Centrál - zapojení blinkrů
-
smazany clen - FK
Centrál - zapojení blinkrů
Zdravím
Mám dotázek na nejž jsem ve fóru zatím nenašel odpověď. Koupil jsem si centrál s DO Portman přímo pro Felicii. Rád bych ho co nejdřív nainstaloval jen mi není jasný jak a kam zapojit blinkry. To mám přerušit dráty za přerušovačem a natvrdo to tam zapojit?? Díky za odpověď
Mám dotázek na nejž jsem ve fóru zatím nenašel odpověď. Koupil jsem si centrál s DO Portman přímo pro Felicii. Rád bych ho co nejdřív nainstaloval jen mi není jasný jak a kam zapojit blinkry. To mám přerušit dráty za přerušovačem a natvrdo to tam zapojit?? Díky za odpověď
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Re: Centrál - zapojení blinkrů
Připoj je přes diody do sloupku řízení na lucasy, je to nejjednoduší.
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Spíš bych řekl černobílý...jajjcy píše:A je to zelenočerný a šedočerný.
-
borlan - FK
Vzhledem k tomu, že jsem měl zároveň sundanej přístrojovej panel (pokud máš origo centrál, tak se asi taky nevyhneš - ŘJ je za přístrojovkou), tak jsem se napojil co nejblíž schránky spolujezdce (za ní mám neorigo ŘJ DO a vedle ní jsem přidělal ŘJ DO) na konektor výstražných světel - vyndal jsem ze žlutého konektoru piny 5 a 6 (černozelený a černobílý drát) a připájel k nim navíc přívody od ŘJ DO (přes diody) a zase konektor zkompletoval.
-
borlan - FK
On už to má starší zašlý a zaprášený...Ivarek píše: Spíš bych řekl černobílý...
-
jajjcy - FK
Možná to byl bíločernej já na to koukal téměř za tmy.Voni tam jsou stejně jenom dva s černým pruhem.
-
smazany clen - FK
Tak to sem nezachytil... jsem LAmA, muzes prosim vysvetlit jak malym diteti? Se omlouvam... Trosicku rozsirit vysvetleni, dik. Mam totiz stejnej problem, dokonce se stejnym typem centralu a docela me rozciluje ze nevidim jak to blika, pac samoztejme pak nevim, jestli se to zamcelo103457 píše:Připoj je přes diody do sloupku řízení na lucasy, je to nejjednoduší.
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
ŘJ DO má svůj vývod na který se připojí blinkry. Někdy má dálka dva vývody, na každej blinkr zvlášť, někdy jen jeden a na ten se dají dvě diody a od každé diody se vede jeden drát k blinkru. V prodejně s radiosoučástkama řekneš, že chceš usměrňovací diody na cca 14V a oni ti sami vyberou.Majkl007 píše: Tak to sem nezachytil... jsem LAmA, muzes prosim vysvetlit jak malym diteti? Se omlouvam... Trosicku rozsirit vysvetleni, dik. Mam totiz stejnej problem, dokonce se stejnym typem centralu a docela me rozciluje ze nevidim jak to blika, pac samoztejme pak nevim, jestli se to zamceloRJ mam samozrejme pod schrankou u spolujezdce, tak aby to bylo asi nejjednodussi, abych zbytecne nemusel oddelavat ridici panel
(treba na vystrazny svetla nebo tak... nevim jestli se to de lehce oddelat)
-
smazany clen - FK
ja jsem asi dneska moc pracoval
kdyz to po sobe ctu, tak to neni jasny ani me
omluva vsem velika
Jde o to ze mam central s dalkou, na nem volny 2-pinovy konektor a kabel (oranzovej) se 2 dratama a nakym nesmyslem (asi pojistka). Tyhle 2 bastardy potrebuju nekam soupnout (a ne do prihradky ke spolujezdcoci kde sou ted, pac tam jenom zabiraji misto
) aby to valilo, jestli se muzu optat kam je supnout... jsem kutil odjakziva
kdyz uz sem nammontoval cely ten central (s vasi pomoci), tak dam i ty blinkry... pak se sebou budu spokojenej a muzu se vrtat v tom komplu co tady mam na opravu (tomu apson poradne rozumim)
)
-
ml-vlasim1
Já bych měl taky dotaz: Mám originál dálkové ovládání Jablotron, je tam nastaveno samozamykání po 1 minutě po otevření, pokud není zapnutý klíček. Dá se to samozamykání něčím zrušit, existuje nějaký návod na nastavení ovládací skřiňky?
-
Vašek - FK
Pokud máš jen dálku bez alarmu tak by mělo stačit odpojit ŘJ od dveřních spínačů a připojit tento vývod trvale na kostru..ml-vlasim1 píše:Já bych měl taky dotaz: Mám originál dálkové ovládání Jablotron, je tam nastaveno samozamykání po 1 minutě po otevření, pokud není zapnutý klíček. Dá se to samozamykání něčím zrušit, existuje nějaký návod na nastavení ovládací skřiňky?
Pokud znáš typ dálky tak není nic jebnodušího než mrknout na jejich web a najít manuál..
http://www.jablotron.cz/download.php?pid=manualy
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Zcela určitě to jde.Chtělo by zda nemáš nějaký typ toho dálkového ovládání.Nebo zda to třeba není alarm.ml-vlasim1 píše:Já bych měl taky dotaz: Mám originál dálkové ovládání Jablotron, je tam nastaveno samozamykání po 1 minutě po otevření, pokud není zapnutý klíček. Dá se to samozamykání něčím zrušit, existuje nějaký návod na nastavení ovládací skřiňky?
-
ml-vlasim1
Je to bez alarmu. Typ z hlavy nevím, je to prý starší verze ovladače. Dokumentaci od toho mám v autě, tak na to zítra kouknu
-
smazany clen - FK
Když už se to tady tak hezky rozběhlo o tom centrálu, tak bych měl taky elektrolama dotaz...jedná se o dálkový centrál Jablotron CL-306FL...
1) Podle návodu je tam modrý vodič "KEY", který se napojí kamsi do pojistkové skříně a má za funkci blokovat DO při zapnutém klíčku zapalování...když toto nevyžaduji, stačí ten vodič prostě nezapojit??? Bude to tomu centrálu vadit, když ten vodič bude jen tak plandat ve vzduchu???
2) Je nutno dodělávat dveřní spínače do zadních dveří, nebo se to bez nich obejde???
Dík za odpovědi...
1) Podle návodu je tam modrý vodič "KEY", který se napojí kamsi do pojistkové skříně a má za funkci blokovat DO při zapnutém klíčku zapalování...když toto nevyžaduji, stačí ten vodič prostě nezapojit??? Bude to tomu centrálu vadit, když ten vodič bude jen tak plandat ve vzduchu???
2) Je nutno dodělávat dveřní spínače do zadních dveří, nebo se to bez nich obejde???
Dík za odpovědi...
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Nafoť ten nesmysl, co si myslíš, že je to pojistka, možná to jsou diody a je to už připravený jenom zapojit.Majkl007 píše:ja jsem asi dneska moc pracovalkdyz to po sobe ctu, tak to neni jasny ani me
omluva vsem velika
Jde o to ze mam central s dalkou, na nem volny 2-pinovy konektor a kabel (oranzovej) se 2 dratama a nakym nesmyslem (asi pojistka). Tyhle 2 bastardy potrebuju nekam soupnout (a ne do prihradky ke spolujezdcoci kde sou ted, pac tam jenom zabiraji misto
) aby to valilo, jestli se muzu optat kam je supnout... jsem kutil odjakziva
kdyz uz sem nammontoval cely ten central (s vasi pomoci), tak dam i ty blinkry... pak se sebou budu spokojenej a muzu se vrtat v tom komplu co tady mam na opravu (tomu apson poradne rozumim)
)
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
1.Nevadí to ničemu.Pokud tu funkci nechceš tak ho prostě nezapojuj a půjde ti ovládat centrál i při zapnutém zapalování a nebude ti fungovat funkce alarm od zapnutí klíčku.Tyler píše:Když už se to tady tak hezky rozběhlo o tom centrálu, tak bych měl taky elektrolama dotaz...jedná se o dálkový centrál Jablotron CL-306FL...
Dík za odpovědi...
2.Obejde se to bez nich.Opět pokud nechceš využít funkci alarmu od otevření zadních dveří anebo ti nevadí že pokud používáš funkci znovuuzamčení tak že ti bude makat jen od předních dveří tak tam ty spínače prostě nedávej.
-
smazany clen - FK
Tak sem nafotil103457 píše: Nafoť ten nesmysl, co si myslíš, že je to pojistka, možná to jsou diody a je to už připravený jenom zapojit.
Ja myslim ze to samozrejme bude ono, ale otazka stale zni, kam ty dratky pichnout
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
No tak ten konektor bys měl šoupnout do tý řj dálky a ty drátky připojíš na černobílý a černozelený buď pod volantem jak je přepínač blinkrů anebo třeba na konektor spínače výstražnejch blinkrů.Majkl007 píše: Tak sem nafotildoufam ze pojede ten link http://sweb.cz/Majkl007/blinkry.jpg
Ja myslim ze to samozrejme bude ono, ale otazka stale zni, kam ty dratky pichnoutdiky moc za ochotu
-
smazany clen - FK
OK, diky, zitra to zkusim, ted uz se tam s tim potme plazit nebudu, navic zacina protuhovat, bych tam mohl zamrznout
) mno doufam ze prijdu na to, jak se k tem blikacum dostat...
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
K tomu přepínači se dostaneš tak že sundáš dekl pod volantem,drží jen na jednom šroubu a dráty máš přímo pod ním.Majkl007 píše:OK, diky, zitra to zkusim, ted uz se tam s tim potme plazit nebudu, navic zacina protuhovat, bych tam mohl zamrznout) mno doufam ze prijdu na to, jak se k tem blikacum dostat...
-
smazany clen - FK
Dekuji mnohokrat
uz to je a ani to netrvalo dlouho... ty konektory se daji vyndat, takze je tam na to i spousta mista
ted jeste koupit ten upadenej blinkr (mlada parkovala
) ...
-
smazany clen - FK
Origo centrál nemám. Píchnu se tedy na ty výstražný je to kousek.borlan píše:Vzhledem k tomu, že jsem měl zároveň sundanej přístrojovej panel (pokud máš origo centrál, tak se asi taky nevyhneš - ŘJ je za přístrojovkou), tak jsem se napojil co nejblíž schránky spolujezdce (za ní mám neorigo ŘJ DO a vedle ní jsem přidělal ŘJ DO) na konektor výstražných světel - vyndal jsem ze žlutého konektoru piny 5 a 6 (černozelený a černobílý drát) a připájel k nim navíc přívody od ŘJ DO (přes diody) a zase konektor zkompletoval.
Všem díky za rady!!
-
smazany clen - FK
ja to napichl pod volantem a bylo to hned hotovy... je to sice delsi vzdalenost,ale to je jedinej problemFanThomas píše: Origo centrál nemám. Píchnu se tedy na ty výstražný je to kousek.
Všem díky za rady!!
-
borlan - FK
To na tý fotce jsou diody? Vypadá to jak klasická "pojistkovka" na drátě s vraženou pojistkou. Takhle se prodávají i diody, že vypadají jak pojistka? Jestli opravdu ano, tak jsem se zase rád poučil a je to pěkné řešení.Ivarek píše: No tak ten konektor bys měl šoupnout do tý řj dálky a ty drátky připojíš na černobílý a černozelený buď pod volantem jak je přepínač blinkrů anebo třeba na konektor spínače výstražnejch blinkrů.
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Nejsou, jsou to pojistky 
-
smazany clen - FK
Tak jsem od toho vyhrabal ty papíry, jedná se o elektronické centrální zamykání HTC 01 z Valašského Meziříčí, je k tomu ovladač z Jablotronu CL-302S. Je tam slušný popis na instalaci, ale ohledně konfigurace elektroniky tam je doslova jen: ".... dojde k znovu-uzamknutí (pokud nebyla tato funkce při instalaci zablokována).." Takže co s tím?Ivarek píše: Zcela určitě to jde.Chtělo by zda nemáš nějaký typ toho dálkového ovládání.Nebo zda to třeba není alarm.
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Tak obávám se že tuhle funkci zrušíš pouze tím že najdeš řj od té dálky,najdeš bílý drát,bude připojený na signál od dveřního spínače,tak ho odpojíš a připojíš na kostru.ml-vlasim píše: Tak jsem od toho vyhrabal ty papíry, jedná se o elektronické centrální zamykání HTC 01 z Valašského Meziříčí, je k tomu ovladač z Jablotronu CL-302S. Je tam slušný popis na instalaci, ale ohledně konfigurace elektroniky tam je doslova jen: ".... dojde k znovu-uzamknutí (pokud nebyla tato funkce při instalaci zablokována).." Takže co s tím?
-
smazany clen - FK
Krabička by měla být hned pod palubní deskou, kouknu na to. Dík za tip
-
smazany clen - FK
hehe, at je to, co je to, rozhodne to funguje103457 píše:Nejsou, jsou to pojistky
se omlouvam, jsme zase vcera slavil, konec 5. rocniku VS
-
borlan - FK
Teď mi dochází - fakt pojistky...vtip je podle všeho v tom, že máš z ŘJ dva fousy, každej samostatně na jednu větev blikačů a tudíž nemusíš řešit rozbočení jednoho drátu a oddělovací diody. Nebliká nakonec vymakaně jen ta strana odkud přišel signál z ovladče DO?Majkl007 píše: hehe, at je to, co je to, rozhodne to funguje) a to je pro me smerodatny
po 2 reklamacich uz to snad konecne bude OK
se tim asi budu kochat tak dlouho, az vymelu baterku
a jak to potme pekne blika
se omlouvam, jsme zase vcera slavil, konec 5. rocniku VS
-
smazany clen - FK
nene, ale bylo by to peknyborlan píše:Teď mi dochází - fakt pojistky...vtip je podle všeho v tom, že máš z ŘJ dva fousy, každej samostatně na jednu větev blikačů a tudíž nemusíš řešit rozbočení jednoho drátu a oddělovací diody. Nebliká nakonec vymakaně jen ta strana odkud přišel signál z ovladče DO?
-
Jofinko - FK
ja mam toto: http://vltava2000.cz/levnyalarm/goodsde ... KEY%20plus" href="_blank a chcem to napojit na blinkre.Len neviem ako.Cital som to tu a som s toho jelen.Takze, mam RJ DO z ktoreho vedie myslim 1kabel na smerovky (v manuali je 1kablik rozdvojeny)je to kablik na ktorom nic nieje.Cize musim kupit poistky alebo diody.(na diody som sa pytal a kukala na mna ako hlupa,ze na dialkove???
).Tak som s toho jelen.
DO mam napojene pod budikmi nad volantovou tycou.Vsetko je dobre zapojene,funkcne ale chybaju k tomu len tie blinkre. 
-
smazany clen - FK
Jestli Ti z ŘJ vede jen jeden kabel tak to budeš muset rozdvojit a na každý konec dát diody a pak to připojit na kabely blinkrů. Kdyby jsi tam nedal ty diody, tak by Ti pak při zabočování blikal místo jednoho blinkru obě dvě strany, protože by se to propojovalo
-
Jofinko - FK
a keby som ten kablik od RJ DO pripojil na vystrazne blinkre musel by som davat tie diody?Vtedy by to nemalo blbnut pri odbocovani.Ci ano?Tak musim kupit 2x poistka a 2x dioda ???martinsz píše:Jestli Ti z ŘJ vede jen jeden kabel tak to budeš muset rozdvojit a na každý konec dát diody a pak to připojit na kabely blinkrů. Kdyby jsi tam nedal ty diody, tak by Ti pak při zabočování blikal místo jednoho blinkru obě dvě strany, protože by se to propojovalo
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Pokud máš jeden výstup a chceš ho dát na blinkry tak musíš dát vždycky diody,tzn rozbočit jeden signál na dva.Kdyby se ti to nechtělo dělat tak to můžeš připojit na parkovačky,tam diodu nepotřebuješ.Prostě ti místo blinkrů budou blikat parkovačky.Pár lidí to dokonce chtělo výlučně na ně,že se jim blinkry nelíbí...náš zákazník,náš pán.Jofinko píše: a keby som ten kablik od RJ DO pripojil na vystrazne blinkre musel by som davat tie diody?Vtedy by to nemalo blbnut pri odbocovani.Ci ano?Tak musim kupit 2x poistka a 2x dioda ???
-
Jofinko - FK
Chcem to na blinkre.Ok uz chapem.Cize musi kupit 2diody a napojit na blinkre trebarz aj na vystrazne na tie 2 piny, alebo na ten zelenocierny a ciernobiely kabel pod volantom.Ivarek píše: Pokud máš jeden výstup a chceš ho dát na blinkry tak musíš dát vždycky diody,tzn rozbočit jeden signál na dva.Kdyby se ti to nechtělo dělat tak to můžeš připojit na parkovačky,tam diodu nepotřebuješ.Prostě ti místo blinkrů budou blikat parkovačky.Pár lidí to dokonce chtělo výlučně na ně,že se jim blinkry nelíbí...náš zákazník,náš pán.
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Jo,koupíš 2 diody,rozvětvíš signál a zapojíš buď na ty dráty u výstražnejch anebo pod volantem na přepínač blinkrů.
-
Jofinko - FK
ok.No nejak to uz zbucham.Ale neviem kedy sa s tym pohram.Len tie diody musim ist kupit lebo u nas ich nemaju.Stale mi davali obycajne ziarovky.Dik za rady.Ivarek píše:Jo,koupíš 2 diody,rozvětvíš signál a zapojíš buď na ty dráty u výstražnejch anebo pod volantem na přepínač blinkrů.
-
Vašek - FK
Moment. Ty nepotřebuješ led-diody(ty svítící), ty potřebuješ normální usměrňovací diodu. Jedním směrem proud projde, ale opačným ne. Něco jako tohle: http://www.gamasvar.cz/2270-diody-mustk ... da-1n4007/Jofinko píše: ok.No nejak to uz zbucham.Ale neviem kedy sa s tym pohram.Len tie diody musim ist kupit lebo u nas ich nemaju.Stale mi davali obycajne ziarovky.Dik za rady.
-
Jofinko - FK
ja viem ze nepotrebujem svietaciu.Len ta predavacka nechapala co od nej chcem.A v druhom obchode mi chlapik povedal ze viem co myslim ale ze to on nepredava.Vašek píše: Moment. Ty nepotřebuješ led-diody(ty svítící), ty potřebuješ normální usměrňovací diodu. Jedním směrem proud projde, ale opačným ne. Něco jako tohle: http://www.gamasvar.cz/2270-diody-mustk ... da-1n4007/
-
Vašek - FK
Jofinko: Aha tak to se omlouvám. Když jsem viděl to s těmi žárovkami tak jsem se lekl že tam chceš dávat ledky. Tak jsem chtěl poradit abys nekoupil něco špatně.
Sry
-
Strong - FK
Vyssie som videl clanok kde niekto odporuca diodu 1N4007. Pozor je to len 1A dioda a to je dost malo. Odber smeroviek je asi 3,5/3,5A takze odporucam diodu P600D alebo este lepsie P600K ! cena za kus asi 4Sk http://www.sos.sk/?str=371&artnum=S001787" href="_blank
-
smazany clen - FK
No tak dnes mi prisel alarm http://www.levnealarmy.cz/eshop/autoala ... yager.html" href="_blank a doufam ze to nejak splacam dohromady.... taky sem si objednal servo 5 dveri...mate to nekdo?Jak jste to napojili?? a kam...
no,chtel sem se zeptat,kde presne je ta RJ centralu? Je opravdu nutny rozebirat palubku? Taky sem koukal ze se tady resili blinkry...Popisu mou situaci: RJ z ni vede jeden drat s pojistkou za tim vsim je to rozdvojeny a na konci jsou holi draty a v manualu je napsano ze mam pouzit 6A diodu,kdyz ji tam nedam pak mi zacne blikat celi auto pri odbocovani?:) A kdyz zapne central tak blikaj vsechny smerovky na aute?
-
smazany clen - FK
Originál ŘJ centrálu je opravdu za palubkou. Servo 5. dveří mám a připojí se paraelně k servu zádních dveří. Na ty dva holý dráty musíš ty diody připojit. Přesně z důvodu jak píšeš. Pak by Ti při odbočování blikaly všechny blinkryOthon píše:No tak dnes mi prisel alarm http://www.levnealarmy.cz/eshop/autoala" href="_blank ... yager.html a doufam ze to nejak splacam dohromady.... taky sem si objednal servo 5 dveri...mate to nekdo?Jak jste to napojili?? a kam...no,chtel sem se zeptat,kde presne je ta RJ centralu? Je opravdu nutny rozebirat palubku? Taky sem koukal ze se tady resili blinkry...Popisu mou situaci: RJ z ni vede jeden drat s pojistkou za tim vsim je to rozdvojeny a na konci jsou holi draty a v manualu je napsano ze mam pouzit 6A diodu,kdyz ji tam nedam pak mi zacne blikat celi auto pri odbocovani?:) A kdyz zapne central tak blikaj vsechny smerovky na aute?
-
Jofinko - FK
to neva.nic sa nestalo.Vašek píše:Jofinko: Aha tak to se omlouvám. Když jsem viděl to s těmi žárovkami tak jsem se lekl že tam chceš dávat ledky. Tak jsem chtěl poradit abys nekoupil něco špatně.Sry
-
Jofinko - FK
Ja mam servo 5 dveri.Draty som tahal od zadnych dveri cez priechodku medzi kufrom a "strechou".Pomoz si dratikom, lebo cez 5 dvere to ide blbo.normalne to napojis a pripevnis podla manualu.Mne to funguje bezchybne.(riesilo sa to na starom fore)Othon píše:No tak dnes mi prisel alarm http://www.levnealarmy.cz/eshop/autoala" href="_blank ... yager.html a doufam ze to nejak splacam dohromady.... taky sem si objednal servo 5 dveri...mate to nekdo?Jak jste to napojili?? a kam...no,chtel sem se zeptat,kde presne je ta RJ centralu? Je opravdu nutny rozebirat palubku? Taky sem koukal ze se tady resili blinkry...Popisu mou situaci: RJ z ni vede jeden drat s pojistkou za tim vsim je to rozdvojeny a na konci jsou holi draty a v manualu je napsano ze mam pouzit 6A diodu,kdyz ji tam nedam pak mi zacne blikat celi auto pri odbocovani?:) A kdyz zapne central tak blikaj vsechny smerovky na aute?
tu diodu tam budes potrebovat.
-
smazany clen - FK
Jofinko píše: Ja mam servo 5 dveri.Draty som tahal od zadnych dveri cez priechodku medzi kufrom a "strechou".Pomoz si dratikom, lebo cez 5 dvere to ide blbo.normalne to napojis a pripevnis podla manualu.Mne to funguje bezchybne.(riesilo sa to na starom fore)
tu diodu tam budes potrebovat.
Myslis i u toho serva ze bude púotreba ta dioda nebo u tech kablu k blikrum:)?A jak se dostanu do ty "strechy" a protahnu az ke dverim? Jen sem na to tak juknul ale nemuzu prijit kudy tam.....tedy az do dveri...to e musi stahnout to polstrovani ze strechy bo jak?
-
smazany clen - FK
martinsz píše: Originál ŘJ centrálu je opravdu za palubkou. Servo 5. dveří mám a připojí se paraelně k servu zádních dveří. Na ty dva holý dráty musíš ty diody připojit. Přesně z důvodu jak píšeš. Pak by Ti při odbočování blikaly všechny blinkry
Ehm promin ted si budete rikat ze sem nedaval pozor ve skole na fyziku
-
smazany clen - FK
Takže asi takhle:
Sundal jsem polstrování na pátých dveří. Přimontoval servo. Pak jsem opatrně povytáhnul tu gumovou průchodku mezi 5. dveřma a karoserií a prostrčil odtamtud strunu, kterou jsem natáhl k servu. Na to přidělal dráty od serva a protáhl to pátými dveřmi. Pak jsem to strčil do auta. Tak jsem z kraje odehnul polstrování stropu a protál sloupkem "co vede do kufru" pak to nějak musíš dotáhnout prahem ke slouku, kde jsou pásy řidiče. tam najdeš dráty od serva v zadních dveřích a na to jednoduše připojích dráty od serva 5. dvaří. Barva k barvě. Ale pro jistotu stejně překontroluj, jestli se servo zamyká, když zamykáš auto, kdyby se odemykalo, tak jen prohodíš ty dráty
Sundal jsem polstrování na pátých dveří. Přimontoval servo. Pak jsem opatrně povytáhnul tu gumovou průchodku mezi 5. dveřma a karoserií a prostrčil odtamtud strunu, kterou jsem natáhl k servu. Na to přidělal dráty od serva a protáhl to pátými dveřmi. Pak jsem to strčil do auta. Tak jsem z kraje odehnul polstrování stropu a protál sloupkem "co vede do kufru" pak to nějak musíš dotáhnout prahem ke slouku, kde jsou pásy řidiče. tam najdeš dráty od serva v zadních dveřích a na to jednoduše připojích dráty od serva 5. dvaří. Barva k barvě. Ale pro jistotu stejně překontroluj, jestli se servo zamyká, když zamykáš auto, kdyby se odemykalo, tak jen prohodíš ty dráty