Škubání motoru 1,9D

AEF
jeza - FK

Škubání motoru 1,9D

Příspěvek od jeza - FK »

Zdravím všechny, potřebuval bych poradit, při studeném motoru, když už jedu na dvojku, tak mi začne auto škubat a pak ještě to dělá při přeřazení na trojku. Jakmile se motor ohřeje, tak je to v pohodě. Mám odpojený EGR ventil, vyndaný trumpetky, filtry vyměněny, už mě nici nenapadá, snamd jen dát motor seštelovat. Kdyby jste měli nějaké rady, tak budu rád.
Pantheria - FK

Re: Škubání motoru 1,9D

Příspěvek od Pantheria - FK »

Pokud to dělá především na malých otáčkách, kdy motor není opravdu v tahu, budou to nejspíš vstřikovací trysky. Mě to dělá taky a je to tryskama. Zatím jen na dvojce a řešit to budu, až to budě dělat problémy. Stačí, když přidám plyn a je to pryč.
Zbysek - FK

Příspěvek od Zbysek - FK »

Většinou je řešením poladění čerpadla ať už potenciometrem, nebo rozvody. Posune se tak předvstřik do maličko jiné oblasti a nedělá to pak bordel. Řeší to částečně právě i horší vstřiky (což má samozřejmě na starých feldách skoro každý po tom nájezdu kilometrů bez servisu), protože to pak vstřikuje v maličko jiném okamžiku a tedy motor běží jak má.
Pokud už nepomůže ani to, je tootázka repase některých dílů motoru (často právě vstřiky). Ještě taky docela dost pomáhá nějaké pročoštění palivového systému, protože vstřikovače bývají někdy poze zanesené.
jeza - FK

Příspěvek od jeza - FK »

Vstřiky mám taky udělané a motor má najeto právě 120 000tis. Zkusím to teda nechat seštelovat.
Odpovědět