jaky prevodovy olej do 1,6
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Re: jaky prevodovy olej do 1,6
Obecně mám zkušenost, že když je převodovka OK, tak funguje na kterýkoli převodový olej odpovídající specifikaci. Když je špajska v háji (jako ta moje) tak můžete s olejem blnout jak chcete a stejně to extra nepomůže. Zkusil jsem tři oleje a na ten Shell co tam mám teď to řadí už relativně dobře. Pořád to má ale do ideálu daleko. Nějak to s tím ale už doklepu, než do toho zase cpát peníze, tak si raději koupím už nějaké auto.
-
ka-spel
- Kontaktovat uživatele:
Pomohla změna oleje na tuhé řazení nebo je tam jen málo oleje?
ex nebožka 1,6 lpg 

- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Jestli je to na mě, tak mojí převodovce už nepomůže ani svěcená voda.
Příčinou nepřesného řazení je pravděpodobně to, že se v tom někdo hrabal a blbě to složil.
Tuhé řazení se po výměně oleje významně zlepšilo. Už to není o hubu s tím jezdit, ale zdaleka to není normální. Dřív nebylo nic zvláštního, že uprostřed křižovatky, nebo při předjíždění nešlo napoprvé zařadit. Teď je to sice trochu tužší, ale vždycky to tam hopne. Nevím ale, jak dlouho se stav udrží. Je pravděpodobné, že se to bude zhoršovat až na tu generálku stejně dojde.
Pořád jsem s tím ale nejel hodně dlouhou štreku. Loni jsem byl rád po 300km, že tam vůbec ještě nějaký kvalt nacpu. Po výměně oleje jsem zatím nejdelší jízdu v kuse jel 40km. Začalo to tuhnout zase, ale mnohem méně.
Příčinou nepřesného řazení je pravděpodobně to, že se v tom někdo hrabal a blbě to složil.
Tuhé řazení se po výměně oleje významně zlepšilo. Už to není o hubu s tím jezdit, ale zdaleka to není normální. Dřív nebylo nic zvláštního, že uprostřed křižovatky, nebo při předjíždění nešlo napoprvé zařadit. Teď je to sice trochu tužší, ale vždycky to tam hopne. Nevím ale, jak dlouho se stav udrží. Je pravděpodobné, že se to bude zhoršovat až na tu generálku stejně dojde.
Pořád jsem s tím ale nejel hodně dlouhou štreku. Loni jsem byl rád po 300km, že tam vůbec ještě nějaký kvalt nacpu. Po výměně oleje jsem zatím nejdelší jízdu v kuse jel 40km. Začalo to tuhnout zase, ale mnohem méně.
-
Josh123456 - FK
U mě změna na 80W je celkem hodně znát a jezdí se s tím, co to pozoruju o mnoho lépe, než s 75W.
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Jako mě to taky hodně pomohlo. Ani jsem nečekal že to bude o tolik jiné, ale furt to zdaleka není ideální.