Nefunkční otáčkoměr

smazany clen - FK

Nefunkční otáčkoměr

Příspěvek od smazany clen - FK »

Mám problém s otáčkoměrem. V nižších otáčkách neukazuje vůbec nic, a když motor trochu vytočím (podle zvuku bych to odhadoval na nějakých 3500 - 4000 ot./min.), tak najednou nesmyslně ručička vyletí na nějakých 5000 ot./min. a tam se tak pohupuje. Když pak sundám nohu z plynu tak se pomalu vrátí zpátky na nulu. Už mě to docela štve. Pokoušel sem se to opravit sám, ale bez úspěchu. Neví někdo jak se toho zbavit ???????
smazany clen - FK

Re: Nefunkční otáčkoměr

Například výměnou otáčkoměru :ugeek:
Kip

Příspěvek od Kip »

Ahoj, něco takového jsem už taky řešil! Musíš vytáhnout přístrojovku a rodělat zadní stranu (bílej plast) a dotáhnout tam ty matičky, povolují se a pak to dělá neplechu!
smazany clen - FK

Díky za radu. Vyzkouším to. Snad to pomůže.
Manji - FK

Příspěvek od Manji - FK »

alebo skontroluj ten pliešok na otačkomeri kde je uchyteny s maticou k plošáku či sa nehybe . mne sa tam vždy pri manipulacii urve cín a potom to robí kraviny.
felik

Příspěvek od felik »

jediny co vym je ze cidlo (hallovka) je v vretenu ktera posila posila impulsy do ecucka. Ta to upravuje na obdelnik s frekvenci asi od 30 az 150 Hz posde toho jak tocis. tak vem osciloskop a pichniho na vystup (6 nebo 9 ted presne nevim, je to cernej drat u feliny) a mrkni se jestli tam ten obdelnik skutecne je. Jestli tam neni tak je v prdeli hallovka nebo ECU, jestli tam je tak vis co!!!
Kip

Příspěvek od Kip »

Když už jít na to takhle složitě tak ten signál se dá měřit přímo na tom snímači! Ten vyrábí tento obdelníkový signál o kterém zde píšeš
Manji - FK

Prečo mu radíte kraviny ! Mám ten istý problém a našiel som ho v špatne ukostrenom otačkomeri na matice spolu s utrhnutým plieškom ktorý je pricínovaný na otačkomeri na ktorom je tá matica. Nič viac , nič menej .

BTW keby bol ten hallov snímač bol vadný tak by to auto vôbec nenaštartovalo pretože ten snímač nie je len kôli otáčkam motora ale jeho hlavná funkcia pre ECU je poloha klukovej hriadele kôli predzápalu a zmene uhlu predzápalu pri akcelerácii. To že to ECU počíta otáčky motora je druhoradé. Otáčky motora sa daju zistiť aj s alternátora.
Vašek - FK

Příspěvek od Vašek - FK »

Mno. Kdyby zkusil nejdřív hledat tak to tu určitě najde a nemusí dát na rady "návštěvníků". Jenom já jsem to tu psal alespoň dvakrát. 8-)
Kip

Příspěvek od Kip »

tak manji "Manji" pokud sis ještě nevšiml tak to cos poradil bylo napsano už ve druhe odpovedi!
Manji - FK

Je pekne že upozornuješ na svoju skoršiu odpoveď. Nie som slepý ! Čitam celý post. Takže aj tvoj. :shock: Ale ja som ale nemal volné matky ale studený spoj na tom plechu čo je pricínovaný na otačkomeri. Takže bral by som to len ako doplnenie tvojej odpovede . A reagoval som hlavne na tých osciloskopákoch.
00Inferno00
Kontaktovat uživatele:

Zasekava se otackomer

Příspěvek od 00Inferno00 »

Zdar kluci, dneska se mi stalo ze sem nastartoval, otacky vyletely lehce nad 1000rpm, tam se rucicka kousla. Po proslapnuti plynu se sekanym pohybem "dokousala" nekam ke 3000 a sekavym pohybem opet pomalu spadla lehce nad 1000. Tak sem vypnul motor, znovu natocil a zase. Asi trikrat sem ho vypnul - natocil a pak to bylo OK, ale dneska cestou z prace se mi budik sekal celou cestu (ca 6km). Nesetkali jste se uz s tim?? Dik
Vici píše:...ARL je král mezi TDI na platformě G4...
VW Golf IV 1.9TDI PD ARL 192PS 401Nm powered by TDIfun, EGR-off, TT puky, Strongflex dogbone
VW Passat Variant B8 2.0TDI Dynaudio
00Inferno00
Kontaktovat uživatele:

Re: Zasekava se otackomer

opraveno svepomoci, muzete smaznout :)
VW Golf IV 1.9TDI PD ARL 192PS 401Nm powered by TDIfun, EGR-off, TT puky, Strongflex dogbone
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

Tak napiš čím to bylo,když se to přihodí někomu jinému tak mu třeba tvoje rada helfne... ;)
a1ex - FK

Příspěvek od a1ex - FK »

me se teda parkrat stalo, ze se mi otackomer zasekl nekde na 2tisicich (hned po startu), ale mensi rana do palubky to vyresila. ted uz se mit to hodne dlouho nestalo
Snehulak - FK

Příspěvek od Snehulak - FK »

jj mě to dělalo hlavně v zimě, když auto bylo promrzlý. většinou stačilo párkrát klepnou a bylo to v poho
00Inferno00
Kontaktovat uživatele:

Pri vymene budiku za phexysovy, sem rucicku moc natlacil na hridelku, takze stacilo o kousicek povytahnout.
Diablo - FK

Příspěvek od Diablo - FK »

jojo tohle znam, vzdycky kdyz mrzne tak mame kickbox v aute s feldou :D
bud neukazuje nic, nebo zacne delat haryky a ukazuje treba 6tis ot ( 1.9 D) pak si lita jak chce, nebo porad nic nic a mam cca odhadem 2tis tak nasprintuje az ke 4tis ze by se i ferrari stydelo pak bud se ohreje palubka a srovna se, nebo pouziju par zakrernych chvatu a donutim budik ukazovat :D jinak uz jsem na opravy rezignoval. Uz me to ani nejak nes....e :D ;)
a1ex - FK

Příspěvek od a1ex - FK »

u me uz rany do palubky v tehlech mrazech nepomahaj. rozbehne se sam az kdyz je auto pekne vyhraty...
smazany clen - FK

Zdravím
Mě to dělá to same koupil jsem budíky s otačkoměrem na moji felinu 1.3 Bmm takže jsem jen měnil kus za kus.A otačky mi vyletíí a pak pomalu klesají ...chjo nevím si rady nevíte o něčem ??
Hanzz
Kontaktovat uživatele:

Problémy s otáčkoměrem

Příspěvek od Hanzz »

Blbne mi otáčkoměr a to tak, že mi za jizdy přestane ukazovat, spadne na nulu a za chvilku znovu ukazuje.Vypadáto že je asi někde špatný kontakt.Neví někdo kde to blbne nejčastěji a kde je zapojený?Díkes
Hazi - FK

Re: Problémy s otáčkoměrem

Příspěvek od Hazi - FK »

Kostření, matku zezadu kteráho drží.
Hanzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hanzz »

Takže rozdělat palubovku?
Hanzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hanzz »

A kde najdu to ukostření otáčkoměru?
Rex - FK

Příspěvek od Rex - FK »

vzadu na budíkách je šroubek s matičkou. ale musíš rozdělat budíky
Hazi - FK

Příspěvek od Hazi - FK »

Sundáš ten černý krycí plast co je na budíkách a pod nim je ta matička.
Hanzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hanzz »

Jo dík zítra na to kouknu, ale moc se neteším palubku rozdělávám nerad. :?
Hanzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hanzz »

Tak jsem to rozdělal a matička je dotáhnutá, takže tím to asi není.Co dál, neví někdo?Odkud to vlastně snímá otáčky?
Rex - FK

Příspěvek od Rex - FK »

ona může být dotažená ale může tam být studený spoj
00Inferno00
Kontaktovat uživatele:

Jak rika Rex, trosku s ni pohybej a hlavne ji poradne dotahni ;)
Hazi - FK

Příspěvek od Hazi - FK »

Já jsem to pak ještě "vychytával" podložkou z druhé strany tišťáku (přímo pod budík) a pak to fungovalo vždy na 100%.
Hanzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hanzz »

Jo tak to zkusim.Večer jedu pryč, tak uvidím jak to šlape.Nejvíc mě štve, než tu palubovku rozeberu.Vždycky mám problémy s tím plastem, než ho protáhnu kolem volantu.Ale už jsem to dělal asi po čtvrté, tak se pořád zlepšuju, jak to co nejrychleji rozebrat :lol:
Hazi - FK

Příspěvek od Hazi - FK »

jj zlepšení se určitě dostaví. Já už to zvládam jen levou rukou, rozložit a složit do 5min :D
Hanzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hanzz »

Tak to dělá pořád.Dokonce když jsem jel 100km/h tak mám normálně necelé 3000ot/min a najednou mi to skočilo na 4000ot/min, pak to spadlo na nulu a na prvním hrbu na cestě se to vzpamatovalo.Myslím že je někde špatný kontakt, ale nevím odkud to snímá a kde mám co hledat.
Hazi - FK

Příspěvek od Hazi - FK »

Určitě to bude jen v ukostření na tišťáku, zkus to třeba propískat mutimetrem a zjištíš to na 100%
Metiu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Metiu »

ja som mal problem s lavou stranou pristrojovky
teplomer raz ukazoval 90'C, inokedy isiel az "za zakrutu" na niekde okolo 200'C :lol:

problem bol ten, ze na plosnom spoji je iba jeden prepoj urceny na ukostrenie lavej casti pristrojovky smerom z pravej casti

2x som to mal cele rozobrate, bez uspechu. Potom som problem nasiel tym systemom, ze som plosny spoj nezaskrutkoval do panelu, ale nechal som ho volne a hybal s nim. Problem sa prejavil velmi rychlo - teplomer reagoval pri prehnuti strednej casti plosneho spoja. :)

Problem jednoduchy, ale najst tu chybu .. alchymia.
zelenac - FK

otackomer

Příspěvek od zelenac - FK »

ahoj,mam problem,niekedy otackomer po nastartovani vybehne na 2100 otacok,pritom motor ide na volnobeh.po ptidani plynu rucicka spadne na nulu,po ubrati vybehne zas na 2100.vag neukazuje ziadnu chybu.auto netaha a zere.po chvili sa to same spravi,odpojenie baterky nepomaha.robi to coraz castejsie.neviete co to moze byt?
zelenac - FK

Re: otackomer

este som zabudol,je to 1,6 rv 97.
Kalfa - FK

Příspěvek od Kalfa - FK »

jo, taky se mi to stává, vyletí a nereaguje na otáčky, když praštím do palubky tak spadne dolu na volnoběh a už funguje normálně, nevíte někdo čím to je?
zelenac - FK

jaked prastim tak sa nedeje nic,ked pridam asi na 3 az 4 tis otacok tak padne na nulu,ked uberiem na volnobeh zas ukazuje 2tis.netaha a zerie.po case sa to spravi same.zlata sade 130 bez elektroniky
Smells
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smells »

Kalfa: tohle se tu už řešilo stokrát.Je to špatně dotahlá ta zadní matka na přístrojové desce u otáčkoměru !!!
Neraduj se ze světla na konci tunelu.S největší pravděpodobností se jedná o protijedoucí vlak !!!

MUF-Škoda Felicia Trumf,1.3 MPi,50 KW,r.v.2000,
FuFa-Ford Focus Combi,1.6 16V,74 KW,r.v.2001,
Prodáno-Dědek-Škoda Felicia LX,1.3 BMM,40 KW,r.v.1995,
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Já mám to samé,ale už jsem se s tím smířil.Rozebrat palubku je prý horor :( :(
Smells
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smells »

Návštěvník: nic jednoduššího jsem nedělal.Práce na deset minut :-)
Neraduj se ze světla na konci tunelu.S největší pravděpodobností se jedná o protijedoucí vlak !!!

MUF-Škoda Felicia Trumf,1.3 MPi,50 KW,r.v.2000,
FuFa-Ford Focus Combi,1.6 16V,74 KW,r.v.2001,
Prodáno-Dědek-Škoda Felicia LX,1.3 BMM,40 KW,r.v.1995,
Kova
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kova »

Felicie Combi 1.3 Mpi 50kW 2000....Octavia Combi 1.8T 4x4 110kW 2004......... Nikdy nejezdi rychleji než létá tvůj anděl strážný.
zelenac - FK

ukostrenie by to mohlo byt keby sa nestracal tah motora.ale ked to zasekne tak aj vyfukove plyny naprijemne pachnu a straca tah.inac lapa v pohode,kedsa to same naprvi tak motor citelne ozije.podla vagu je vsetko v poriadku.este ked zasekne ten otackomer tak aj pocitac na volnobeh ukazuje namiesto 0,8l/h az 2,2l/h
Kova
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kova »

možná nějaký vstřik ale to je taky o něčem jeném ,,čidlo otáček ,,řídící jednotka--když je v čudu ona to na sebe nepráskne,, :?: jinak sory za rejpání ;)
Felicie Combi 1.3 Mpi 50kW 2000....Octavia Combi 1.8T 4x4 110kW 2004......... Nikdy nejezdi rychleji než létá tvůj anděl strážný.
zelenac - FK

ta felda mi zerie nervy od zaciatku.najprv za jazdy po pridani plynu davala ostry praskavy zvuk podobny cvrlikaniu ventilov ale omnoho vyraznejsi,ale na to sme si uz zvykli ze to praska viac ako vysrotovany diesel.vyfukovy system je komplet vymeneny a nezmenilo sa to.teraz sa este pridalo toto.hodil by som ju aj do srotu ale je uplne zdrava,tak mi je luto.asi mi ostava len vymenit komplet motor aj s riadiackou,alebo prejst stk a ek ,nahodit sacie s kasbosom z pola,zapalovanie z fava a mam 2 roky pokoj.
Kova
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kova »

čidlo otáček-----skus to :?: ;)
Kalfa - FK

Příspěvek od Kalfa - FK »

Smells píše:Kalfa: tohle se tu už řešilo stokrát.Je to špatně dotahlá ta zadní matka na přístrojové desce u otáčkoměru !!!
ok, díky zkusím to... jen mi přijde divné, že to dělá jen při studeném počasí
smazany clen - FK

Otackomer nejde

Mám dotaz jestli nevíte čím by to mohlo být. Ručička nic neukazuje jen když se motor trochu vytočí tak ručka vystoupá na 4 000 ot/m. a když dám nohu z plynu tak pomalu jde na nulu. Poradíte co to je??
Odpovědět