Nerovnoměrné opotřebení brzdových destiček
-
Tim.Oconnor
- Kontaktovat uživatele:
Nerovnoměrné opotřebení brzdových destiček
Zdravím, včera jsem po zimě sundal přední kola, abych zjistil v jakém stavu jsou přední brzdy a zda není něco poškozený. Vše bylo ok,ale zjistil jsem,že na kole u spolujezdce je vnější brzdová destička ve třmenu uplně sjetá a ta vnitří má tloušťku tak 5mm(myšlena jen brzdící vrstva). Na druhé straně u řidiče mají brzdící vrstvy na destičce odhadem tak 4mm a jsou sjetý naprosto rovnoměrně jak vnější tak i vnitřní brzdová destička. Kotouče jsou naprosto nepoškozené a mají tloušťku 11,5 mm oba. Prosím poraďte mi, co může působit takovou nerovnoměrnost sjíždění, popřípadně jak to vyřešit..?.. Díky.. Tim 
- DuDe
- Kontaktovat uživatele:
Re: Nerovnoměrné opotřebení brzdových destiček
Možná by chtělo skosit odvzdušnit brzdy . Třeba je jedna strana trochu zavzdušněná a tím se ti to nrovnoměrně opotřebovává .
Nebo jsi mohl skusit jak chodijou ty pistky na třmenech , jestli není jeden trochu přituhlej a hůř chodí .
Nebo jsi mohl skusit jak chodijou ty pistky na třmenech , jestli není jeden trochu přituhlej a hůř chodí .
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Felda má plovoucí třmen, čili jen jeden pístek, takže odvzdušněním to nebude, chce to zkontrolovat horní a dolní pístek ve třmenech a taky zámky destiček, aby destičky nebyly přirezlé, musí se volně pohybovat.
-
Tim.Oconnor
- Kontaktovat uživatele:
Díky zkusím to.....každopádně to budu muset rozdělat a vyměnit,páč ta uplně sjetá už začíná pískat při brždění,ale napadlo mě právě,že nějakou souvislost s tím odvzdušněním by to mohlo mít, protože se mi sem tam trochu propadne pedál,ale jakmile se propadne tak je tuhej, nepropadá se při tlaku na pedál stále takže HBV to nebude. Mimochodem kamarád automechanik mi říkal,že když se to odvzdušňuje rovnou u kol,tak to nemá takovej učinek jako když to odvzdušním prvně u HBV povolením těch trubiček(stejnej postup jako u kol) a pak u kol, pak,že ten pedál by měl být tvrdej okamžitě při sešlapu...myslíte,že by to stálo za to...?.....a čím tak ideálně rozpohybovat ten chod toho třmenu...?....jinak ta tloušťka kotouče 11,5 mm je ještě ok,ne..?....ty kotouče jsou origo destičky nevím ...
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
Ten trmen je na dvou drikach co jsou ty srouby do nich az uvidis a sahnes pochopis jsou tam gumovy mazetky a pod nimy ty driky rozeber vycisti a namaz je museji tam volne litat.
A min tlouska brzdoveho kotouce je 11,4mm - tabulkova hodnota.
Takze je to na tobe pokud maji dobrej rovnej povrch nejsou vyrezly zkroucenmy popraskany atd tak si myslim ze 1 desticky jeste zvladnou ale pokud jsou mizerny tak to vymen vse najednou a mas jistotu.
A min tlouska brzdoveho kotouce je 11,4mm - tabulkova hodnota.
Takze je to na tobe pokud maji dobrej rovnej povrch nejsou vyrezly zkroucenmy popraskany atd tak si myslim ze 1 desticky jeste zvladnou ale pokud jsou mizerny tak to vymen vse najednou a mas jistotu.
-
Jurka - FK
Jaký odvzdušňování u HBV? To slyším porpvé...jak se to dělá? A jaký je rozdíl, jestli se to odvzdušní u HBV nebo na třmenu až?
-
Tim.Oconnor
- Kontaktovat uživatele:
Díky za rady v sobotu se do toho dám....snad vše dopadne ok..
Jinak to odvzdušnění přímo u toho HBV povolením přírub těch brzdovejch trubiček je podstatně účinější. Vzduch se 100% a podstatně rychleji vyšlape ven... samozřejmě odvzdušnění se poté musí provést i normální u kol.
Nikdy jsem to sám nezkoušel,ale řekl bych,že na tom něco bude proto to zkusim......