Jak povolit šrouby na brzdovém třmenu
-
jojzic
Jak povolit šrouby na brzdovém třmenu
Jak povolím šrouby na brzdovém třmenu aniž bych je utrhl? Chci vyměnit kotouče a ty šrouby ne a ne povolit. Myslím že jsou to M10.
A ještě dotaz: Brzdové destičky se mi sjíždějí nepravidelně a křivě, je to normální?
A ještě dotaz: Brzdové destičky se mi sjíždějí nepravidelně a křivě, je to normální?
- Suchy
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jak povolit šrouby na brzdovém třmenu
Ahoj,já jsem to řešil nedávno,taky mě to nešlo a tak jsem použil brzdovku(stříkačku a jehlu).
Nechal jsem to bejt 5.min. a potom jsem potom prásknul párkrát kladivem a skus to trochu utáhnout a pak teprve to povolovat.
Nechal jsem to bejt 5.min. a potom jsem potom prásknul párkrát kladivem a skus to trochu utáhnout a pak teprve to povolovat.
-
smazany clen - FK
Normální to není. No kdyby jsi je utrhl, tak si koupíš novou sadu toho pístku ve kterém jezdí třmen. Jinak to co Ti to dělá může dělat že se Ti nepohybuje jak má právě třmen a nebo je zarezlý pístek.jojzic píše:Jak povolím šrouby na brzdovém třmenu aniž bych je utrhl? Chci vyměnit kotouče a ty šrouby ne a ne povolit. Myslím že jsou to M10.
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
M10 jsou ty co drží celý brzdič na těhlici. Právě ty se musí vytočit při výměně kotouče. Šrouby co drží vodící čepy jsou M8.
Udivuje mne, že ti některý nejde povolit. Části brzd se hřejí tak, že to většinou nezarezne. Zkus to namazat WDčkem, poklepat kladivem, ideálně ohřát plamenem. V nouzi se dá i na hlavu šroubu udělat heft slabou elektrodou, tím se šroub prohřeje a povolí.
Udivuje mne, že ti některý nejde povolit. Části brzd se hřejí tak, že to většinou nezarezne. Zkus to namazat WDčkem, poklepat kladivem, ideálně ohřát plamenem. V nouzi se dá i na hlavu šroubu udělat heft slabou elektrodou, tím se šroub prohřeje a povolí.
-
smazany clen - FK
Ja som odtahoval tieto sroby a zistil som, ze na zavitoch bolo nieco modre? Tiue sroby sa lepili ?
Ja som ich tiez skoro neodtiahol. Ked to budem teraz montovat naspat staci to len normalne zatiahnut. Loctite alebo nieco podobne sa tam nedava?
Ja som ich tiez skoro neodtiahol. Ked to budem teraz montovat naspat staci to len normalne zatiahnut. Loctite alebo nieco podobne sa tam nedava?
- Michelin1
- Kontaktovat uživatele:
Je to normalni ze to nejde povolit. Staci dobra gola a jde to. Brzdovka taky pomaha.
To modry je jistici barva tusim.
To modry je jistici barva tusim.
Fela 1.3 race car, TDi power
http://picasaweb.google.com/info.michelin
-
smazany clen - FK
Ale ma sa tam davat ta istiaca farba, alebo nie? Davate to tam?
- Michelin1
- Kontaktovat uživatele:
Nemusi, nedavam.
Fela 1.3 race car, TDi power
-
kejzi1
- Kontaktovat uživatele:
Taky nedávám
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Každej mluvíte o něčem jiném.
Třmen drží dva šrouby M10 a musí se vytočit při výměně kotouče, aby se sundal komplet třmen i s brzdičem.
Při výměněně destiček stačí povolit jen dva šrouby plovoucího pístku třmenu. M8 a je dobrý si je podržet, aby se neprotáčely tuším 15kou klíčem. Sundá se jen brzdič a třmen zůstane na těhlici.
To modrý na šroubech je jistící tmel a znovu ho již nedávám.
Jinak sjíždění destiček z jedné strany zapříčiňuje zareznutí destičky v třmenu, výjimečně zareznutí pístku třmenu. Chce to kontrolovat a čistit. Pravidelně to dělám na jaře, když přezouvám na letní. Všechno rozdělám a vyčistím.
Vytáčím i šroub na těhlici, co drží tlumič a kulák, vyndám, máznu grafitkou a znovu dám zpět, nestane se pak, že to zarezne a nemůžete to vyndat.
Třmen drží dva šrouby M10 a musí se vytočit při výměně kotouče, aby se sundal komplet třmen i s brzdičem.
Při výměněně destiček stačí povolit jen dva šrouby plovoucího pístku třmenu. M8 a je dobrý si je podržet, aby se neprotáčely tuším 15kou klíčem. Sundá se jen brzdič a třmen zůstane na těhlici.
Jinak sjíždění destiček z jedné strany zapříčiňuje zareznutí destičky v třmenu, výjimečně zareznutí pístku třmenu. Chce to kontrolovat a čistit. Pravidelně to dělám na jaře, když přezouvám na letní. Všechno rozdělám a vyčistím.
Vytáčím i šroub na těhlici, co drží tlumič a kulák, vyndám, máznu grafitkou a znovu dám zpět, nestane se pak, že to zarezne a nemůžete to vyndat.
103457 má pravdu ale já to dělám ještě jednodušeji a to že si povolím jen spodní šroub M8 a celý třmen jen vyklopím směrem nahoru. Přípravdkem zatlačím píst s povoleným odvzdušňovacím šroubem. Jinak u každých slušných destiček máte v balení 4 kusy nových šroubů M8 včetně jistícího tmelu. U těchto šroubů se mi ještě nestalo že by nešli povolit ale to jen proto že dám pokaždé nové včetně tmelu který mimochodem brání i vnikání vlhkosti a tím i vzniku korozi. Takže šrouby jde ipo roce bez problémů povolit. Proto doporučuji kupovat jen kvalitní desky a šrouby v nich přibalený použít. No a pokud použijete moji metodu , tedy že povolíte jen jeden šroub a v případě potřeby vysunute třmen včetně vodícího horního čepu, tak Vám z každého balení dva šrouby zbytou pro strýčka příhodu. 
Moje felda 1.4 MPi
Golf IV 1.9 TDi 164 PS 393 Nm - už je tam zase něco navíc, ale kolik netuším.
T-ROC 2.0 TSI 4MOTION 190 PS 320 Nm - zatím - tak zatím už neplatí nově 282 PS 431 Nm
T-ROC 2.0 TSI 4MOTION 190 PS 320 Nm - zatím - tak zatím už neplatí nově 282 PS 431 Nm
-
Jurka - FK
Proč zatlačuješ píst s povoleným odvzdušňovákem? Se ti tam dostane vzduch ne? lepší otevřít víčko a hladinka se zvedne ne?
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
Zatlacovat pist s otevrenim ovzdusnovakem je opravdu nesmysl ani to vicko na nadrze neni potreba povolovat je tam dirka jinak by vznikal podtlak jedine co je treba si ohlidat je hladina aby nadobka zbytecne nepretekla a nevytekla ven a vse se tim nepolilo. A jen jeste je dobre pist zalacovat doku je vse slozene a ne kdzy ma clovek brzdic uz v ruce.
-
smazany clen - FK
Ja som to osrobovaval cele, lebo sa to necistilo hadam 3 roky. Neslo len o vymenu dosticiek, ale komplet o ocistenie. A M8 sa pridrziava 16 klucom. - Musel som ho kupovat, tak si to pamatam103457 píše:Každej mluvíte o něčem jiném.
Ale uz ked viem ako na to tak to budem pozerat castejsie. Predtym som auto nechaval na prehliadku v servise, ale asi tam pracovali slepi mechanici. Nasiel som pokazene spodne capy ramena, dierku na vyfuku a tie brzdy tiez nic moc. A ze vraj vsetko v poriadku...
Nevím co řešíte s povoleným odvzdušňovákem proč by se mi tam měl dostat vzduch máte pocit že to dělám poprvé. Když odvzdušňujete brzdy taky povolíte odvzdušňovací šrouby nebo né ? A máte strach že se vám tam dostane vzduch ? Já ten odvzdušňovák povoluji ze dvou důvodů a to že za prvé to jde snadněji zatlačit ten píst zpět a za druhé proto že tím alespoň částečně obměním brzdovou kapalinu , protože při následném odvzdušnění (jen pro jistotu) vytlačím ještě kapalinu co mám v trubkách.
Moje felda 1.4 MPi
-
Jurka - FK
Chystám se na výměnu brzdových hadic a trubek.... všechno snad proběhne v pohodě, ale jedné věci se bojím a to jestli povolím hadici co je ve třmenu...Jak vidíte na fotce už to tam bude dlouho né-li od výroby. Když sem to dělal na fáčku ještě, tak sem normálně ušmik hadicu položil na zem nastrčil klíč a dupnul:) Ale povolilo až po pátém dost silném dupnnutí a tohle vypadá ještě hůř...hlavně to nechci zalomit ulomit atak... Takže jaká máte taktiky na povolování a co s tím všechno mám udělat? A jakože já na to mám štěstí co a jak dělat když už to ulomím třeba? Nový třmeny sou totiž docela pálka a to bych nerad...

A když už se ptám, tak když měnité hadice a trubky jak postupujete při demontáži a montáži?

A když už se ptám, tak když měnité hadice a trubky jak postupujete při demontáži a montáži?
-
Návštěvník
Toho že to utrhneš se neboj. Je ti silnostěnná trubka, a ta dírka uprostřed má průměr tak 3mm, takže je to opravdu v pohodě. Jinak to můžeš nahřát autogenem, nebo postačí i plynem, pak to zaručeně neutrhneš. Jinak na to poklepej kladívkem, a očisti to.