Aha,takže taťka koncern rozhodl o stejném druhu slitiny o stejné tvrdosti pro různý tipy.Když tam má moc uhlíku,tak to má popustit,taťka.Kdyby to bulo u nich,tak je z toho generální svolávačka.Nám to takhle stačí.Atnarfus píše:Třeba Oktávka s tím má úplně stejný problém i když jsou svody jiné.
Kdo má (měl) prasklé svody?
-
smazany clen - FK
Re: Kdo má (měl) prasklé svody?
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Měli by se k tomu postavit čelem a minimálně materiál dávat zadara. Podobně to udělali s průserem na přední nápravě u Fabiií. Na klasickou svolávačku se vybodli, ale dali alespoň materiál zadara a zákazník zatáhne jenom práci.
-
smazany clen - FK
Takže je šance,že když někde seženeš čínský svody,tak budou z tak měkkýho materiálu,že neprasknou? 
-
Josh123456 - FK
No, tak u mě se to taky předehřívalo, ale prostě vlastnosti svarů jsou různý.slegrusik píše: Tobě to před vařením předehřívali v peci? Mně jo tak doufám, že vydrží!!!![]()
No u nás na vrakáči měli dobrý svody za 2.500Kč!!! To se teda vyplatí dát navíc pětikilo a koupit nový!
Když je jeden, tak to má snahu kroutit, ale jakmile jich je víc a nebo v bodu, tak ne, ale stejně bych to zkouknul, než bych to tam dal, jestli to neni zkroucený-ty moje byly a o dost.
Nový jsou kolem 3000, ale ta kvalita? Jestli to je to samé tz. že to praskne taky po čase, tak to je lepší sehnat starý a jestli to neni to samý, tak bych prosil, kdyby někdo věděl náhodou o info, jestli se něco změnilo v konstrukci nových nyní oproti minulosti, protože jinak bych koupil nový, ale právě mě zaráží to, aby mi to zase neprasklo...?
-
slegrusik - FK
Ahoj, no snad mi to vydrží. Je to fakt na přes držku, protože když něco takového praská , jako jsou svody, jak na běžícím pásu tak by to snad měli v zájmu dobrého jména firmy napravit!!! Ale známe dnešní společnost! To budou keci jako: my jsme nic nezanedbali
Taky mě to se.. když víš, že to je nutný vyměnit, vysolíš tři litry za nové ze stejného těsta a můžeš se jen modlit, aby to prasklo aspoň o měsíc dýl!!!!!!! A nechat si to dělat na zakázku? (asi z nerezu, nerozumím tomu) Tak bohatej nejsem

Taky mě to se.. když víš, že to je nutný vyměnit, vysolíš tři litry za nové ze stejného těsta a můžeš se jen modlit, aby to prasklo aspoň o měsíc dýl!!!!!!! A nechat si to dělat na zakázku? (asi z nerezu, nerozumím tomu) Tak bohatej nejsem
Naposledy upravil(a) emilio52 dne stř 22. říj 2008 17:59:29, celkem upraveno 1 x.
Důvod: viz. pravidlo č. 4
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Když si koupíš staré, tak prasknou nikdy nebo zítra.
Když koupíš nové, tak na ně máš dva roky záruku a pravděpodobně vydrží dost dlouho. Na spoustě aut jsou ještě původní.
Když koupíš nové, tak na ně máš dva roky záruku a pravděpodobně vydrží dost dlouho. Na spoustě aut jsou ještě původní.
-
slegrusik - FK
Tak to jsi mě uklidnil! Jestli to je pravda tak bych si je koupil...
Naposledy upravil(a) emilio52 dne stř 22. říj 2008 17:58:19, celkem upraveno 1 x.
-
smazany clen - FK
By mě zajímalo,kdyby se ty nově koupené nechali popouštět půl dne v peci už pro prevenci,jestli by se nezkroutily.

-
slegrusik - FK
Dobrej nápad! Taky mě to napadlo. Chtělo by vyzkoušet, nic by se tím nezkazilo 
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Tím určitě nic nezkazíš. Mám obavu, že hlavní problém je v opakovaném nestejnoměrném ohřevu za provozu.
Tam kde mají pec, tak maji i frézku, nebo horizontku aby příruby zase přerovnali.
Tam kde mají pec, tak maji i frézku, nebo horizontku aby příruby zase přerovnali.
-
Josh123456 - FK
No ze zákona je fakt, že jsou dva roky na ně záruka... To je taky pravda.. Možná do toho půjdu, ale nevim, kde a za co nejlepší cenu je sehnat. Budu se no poohlížet. 
No snížit to vnitří pnutí by chtělo vyřešit, ale jelikož je na tom ta záruka, tak je otázka jestli to má smysl. Po dvou letech třeba pak by to smysl mělo
No snížit to vnitří pnutí by chtělo vyřešit, ale jelikož je na tom ta záruka, tak je otázka jestli to má smysl. Po dvou letech třeba pak by to smysl mělo
-
slegrusik - FK
Tady mají nejlevnější co jsem zatím našel: http://www.skoda-dily.cz/index.php?acti ... uery=svody
Naposledy upravil(a) emilio52 dne stř 22. říj 2008 17:56:08, celkem upraveno 1 x.
-
Josh123456 - FK
Díky za typ, ale nakonec jsem se rozhodl, že to nechám bejt. Nic to nedělá-jede to normálně a spotřeba taky stejná jako jindy, když byly dobrý, tak to zatím řešit nebudu, protože to je tam nepatrný foukání, že to nemůže mít vliv na chod motoru.. Uvidíme, zatim to nechám.
Naposledy upravil(a) emilio52 dne stř 22. říj 2008 17:56:42, celkem upraveno 1 x.
-
smazany clen - FK
-
slegrusik - FK
Mám svody popouštěné v peci, zavařené poctivě. Při výměně oleje jsem ležel pod autem a koukal na to: zespodu je zase vedle sváru jemná vlasová trhlinka! Kašlu na to a ani se tam už radši nedívám! Ještě, že tam je plech předehřevu, jinak by mě trefil!
Uvidím za čas, nějak to dopadne 
-
Josh123456 - FK
Tak to jsme na tom stejně-taky jsem to měl zavařený, ale prd platný
.. Mám tam taky malou trhlinku, ale zatim to jen malinko fouká, když tomu šlapu, tak mám 7,5l benzínu. No zatím uvidíme...
Naposledy upravil(a) emilio52 dne stř 22. říj 2008 17:54:22, celkem upraveno 1 x.
-
slegrusik - FK
Když jsem to nechával vařit tak jsem se dozvěděl, že to podfukuje jen za studena. Při zahřátým motoru se to prý roztáhne a mnělo by to držet. Jen mě ser* to, že je to díl na vyhození a výměna je drahá! Bohužel!
-
Josh123456 - FK
Jo díl je to drahej-to je snad lepší někde sehnat starší dobrý sportovní svody, než nový origo, protože tam je pořád riziko, že i ty nový časem prasknou...
-
slegrusik - FK
Vědět, jaký mají 1.6-ky svody ve feldě, ani bych jí snad nekoupil! Jenže teď jí tak miluju, že to už nemůžu
Takovej věčnej koloběh měnit svody!!!
-
Josh123456 - FK
no hold to musíme nějak pořešit natrvalo:-D buď si je nechat udělat a nebo koupit asi sportovní a byl by klid... 
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Jenom tak pro zajímavost. Na jak starém autě Vám to prasklo. Já mám jedno desetileté a svody jsou OK. Druhé je osmileté a akusticky nic nepozoruju, tak jsou taky snad v pohodě. Měl jsem ještě dvě služební a i při nájezdu 200k km na každé, se na svody nemuselo sáhnout. První šla asi po pěti letech, druhá po osmi.
-
slegrusik - FK
U mě těžko říct, už jsem jí nemocnou na svody koupil! Bohužel, nic jsem o tom nevěděl. Zlatá zkušenost pro příště
Na ty sportovní svody bych nesázel. Co jsem tady četl je potřeba čip a ostrá vačka. Jinak to asi nebude to co to má být. Kdyby je někdo dělal to bych bral jako jedinou možnost. Sázet na nové origo svody je jako ruská ruleta! Buď a nebo...
Na ty sportovní svody bych nesázel. Co jsem tady četl je potřeba čip a ostrá vačka. Jinak to asi nebude to co to má být. Kdyby je někdo dělal to bych bral jako jedinou možnost. Sázet na nové origo svody je jako ruská ruleta! Buď a nebo...
Naposledy upravil(a) emilio52 dne stř 22. říj 2008 17:52:50, celkem upraveno 1 x.
-
Josh123456 - FK
Já jí mám devět let starou, ale v kolika to prasklo tak to opravdu netušim-asi tak dva roky zpět... Ale praskly.Atnarfus píše:Jenom tak pro zajímavost. Na jak starém autě Vám to prasklo. Já mám jedno desetileté a svody jsou OK. Druhé je osmileté a akusticky nic nepozoruju, tak jsou taky snad v pohodě. Měl jsem ještě dvě služební a i při nájezdu 200k km na každé, se na svody nemuselo sáhnout. První šla asi po pěti letech, druhá po osmi.
-
majklbb
Svody stačí zavařit. Pokud se ale zavaří céóčkem, časem zase prasknou. Je potřeba je zahřát a vařit elektrodou na litinu. Pokud budou sundaný, je NUTNÝ je potom nechat přebrousit (srovnat). Úplně ale stačí je flexou očistit, jízdou zahřát na provozní teplotu, vypnout motor, odpojit baterku a rychle vařit. Svár je nutný tepat! Tímto způsobem jsem je zavařil před půl rokem a najel zatím 10 000 km a stále drží.
-
smazany clen - FK
Já jsem měl taky na jednom autě prasklý svody bylo to na peuget 306 1,4I. Byly prasklý na čtyřech místech a v prasklinách docela dost velký škvíry. Kamarád mi je předehřál a zavařil elektrodou na litinu, pak jsem je nechal přebrousit a držely v pohodě. A to auto bylo jen 6 let starý.
-
smazany clen - FK
Ty tři směšný šroubečky,co drží předehřev vzduchu vám šly vytočit jak?Já je chtěl opatrně rozkroutit semtam,ale stejně najednou LUP......... 
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Pro kontrolu stavu potrubí jsem to nedávno sundaval a kupodivu to šlo povolit úplně v pohodě. S tím jsem vůbec nepočítal.
-
smazany clen - FK
Šťastný to člověče!!!Já už pak neměl čas,ani nářadí,abych to odvrtal a udělal závit,takže jsem narychlo vyřezal z plechu vinglí,vyvrtal dvě díry a připíchl to provizorně ke šteftu na palici.Atnarfus píše:Pro kontrolu stavu potrubí jsem to nedávno sundaval a kupodivu to šlo povolit úplně v pohodě. S tím jsem vůbec nepočítal.

-
Návštěvník
ještě jsem našel tohle vypodá že tohle by mohlo fungovathttp://www.chemweld.cz/?p=productsMore&iProduc ... WELD-6100-[/quote]
stránka co nešla otevřít snad ted pujde //www.chemweld.cz/?p=productsMore&iProduc ... WELD-6100-[/quote]
http://www.chemweld.cz/?p=productsMore& ... sName=CHEM
stránka co nešla otevřít snad ted pujde //www.chemweld.cz/?p=productsMore&iProduc ... WELD-6100-[/quote]
http://www.chemweld.cz/?p=productsMore& ... sName=CHEM
-
MagicanBlack - FK
zda se mi to nebo tam vozis černýho pasažéra?
-
andy - FK
Pri plnym vykonu na brzde jsou ty svody tmave cerveny. To bys to musel tmelit samotem. A mosaz ?Atnarfus píše:Ještě mne napadlo, nezkoušel jste někdo starší metody oprav litiny jako pájení mosazí a kolíčkování?
Dřív než se dala litina vařit, tak se to běžně opravovalo předehřáté mosaznou pájkou, nebo se vyvrtala dirka vedle dirky a natloukla se tam řada kolíčků. Dneska by se určitě našel nějaký tmel, kterým by šlo kolíčky ještě zatěsnit.
-
smazany clen - FK
K tomu praskání, já si myslím že to je daný jednak konstrukcí toho sběrného potrubí a materiálem (nebo spíš jeho složením) praská to na feldách, na Golfu II GTi, Renault, Peugeot, Mercedes, a dalších ale vždy jen na určitých typech a není to třeba ani o výkonu a ani o umístění nebo chlazení toho potrubí je to prostě různý, a asi nejlepší je prostě kolem té praskliny se pohybovat rukou, jestli to fouká nebo sledovat zakouření praskliny, protože dost často se taky stává že to prdí ale ne z prasklýho potrubí ale z prasklýho vlnovce hned o cca 10 cm níž.
-
smazany clen - FK
Když už jsme u toho výfuku, jsem to zkoušel hledat ale nikde nic, nedával jste někdo někdy nebo nemáte středovej tlumič z 1,9D na 1,6????
-
slegrusik - FK
Dnes bylo krásně tak jsem se kouknul na sváry na svodech. K mému překvapení to drží
Na tom nejhorším místě nahoře to drží a dole ze zadu je malá trhlinka, ale o té vím. Jinak jsem čekal horor 
Tak ťuk 'tuk na dřevo ať to drží stále a trhlinka se opraví
Tak ťuk 'tuk na dřevo ať to drží stále a trhlinka se opraví
-
slegrusik - FK
Kluci, obracím se na vás s prosbou o radu!
Dnes jsem lehl pod auto, abych zkontroloval svody ze spodu. Je tam jedna prasklina, která protrhla i svár a teď přemýšlím jak to vyřešit!
1)nechat to znovu opravit zavařením
2)koupit nové svody
Pokud to nechám zavařit: zavaření i s prací komplet tak do 1 000Kč, jestli to už bude držet nevím! Pokud ano tak litr v trapu
Pokud svody nové: je to dražší a není vyloučeno, že to praskne znovu. Našel jsem inzerát, že někdo prodává nové svody za 2 400Kč
Jinak na těch nejhorších místech ty sváry kupodivu drží tak nevím co udělat
Budu nechávat měnit i kat a ten jsem splašil jetej a je prý OK tak bych to nechal měnit naráz, ale potřeboval bych nějakou vaší radu.
Díky za příspěvky
Dnes jsem lehl pod auto, abych zkontroloval svody ze spodu. Je tam jedna prasklina, která protrhla i svár a teď přemýšlím jak to vyřešit!
1)nechat to znovu opravit zavařením
2)koupit nové svody
Pokud to nechám zavařit: zavaření i s prací komplet tak do 1 000Kč, jestli to už bude držet nevím! Pokud ano tak litr v trapu
Pokud svody nové: je to dražší a není vyloučeno, že to praskne znovu. Našel jsem inzerát, že někdo prodává nové svody za 2 400Kč
Jinak na těch nejhorších místech ty sváry kupodivu drží tak nevím co udělat
Budu nechávat měnit i kat a ten jsem splašil jetej a je prý OK tak bych to nechal měnit naráz, ale potřeboval bych nějakou vaší radu.
Díky za příspěvky
-
Nonamed - FK
Dneska jsem je vyměnil, pan Cimbu mi dal jedny origoš neprasklý za dvojku... rozdíl parádní 
-
Nonamed - FK
jetý... řek bych že je to fuk, jestli mi prasknou nový nebo jetý 
Taky jsem měl prasknuto...nechal jsem zavařit (nahřát, vyvařit, popustit atd...) a najeto 100.000 a drží. Doufám že už to tak bude navěky (co ji budu vlastnit). Ale vždycky je to loterie.
- trivet
- Kontaktovat uživatele:
Kluci, ty NOVÝ svody za 2400,- prodávám já.... už jsem prodal 4ks a jedny mám ještě posílat. Moc dlouho neváhejte, nevím kolik jich ještě pořídím sehnat za tuhle cenu. Pak už budou jen od jinýho dodavatele kolem 3000,-.
-
Josh123456 - FK
Trivet: a jak je to s praskáním těchto nových svodů? Po pravdě?
Slyšel jsem, že už to dělají jinak a nepraskají.
-
slegrusik - FK
Tak jsem koupil od Trivetíka svody
Vypadají dost dobře a vypadá to, že jsou trošičku upravené z výroby. Příruby vše stejné, ale tvar trubek mi připadá vylepšený
Koukal jsem na svody u Triveta na autě a má je tam 3 roky a drží!!!
Koukal jsem na svody u Triveta na autě a má je tam 3 roky a drží!!!
-
Josh123456 - FK
No hlavně, ať ti chvíli vydrží
já to asi taky budu řešit, protože mi to fůrt žere o něco víc, než by mělo.....
-
slegrusik - FK
Sand už bude pokoj!!! Kdyby aspoň chvíli, ale doufám v to, že mě přežijou
Taky si dej nové a budeš mít klid. Není to pár korun, ale vyplatí se to!!!
-
slegrusik - FK
Ještě mám otázku: je těžké vyměnit svody? Jde mi o to, že bych nerad zalomil šteft. Sice před rokem se sundávaly v servisu tak by to mělo jít v pořádku, ale přece jen se ptám. Kdyby se mi to stalo tak bych to teda nedokázal odvrtat nebo co se s tím dělá. A ještě jedna. Jak je to s tím napojením konce katu a začátku středového tlumiče? Tam je ta spojovací trubka. Chtěl bych tam dát střed JP tak se ptám jestli bych to zvládl sám. Zase nemám možnost s autem najet nad jámu 
- trivet
- Kontaktovat uživatele:
Popravdě Ti nemůžu odpovědět, fakt nevím. Já je teď budu mít třetím rokem a zatím jsou OK. Můj názor je takovej, že je blbost si kupovat jetý svody když můžou hnedle prasknout. Ty nový by měli přece jen vydržet dýl. To jestli vydržej 2,3,4 nebo 10 let opravdu nevím.V dnešní době ti nikdo nic nezaručí.Josh123456 píše:Trivet: a jak je to s praskáním těchto nových svodů? Po pravdě?
- trivet
- Kontaktovat uživatele:
Jejda, tak teď koukám že jsi to tyslegrusik píše:Ještě mám otázku: je těžké vyměnit svody? Jde mi o to, že bych nerad zalomil šteft. Sice před rokem se sundávaly v servisu tak by to mělo jít v pořádku, ale přece jen se ptám. Kdyby se mi to stalo tak bych to teda nedokázal odvrtat nebo co se s tím dělá. A ještě jedna. Jak je to s tím napojením konce katu a začátku středového tlumiče? Tam je ta spojovací trubka. Chtěl bych tam dát střed JP tak se ptám jestli bych to zvládl sám. Zase nemám možnost s autem najet nad jámu
No když ti nepraskne šteft tak to bude v pohodě. Já tam dával nový oboje těsnění a bylo to během chvilky hotový. Ještě před tím to ale stříkní nějákým "mazdlem" aby to šlo líp povolit a pak bych tam dal nový matky (líp i nový štefty) postříkaný něčím do výšších teplot, pak to půjde v klídku kdykoliv povolit.
-
slegrusik - FK
Ahojda
To jsem já! Zoufalec co potřeboval nutně svody
Budu měnit svody+1.díl výfuku s katem+chtěl bych tam prsknout střed JP+asi nový koncový tlumič Tyll aby byl od výfuku pokoj
Nové štefty se dají koupit? A výměna je složitá? Nikdy jsem to nedělal. Nejspíš to nechám udělat Pavlíčkovi z JP výfuky. Už jsem u něj jednou byl. Svody bych povolil, protože mi je před necelým rokem sundával a nechal vařit tak by měli jí krásně dolů. Ale přemýšlím, že si to udělám sám. Litr za práci, kterej bych ušetřil je dobrej peníz, ale ptám se na možné překážky, které by mohly nastat
To jsem já! Zoufalec co potřeboval nutně svody
Budu měnit svody+1.díl výfuku s katem+chtěl bych tam prsknout střed JP+asi nový koncový tlumič Tyll aby byl od výfuku pokoj
Nové štefty se dají koupit? A výměna je složitá? Nikdy jsem to nedělal. Nejspíš to nechám udělat Pavlíčkovi z JP výfuky. Už jsem u něj jednou byl. Svody bych povolil, protože mi je před necelým rokem sundával a nechal vařit tak by měli jí krásně dolů. Ale přemýšlím, že si to udělám sám. Litr za práci, kterej bych ušetřil je dobrej peníz, ale ptám se na možné překážky, které by mohly nastat
-
smazany clen - FK
Chlapci ty svody to je dílo to se musí nechat! Taky jsem s něma bojoval... Když jsem koupil felí a čirou náhodou mi upadl
předehřev tak jsem kulil očiska! Byly zavařené nevím čím a nevím jak ale vedle sváru byla prasklina která se táhla až dospod... Tak jsem za litr sehnal jeté nechal je srovnat no ale stejně zas praskly potvory
zatím to mám tak a neřeším to. Předehřev tam ani nemám abych mohl sledovat jak to pracuje
Bylo mi dopuručeno až s tím budu něco dělat abych je v každém případě před nasazením nechal srovnat a dal v každém případě k bloku motoru nové těsnění( to by se mělo měnit pokaždé když svody povolíte) a prý by nebylo od věci dát 2 těsnění na sebe. Jde o to že blok motoru je jiný materiál než svody a každý jinak pracuje ale jestli tohle je ten důvod toho že to tak praská to teda vážně nevím 
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Ono úplně stačí, že se hlava a svody zahřívají jinou rychlostí a na jinou teplotu.