Strácí se olej

MPi 1AV
AEE
stanislavandel

Strácí se olej

Příspěvek od stanislavandel »

Čau lidi mám problém strácí se mi olej.Nedávno jsem si nechal kontrolovat tlaky ve válcích jsou dobré.Tak mě napadá že by to mohlo dělat stvrdlé gufera na ventilech? ?? Díky za nějakou radu.
stanislavandel

Re: Strácí se olej

Zapoměl jsem jedná se o 1.6
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuladmin »

Pokud ti nikde netece tak porad ty pistni krouzky a nebo pak ty gufera (doufam ze je ma i 1.6 ) ale co to je straci se olej?? 1,6 ma az 1l/1000km to je norma. A snad u 1,6 je dobre drzet hladinu pod polovinou ne na max.
smazany clen - FK

Příspěvek od smazany clen - FK »

Když jej držím mezi ryskami,tak se mi během 10 000 km neztratí téměř vůbec.Je nesmysl dávat u tohoto motoru víc,než 2,7-3litry max!Potom to žere olej vrchem a strašným způsobem to znečišťuje škrtící klapku. :)
stanislavandel

Je to po 4000km. Před felinou jsem měl seata a tam se hladina ani nepohla
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuladmin »

No ale kolik je to po tech 4tis km?? kolik se ti ztratilo???
stanislavandel

asi 1L
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuladmin »

Tak to jsi 4x v norme udrzuj hladinu nekde pod tou 1/2 mezi ryskama a bude to ok. Oprava vyjde draz nez tam obcas dolit trosku oleje. Pak jeste zkontroluj tesnost vany a zda ti nekde netece gufero na klice.
Tomas6
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomas6 »

Pokud je to litr na 4000 km,tak je to sice nezvyklé,protože tyto motory olej běžně nežerou,ale vědu bych z toho nedělal.Já do BMM dolívám 1l na 1500km. :(
Dejwis

Příspěvek od Dejwis »

už jsem to dělal na jíné Feldě, a ted to bude dělat otec. Udělal bych gufera na ventilech a těsnění na vaně. Pak uvidíš...většinou to pomůže...
!!! Rozprodej dílů z Feldy !!!
Tomas6
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomas6 »

mi gufera nepomohly. :( Asi to tahá kolem kruhů.Na 1,6 bude asi muset sundat hlavu ne?
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Gufera se dají udělat bez sundání hlavy.
Pístní kroužky se bez sundání hlavy nedají udělat na žádném motoru. Píst spodem nikdy nevytáhneš.
Tomas6
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomas6 »

Já mám 1,3 a píšu to jen pro srovnání.Já nic měnit nebudu.Max jen celý motor.
Na 1,6 se daj udělat gufera s hlavou na motoru?Jak se podloží ventil aby nespadl dolů?Jinak dostaneš píst dolů.Alespoň na 1,3.1,6 nevím.Ale zpátky už dát nejde. :D
mikka

Příspěvek od mikka »

Na 1,6 se daj udělat gufera s hlavou na motoru?Jak se podloží ventil aby nespadl dolů?Jinak dostaneš píst doů.Alespoň na 1,3.1,6 nevím.Ale zpátky už dát nejde
Dá se to udělat i bez sundání hlavy, někde už se to tu probíralo.
Jsou dvě metody: první je udělat ze staré svíčky nástavec na hadici od kompresoru a udržovat v daném válci po dobu práce přetlak. Ten udržuje ventily nahoře, aby nespadly do válce. Píst jde tím přetlakem dolů.
Druhá je provázková metoda - do spalovacího prostoru se otvorem po svíčce nacpe nějaké tenčí lano, pístem se přimáčkne nahoru a mění se gufera na ventilech, pak se pístem sjede dolů a lano se vytáhne.
Schimi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Schimi »

Teda to jsou finty :D .
Bál bych se bince z lana ve válci, ale nápad je to .... no prostě český :D
1,6 sportline 1999
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuladmin »

Ten ,,binec,, shori behem par otacek motoru. Dela se to i tak ale ono je lepsi shodit hlavu a hned i pastou zabrousit ventily - dosedaci plochy.
smazany clen - FK

Příspěvek od smazany clen - FK »

Nechápu proč to řešíš, mě moje felina papá okolo 3/5l na 1000 km. Oleje neni drahej konkrétně 15W-40. Začnu to řešit až když budu mít problém na technický s emisema. Do té doby to vydrží. Jsou důležitější věci než toto, třeba reznutí kastle vidím jako větší porblém. mi5
nemik - FK

Příspěvek od nemik - FK »

Mě u BMM zhruba 1l/1200 km, zároveň se ztrácela voda. Na zemi nikde nic. Zrovna mám po výměně guferek a těsnění společně s hlavou, tak čekám jestli to bude v pohodě. A nechápu jak mohl uživatel nademnou naspat že olej není drahý když se mu ztrácí 3-5/1000km!! :o To já bych dávno kupoval nové auto!
Dejwis

Příspěvek od Dejwis »

některé Feldy si "sami někam ztratí olej". Např. když doplníš olej na rysku max, tak třeba 1dc prostě uteče pokaždé, a pak si to drží svojí rysku trochu pod max. Nejvíce to teče přes vanu, těsnění ventilů, víčko, gufera...
!!! Rozprodej dílů z Feldy !!!
Odpovědět