Rezonance při zátahu a 1500 ot. ??
-
jmicro - FK
Rezonance při zátahu a 1500 ot. ??
Zdravim,
posledni dobou zjistuju ze mi neco vepredu rezonuje, takovej hlubsi kovovej zvuk jakoby neco rezonovalo , nevim jesi od predni napravy nebo to bude nekde v motoru, kdyz jedu v zatahu a presne na 1500 otackach, kdyz jedu pozvolna pres tech 1500 ot tak je ticho, dela to jen v zatahu a na 1500 ot. Jestli jste se s tim uz nekdo setkal tak by me zajimalo co to muze bejt... diky
posledni dobou zjistuju ze mi neco vepredu rezonuje, takovej hlubsi kovovej zvuk jakoby neco rezonovalo , nevim jesi od predni napravy nebo to bude nekde v motoru, kdyz jedu v zatahu a presne na 1500 otackach, kdyz jedu pozvolna pres tech 1500 ot tak je ticho, dela to jen v zatahu a na 1500 ot. Jestli jste se s tim uz nekdo setkal tak by me zajimalo co to muze bejt... diky
-
smazany clen - FK
Re: Rezonance při zátahu a 1500 ot. ??
mě to dělá ve 2600ot... taky nevím co s tím...
-
smazany clen - FK
Mě u 1,6 to dělá okolo 2000 ot.I když střední díl výfuku vypadá zvenku dobře,bude mít asi vyhnilý přepážky. 
-
Monstrak - FK
Něco mi cvakalo jakoby za palubovkou v 2600 otáčkách, po dlouhem hledani jsem našel v motorovem prostoru vyháknutý kabel. Je položený na vstupu chlazení do interieru, uplně vzadu za motorem.
-
smazany clen - FK
Který přesně myslíš?Že bych to zkontroloval.Monstrak píše:Něco mi cvakalo jakoby za palubovkou v 2600 otáčkách, po dlouhem hledani jsem našel v motorovem prostoru vyháknutý kabel. Je položený na vstupu chlazení do interieru, uplně vzadu za motorem.
-
Bolthorn - FK
a co ten plech dole pod motorem? ten mi dost rezonoval, pak se jen dotáhl a je pokoj...
-
jmicro - FK
no nevim jesi to bude plechem nebo tak ale dneska sem si vsim ze pri 2600 ot se taky objevi ten samej zvuk akorat hodne potichu a dalsi vec je ze se mi lehce klepe volant okolo cca 110 kmh a pri zatahu ( do kopce na dalnici na 5ku ) ...
-
Monstrak - FK
-
Návštěvník
Ahoj jmiceo,jmicro píše:no nevim jesi to bude plechem nebo tak ale dneska sem si vsim ze pri 2600 ot se taky objevi ten samej zvuk akorat hodne potichu a dalsi vec je ze se mi lehce klepe volant okolo cca 110 kmh a pri zatahu ( do kopce na dalnici na 5ku ) ...
mam presne tie iste problemy co ty, predpokladam bud silentbloky (prevodovka a motor) alebo poloos (homokinetak) (u mna ta dlhsia poloos ma trocha volu)
inak okolo 100-110 az 120km mi tiez dobre vybruje volant a ked mam nizsie otacky (1500-2500) na 2. alebo 3. rychlost a prudsie zosliapnem plyn (hlavne do zakruty), tak spredu pocujem tupy zvuk ako ked nieco rezonuje ale len kym to nechyti poriadne otacky tak 3000..potom uz nie...moj tip je, ze by to mohol byt silentblok prevodovky alebo motora...alebo ten homokinetak (poloos)...co vy na to??????
-
smazany clen - FK
Já jsem měl něco podobného. Na pětku při záběru od 90km/h mi lítal předek, tak jsem vyměnil silentbloky a čepy na ramenou a je klid. Udělal jsem k tomu čepy řízení, protože jsem je měl vymlácený z toho bouchání a udělal geometrii a mám po starostech.
- Vlada320
- Kontaktovat uživatele:
u mě ty reznance dělá vejfuk.je to něco jako kdy bych měl nějakej kastrol přidělanej pod autem.někdy to rezonuje víc někdy míň ale co mi kámoš šlapal na plyn a já poslouchal co to dělá tak je to vefuk.ještě jsem to moc neprohlížel ale vypadá to že bude asi někde povolenej protože když jsem ho chyt uprostřed rukou tak to přestalo.takže jen ho dotáhnu a koupím nový siláče na vejfuk
jinak to řešit nebudu a možná ještě zkusím dotáhnout jak tu někdo plsa ten plech pod motorem
Škoda Felicia Kombi 1.3 mpi Lpg 390 000 km, STK za námi a pořád slouží věrně dál, těch 500 tisíc km s ní prostě dám :-)
-
jmicro - FK
Tak vam vsem musim oznamit ze ten podivnej zvuk ala rezonance je pryc... auto bylo na takovy "skoro generalce motoru" ( rozvody,hlava, ventily, vodni pumpa ).
Prej byl uplne vymlacenej silentblok na ty vodni pumpe, ale nevim jestli to bylo tim. A jinak sem si vsim ze pred opravou se mi dotykala trubka co vede od chladice pod auto toho kryciho plechu a ted uz je cca 1 cm od plechu, tak nevim...
Prej byl uplne vymlacenej silentblok na ty vodni pumpe, ale nevim jestli to bylo tim. A jinak sem si vsim ze pred opravou se mi dotykala trubka co vede od chladice pod auto toho kryciho plechu a ted uz je cca 1 cm od plechu, tak nevim...
-
PavelZ - FK
nevím jestli je to stejný i u 1.3, ale u 1,6 je pod katem takovej děrovanej plech a dost se v tom usazujou kamínky a taky to občas dělá bordel. Jinak kolem 2.000 slyším trošku rezonance a to i po výměně komplet výfuku.JoS píše:Mě u 1,6 to dělá okolo 2000 ot.I když střední díl výfuku vypadá zvenku dobře,bude mít asi vyhnilý přepážky.
-
kimmi
Mne zasa rezonuje kricí plech remenice pri pravom prednom kolese.Rosypal sa mi jeden ten umelý úchyt do ktorého ide skrutka a teraz mi to klepe.
-
Nonamed - FK
a mě přesně na dvou tisících rezonoval plech co je na katalyzátoru.. na jednom konci se uvolnil. a pak upadl úplně a byl klid 
-
Lostr
Mám stejný problém. Začalo to cca v 70t km jen lehce při vyšších rychlostech (90+ na dálnici). Vyměněn střední a zadní díl výfuku vč. uložení - žádná změna. Postupně je to stále více slyšet, už i při rozjezdu na nižší stupně. Vyměněn silentblok převodovky spodní (prý byl načatý), žádná změna. Nápravy dle servisu ok. Napadají mě ostatní silentbloky, ale zatím s tím jezdím a kašlu na to, nikdo neví, čím to je, tak nechci měnit půl auta.
- Yetti98
- Kontaktovat uživatele:
Mě teď začalo něco rezonovat jako by Vrrrrr na levé straně vždy když točím kola do prava,pokud jedu rovně tak nic, původně jsem myslel že to je výfuk páč jsem zjistil že je v háji závěs na středním díle;všechny vyměněny ale dělá to stejně:otázka zní co to může být ,poraď te prosím 
-
thepromise - FK
zkuste poloosy... byl sem na výměně manžet i s tukem, homoklouby původní, co se mi auto vrátilo, přesně v 2500rpm vydává z motoru někde odspodu zvuk jak když vzlítá letoun
přesáhnu 2500 otáček nebo to podtočím a je klid.. řešit to nebudu
- Yetti98
- Kontaktovat uživatele:
thepromise:
byla to poloosa-dotaženo a pohoda
byla to poloosa-dotaženo a pohoda
-
5ko5ko - FK
To iste rezonuje i mne, a chvilu mi trvalo, kym som zistil, ze je to tymkimmi píše:Mne zasa rezonuje kricí plech remenice pri pravom prednom kolese.Rosypal sa mi jeden ten umelý úchyt do ktorého ide skrutka a teraz mi to klepe.