Výměna regulátorů nákolnu světel - rady
- holy
- Kontaktovat uživatele:
Výměna regulátorů nákolnu světel - rady
Zdar šikulové....mám dotaz. Budu o víkendu měnit na Feldě II ten hydraulickej regulátor sklonu světel. Máte někdo nějaký tipy, rady? Čekají mě nějaký záludnosti? Co jsem zatím koukal, tak by mělo bet vše celkem v poho. Jak se vyndavají ty pístky přímo z tělesa svetěl? Dík
- Skury
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Re: Výměna regulátorů nákolnu světel - rady
Nic na tom není. Jen pootočíš a vytáhneš.
Be in, be pirate. Pirates.cz + Škoda Felicia Fun 1̶.̶8̶T̶ - bude update
ProjektySNADNO.cz - zpracování projektových dokumentací na rodinné a bytové domy, interiérový design, specializace na nestandardní řešení.
ProjektySNADNO.cz - zpracování projektových dokumentací na rodinné a bytové domy, interiérový design, specializace na nestandardní řešení.
Píšeš "budu měnit za nový" t.j. ten samý? Tak to si nachystej jadrný slovník, bude se hodit. U světel, kolem motoru a za palubkou to docela jde, ale ta průchodka mezi kabinou a motorovým prostorem bude lahůdka. Pokud to máš ještě polepený odhlučňovacím matrošem tak si užiješ.
Předělej to radši na elektriku, odkazů najdeš na fóru habaděj.
Předělej to radši na elektriku, odkazů najdeš na fóru habaděj.
- Skury
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
hydrant: No nevim, ale jde to úplně v pohodě i s odhlučněním... Dělal jsem to několikrát a vždy v klidu a bez problémů. Práce na 10 minut.
Be in, be pirate. Pirates.cz + Škoda Felicia Fun 1̶.̶8̶T̶ - bude update
- davidek75
- Kontaktovat uživatele:
raději to předělej na elektriku , vyjde to levněji a je to na furt
- holy
- Kontaktovat uživatele:
Tak za prvý: odhlučnění si odnesla kuna do svého pelechu ještě před zimou...
Za druhý: je to do auta se kterým jezdí tchýně - za dva roky najela 2700 km..
..takže elektriku škrtám, je to zbytečný. Měním to prakticky jen pro to, aby auto prošlo technickou.
Dneska jsem koupil origo regulaci, co jsem koukal, nevypadá to složitě, jen jak jsem psal, nevěděl jsem jak dostat ty čepy z těles světel a jestli se tam neskrývá nějakej zakopanej pes.
Na elektriku bych to možná předělal u mý bílý princezny, ale to bych musel mít víc času...a nebo až stávající přestane fungovat.
Za druhý: je to do auta se kterým jezdí tchýně - za dva roky najela 2700 km..
Dneska jsem koupil origo regulaci, co jsem koukal, nevypadá to složitě, jen jak jsem psal, nevěděl jsem jak dostat ty čepy z těles světel a jestli se tam neskrývá nějakej zakopanej pes.
Na elektriku bych to možná předělal u mý bílý princezny, ale to bych musel mít víc času...a nebo až stávající přestane fungovat.
- Maty
- __________________

- Kontaktovat uživatele:
Pes tam zakopenej není
... je to tam na bajonet
Na výměně opravdu nic není ... jednou jsem to dělal a naprosto bez problémů 
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
-
drv.Astor - FK
Jen takový blbý dotaz, k čemu potřebujou na stk štelování světel? Navíc vždy když jsem byl na stk, tak jsem si nikdy nevšiml, že by konrolovali funkčnost naklápění světel. Vždy jen seřídili světla v motorovém prostoru.
- holy
- Kontaktovat uživatele:
Ano, dřív to tak opravdu dělali...dneska už to neprojde...pokud je regulace nefunkční, nepustí tě...
-
drv.Astor - FK
tak to mam zas co opravovat...taky mi to nefunguje 
- hromyblesky
- Bydliště: Region razovitý ,tam někdo primo uprostřed mesta Ostravy,bo je to tu fajne cyp.
- Kontaktovat uživatele:
ja nikdy regulatory na stk nemenil na co taky abych je za dva roky daval znovu to radsi tomy frajerovi zalepim hubu dvouma stovkama a mam na dva roky klid a nemusim kupovat neco co vim ze mi stejne odejde za pul roku
synku lampy tu pálí,,,, neony blikaj na cestu...
FAKJU BIČ
FAKJU BIČ
za vsim hledej pravidlo 7 a 15VAUXHALL píše:Me by zajimalo kde bys to chtel jeste snizovat,kdyz motor je 12cm nad zemi
- holy
- Kontaktovat uživatele:
Tak nevím...ale u nás frajerům z STK dvěma stovkama hubu rozhodně nezalepíš..
..když jsi jim sympatickej, tak stačí litr...to mě ta regulace vyjde levnějš.
- hromyblesky
- Bydliště: Region razovitý ,tam někdo primo uprostřed mesta Ostravy,bo je to tu fajne cyp.
- Kontaktovat uživatele:
litr to bych mu rekl rovnou ze jedu podmaznout nekoho jinyho nez predm prachy reknu ehm nejdou rregulatory spravi to dve stovky?ne!!!! jedu jinam ano pane
odevzdavam TP a davam klicky
synku lampy tu pálí,,,, neony blikaj na cestu...
FAKJU BIČ
FAKJU BIČ
za vsim hledej pravidlo 7 a 15VAUXHALL píše:Me by zajimalo kde bys to chtel jeste snizovat,kdyz motor je 12cm nad zemi
- holy
- Kontaktovat uživatele:
Tak mám vyměníno...ale chtěl bych vidět toho co tu psal že je to na deset minut...se mu sakra zpožďovaly stopky...ale je to, tak uvidíme jak dlouho to vydrží.
Naposledy upravil(a) holy dne pát 08. kvě 2009 21:45:40, celkem upraveno 1 x.
-
sword - FK
Ahojky předělat to na elektriku chvilku práce dá, ale je to super,včera jsem byl na stk potřeboval jsem po montáži seřídit světla a když jsem technikovi říkal,že to mám na elektriku koukal na mě dost nedůvěřivě vůbec nevěděl, že to jde udělat na felicii,šel si otočit kolečkem a ono nic tak jsem myslel,že to rozkopu pak jsem to šel zkusit já a ono to fungovalo (on totiž točil kolečkem na stmívání palubky:-) ) .Ale hlavně jsem slavil úspěch a všem to přeji kdo to bude dělat, aby Vám to fungovalo.
- holy
- Kontaktovat uživatele:
To věřím...musel valit bulvy...mě jak před stk měřil emise tak najednou povídá...to auto asi nemá moc najeto, že? Povídám že 112.000 - taky vyvalil voči a povídá že emisema je to lepší, než leckerá felda po 50 tisících... 
-
Rambo-x
- Kontaktovat uživatele:
Trochu oživím toto téma-za pár měsíců mě čeká STK a nejde mi tady ta regulace světel.....když jsem odpojil hadičku od světla tak z ní netekla žádná kapalina....nemohlo by to být nefunkční třeba jenom proto že v tom není kapalina?? a po případě jestli se to dá nějak naplnit
-
Matuhsch
- Kontaktovat uživatele:
jo je to nefunkční protože ti utekla kapalina a ne nedá se to naplnit 

- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Holmesi, správná dedukce. Když koukneš na svoje serva co máš ve světlech uvidíš malou prasklinku u mosazné trubičky, na kterou je nasunuta hadička s tekutinou. Nelze to opravit tak, aby to vydrželo fungovat. Navíc to nelze opravovat v autě, ale musí se ten hydrobazmek komplet vymontovat z auta a plnit ve svislé poloze, aby mohl unikat vzduch z hadiček.
Ovšem toto všechno je zde na foru již tisíckrát omleté.
Ovšem toto všechno je zde na foru již tisíckrát omleté.
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
já bych to naplnil elektrickou energií , vyjde to levněji a dá se říct je to na pořád
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Má pravdu předsedo
Nejen, že to vyjde levněji a je to napořád, ale i montáž je mnohem jednodušší než u origo hydroštelování.
Zde je návod.
http://www.feliciaklub.cz/navody/elektr ... vetel.html
Jen tam není uvedeno, že není potřeba staré štelování demontovat z auta, stačí jen ucvaknout serva u světel a štelování v palubce, hadičky nech v autě, nevyndavej je, při montáži el. naklápění do nich strčíš G vodič a hadičky ti ho z palubky přivedou až ke světlům, odpadá tím protahování vodiče z palubky do motorového prostoru, ke světlům a sponkování nového vodiče(ů) k původnímu svazku el. instalace v motorovém prostoru.
Nejen, že to vyjde levněji a je to napořád, ale i montáž je mnohem jednodušší než u origo hydroštelování.
Zde je návod.
http://www.feliciaklub.cz/navody/elektr ... vetel.html
Jen tam není uvedeno, že není potřeba staré štelování demontovat z auta, stačí jen ucvaknout serva u světel a štelování v palubce, hadičky nech v autě, nevyndavej je, při montáži el. naklápění do nich strčíš G vodič a hadičky ti ho z palubky přivedou až ke světlům, odpadá tím protahování vodiče z palubky do motorového prostoru, ke světlům a sponkování nového vodiče(ů) k původnímu svazku el. instalace v motorovém prostoru.
-
Rambo-x
- Kontaktovat uživatele:
No zlepšovák je to super a ani nijak složitě to nevypadá,ale vašnosti jeden dotaz....doufám že to je legální,já žádného známého nemám aby mě to nechal projít
Ptám se proto že vím jak jsou eurobuzerační předpisy tvrdé,když kámoš objížděl STK jak blbec a nikde mu to nechtěli nechat projít že si na motor BMM na původní blok nandal vstřikování MPi....a tady de o světla a bezpečnost a ....a a blá blá blá

Ptám se proto že vím jak jsou eurobuzerační předpisy tvrdé,když kámoš objížděl STK jak blbec a nikde mu to nechtěli nechat projít že si na motor BMM na původní blok nandal vstřikování MPi....a tady de o světla a bezpečnost a ....a a blá blá blá
-
Matuhsch
- Kontaktovat uživatele:
Legální nelegální, težko říct ale mě to na stk přímo doporučoval ať to předělám na elektriku a nechal mě projít i s nefunkčním.... bez známosti.. letos mě čeká znova tak se taky chystám to překuchat...

-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
když to funguje tak nikho nezajímá jak to ovládáš , motor to je něco jinýho na ten koukaj a i když se nekontroluje číslo tak nikoho nezajímá že jsi ho jen převlík , prostě je to zásah do konstrukce
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Nikdo tě nenutíRambo-x píše:No zlepšovák je to super a ani nijak složitě to nevypadá,ale vašnosti jeden dotaz....doufám že to je legální,já žádného známého nemám aby mě to nechal projít
Ptám se proto že vím jak jsou eurobuzerační předpisy tvrdé,když kámoš objížděl STK jak blbec a nikde mu to nechtěli nechat projít že si na motor BMM na původní blok nandal vstřikování MPi....a tady de o světla a bezpečnost a ....a a blá blá blá![]()
![]()
-
Rambo-x
- Kontaktovat uživatele:
Ne o to nejde nutí nenutí,já to mám v plánu dělat,určo daleko lepší než ten hydro bazmek....spíš mi jde o to aby mě na STK nevyrazili že je to nějaký nehomologovaný komponent nebo nějakou podobnou kravinu.....tady jsou na STK s tou přísností pověstní
vím že rozumný technik tohle neřeší,ale jsou i nerozumní technici
- emilio52
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Tak mu nic neříkej ,stejně maximálně zkontroluje jestli to funguje dovnitř nekouká prošel jsem takto už dvakrát 
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda

-
Rambo-x
- Kontaktovat uživatele:
No tak jasně že mu nic říkat nebudu,nejsem
ale někteří lidé jsou schopni vyčmuchat neuvěřitelné věci v sadistické touze něco objevit....to jste měli vidět když jsem přijel se 120L na STK....stav precizní,absolutně bez koroze,mechanicky naprosto OK....jak kolem toho pořád běhal aby něco našel,i odklápěl koberečky a lampou si svítil na podběhy,lomcoval za kola jak šílenec jestli tam někde není vůle atd,atd....pak musel uznat s hrozným výrazem že tam prostě žádný nedostatek není a napsat počet závad 0
ale kdyby výraz zabíjel tak já už nejsem
Proto když si podobného technika představím znovu tak se mi ježí chlupy na zádech....asi zajedu radši dále na jinou STK
Tohle určo bude lepší systém než to původní
Proto když si podobného technika představím znovu tak se mi ježí chlupy na zádech....asi zajedu radši dále na jinou STK
Tohle určo bude lepší systém než to původní
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Tak dej hydra a už to neřeš 
-
Rambo-x
- Kontaktovat uživatele:
Dám elektriku,ono je jedno jestli to nejde nebo tam bude něco trochu jinýho 
Spis i napis, jake STK se vyhnout. Ja nemel s el.naklapenim na STK u Dekry zadnej problem. Ale obcas existuje nejaka STK, kde technici vyslivene buzeruji. Pritom na nase silnice je skoda i staryho Moskvice.
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
ME se libilo od jednoho myslim i zdejsiho clena ( jemu se omlouvam ale zaboha nevim kdo to byl ) udelany elektricky naklapeni ale predelal ten potenciometr za original ovladani takze neni vubec nic poznat okem a funguje to krasne. Pak leda ze si vsimnou ze to leze pomalu plynule a se zvukem motoru.
Jinak kvuli technicky pokud to neni nikde praskly da se to naplnit a chvilku min po dobu technicek to vydrzi a je klid. Blby je ze kdyz to naplnis musis seridit svetla pac se zvednou a kdyz to naopak zas utece tak padnou dolu tak se opet musi stelovat.
Jinak kvuli technicky pokud to neni nikde praskly da se to naplnit a chvilku min po dobu technicek to vydrzi a je klid. Blby je ze kdyz to naplnis musis seridit svetla pac se zvednou a kdyz to naopak zas utece tak padnou dolu tak se opet musi stelovat.
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
helej nemá to jeden , má jich to víc , já jsem jeden z nich , tady je foto je tam prd vidět ale budu dělat další tak dofotím , http://pvdferdamravenec.rajce.idnes.cz/ ... 170010.jpg
Kdysi sem dával hezký návod Ivarek. Měl v přístrojovce ovládání nerozeznatelné od originálu, takže to technika na STK hned netrkne.
-
Talla2xlccv
- Kontaktovat uživatele:
taky jsem udělal elektro štelung a dal poták na orig knoflik