Problem s novymi ALU koly

smazany clen - FK

Problem s novymi ALU koly

Příspěvek od smazany clen - FK »

Zdravim , potreboval bych vyresit problem , koupil jsem jete ALU kola , pri koupi jsem je nechaval v servisu vyvazovat jestli nejsou krive , vse bylo ok ... objednal jsem pneu z netu , v servise to nechal nasadit a pri jizde mi to od 80km/h zacne slabe klepat do volantu zhruba do te 100km/h a pak to prestane ... nevite cim to muze byt ? jo a jeste mi ten mechanik rikal ze bych si mel koupit dozadu nejake vymezovaci podlozky nebo co , tak jestli to nebude tim ...dik za rady
Hanka - FK

Re: Problem s novymi ALU koly

Příspěvek od Hanka - FK »

Určitě budou špatně vyvážené, nebo upadlo nějaké závaží. Určitě máš nalepovací,zě?
Hanka - FK

A proč ty podložky do zadu? Vysvětlil ti to mechanik? Já myslím,že když ti to vibruje do předku, tak to bude na předních kolech a je to vyvážením.
smazany clen - FK

nechal jsem je vyvazit , pak jsem je nasadil a delalo to hned ... jsou tam i nalepovaci a jedno normalni ...
mause
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mause »

zajed do jineho pneuservisu a nech je zovu vyvážit... možná se budeš divit
bylo: felinka lechce poladěná...Myška
je: octule v kombajnu 1,9 tdi ALH zatím 66kw/90 hp + SPRINT 769...Chrochtadlo
:-)
http://www.youtube.com/watch?v=cIemgwmRgxk
Jawinka 350/638 -> 639
hranatá felicie - červený drak
Collin - FK

Příspěvek od Collin - FK »

Jde o to jak to vyvážil a kolik tam je teho závaží a kde.. Co je to za kola? Jestli použil jen kužel nebo přes Haveku..
Hanka - FK

Normální závaží by se na alu kola neměli dávat, kvůli poškození,tak předpokládám,zě nalepovací bylo nedostačující.Tak tam přidali obyč. Ale vypadá to , je to ještě málo. Nech si je každopádně ještě jednou řádně vyvážit,tam bych viděl ten problém. Disk nemusí být poškozen,ale může to dělat pneumatika, to se občas může stát.
Collin - FK

Hanka: co to tady valíš?? Na Alu se používají klidně klepané.. Nalepovací nedostačující tak tam přidali obyč?? To se dělá z jedné strany lepené z druhé klepané... Nevím co by jako mělo být nedostačující! Pneumatika to dělat muže, zřejmě je tam nalepené dost závaží a chtělo by to pneu optimalizovat!
mause
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mause »

collin ja tomu teda nerozumim.. ale kdyby mi z venku naklepali závaží na alu.. tak s něma vyběhnu.. by to teda vypadalo... navíc jsem to teda ještě neviděl.. všechno mám nalepené zevnitř
bylo: felinka lechce poladěná...Myška
je: octule v kombajnu 1,9 tdi ALH zatím 66kw/90 hp + SPRINT 769...Chrochtadlo
:-)
http://www.youtube.com/watch?v=cIemgwmRgxk
Jawinka 350/638 -> 639
hranatá felicie - červený drak
Hanka - FK

To víš, že se dávají,tohle není z mé hlavy. Mám kamoše,který vlastní pneuservis.Není žádný začátečník .Má zkušenosti,tak něco taky občas pochytím. To by jse mu určitě nelíbilo. A mě na autě taky né!
Hanka - FK

Collin píše:Hanka: co to tady valíš?? Na Alu se používají klidně klepané.. Nalepovací nedostačující tak tam přidali obyč?? To se dělá z jedné strany lepené z druhé klepané... Nevím co by jako mělo být nedostačující! Pneumatika to dělat muže, zřejmě je tam nalepené dost závaží a chtělo by to pneu optimalizovat!
Teď si představ ,by ti na fungláče alu kola naklepali obyč závaží! Po dalším převážení by ti na discích zůstala po závaží pěkná památka,No nevím jak by se ti to líbilo?
Collin - FK

Nejde o to komu se to líbí nebo ne, ale že jsou na Alu klepané závaží běžné.. Neříkám že na nové a že na všechny diosky..
mause: klepané se dává zevnitř..
hanka: Něco jsi pochytil? možná ano ale né v temto případě..
Hanka - FK

No necháme to na povolanějších, to bude asi lepší! Jen jsem chtěl pomoct,nic víc.
Collin - FK

Však ano pohoda.. Jen se mě nezdálo pár věcí..
smazany clen - FK

to zavazi je vsechno uvnitr kola , zvenku nic nejde videt
Collin - FK

kolik máš na jednom kolem? Asi..? A jsou všechny záváží vedle sebe?
smazany clen - FK

tak to fakt nevim ... nalepovaci byli tak tri vedle sebe , jeden delsi a dva kratsi a ten co se tam nabiji tak ten byl od 10 - 15 gramu , nebo v cem se to tam dava ... na kazde kolo mi tam dali nalepovaci i to nabijeci ... a jak daval ty zadni tak mi rekl ze bych si tam mel dat vymezovaci podlozku protoze to kolo se na tom bubnu jako by trosku kyvalo ...
Raceman

Příspěvek od Raceman »

že ty tam nemáš středící kroužky?
smazany clen - FK

asi ne protoze nevim co to je :D jsem na auta skoro antitalent , jeste si dokazu tak prezout gumy , spravit sem tam nejakou blbost , zbytek servis ...
MartinB
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MartinB »

Jedna taková věc (nic rejpavýho) nemáš kolo uvolněné. Někdo mi říkal, že když jsou kola nevyvážené, tak při vyšších rychlostech tahnou na stranu.
MartinB ;-) a jeho Felí 50 kiloWattová kráska v kombajnu
Můžeš se mrknout ;-)
http://feliciaklub.cz/forum_new/viewtop ... 16&t=15025
Collin - FK

Raceman píše:že ty tam nemáš středící kroužky?
Nemá je tam.. Psal to tady..
smazany clen - FK

tak co teda jsou ty vymezovazi krouzky ? kolik to stoji a kde to sezenu dik ...
Monstrak - FK

Příspěvek od Monstrak - FK »

Chce to někoho kdo to umí pořádně vyvážit, u nás jsou tři dílny a zkoušel jsem to ve všech... jen v jedný to dokázal udělat a to má hodně starou vyvažovačku, očividně to neni jen o tom tam přilepit ty závaží ale i o zkušenosti.
PS na jednom kole mám vedle sebe 8 závaží, je už trošku jetý :)
Odpovědět