montáž odhlučnění za baterkou

karoserie, narazniky, skla atd.
sword - FK

montáž odhlučnění za baterkou

Příspěvek od sword - FK »

Prosím Vás pokud bych chtěl vyměnit odhlučnění mezi motorem a kabinou, musím demontovat topení. Pokud ano jak to je náročné?Děkuji za pomoc
Pawlick
Kontaktovat uživatele:

Re: montáž odhlučnění za baterkou

Příspěvek od Pawlick »

Záleží jaké nové odhlučnění tam budeš dávat a jak dokonale to budeš chtít udělat. Ale asi se částečné demontáži topení nevyhneš. Sundání vrchní části není problém, drží to na pár přístupných sponkách. Tak se dostaneš k motorku ventilátoru, který jde taky v pohodě vyndat, ale přístup k odhlučnění to nevylepší. Oddělat další část ventilace je už problém, protože ty sponky jsou odspodu a nejde se na ně dostat. Mě se to podařilo za cenu zničení jedné. Víc pak už ventilace rozdělat nejde, protože to je celý kus a prochází skrz přepážku motoru do kabiny. Více ti asi odpoví fotky: http://pawlick.rajce.idnes.cz/odhlucnen ... ky_motoru/.
Obrázek Felicia 1.3 LXi BMM 50kW, http://pawlick.rajce.net
Hanz - FK

Příspěvek od Hanz - FK »

Co jsi použil za materiál a na kolik to asi tak vyjde?
Jeronimo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jeronimo »

ty jo.....vypadá to pěkně, jenom by mě zajímalo jestli je to teď méně hlučnější než s tim seriovym odhlučněnim???? zas taková rapidní změna to asi nebude co?
SatandaS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SatandaS »

Pokud to dáš jen tak jak bylo origo tak změna asi moc nebude. Já to budu dělat taky a cena vyjde od Mikri kolem 450kč 1m2 to by mělo stačit. Důvod proč to budu dělat je jen hl. estetický ,původní je už dost rozškubané.
mikka

Příspěvek od mikka »

Origo odhlučnění jsem teď kupoval ve Škoda salonu za 630 Kč.
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

vyplatí se kupovat to odhlučnění kolem topení? mám to kolem baterky a celý tý přední stěny a chci koupit od mikry ty trojuhelniky na kapotu a to přikrýt tím škodováckým "filcem" nebo co to je...jo a dají se někde sehnat ty černý knoflíky co drží ten odhlučnovací dekl zespodu kapoty? chci ho sundat ale mám pocit že bys zničení ten knoflíku do dolů nesundám a nevyperu
Hanz - FK

Příspěvek od Hanz - FK »

u feldy se podle mě vyplatí jakýkoli odhlučnění :D kamarád má odhlučnění po celym motorovym prostoru, i interiéru a jako znát to je....jak zvenku tak i zevnitř
Pawlick
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pawlick »

Mikra stojí asi 550/m2, kupoval jsem 2m2 (i na polepení kapoty). Nahrazení origo černého Mikrou moc nepřidá. Polepení ventilace (tak jak to mám já, ne tou jejich sadou) decentně utlumí, ale hlavně pak není vzduch do kabiny tak oteplován od motoru - z tohoto důvodu doporučuji. Polepení kapoty je znát hodně, zvlášť pokud jste tam předtím nic neměli.
Návštěvník

lidi ja bych potreboval nutne poradit s tema cvokama co drzi ten dekl na kapotě....daji se sehnat samostatne nebo daji se nejak sundat aby se neposkodili? nerad bych to sundal a musel kupovat komplet novy calouneni kvuli tem cvokům
Návštěvník

takze na polepeni topeni je lepsi koupit ten matroš v kuse než tu jejich sadu?
Pawlick
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pawlick »

Je lepší si to polepit sám, protože to polepíš líp a dokonaleji. Ale zase ti zbude víc materiálu, takže pokud nechceš polepovat ještě něco, vyjde tě to 2x dráž...
Návštěvník

ja si chtel koupit ty jejich sady...na kapotu pod to moje calouneni, nový kolem baterky (tohle se uz droli) + jako komplet to kolem topeni...jo a jak se to prichyti? je z druhy strany lepidlo?
Pawlick
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pawlick »

Druhá strana je samolepící a docela to drží, nemám s tím problém. Pokud chceš polepovat všechno toto, nic bych neřešil a koupil 2m2, to ti bude stačit na vše.
sword - FK

Tak mám objednané to nové odhlučnění, ale jsem asi natvrdlej, řekněte mě jak to dostanu na tu stěnu za topení a když to děláte sundáváte táhla od stěračů a nebo to jde bez této demontáže. Moc děkuji za odpovědi
Návštěvník

taky jsem nad tim premyslel, koukaji tak hadicky atd...jedine me napadlo to odhlucneni nariznout a nasadit to tam, jinak to tam clovek nedostane
sword - FK

Pro návštěvník já si myslím,že to tam dostat musíme,když už to budu dělat tak ať je to pořádně. Doufám,že nám někdo poradí zatím mě tohle forum ve všem pomohlo i když ty co mě radily tak ze mně jsou asi na bednu :lol:
Odpovědět