jdu na technickou, tak nevim co mi řeknou. Nevíte někdo co s tim?
pozn: auto to dělá od té doby, co jsem ho trochu naboural (ale už je opravené).
joe_p - FK

Re: Při hrabání se stočí volant do prava

Příspěvek od joe_p - FK »

Mě tohle dělal favorit, při přidání - doleva, při brždění - doprava. nakonec to byly silentbloky na ramenech. Ale co jsem slyšel, felda tyhle problémy nemá. Taky by to mohly být sjetý kola, když byla tak veliká sbíhavost. Zkus si tam dát z jinýho auta...
thomasek

Příspěvek od thomasek »

Na silentbloky se podívám, jinak pneu nové pirelli od pondělka. A nemá někdo ještě nějaký nápad?
Dejwis

Příspěvek od Dejwis »

neznamená že když jsou kola vyvážená že to je dobře. Zkus to dát převážit jinam. Jinak jak se psalo: silentbloky tlumičů - horní. Když brzdíš a jde to do strany, tak sjeté kotouče či desky....
!!! Rozprodej dílů z Feldy !!!
thomasek

Příspěvek od thomasek »

Tlumiče jsem měnil i s horními miskami a ložiskem v lednu, ale dělalo to i se starými. Je možný že to může dělat čep řízení, nebo to táhlo? Než jsem boural, byla tam vůle, teď už není, ale geo je sežízená. Jinak stopy po brždění jsou stejný, alespoň od předních kol, proto se ptám: nemůže být chyba v zadních brzdách (že jedno kolo brzdí víc, než druhý)?
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuladmin »

Kdyby ti zadni kolo brzdily jinak tak to nebude mit vliv na rozjezdy teda pokud jedno z nich neni uplne kously = skus zda se volne tocej. Tam mozna bude nekde neco vic po te nehode hnute.
favo

Příspěvek od favo »

A co třeba špatná geometrie
Moje felda 1.4 MPi
Golf IV 1.9 TDi 164 PS 393 Nm - už je tam zase něco navíc, ale kolik netuším.
T-ROC 2.0 TSI 4MOTION 190 PS 320 Nm - zatím - tak zatím už neplatí nově 282 PS 431 Nm
Odpovědět