Dalkove světla Problem

CZert - FK

Dalkove světla Problem

Příspěvek od CZert - FK »

cauky lidi
Dneska jsem si všiml že mě nonstop svítí dalkove svetla je špatna ta pačka asi nejak pohla a při normalních svetlech jsou seple i ty dalkove sice ne nonstop ale s manipulaci s tou pačkou ano. Nevite jak vydělat ten přepinač? musi se odělat i volant protože když jsem odělal ten spodní kryt volantové tyče tak se k tomu dostanu jen ze spodu a z vrchu ten kryt odělat nejde spiš až po oddělaní volantu ale to nevim jistě :( nevim co s tim volant sundat sam neumim a s pačkou když je přidělana taky nic neudělam :( nevite jak jinak se dostat zvrchu na ten vypinač popřípadě jak ho odělat kolik stoji novy atd?
Každe info je dobre nerad bych neco odělal a pak zjistil že to neumim dat z5 :(
Předem diky za každou radu
Hazi - FK

Re: Dalkove světla Problem

Příspěvek od Hazi - FK »

Neboj se toho, volat jde dolu snadno. Pokud máš klasiku, tak vydloubneš klakson a povolíš matku a volant prostě sudnáš. Pokud máš bag (odpojíš baterku raději), tak ze zadu na volantu máš dva imbusy, ty povolíš, vyndáš bag a povlíš matku a stáhneš volant. Pak odšroubuješ vrchni kryt a sundáš páčku. Ta stojí nová tušim nějakejch 300. (jednu tu mam, tak se třeba nějak dohodneme) a pak to opačnym postupem složíš, nic složitého.
CZert - FK

Mno nasel jsem na aukru neorigo
http://www.aukro.cz/item624248889_leva_ ... licia.html
ale toho sundavani se fakt bojim dnes auto potřebuju do černé hory na Pivní máj :D
Ale přiští tejden by to možna šlo ale to de na nějakou vyměnu kloubu k mému mechošovy tak to dam asi jemu at to taky opravy :)
Hazi - FK

Příspěvek od Hazi - FK »

Fakt se neni čeho bát, práce na 20minut maximálně. Jj je to přesně ona, já mam doma origoš, nechal bych ti ji za 150 kdybys chtěl.
CZert - FK

Hanzi: mno kdyz tak se ti ozvu ale k memu mechošovy to pujde tendle tejden a to by urcite do te doby nedošlo znam českou poštu :D
a ještě na volant nepotřebuješ nějaky spešl stahovak? jde lehce kdyz povolim ten tisicihran?
Hazi - FK

Příspěvek od Hazi - FK »

To je dost riskatní ČP se spoléhat na termíny :lol: a v neposlední řadě, jsem ho dnes prodal. A ještě pro upřesnění, já jsem Hazi, nikoli Hanz, ten je tu jinej.
CZert - FK

Ajaj mno jo no kdo zavaha nežere :) a sory za zkomolení jména jsem se překlepl :D
Jinak diky moc za radu :)
Hazi - FK

Příspěvek od Hazi - FK »

Nic se neděje, jen jsem to uvedl na pravou míru ;) Neni za co, hlavně když pomohla.
CZert - FK

jojo pomohla hele nekde tu na forku prodava pačku té dalky ale je to z Felicie 1,9 D, bude to stejne na 1.3 benzin? podle me takovy dil by stejny byt mel ale zase to jen typuji :(
Hazi - FK

Příspěvek od Hazi - FK »

je stejný, liší se akorát délkou, ale tu určuje jakej máš volant, nicméně tak jako tak jdou použít obě. Já svoje auto mam nakombinovaný, jeden krátkej, jeden dlouhej a žádnej problém.
jmicro - FK

Příspěvek od jmicro - FK »

Prosim o radu, mel sem stejny problem, ze mi svitily dalkovky spolu s potkavacima, tak sem koupil novej prepinac pod volant ( znacka "Auto Quality" ) asi za 200 Kc, a po 14 dnech ten samy problem, kdyz davam blinkr, tak mi zhasnou potkavacky !! Co sem zkousel, tak kdyz si hraju s tim prepinacem, tak v urcity poloze treba sviti dalkovy spolu s potkavackama a staci malinko tuknout a nesviti nic ! Nemuze to byt vadne relatko ( neni slyset cvakani ) nebo sem koupil nejakej smejd ? Asi zkusim rozebrat ten prepinac, ptze se mi nechce kupovat original za kdovikolik....
P3t4n - FK

Příspěvek od P3t4n - FK »

Tlačítko spíná relé tlumených světel. Relé spíná přívod k páčce a ta rozhoduje jestli budou svítit tlumená nebo dálková světla. Zřejmně tam teče slušný proud při rozžhavování vláken žárovek. Takže se jedná o výkonový prvek na kterém bych radši nešetřil. Jinak asi jediný co s tím můžeš je, že to proleješ kontoxem na čištění kontaktů.
smazany clen - FK

Příspěvek od smazany clen - FK »

Ahoj,
mám přesně ten samý problém akorát už jsem toho lucase vyměnil 3x a tak si to chci dát na přepínač.
Jinak volant povolíš 21 vořechem já použil klíč na kola ten křížák a v poho.

Jinak poradím nezapomeň při vracení volantu si tam tu matku dát než dáš klakson já to třikrát rozebíral
kvůli blbosti

Jinak ten horní kryt nad volantem sundáš až sundáš volant pak je tam křížový šroub
ten lucas je tam nacvaklej stačí nahoře a dole zmáčknout takový plasty a normálně to vyndáš
ka-spel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

Hazi píše:Fakt se neni čeho bát, práce na 20minut maximálně. Jj je to přesně ona, já mam doma origoš, nechal bych ti ji za 150 kdybys chtěl.
Práce na chvilku, ale pokud má v pohodě závit na volantové tyči. V chorvatském servisu se natrápili s ohlodaným závitem. Přepínač před cca 40 tis. km na dovolené v Chorvatsku (moc fajn, když večer na zpáteční cestě nešlo přepnout tlumené. Šli jen dálkové nebo parkovačky. Teď se situace opět opakuje. Teď mě to postihlo v Polsku a pro změnu svítí dálkové a pak tlumené i s dálkovými. Když se páčka lehce přidrží prstem, tak to svítí jak má. Takže víc jak 1000 km s křečí v prstu nebo naštěstí přes Německo bez světel. To jsou ty páčky takové šmejdy, že to tak málo vydrží. U staré stovky nebo sierry přežily auta.
ex nebožka 1,6 lpg Obrázek
ka-spel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

P3t4n píše:Tlačítko spíná relé tlumených světel. Relé spíná přívod k páčce a ta rozhoduje jestli budou svítit tlumená nebo dálková světla. Zřejmně tam teče slušný proud při rozžhavování vláken žárovek. Takže se jedná o výkonový prvek na kterém bych radši nešetřil. Jinak asi jediný co s tím můžeš je, že to proleješ kontoxem na čištění kontaktů.
Takže říkaš, že to může být relátkem a páčka může být ok?
ex nebožka 1,6 lpg Obrázek
hydrant

Příspěvek od hydrant »

Na 100% to bude lukas, už jsem měl dva rozebraný a u obou byly zapečené kontakty. Opravovat jej nemá cenu. Pokud se to povede, je to jenom na chvilku. Jinak je pravda, co tady psali kluci nade mnou, demontáž volantu je práce na pár minut (a to mám pytel). Pokud seženeš jinou páčku (podle toho jaký je volant), to nevadí, dá se jednoduše prohodit ze starého lukase. Drží pouze na jednom trnu. Mám to nafoceno a fotky bohužel v rachotě. Dám jich sem pár v pondělí.
Skleróza dělá divy, fotečky jsem dal už tady:
http://www.feliciaklub.cz/forum_new/vie ... 30&t=13630
Odpovědět