škube při akceleraci

MPi 1AV
AEE
Smoug

škube při akceleraci

Příspěvek od Smoug »

Ahoj , mámproblém, když jedu a přidám plyn na plno,tak to nemá plynulej zátah, jakoby to sem tam vynechalo, startování OK, volnoběch OK, při jízdě na málo plynu OK, ale když někde prostě tomu dám na plno ,tak to není plynulý, napadly mě svíčky,jestlu už nemají dost,mají nalítano necelých 40tis.,a taky čidlo klepání,ale jen amatersky hádám..... beru každou radu,díky
Bolthorn - FK

Re: škube při akceleraci

Příspěvek od Bolthorn - FK »

Může to být čerpadlo, palivový filtr, svíčky, zapalovací kabely, klapka... No prostě hledat..
Smoug

Příspěvek od Smoug »

už scháním človíčka z okolí s kabelem, že by jsme to projeli při jízdě,jestli se něco ukáže, kolik ja asi interval na výměnu svíček ?
Bolthorn - FK

Já měním po 50tis.
Smoug

Příspěvek od Smoug »

každopádně, začnu diagnostikou přes kabel, možná si auto samo řekne,co se mu nelíbí
Centauria - FK

Příspěvek od Centauria - FK »

Tomu bych moc nevěřil :D
Smoug píše:každopádně, začnu diagnostikou přes kabel, možná si auto samo řekne,co se mu nelíbí
smazany clen - FK

Příspěvek od smazany clen - FK »

40tis. km vydrží snad nějaké platinovky po 300Kč za kus.Svíčkama bych začal.Potom kabely,palec a víčko.Jo a nekupuj to z druhovýroby.
hydrant

Příspěvek od hydrant »

Dělá mi to to samé, na webu jsem četl vždy o jediné příčině - Hallův snímač. Dokonce to měli v učilištích i jako otázku ke zkouškám.
Bolthorn - FK

Co je tohle za hloupost?
hydrant

Příspěvek od hydrant »

Bohužel ty stránky o diagnostice u p. Hetcla byly zničeny (útok hackerů) ale třeba je tam podobný případ.
Škoda Fabia 1.4i 16V 74 kW - nestabilní chod motoru, špatné reakce na přidání plynu v přechodových oblastech částečné, či plné zátěže, škubání motoru ve volné i dynamické akceleraci... :
...Při důkladném proměřování všech snímačů a čidel byl zjištěn defekt Hallova otáčkového snímače na vačkovém hřídeli..
Myslím, že celý problém při krátkodobém vysazení motoru při akceleraci způsobuje chybějící informace z Hallova snímače.
smazany clen - FK

mam tiez asi taky isty proble, pri akceleracii mi motor akokeby nieco dusilo, aj by chcel ist , ale nieco ho nepusti...... mam vimene sviecky , olej aj vsetky filtre.... ale nevieme prist na to co to moze byt??? nevie niekto poradit??? :cry:
smazany clen - FK

ahoj vsem tak tenhle problem mam taky kdyz treba projedu krizovatku nan zarazino dvojku a mam tak 1500 otacek a pridam plin tak to zacne skubat ale jak se dostanu tak nad 2000otacek tak uz je to v poradku nevite cim by to mohlo bejt predem dik
smazany clen - FK

tak to nakonec byl vztřik prej hazel do kostry
smazany clen - FK

Taky jsme měli ten probém a byly to svíčky ;)
Odpovědět