Jaký termospínač koupit .

Simos 2P
135M, 136M
rogalo - FK

Jaký termospínač koupit .

Příspěvek od rogalo - FK »

Chtěl bych se zeptát , jaký termospínač do 1,3 mpi. Chtělo by to aby ten ventilátor spíše zapínál . Felicii mám od podzimu ,takže přez zimu všechno v pohodě , ale teď to na každé křižovatce a v koloně leze nahoru až moc a ventilátor zapné když to je tak tak před vyvařením . dá se stím jet ,ale chtélo by to aby zapínál spíše . Nevíte někdo jaký typ koupit ? abych nekoupíl nový a nebylo to to samé . Těsnění pod hlavou je dobré , termostat taky i teploměr je dobrý . Vím že už se tady o tom psalo , ale čerstvá informace je čerstvá informace . Dík
Abdul - FK

Re: Jaký termospínač koupit .

Příspěvek od Abdul - FK »

Z 1,6MPi.Skôr spína.
rogalo - FK

Je to vyskoušené ten spínač z 1,6 ? A je na těch termospínačích vyznačená spínací teplota ?
Abdul - FK

Mám to na svojej 1,3 a spína okolo 87°C. Ale to je teplota na spodku chladiča. V hlave je určo viac. Na spínačoch je to vyrazené, tak si to skontroluj pri nákupe.
rogalo - FK

Když to tám je vyražené ,tak první budu muset skontrolovát kolik tám má vyražené ta mrchá s kterou mi to skoro málem vaří .
rogalo - FK

Nemohl, auto fůrt kdesi jezdí a není doma , odpoledne už doufám bude tak to vyšrubuju a prostuduju .Četl jsem že felicie má dvě chyby , že rezaví a přehřívá se a asi to bude pravda .Možná by to chtělo i chladič z 1,6 . doma máme ještě dvě auta Starého golfa skoro šrot a novou fábii a žádné se nepřehřivá jak ta felicie .Doufám že ten spínač to spraví
Abdul - FK

Ja neviem, čo je to prehrievanie. Felícia sa neprehrieva o nič viac ako ostatné autá. Niekde máš chybu.
drv.Astor - FK

Příspěvek od drv.Astor - FK »

mam origo za 90kc a spina kolem 97C
Abdul - FK

97 sa mi zdá vysoko. Chodil som veľa po meste v horúčavách a vadilo mi spínanie nad 100°C. Tak som dal z 1,6 a je pokoj.
rogalo - FK

Za jízdy se nepřehřívá ,jenom za tepla když někde stojím , kolony atd . to teplota leze hodně nahoru a spínač zapne tak tak před vyvařením , skusím ten z té 1,6 87stupňů ,lepší když zapne spíše než pozdě .
Speedbiker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Speedbiker »

ja jsem koupil typ 87-82 a je to super v kolonách vyleze teplota na prvni rysku nad 90C takže super .
flacek - FK

Příspěvek od flacek - FK »

tak znova
Nasel jsem toto:
Tak jsem se podival po jinych Thermo-switches for electric fans a nasel jsem ve stejnem provedeni s teplotou spinani 92-87C orig.cislo Fiat 4 114 572 nebo ital facet 7.5005, nebo 90-85C orig.cis.citroen: 96 029 641 nebo facet 7.5134,nebo 87-82C orig.cis.skoda 115 095 070 nebo facet 7.5017

Ja osobne mam FA 7.5017 spinani 87-82 a v kolonach mi vyleze raficka presne do pulky a tam stoji.nemuzu si stezovat mel jsem ho uz na Facku a spokojenost.Jinak si ho v pohode najdes v elitu na elitecat.cz
Speedbiker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Speedbiker »

Ja jsem ho koupil v autokelly, je primo na Felicii - značka EPS

EPS 1.850.017 Termospínač ventilátoru EPS 176 Kč 209 Kč
rogalo - FK

Termospínač vyměněný za 85-80 jiný neměli a prý tam patří a taký nový chladíč za 490 no nekupto . Prozatím ještě nesepnul ani při 15 min volnoběhu , teplota se nezvedla . Uvidíme až bude 36 ve stínu . Diky rady
Odpovědět