při malých otáčkách se dusí

Bosch Mono-Motronik
135B, 136B
smazany clen - FK

při malých otáčkách se dusí

Příspěvek od smazany clen - FK »

Ahoj přátelé,
mám tokový problém. Felinu mám po TK a EM vše v pořádku, taky jsem si dal zkontrolovat palivovou soustavu, vše OK.
Ale už delším časem si všímám že když někdy přidám plyn při menších otáčkách tak felda se začne trošku dusit a pak až se rozběhne na větší otáčky je pak vše v pořádku.
Nevím jestli to může dělat nějaké čidlo....
popíšu to podrobněji:

Rozjedu se na jedničku vše v pohodě, pak od křižovatky to beru na dvojce kde otáčky nejsou v zeleném, ale to by mělo zvládnout. Pak se to trochu přidusí, plyn můžu dát až na podlahu ale zdá se mi že je to tým horší, pak se trochu uklidní a už to jede.
Zdá se mi že to dělá jenom na dvojce.

Nevím pls. jakoukoliv radu. Děkuji Martin
tgfh - FK

Re: při malých otáčkách se dusí

Příspěvek od tgfh - FK »

Je to klasická situace, dělá to všem, ManiaX říkal, že mu to přestalo dělat když vyměnil střední díl výfuku za JP - tedy za čistou trubku (bez tlumiče).
Mi se to po Soietě podstatně zlepšilo.
"Problém" je určitě ve výfukovém systému.
Kdysi jsem si myslel, že to dělá pal. čerpadlo, po výměně se nic nestalo.
jarda.vysocina - FK

Příspěvek od jarda.vysocina - FK »

Taky jsem měl kdysi ten problém , mám BMM 40 kW a auto se začalo takto chovat když jsem odpojil na podzim baterku , abych ho dolil a dobil . Nic nepomáhalo až "studený restart ŘJ" a zase byl klid , než mi to napíchli na VAG .To se to opakovalo a zase studený restart ŘJ" a zase byl klid .Potřetí se to projevilo v zimě, krátké cesty a popojíždění a svícení a stěrače a baterka nic moc . Tak se to zase vyřešilo - studený restart ŘJ" a zase byl klid . Nyní mám novou řídící jednotku s čipem "CIMBU" a od té doby je klid . Ta si nějak jinak načítá data z paměti a taky zmizela ta díra v plynu a pocukávání (brzdím dvojkou před křižovatkou a když jsem chtěl přidat, tak se to přidusilo, než se to rozjelo ) . Fakt je , že mám originál výfuk i tlumiče i KAT .
Jarda
smazany clen - FK

Co si mám představit pod slovem studený restart řídicí jednotky?
smazany clen - FK

Ty jo :shock:
tak to vypadá zajimavě. Otázka:
Když odpojím řj. na ty 2h, a pak ji mám zapojit a znovu odpojit a hnedka zapojit?.
Pak jsi psal asi tři krát to zapnout a vypnout, Mám i při 2 a 3 startu, předem opet na 2h odpojit řj. a tak jak v prvním kroku? nebo to jenom vypnu a hnedka zapnu.
Ale myslím si že ne jinak by se řj. opět vymazala a bylo by to k ničemu.

Ještě mám dotaz, někde jsem četl že to může někde nasávat (boční vzduch) "nevím jak to přesně napsat" a že i to může způsobovat nějaké takové problémy. Víte někdo kde si to když tak nasává a jak to opravit?
Děkuji
smazany clen - FK

Ok, zkusí to, ale jak dlouho to asi trvá než spustí 3x ten ventilátor? Připadne mi to až na nějakých 30 min.
A ještě další dotaz. Když provedu tenhle krok, tak když budu měnit baterku nebo když ji vyberů přes zimu, tak to bude v háji a restart budu muset znovu opakovat?
smazany clen - FK

Tak děkuji, až budu mít čas, tak to zkusím a dám se vědět.
Martin
smazany clen - FK

Tak jsem to udělal :).
Trvalo to asi 30 min, možná i více, :D. O víkendu jsem vyrazil na delší cestu cca 650km a velká spokojenost. Nevím jakou jsem měl spotřebu před tímto krokem, ale je to tedka výrazně lepší. 5,6l na 100km.
Samozřejmě mimo město, ale i ve městě trošku :) :roll:
smazany clen - FK

Ahoj, trak mi to nedalo a zase jsem se pustil do této chyby.
Vono ten restart řidíci jednotky musím doporučit. No ale chyba tam byla, jak jsem šlapl na pedál více tak se to někdy přidusilo. A tak jsem vyměnil svíčky a autíčko krásne šlape. Akcelerace je výborná!!!

:)
Chose

Příspěvek od Chose »

Měl sem podobný problém a zbavil sem se ho tím že sem vyměnil zadní díl výfuku,protože byl celkem neprůchodný a navíc sem z něho vylél tak litr kondenzát
(a to sem se vzimě divil že to mám jak napařovací žehličku :lol: ).
Felicie 1.3 BMM 50kw,romantická červená
pepinoCD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pepinoCD »

Četl jsem,že se má odpojit baterka na půl hodky a pak to svižněji projed.Prej to pomůže.Nebo se pletu?
smazany clen - FK

Když to odpojíš, resetuješ řídicí jednotku. No pomůže to ale ne na dlouho...
Hanz - FK

Příspěvek od Hanz - FK »

já nemám na nízký otáčky výkon po zahřátí. Při každym rozjezdu se auto rozklepe. Studený start proveden a výfuk měněný (trubka od JP a soieta
bezezměny
Mates
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mates »

zdravím, mám stejný problém a potvrzuji výfuk. Byl jsem v servisu vyměnit střední díl a od té doby, když projíždím zatážkou, podřadím a jedu normálně, ani pod otáčkama, ani netúruju, tak to dvakrát cukne. ale tak, že to je jakobych neuměl jezdit. Podotýkám, že před tím nikdy nic... V čem tam může být zrada?

tgfh píše:Je to klasická situace, dělá to všem, ManiaX říkal, že mu to přestalo dělat když vyměnil střední díl výfuku za JP - tedy za čistou trubku (bez tlumiče).
Mi se to po Soietě podstatně zlepšilo.
"Problém" je určitě ve výfukovém systému.
Kdysi jsem si myslel, že to dělá pal. čerpadlo, po výměně se nic nestalo.
Odpovědět