Při 90-120 km/h hází volant, už nevím...

Faster - FK

Při 90-120 km/h hází volant, už nevím...

Příspěvek od Faster - FK »

Všechny zdravím...Mám letní elektrony 15'' Borbet. Problém je v tom že i když jsem koupil nový gumy, nechal je asi třikrát převážit, a srovnat bouchlej disk pořád házej do volantu při 90-120 km/h..Fakt nevim co si s tim počít:-( Měl jsem je před tim na fáčku a tam nebyl vůbec žádnej problém, přehodil jsem je na feldu a začlo to..Se zimníma elektronama 13'' je všechno v pohodě..Prosím poraďte..Díky moc Honza
Phobos - FK

Re: Při 90-120 km/h hází volant, už nevím...

Příspěvek od Phobos - FK »

zkusil bych přehodit přední kola za zadní nebo prostě aby ten bouchlej disk byl na zadku
Faster - FK

Příspěvek od Faster - FK »

Co myslíte, můžou mít na to vliv šrouby? Mám originál kulovitý ale na těch borbetech maj bejt tušim kuželovitý, jak jsem se dozvěděl když mi dělali ten disk...
Hanuš
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hanuš »

To je dost rozdil... vzdy potrebujes mit srouby se stejnou dosedaci plochou jak je na disku ;) . je vymen a uvidis no
Dobre auto nepoznas po ctvrt mili, ale po dvaceti letech!!!
Collin - FK

Příspěvek od Collin - FK »

Tak pokud máš jiné šrouby tak by to mohl být právě ten problém..
Country
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Country »

Šroubama to nebude, neztratil jsi centrovací kroužek?
Zkontroluj dosedací plochu disku.
Nebo je prostě zkus vyvážit jinde.
tgfh - FK

Příspěvek od tgfh - FK »

Můžu potvrdit zajímavou zkušenost: Bez centrovacího kroužku to může slušně házet. Já ho tam zapomněl dát a od 80km/h +/- to hnusně házelo.
Ty šrouby 100% vyměň, tímhle si můžeš konusy poničit.
Collin - FK

tghf: to néní zajímá zkušenost, tak to prostě je.. Jen šrouby ti to pořádně neudrží.. Vymezovací kroužky jsou potřeba pokud to néní vrtané přímo na danné auto..
RAIMMI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RAIMMI »

nevím no, možná záleží i na autě, kámoš jezdil se Scharanem víc jak rok bez vymezovacích kroužků, ani mu to neházelo a ani nijak nevadilo. Celou dobu bez problémů, a to jezdí každý týden 1x rakousko a kolikrát i 2x Německo, takže najezdí dost.
Collin - FK

No tak sem to psal.. Je to přímo na to a nebo jsou to origo Alu..
RAIMMI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RAIMMI »

Collin... :roll: asi kdyby to byli origo, nebo přímo na to, tak bych nepsal že s tím neměl problém, to je jasný že by to bylo o.k. dávali jsme na to 17" a z jinýho auta a díra byla větší, drželi to jen šrouby a více jak rok v pohodě...
Collin - FK

Tak máš napsat hned že to drželi jen šrouby blázne!!
slegrusik - FK

Příspěvek od slegrusik - FK »

Prosím o pomoc!!!
Včera jsem zajel do pneuservisu převážit litá letní kola. Mám 14ky a na nich Matadory Prima(185/60) a tak jsem to koupil už s autem. Zimní kola jsou vyvážená a jízda v pohodě. Jenže liťáky mi hážou a chvěje se volant při jízdě i v nízkých rychlostech! Auto se jako pohupuje a netuším co to. Chlápek v pneuservisu mi říkal, že ty Matadory jsou sračky největší a že je už nedělaj. Prej měli vadnou kostru nebo tak!!! Když to vyvažoval tak to na mašině pěkně lítalo! Ptal jsem se jestli to nebude třeba křivý liťák a prý ne, že to je gumou! Na jednom kole je to nalepovací závaží 2x na sobě, aby se to dovážilo. Stejně to nepomohlo!!! Vyzkusím přehodit gumy ze předu na zadek, ale jestli to pomůže? Když koupím nové pneu tak to přestane? O tomhle nic nevím Totiž vnitřní strany gumy jsou sjetější než venkovní!
Díky za každou radu :(
Collin - FK

prví věc bych udělal že bych chtěl vydět na mašině zda to vubec hízí ta pneu. Klidně to muže být disk.. pokud háže pneu tak optimalizovat(pootočit), tím zabráníš tolika gramum.. Pak jak jsi psal předek za zadek.. Ohledně teho kdyby jsi vzal nové pneu tak by to teoreticky mělo přestat.. Jde jen o dobré vyvážení..
hromyblesky
Bydliště: Region razovitý ,tam někdo primo uprostřed mesta Ostravy,bo je to tu fajne cyp.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hromyblesky »

colin kdyz mi vyvazovacka ukaze nejaky sileny hodnoty tak gumu srazim a otocim o 180 stupnu a v 70 procentech pripadu to pomuze,ikdyz jen treba o 20 - 30 gramu ale i to je dot mit 50 misto 80 gramu
synku lampy tu pálí,,,, neony blikaj na cestu...
FAKJU BIČ
VAUXHALL píše:Me by zajimalo kde bys to chtel jeste snizovat,kdyz motor je 12cm nad zemi
za vsim hledej pravidlo 7 a 15
Collin - FK

O 180 je hned moc.. točíme na 3x.. Vždy jen o čtvrtku.. A z např 80 srazímena 30-40.. Ale i ze 120g na 60g..
hromyblesky
Bydliště: Region razovitý ,tam někdo primo uprostřed mesta Ostravy,bo je to tu fajne cyp.
Kontaktovat uživatele:

jj mozna je fakt ze 180 je moc,ale mnozi nedelaji ani to,a flakaji zavazi jak to napise,a pak zakaznik plati jak idiot zavazi a nechape,ja se aspon trochu snazim at se nemusim stydet,a na trikrat me to ani nenapadlo delat ale asi to bude lepsi no,

kolik u vas stoji gram zavazi? u nas co si pamatuju 1g -1Kč ale mozna uz jsme zdrazily
FAKJU BIČ
VAUXHALL píše:Me by zajimalo kde bys to chtel jeste snizovat,kdyz motor je 12cm nad zemi
Collin - FK

JJ tak tak 10g 10kč.. Lepím max 50g na jednu stranu když je to předek.. Na zadek muže být.. Ale táké vždy záleží na autě..
hromyblesky
Kontaktovat uživatele:

presne a predky delam zasadne do nuly(pokud to neni nejakej off road nebo džíp-u tech na 5g)a zadky na 5g,ale pokud delam napr 205 40 R17 tak zadky taky na nulu
FAKJU BIČ
Collin - FK

No přecházíme co a jak děláme.. To tu vypisovat nebudu.. :D
slegrusik - FK

Díky za odpovědi!
Brácha mi říkal, že by mohlo stačit koupit dvě nové gumy na předek. Co vy na to? To tím pádem by asi bylo lepší koupit všechny čtyři, ale mám strach aby to nebylo gumama, ale liťákama. Zkusím přehodit předek na zadek a uvidím.
Ještě mám otázku. Už se to probíralo, ale prý 185ky na feldu nelze, max. 175ky. Když mám v techničáku alernativní použití gum 185/60 tak můžu mít klid, né?
Díky všem kdo tomu rozumíte :)
slegrusik - FK

V případě nákupu nových pneu mi padly do oka Barum Bravuris 185/60 R14. Ve velkém TP mám zapsáno jako alternativní pneu i 185/60 R14 tak můžu mít klid? Nebo je lepší zvolit třeba Barum Brilantis 175/65 R14? Já se v tom nevyznám a ani nemám zkušenost ohledně pneu. Ještě jsem pneu nekupoval a které jsou dobré či nikoliv nevím.
Díky mockrát za pomoc ;)
tgfh - FK

Příspěvek od tgfh - FK »

Jo můžeš tam dát 185/60 R14, ale imho je to zbytečné, zbytečně velké kolo, dal bych tam klasiku 175/60 R14 - zlatá střední cesta. Nebo 185/55 R14, ale to asi nemáš v TP...
slegrusik - FK

Co takhle 175/65 R14? Jaký bude rozdíl mezi 60 a 65? Nerozumím tomu :? Co říkáte značce Goodride?
Kola jsem přehazoval. Zadní levé na přední pravé a zadní pravé na přední levé. Minule jsem přehazoval jen zadní za přední a nepomohlo to. Teď jsou vyvážené a děla to stejně, že to hází volantem a pro změnu to místo do prava táhne do leva :( Dělají to tedy špatné pneu?

Dalo by se z tohoto něco vybrat? http://www.nejlevnejsipneu.cz/cz/pneuma ... &prumer=14
tgfh - FK

Příspěvek od tgfh - FK »

17,5*0,65 = 11,375 cm (profil)
17,5*0,60 = 10,5 cm (profil)
Takže průměr kola bude větší o 1,75 cm ((11,375 - 10,5) * 2) u profilu 65.

S tvým problémem nic neuděláš, máš prostě m*chy gumy. Kup klidně Barumky. Ber 175/60.
Collin - FK

Aji kdyby jsi bral pneu které nemáš zapsané tak pneu 185 55 14 je ve vyšší ceně.. A podle teho co vybíráš myslím že by jsi nechtěl investovat více.. Z teho odkazu bych asi nasadil Sp-30 nejlepší co tam jsou..
slegrusik - FK

Kupovat nové pneu je teď pro mě čára přes rozpočet!!! Potřebuji jen takové aby to jelo krásně a chvíli to vydrželo. Barumky jsou jediné co jsem doposud vyzkoušel. Prostě guma za dva litry je na mě moc! Vím, že vyrobit pneu něco stojí. Chtěl bych přeci jen něco levnějšího, ale ne úplně šitky. Na liťákách na, kterých mám 185/60 nacpu 175/60? Chlap v pneuservisu říkal, že jo, ale radši se zeptám i vás :)
tgfh - FK

Příspěvek od tgfh - FK »

Nacpeš.
slegrusik - FK

Takže koupit komplet 4 nebo stačí jen dvě na předek? To asi už moc šetřím co?
Collin - FK

Bravurisky za mě teda žádná hitparáda..
Klidně kup jen na předek, a na zadek dáš ty s lepší dezénem..
slegrusik - FK

Když koupím jen 2 tak na předku budou 175ky a na zadku budou 185ky. To je blbý! Mě Brillantis přijdou OK a jezdím klidnou jízdou takže by to mohlo stačit :)
tgfh - FK

Příspěvek od tgfh - FK »

Přesně tak, jsou v pohodě, bohatě stačí. Kdyby jsi měl na předku 175/60 a vzadu 185/60 tak to nijak extra nevadí, ale jestli máš peníze, tak kup radši všechny 4.
Collin - FK

Na nějaké to popojíždějí určitě stačí to Ano..
slegrusik - FK

Tu jsem našel nejlevnější Brillantisky 175/60 R14: http://www.axa-pneu.cz/175-60r14-79h-br ... 60-14-h-79
Pořád mi v hlavě vrtají ty Bravurisky 185/60 R14: http://www.nejlevnejsipneu.cz/cz/pneuma ... &prumer=14

Ty 175 jsou lepší? Jízdní vlastnosti, nižší spotřeba, lepší točení volantem(mám posilovačem a s 185kami je točení volantem trochu těžší) atd? Já netuším jaké mají pneu charakteristiky ;)
Collin - FK

Néní nějaký podstatný rozdíl.. Ale Brilantis ti nebudou hučet.. Bravuris Ano..
slegrusik - FK

Colline díky! Objednal jsem Bravurisky tak snad bude pokoj ;)
Collin - FK

Sleg: Proč jsi zvolil horší pneu? A ani nemuže být na feldě..
hromyblesky
Kontaktovat uživatele:

collin to mi taky hlava nebere................... :?
FAKJU BIČ
Ponman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ponman »

Asi je levnejsi ne? :roll:
Felda,to je auto!!!! Aspoň víš,že jedeš!!!
Collin - FK

Bych vzal teda raději Kormorany, nebo Debicu passio..
slegrusik - FK

Collin píše:Sleg: Proč jsi zvolil horší pneu? A ani nemuže být na feldě..
Proč nemůžou být na Feldě? Já tento rozměr mám napsaný ve velkém techničáku. Nebo výrobce zakazuje použití na Feldě? :D Už mám přezuto a je to paráda! Volant už navibruje a je to super.
Možná se mi to zdá, ale až když jsem koupil pneu tak hned čtu jak jsem koupil příšerný pneu! váš názor, chlapci béru, ale v tomhle se vůbec nevyznám a prostě mi Bravurisky nepřišly jako špatný. To je celý!
Odpovědět